Devlet neden bu kadar fahiş oranda katma değer vergisi alıyor?

Dün dişçide kanal tedavisi oldum. Nakit taşımadığım için kredi kartıyla normal ücreti ödemek istedim. Normal ücret 4500 TL. Ancak kartla ödeme yaptığım gerekçesiyle sanal POS uygulaması gereği devlet 800 TL katma değer vergisi bindirerek ücret bedelini 5300 TL yaptı. Bankadan nakit çekme imkânım da yoktu. Mecbur 4500 TL yerine 5300 TL ödeme yaptım. Devlet bu kadar vergiyi ne yapıyor Allah aşkına? Gören bizi İskandinavya sosyalizmiyle yönetilen bir ülke sanacak. Hadi İskandinavya sosyalizmi gibi sosyal poltikalar olsa anlayacağım ama o da yok. Devlet milletten aldığı vergilerle konut inşa edip yine milleti kendi vergileriyle borçlandırıp onları yirmi sene ev taksiti ödemeye mahkûm ediyor. Konut inşaasında ise tabi ki yandaş inşaat firmaları da ihaleden paraları götürürler. Türkiye'nin düzeni ne kadar çarpık gerçekten. Türkiye araba satın alımlarımda en yüksek vergi politikası uygulayan ilk beş ülkeden biri. Bir araba satın alıyorsan aynısından bir tane de devlete satın alıyorsun. Ciddi söylüyorum Türkiye'de bazı şeylerin değişmesi gerekiyor.

Devlet neden bu kadar fahiş oranda katma değer vergisi alıyor?