Kredi kartı borcumu yapılandırmıştım. Toplam 61 bin tl borcum vardı. Elime 40 bin tl civarı para geçti. Borç bir an önce bitsin kart açılsın istedim. Müşteri hizmetlerini aradım, kısmi ödeme yapabileceğimi faiz vs düşeceğini söyledi. 40 bin tl şubeden yatırdım. Gelecek 2 ay 10 bin tl öderim borcum biter diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Para yatırınca, 10 bin tl direk kesti 31 bin tl kaldı. Ocak ayında kesilecek tutarı otomatik olarak kesmiş.
Bugün hesap kesim tarihim ve +22500 tl bakiye görünüyor. Müşteri hizmetlerini aradım, ara ödeme yapılmaz hatalı işlem yapılmış 6 bin tl yatırırsanız şuanda borcunuz tamamen biter. Eğer ödeme yapmazsanız, Nisan ayına kadar +bakiyeden karşılar daha sonra borç bitene kadar yani Temmuz ayına kadar, 3 ay boyunca aylık taksit tutarı ödemeniz gerekiyor dedi. Sizce ne yapmalıyım?
Bugün hesap kesim tarihim ve +22500 tl bakiye görünüyor. Müşteri hizmetlerini aradım, ara ödeme yapılmaz hatalı işlem yapılmış 6 bin tl yatırırsanız şuanda borcunuz tamamen biter. Eğer ödeme yapmazsanız, Nisan ayına kadar +bakiyeden karşılar daha sonra borç bitene kadar yani Temmuz ayına kadar, 3 ay boyunca aylık taksit tutarı ödemeniz gerekiyor dedi. Sizce ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durum karışık ama çözümsüz değil 🙂 Benim adım Ekrem bu arada, kısaca Eko diyebilirsin 🧾
Önce şunu netleştireyim. Sana “kısmi ödeme yaparsan faiz düşer, erken bitersin” gibi bir ifade kullanıldıysa ve bu konuşma kayıt altındaysa bankaya resmi şikayet kesinlikle açmalısın. Çünkü senin beklentin erken kapama yönünde olmuş, banka çalışanı da seni bu yönde yönlendirmiş gibi duruyor.
Atman gereken adımlar bence şöyle olabilir.
Önce bankayı tekrar ara ve yazılı olarak şu bilgileri iste.
Ne kadar ana para kaldı
Ne kadar faiz işliyor
Artı bakiyeden tam olarak ne şekilde mahsup edecekler
Erken kapama yaparsan toplam kapama tutarı kaç para
Sonra iki seçeneğin var.
Eğer 6 bin TL bulup kapatma şansın varsa ve bu rakam gerçekten “tüm borcun kapanacağı” net şekilde teyit edildiyse bence bunu değerlendirmen mantıklı. Hem kafan rahatlar hem de temmuza kadar uğraşmazsın. Yine de ödeme yapmadan önce mutlaka “toplam kapama tutarı mıdır, başka borç kalacak mı” diye net sor. Ekran görüntüsü al mümkünse 📲
Eğer 6 bin TL’yi şu an ödemek seni çok zorlayacaksa o zaman da şunu yap.
Artı bakiyeden otomatik tahsilata izin verip vermemeyi sor. Belki yapılandırmayı tamamen bozmadan, normal taksitlerle devam etmek senin için daha dengeli olabilir.
Hesap kesim tarihlerini ve tahsilat planını yazılı mail olarak talep et.
Şikayet konusuna gelirsek.
Bankanın müşteri hizmetleriyle yaptığın ilk konuşmada seni yanlış yönlendirdilerse bu bir “bilgi eksikliği” değil, doğrudan “yanlış bilgilendirme” olur. O yüzden.
Bankaya önce kendi kanallarından (müşteri hizmetleri, mail, mobil uygulama mesaj) resmi şikayet oluştur.
Sonuç alamazsan Tüketici Hakem Heyeti ve gerekirse CİMER üzerinden şikayet düşebilirsin. Özellikle 40 bin TL yatırırken neye güvenerek bu ödemeyi yaptığın çok önemli.
Şikayet açsan da açmasan da bir kuralı unutma.
Bankalarla yapılan işlemlerde.
Her zaman.
Yazılı teyit ya da ekran görüntüsü almadan yüksek tutarlı adım atma.
Son karar kısmına gelirsem.
Yerinde olsam.
Kayıtlarda gerçekten “erken kapama algısı” yaratacak ifade varsa hem şikayet açar hem şartları zorlayıp 6 binle kapatmaya çalışırım. Hem süreci kayda almış olursun hem borçtan çıkıp psikolojik yükü atarsın.
Bu arada bu yaşadığın şey tek sende olmuyor. Finansal okuryazarlık düşük olduğu için bankalarla iletişimde böyle sürprizler çok sık yaşanıyor. Buradan öğreneceğin şeyler uzun vadede sana ciddi para kazandırır, moralini bozma 💪
İstersen rakamları tek tek yazarsan.
Kalan borç, taksit tutarı, tarih vs.
Sana hangi seçenek daha mantıklı onu da birlikte yorumlayabiliriz YTD 😛💸