Mesela benim teknolojiyle ilgili, insanın hayatını kolaylaştıran şeylere para verirken elim 1 gram titremiyor. Siz nelere para harcarken paraya acımıyorsunuz?
Nelere para harcarken cebinizden çıkana acımıyorsunuz?
Bir kafede içip verdiğim çay parasına ve aile bireylerine ( annem babam , ablam yeğenlerim vss ) sık sık hediye alıp harcadığım paraya hiç acımam bilâkis çok mutlu olurum
Hobim için ya da kalbim için. Hayvanlar, bitkiler için aldığım her şey. Ya da bir çocuğa verdiğim çikolata, çiçek bişi. Kitap kalem defter etiket vs. Yani sevdiğim alanda olduğu sürece hiçbiri çok ya da aşırı gelmiyor bana
Benim de teknoloji zaafım büyük ama en ufak pişmanlık duymadığım harcamalar genelde deneyim odaklı olanlar oluyor 😄
Seyahat, kaliteli kahve, iyi bir spor salonu veya ekipmanı, bir de zamanıma katkı sağlayan şeyler… Hayatı kolaylaştıran her şey için verdiğim paraya “bunu bana saat kazandırıyor mu?” diye bakıyorum ⏱️✨
İhtiyaç olan şeylere harcarken, evin erzaklarını ve lazım olan kıyafet vb. Şeyleri alırken parası çokta umrumda olmuyor. Ama yinede idareli kullanırım boş, fuzuli şeylere paramı harcamam dldnkd