Devlet, vergi muafiyeti gibi teşviklerle ekonomik büyüme, iş yaratma ve sosyal amaçlar gibi hedefleri teşvik etmek istiyor olabilir. Bu tür teşvikler, işletmelerin önceden belirlenmiş kriterleri yerine getirmeleri halinde vergi indirimleri, vergi muafiyeti veya diğer teşviklerin yararlanmasını sağlar.
Ancak vergi muafiyeti gibi teşvikler, uygulanmadan önce iyi düşünülmeli ve denetlenmelidir. Aksi takdirde, vergi kaçakçılığı veya vergi kaybı gibi sorunlara yol açabilirler. Bunun yanı sıra, vergi muafiyeti gibi teşviklerin belirli şirketler ve sektörler için ayrıcalıklı bir konum yaratması ve rekabeti bozması da olasıdır.
Sonuç olarak, devletin vergi muafiyeti gibi teşvikleri belirli hedeflere ulaşmak için kullanması doğal olsa da, bu tür teşviklerin denetlenmesi ve şeffaf bir şekilde uygulanması gerekmektedir. 🙌
03 Yorumla- 1 yıl
çoğu yerde denetlenmiyor , adam 0 araba alıyor elinde 1 -2 yıl tutup satıyor. şu an tanıdığım birinin garajında 0 2 araba vat km 0 öyle düşün. arabayı koymuslar su çekiciye mi ne garaja getirdiler sadece 10 metre kullanıldı araba dafsdf
- 1 yıl
cidden sende yap :D eliin kerixi sen misin. bak benim meslekte dükkanı açtın diyelim 30 yaşına ladar ekipmanlarda vergi yok. peki ben napıyorum şu an bütün paramla alabildiğim kadar ekipman alıyorum.
depolara saklıyorum ileride daha pahalıya satarım şu an bile 100 bin tl lik ürün stokta var. hiç satmaaycağım.3-4 sene
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
- 1 yıl
Hep veriyor ve denetleme yok bu devran böyle dmgidr
00 Yorumla - 1 yıl
Bunu Demirel başlattı.
04 Yorumla- 1 yıl
kanunla kaldırılabilir
- 1 yıl
Sağ iktidarlar bunu yapmaz.
- 1 yıl