Her ay düzenli olarak 300 -500 arası para göndermesini nasıl karşılarsınız?
İkinizin de mesleği var , çalışıyorsunuz..
İkinizin de mesleği var , çalışıyorsunuz..
1. İslam ahlakinca evi erkek gecindirir.
Ancak kadinin anne ve babasina para gönderebilmesi icin kocanin izni gerekir. Eger izni yoksa kadin, maasini kendine, evine veya varsa evladina harcayabilir.
İste adalet.
2. Anne babanin bakim sorumluluğu erkek evlada aittir. Yani maddi zorluga dusen anne babaya erkek evlat bakmak zorundadir, kiz evlat bekar ise hayrat niyetine yardim edebilir, eger evliyse 1'nci madde geçerlidir.
3. Esler arasi mizanda, kadin kocasinin anne babasina yardım amaçlı para gondermesine karsi çıkamaz, ancak kendi geçimi saglaniyorsa.
Kendi geciminden kasit; kadinin karni doyuyor, ustu giydiriliyor ve ibadetlerini yapmaya imkan saglaniyorsa...
annenin babanın geçinecek durumu varsa zor durumda değillerse göndermek yanlış, artık onlar ununu elemiş eleğini asmışlar, sizse gençsiniz size para birikim lazım çocuklarınızın bakım masraflarından düğün masraflarına kadar paraya ihtiyacınız olacak, belki çocuğunuza iş kurmak zorunda kalacaksınız, bu zamanda 2 kişiye bile maaş anca yetiyo kimi yerlerde sizi gezip eğlenip geçiminize bakacaksınız, zorda darda sağlık durumu bakımından başka birşey olmadıktan sonrw göndermemeli
duruma bağlı
ana babanın durumu iyi olduğu halde gönderiyosa siktirsin gitsin yani, senin ayrı evin var, evin gideri ya da gelecek için yatırım yapılmalı. evinden kopamamış kılıbıktan adam olmaz
ha ana babanın durumu iyi değildir gönderilir sıkıntı değil
Ailesi hakediyorsa tabıkı göndersın.. bencil olmayalım ya... ya ben şu ana dek kazandıgım tüm parayı bankaya atsaydım yemın ederm şimdi evim vardı.. ben hep paramı ailemle paylaştım... bu duruma annem cok kızardı.. paranın degerını bilmıyorsun dıye..
Cevap
46Cevap
Bizim durumumuz sıkışık değilse, göndersin tabi. Ama o gönderirse bende kendi aileme gönderirim. Bizde bir ev geçindiriyoruz. Ortada keyif için yollanan bir para varsa karşı çıkarım. Ama hertürlü yardımıda ederim eğer ihtiyaçları varsa eşimin ailesinin
Rızasız iş olursa, ailenin huzurunu bozar.
1. Eşim rıza göstermeli, hatta eğer mümkünse eşimin de onayı ve katkısı bile olmalı.
Hayır, o zaman hayır olur. Yoksa huzursuzluk olur ki, anne babaya da yansır bu huzursuzluk.
2- Anne babanın da gerçekten ihtiyacı var mı, ona göre yardım edilir.
Hangi sebepten dolayı yolladığına bağlı.. Eğerki durumları yoksa geçinemiyorlarsa tabiki yollayabilir hatta yolladığı para arttırılabilir. Ama sırf karşı tarafın keyfi içinse hayır. Mesela benim bir akrabam var. Damadın annesi ortalığı yıktı ben daha pahalı bir evde oturmak istiyorum diye.. Gitti yandaki inşaat malzemelerini dağıttı. Adam da el mecbur daha pahalı bir ev için para yolluyor her ay. şu an eşiyle arası bozuldu sırf bu yüzden. Yani dediğim gibi ; duruma göre değişir...
Durumumuz iyi ise, ailenin de buna ihtiyacı varsa ben gönderelim derim.
Aile muhtaçken keyfimi süremem ben!
Maddi durum olarak sıkıntılı değilsek ben de yardım ederim ihtiyaç varsa kendi maaşımdan da gönderebilirim kısa bir süre. Bu durum tamamen eşimin karakterine ve eşimin ailesiyle aramda ki duruma anlaşma durumuma bağlı.
İhtiyaçları varsa gönderebilir tabi ki aslında fark etmez de ister olsun ister olmasın ama ne niyetle gönderdiği önemli Halen anne babasının etkisinden çıkmamış biri olarak gönderiyor ise sorun olur
Gizli yapmadığı sürece iki taraf da kendi evlerini mağdur etmeyecek kadar annesine, babasına yardım edebilir.
Onlar bizim baş tacımız, ne yapsak haklarını ödeyemeyiz.
Bence evini mağdur etmedikleri sürece iki taraf da gönderebilir.. Ne olacak ki 300 -500 bizi okutan ailemiz için göndermişsek.. ;) eig yi hakettim bnce.. :D
Evlilik yuva kurmak hayati paylasip kocaman bir aile olmak demek.. elbette aileye yardim etmesinde hicbir problem yok benim icin..
isterım. egoist olmamak lazım. ailesı hep yanındaydı ben yokken. boyle kıyasları cok sacma buluyorum.
Göndersin eğer ihtiyaçları varsa. Ailesi evlenecek yaşa gelene kadar ona baktı o da ailesine destek olacak tabiki.
Yoo rahat rahat kazandıgımız para bize yetiyorsa tabiki gönderebilir. Kızmak bir yana hoşuma bile gider
2 tarafta yollamali cunku babam hep der benim milyarlarimi senin bana verdigin 1 tl ye degisirim iki tarafta ayni miktarda yollamali bana gore
Zamanında ailesi onu bakmış o kadar. O da şimdi 300-500 bir şeyler göndermiş ailesine çok mu? Değil. Bence yollamazsa sıkıntı. Tabi durumu da olacak.
bu anne-babaya sahip çıkmak olabilir
tabiki ailenin kızlarına bakısına göre değişir
gerekirse bende yardımcı olurum
eğer bende oda çalışıyorsa ailesinin maddi durumu iyi değilse neden göndermesin ben bile yardım ederim sonuçta durumları ortadadır
Maddi durumumuz zor değilse tabiki anlayışla karşılarım sonuçta ailesi yani
İsterse kendi maaşının tamamını yollasın banane :)
İlişkide evi erkek geçindirir.
Geçimimiz güzelse, Ev araba falan varsa verebilir
Sen de kendi Ailene gönderebilirsin. Bunlar çok normal. Evlenince anne ve baba yok olmuyor, aksine iki kişinin sorumluluklari artıyor
daha fazla para göndermesi için destekte bulunurum o para onların neyine yetecek.
ortak bütçeyi etkilemeyecek düzeyde ise.. ve o paraya ihtiyaçları var ise normal karşılarım..
düzenli olarak değil ama bende arada ailemin ihtiyacı olmadığı halde anneme harçlık gönderirim annem yok der ama ben illa almasını isterim kendimi Mutlu his ediyorum
hayatta olmaz derim cogu kisi bu yuzden kavga ediyor zzaten
göndersin tabiki, ailesine de bakmak zorunda onu büyütüp o yaşa getirdiler 300 500de para mı yani, buna karşı çıkan karıya da yazıklar olsun ayrıca.
Gönderebilir bir mahsuru yok. Şöyleki biz gelir giderımızı oturtmuşssak sıkıntı olmaz.
Ailesinin gercekten ihtiyaci varsa ben bile gonderirim 😌
biliyormusun ideal birisin
@hakannet55 teşekkür
Durumlari kötüyse düze cikaririm is teklifi yaparim ama onuda istemezlerse hazir yiyicilere vermem.. Yaslilarsa zaten emekli ederim.
Tabikide olur annesi babası sonuçta bunca sene saçını süpürge etmişler göndermese ayıp
evet o aile ona bakarken ne zorluklar çekmiş onun gönderdiği 300-500 laf olur mu hiç
Demek ki ailesinin durumu kotu birsey demem gondersin ne olucak sanki
Gönderebilir elbetteki.. onun ailesi benim ailem de sayılir bu hiç bir şekilde problrm degil..
çocuklarımın eksiğini karşılayabiliyorsak tabiki sorun etmem
Gondersin nolcak gerekirse bende gonderirim esimin ailesine
Gönderebilir. Ailesine destek olmasında bir sakınca görmüyorum :)
Gayet normal, siz de ailenize gönderin sonuçta anne baba bizim herşeyimiz
Bunda anormal olan ne onu anlamadım? Gayet normal bir şey eşine sormasına da gerek yok bunun için.
Eşimi bırakın ben bile yardım ettim yeri geldi, kendi canı kanı yardım edecek tabiki
ihtiyaçları varsa gönderebilir tabi. Ama öncelik bizim ailemizi düşünmesi lazım.
Sorun olmaz sonuçta herşeyden önce aile huzurum önemli, eşim istiyorsa gönderebilir
Isteme degilde haberim yokmus gibi davranirdim sonucta ailesi
Bizim durumumuzu etkilemedigi surece hic bir sorun yok
Demek ki ihtiyaçları var. Bir şey denmez.
Aman, bunlar da mi sorun oluyor?
Kocam göndermezse ben gönderirim her ay o parayı
En doğal hakkı. Bence çok üsteleme
Gönderebilir sanırım ihtiyaçları var :)
göndersin nolcak gönderebılır :)
ailesinin durumu iyi değilse göndersin tabi
Göndersin zarar gelmez
ailesi.. ne var bundagayet normal
İhtiyaclari var demek ki gondercek tabii
o para bizim beabi niye vercem?
E nolcak ailesi sonuçta
gönderebilir sorun olmaz