Pek çok marka virüstü, yangındı, seldi derken fiyatları aşırı uçurdu ve her şey ateş pahası oldu. Bu durum sizi rahatsız ediyor mu? Ne gibi çözüm önerileriniz var?
Merhaba, kim şikayetçi... Yok artık bir kız altı erkek olmak üzere yedi kişicik hayır seçeneğini işaretlemiş. Demek ki onlar aşırı zengin yoksa memnun olamazlar asla fiyatlardan. Bu nasıl iş cidden milletin maaşı çok düşük hatta çoğu kişi iş bulamıyor iş bulanlar asgari ücret ile çalışıyor ancak her şey ateş pahasında. Sanki biz aşırı pahalı aç kalıyoruz deyince bir şey oluyor da neyse. Fiyatlar cidden şakagibi her alışveriş yaptığımda şok geçiriyorum.
Türkiye'de şu an da resmen bir hayatta kalma mücadelesi sahne alıyor. En basit üründen en yüksek ürüne kadar acayip ve şaka gibi fiyat politikaları uygulanıyor. Devlet buna nasıl engel olmuyor anlamıyorum. Göz göre göre halkının ezilmesine seyirci kalıyorlar. Marketler, manavlar, mağazalar resmen kendi cumhuriyetini ilan etti. Kafalarına göre takılıyorlar.
Benim kanaatim tüm malların ihracatı belli sürelerde yasaklanmalı. Mali ihraç ve ithal eden aynı firmalar olduğu için hep kazanan bunlar. Devlet politikası olarak çok sıkı şekilde ihracat denetlenmeli en küçük iç piyada oynamasında kapanmalı.
Denetlemeler sıkı ve son seviyeye ulaşmalı bence. Fiyat artışı olan bir yerde.. her hangi bir vatandaş bunu pratik yoldan bildirmeli. Mesela bir uygulama olsa harika olur.
Şikayetçi olmayan varsa sağlam yandaştır. Ya da kaymaklı yüzde 10 luk kesimdendir. Ülkenin yüzde 80 i ateş püskürüyor yaşam şartlarına. Bu düzen değişmeli.
Uzun zaman sonra alışverişe gittim geçen gün yazık ya gerçekten üç parça şey olmuş bi dünya para. Gerçekten ihtiyacım olan şeyleri aldım keyfe keder alacağım şeyleri bıraktım maalesef
Sadece markalar bunu yapmıyor. Küçükten büyüğe tüm işletmeler, mekanlar, esnaf bile bu şekilde davranıyor. Üç liralık ürünü beşe satarak pandeminin acısını çıkarma çabası içindeler.