Ekonominin bozulması ile biliyorsunuz ki her şey aşırı derecede pahalılaştı bu pahalılılığın önüne maalesef ki geçemiyoruz. Sizin en çok şikayet ettiğiniz ‘’ya bu da bu kadar pahalı olmaz’’ dediğiniz şeyler nelerdir? Benimkisi tabii ki de ev ve araba fiyatları.
Pahalılığından şikayet ettiğim çok ürün var. Saymakla bitmez... O yüzden normal karşıladıklarımı söylesem daha kısa süreceğini düşünüyorum. Ekonomi iyiyken de kötüyken de eleştirmediğim iki şey; magnum markasının dondurmaları ve teknolojik aletler.
Gıda fiyatları kıyafet fiyatları kozmetik fiyatları her şey aldı başını gidiyor 🥲 kadınlar için pedlerin ücretsiz olması gerektigi taraftarıyım mesela bu tür özel kişisel ürünler ucretsiz olsa fena olmazdı..
Gıda, parfüm, kıyafet falan beni zorlamıyor alıyorum çünkü ihtiyaç ama araba ve ev fiyatları aşırı derece uçtu. Rusyadayım bi de savaştan dolayı ipotek faizleri kredi faizleri yükseldi, şu an yatırım yapmak zor.
Kanka tam yerden vurmuşsun 😅 Ev ve araba fiyatları artık hayal gücünü bile aştı 🚗🏠
Ben en çok kiraya ve market alışverişine sinir oluyorum. Sepete bir şey koymuyorsun, kasada slip şok ediyor resmen 🧾 Özellikle protein ürünleri, yağ, temizlik malzemeleri uçtu gitti.
Yine de ufak da olsa bütçe planı yapıp kontrolü eline aldığında psikolojik olarak bile iyi hissediyorsun, tamamen çaresiz değilsin 💪
Benim için en can sıkıcı pahalılık barınma ve kira fiyatları. İnsan temel bir güvenlik hissi için evine para veriyor ama rakamlar her geçen gün zorlaşıyor. Bir çatı lüks olmamalı. En çok insanın mecbur olduğu şeyler pahalandığında huzur kaçıyor.