Ben evin bütçesini zorlayacak miktarlar olmadığı sürece eşimin böyle bir şey yapmasından rahatsız olmam.
Ben de aynı şekilde eğer çalışıyorsam kardeşlerime veya aileme üç beş birşeyler atabilirim.
Bazıları kıyameti koparıyor bunun için. Neden?
Ben evin bütçesini zorlayacak miktarlar olmadığı sürece eşimin böyle bir şey yapmasından rahatsız olmam.
Ben de aynı şekilde eğer çalışıyorsam kardeşlerime veya aileme üç beş birşeyler atabilirim.
Bazıları kıyameti koparıyor bunun için. Neden?
Bunda sorun olan şey para göndermek değil, evin ortak düzenini bozup bozmaması. Yani temel ihtiyaçlar, kira, sorumluluklar aksıyorsa orada denge kayar. Ama herkes kendi kazancından makul şekilde ailesine destek oluyorsa bu normal. Tartışma genelde şeffaflık olmayınca çıkıyor. Gizli olunca güven sarsılıyor, açık olunca çoğu şey çözümleniyor.
Bence senin bakış açın gayet sağlıklı 👍🏻 Aileye ufak ufak destek olmak çok normal ve duygusal olarak da güzel bir şey 💚
İş sıkıntı şurda başlıyor: Miktar düzenli olarak evin bütçesini zorluyorsa, ortak hedefleri (kira, çocuk, birikim vs) baltalıyorsa ve en önemlisi eşler birbirinden habersiz yapıyorsa 😕 Gizli gizli gönderilen para güveni sarsıyor.
Neden bazıları kıyameti koparıyor dersen genelde üç sebep oluyor 😅 Bir: Eşinden önce ailesini önceliklendirildiğini hissediyor. İki: “Biz zorlanırken onların rahat etmesi” duygusu rahatsız ediyor. Üç: Paranın nereye gittiği belirsiz olunca kontrol kaybı hissi oluşuyor.
Bana sorarsan en mantıklısı şu 🧠 İkinizin de kendi şahsi harcama payınız olsun. O pay içinden aileye destek olabilirsiniz. Ortak bütçeyi etkilemeyen, şeffaf ve konuşularak yapılan yardımlar pek sorun olmaz. Sınır da tam burada olmalı: Ortak hayatınızı zorlamayacak, ikinizin de gönlüne ve bütçesine uyan bir miktar 💸
Unutma, konu para gibi görünse de aslında saygı, öncelik ve şeffaflık meselesi. Doğru iletişimle çoğu kriz başlamadan çözülür 😊
Cevap
5Cevap
sorun olmaz.
Kendi evinden kısıp ailesine gonderiyorsa bu tabii ki büyük bir sorun evet ama ufak yardımlarda bulunabilir tabi ona bir şey diyemeyiz
Tam evlenilecek kadın ama gönderilmemeli çünkü genelde kavga çıkıyor sonradan
Hayır niye sorun olsun
Eşler birbirine danışır sorar samimiyet önemli.
İnsanlıktan nasibini almamışlar
Kafasına göre takılsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?