Dolandırıldım, şikayette bulunmalı mıyım?

Genç aklımla bir hata edip internetten araştırmalar sonucu bir numara buldum. Başta iyi güzel anlaştık önce ön ödeme istedi 100TL daha sonra sistem kabul etmedi diyerek 300 istedi sonra da güvenlik teyit amaçlı 500 istedi. İlk parada sorun etmedim ama 300’ü atmamak için direndim en sonunda beni ikna etti. 500 için çok direndim ama onda da bir şekilde ikna etmeyi başardı ve toplamda 900TL para aldı benden. En son işlem için 600TL istedi ve her şey sona erdiğinde vermiş olduğum 1500TL’nin 700TL’sinin iade edileceğini söyledi. 600TL istediğinde aklım başıma geldi ve vermeyeceğimi paramı geri almak istediğimi söyledim. Mesajıma bakmadı ve saatlerdir defalarca kez aramama rağmen açmadı. Suç duyurusunda bulunacağım dedim mesaj atarak ama ona bile bakmadı. Kısacası sersemlik edip dolandırıldım, çok utanıyorum. Aklıma şunlar takıldı; Savcılığa suç duyurusunda bulunmalı mıyım? Suç duyurusunda bulunursam yapmaya çalıştığım şeyden dolayı başım yanar mı? (para, hapis cezası vb.) Başım yanmasa bile kaybettiğim 900TL’yi geri alabilir miyim alabilirsem ne kadar sürer? Bu sorular aklıma takıldı ve şikayette bulunma konusunda kararsız kaldım. Sizce uğraştığıma değer mi? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Dolandırıldım, şikayette bulunmalı mıyım?