aylardır iş bulamıyor, bi an önce işe ihtiyacı var ama çıkmıyor karşısına düzgün bir iş. bilirsiniz bu dönemlerde erkekler biraz garipleşiyor ona nasıl davranacağımı bilmiyorum.
3 ay
aylardır iş bulamıyor, bi an önce işe ihtiyacı var ama çıkmıyor karşısına düzgün bir iş. bilirsiniz bu dönemlerde erkekler biraz garipleşiyor ona nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Artık düzgün işi kalmadı ki bu zamanda. Kendi mesleğinde işler yapamiyor çoğu kişi. O yüzden bulduğu ilk işe girip sonrasidna aramaya devam edecek. Ona nasıl davranmak yerine birlikte iş arayıp bulun yani. İşi bulabilen buluyor yani. Hiç çalışmamaktan iyidir çalışmak. Borcu varsa hemde hemen ilk işte o işe girsin. Hiç sevmem aymazlıği.
O kadar iyi anlıyorum ki onun halinden. Bende yazılımcıyım aylardır iş bulamıyorum. Anca freelance işlerle günü kurtarmaya çalışıyorum
ayyyyy aynısı o da. o da yazılımcı. aylardır bulamıyor. boşa mı okudum diyordu dün. çok kötü hissediyor içten içe biliyorum. alanınız çok güzel ama bu alanda iş bulamamak psikoloji bozuyor. o da şuanda bu evrede asla bulamıyor düzgün bir iş
Piyasa o kadar rezil halde ki, liyakatten çok yalanmaya bakıyorlar. Ne sen sor ne ben anlatayım. 6 ayda 23 mülakata girdim ve istenilen her case verdim. Ama yok biz size döneriz deyip başından savıyorlar. 16 sene okul okudum ve bi fabrikada çalışmak zorundayım. Ahirete çok hesap birikti. Söylencek çok şey varda... Neyse
onun halinden sen iyi anlarsın o zaman. o da aynı şekilde başvuruyor, sana döneriz diyorlar ümitleniyor. sonra ne arayan var nr haber yollayan. çok zoruna gidiyor anladığım kadarıyla. dün konuşurken dedi herkes belli yerlere geldi bir şeyler yaptı kazandı etti. Benim niye böyle diye söylüyordu. piyasanın kötü olduğunu o da hep söylüyor.
sen şuanda fabrikadasın ama bi yanda iş bakmaya devam ediyorsun demi?
Evet el mecbur
ona bu süreçte nasıl davranmalıyım? bilmiyorum bu süreçte benle beraber olmak ona yük gelir mi gideyim mi kalayım mı napaym
Kal be bacım. Bende o kadar isterdim ki sevdiğim olsun, beni teselli etsin, beni anlasın, yanlız olmadığımı hissettirsin. Ne çok isterdim inan ki. Aile, çevre, toplum baskısı ve üstüne birde 16 yıl boşuna mı okudum hissi, başkalarının hak etmediği başarıları görüp kendinden nefret etme ve daha nicesi. Ne çetin şeyler anlatamam. İnsan bu zamanlarda kendine yaslanacak bi dağ arar. Sende ona yardımcı ol
o kadar doğru söylüyorsun ki böyle zor zamanlarda insanın seveni düşüneni olunca daha iyi oluyor. böyle sormamın sebebi şu, ben kesinlikle maddiyatçı kızlardan değilim işi yok ayrılayım mı gibisinden düşünmüyorum. ama böyle dönemlerde sevgilim özgüvensizleşiyor sanki benim hakkıma giriyormuş bekleterek diye soguk soguk davranıyor ya da düşündüğü çok şey olunca ilgisizleşiyor kopuk oluyor bana karşı. ben de onu çözmeye çalışırken darlayabiliyorum sonra tartışıyorduk. o yüzden napmam gerektiğini bilemiyorum.
Valla çocuk anlattığına bakılırsa delikanlı. Onu anlamaya çalış ve baktın tartışma çıkıyor kendi haline bırak biraz. Başka vereceğim tavsiye yok maalesef
delikanlı olduğunu nasıl anladın?
Yazdıklarından
öyle biri evet. ama bu şartlar onu zorluyor ve kabuğuna çekilmesine sebep oluyor
Devir kötü
Gideyim mi kalayım mi ne abla soru mu bu cidden adamı bu süreçte bırakırsan zaten aşağılık birisisindir. Herkesin kötü zamanları olur abinin derhal bi iş bulması şart oda burun kıvırmasın bir iş bulursa bir müddet gitsin çalışsın
@MustafaÖzkaynak hayır anlamıyorsun. Ben paracı biri değilim. sorun o değil. işsiz olması gözümde onu kötü göstermiyor. geçen sene iş yerinde sıkıntılar oldu, maddi olarak zorlandığı konular oldu kredi çektiği için, benden uzaklaşmaya çalıştı, senin hakkına girmek istemiyorum vs diye ayrıldık bi ay kadar. ama ben o süreçte onu yine bırakmamıştım. psikolojisini anlıyordum o yüzden ayrılık lafları etse bile gurur yapmıyordum. ama baktım olacak gibi değil benimde bi canım var dedim. bi süre konuşmadık sonra çok pişman olarak bana yazdı özür diledi. tekrardan başladık düzeldik iyi olduk derken bu sefer işten çıktı.
Yani ben yine aynı şeyleri yaşamak istemediğim için yine aynı şeyler olacaksa beni yük olarak görecekse gideyim mi diye düşündüm. ben sandığın kızlardan değilim. 3 senedir onunlayım her şartına ragmen. benim gibi onu anlayan her şeyine ragmen duran bi kız bulamaz. çünkü ben maddiyatçı değilim gerçekten seviyorum onu.
geçen sene onun iş yerindeki sorunlarından sonra kabuğuna çekildiği zamanda ben çok sıkıntılar yaşadım. çok üzüldüm, ayrılık konuşmasını yapınca çok kırıldım ama yine gurur yapmamıştım. ama artık o güç yok bende. geçen seneki gibi kabuğuna çekilmek yerine elini taşın altına koysun ben burdayım desin kaybolmasın.
Abla yaşın gelmiş zaten bu yaşta borç harç işiyle çok olan birisi anlaşılan bide seni üzüyor. Abiyi tam hatırlamıyorum ama evlenince seni mutlu edememek gibi çünkü iş hayatını eve gelince sana yansıtacak gibi gene sen bilirsin ama ömür törpüsü biriyle iş yürümez eğer o derecedeyse
@MustafaÖzkaynak eğer o borcu boş bir şey yapmış olsaydı kesinlikle bi an durmazdım. ama geçen senenin başında annesi yatırım amaçlı ev almasını söyledi. sevgilim kendi adına ev aldı onun ödemesini yapıyor şuanda. Yani yatırım için borcu var şuanda eğer parayı boşa harcayan borç yapmış biri olsa kesinlikle duramazdım. Durum böyle olunca bu sürecin geçeceğine inanıyorum, inşallah o da biraz daha gayretli olur. Allah önündeki engelleri kaldırsın onada sanada yazılım alanında güzel işler nasip eylesin. emeklerinizin karşılığını en güzel şekilde görün ikinizde
Ben kız olsam bu durumlara katlanmazdım şahsen ben sana yukarda yazarken onun seni yıprattığıbı bilmiyordum. Bu devirde ister istemez para ònemli şimdi kimseyi kandırmayalım. Abi iyi biri olsa dahi ev ve arabası yoksa bu devirde cidden yürümez bide işsiz diyorsun ben olsam nazikçe ayrılır yoluma bakardım abla
Şu an en çok ihtiyaç duyduğu şey yargılanmadan anlaşılmak ❤️
Ona “çözüm üretmek”ten çok “yanında olmak” odaklı git. Dinle, gerçekten dinle. “Sen beceremiyorsun” iması olabilecek her cümleden kaçın ama gereksiz polyannalık da yapma.
Beraber CV’sine bakmayı teklif edebilirsin, ilan bakarken yanında olabilirsin, “sen işsizsin” değil “biz bu dönemi beraber atlatıyoruz” duygusunu hissettir 🫂
Bir de kendine yük bindirme, sen psikolog değilsin. Tükenirsen ona da faydan olmaz. Küçük şeylerle moral vermen bile çok değerli 💛
Cevap
4Cevap
Ve sen ciddi ilişki için konuşuyorsun değil mi?
tabiiki. ikimizde öyle takılmalık ilişkilere karşıyız.
İlginç.
niye?
boş ver
laf atıp sonra ilginç demen ironi.
Çok sorgu sual etme
o ne demek
Borcu kaç lira peki?
1 milyon falan kalmıştır. yatırım için ev aldırdı annesi. o da sevgilimin adına. Yani evlenirse kolaylık olsun diye geçen sene aldırdı annesi.
Anladım… tabi çalışmayınca da borç gözünde büyüdüğü için psikolojisi bozulmuştur. Yardımcı olmak isterim.
ne yardımcısı?
Maddi olarak yani
Borç olarak değil yani
niçin
Yazabilirsiniz
😂😂😂 komik misin ya
Nasıl yani anlamadım
Mesleği ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?