Hisselerden hiçbir şey görmedim. Farklı madenler alabileceğim kurumlar neresi?
Parayı artıramıyorum.

Hisselerden hiçbir şey görmedim. Farklı madenler alabileceğim kurumlar neresi?
Parayı artıramıyorum.
Faize göm.
Tl degil. Bunu nasıl anlamadınız
Karışık sepet olan bir şey nasıl faize gömülsün. Bir kere de mantıklı bir yorum yaptığınızı görmedim.
Sanırım algıda ptoblem var sizin.
Değer artışı yazıyor.
Tlde değer artışı olmaz ki. 🤣🤣🤣🤣
Allahım cahillerden beni koru.
TL yazıyor ama yine de farketmez. tl ye çevirip verirsen ayda aşağı yukarı 70 bin getiri sağlar.
Bu para TL'ye çevrilse büyük kayıp olur. Senin gibi bilgisiz biriyle bir dakikamı daha harcamam.
Sende ki cehaletten kimi korusun? Anlaşılmayacak ne var bunda? Tamamen her şeyden çıkar aylık faize gömersin. Bitti gitti.
Paramın hepsi bu degil.
140 bir yerde. 230 bir yerde 66 başka bir yerde daha var.
Dediğini yaparsam uzun vadede çuvalların. Dediğin çok tehlikeli ve yanlış. Diğer araçların getirilerinden faydalanamam.
O yüzden sana aylık faize göm diyorum. Uzun vadeye girme. Altın döviz vs bunlar yatırım olamaz artık. Hele uzun vadede hiç olamaz. Neden? Çünkü bu gün elinde 2 milyon var bunu altına dövize yatırdın diyelim 2 sene tuttun 2 sene sonra 4 milyon oldu değeri diyelim. Tamam da bugün 2 milyona aldığın şey 2 yıl sonra 4.5 milyon olacak. Ekonomi bu haldeyken uzun vadeli şeye zaten girilmez. En temizi aylık faiz garanti para. Başın ağırmaz paran garantide. Asıl doğru olan bu
Böylesine dalgalı ekonomisi olan bir ülkede önce kendini güvence altına al. Ya da git bir ev al kiraya ver. O bile yatırımdan daha mantıklı. Sabit getirisi olur üstüne mülk senin olur.
Faizler düşük olsa da garanti para hepsinden iyidir mi diyorsun?
Kiracı ile uğraşamam ben bile kiracı olmak istemeyen biriyim. Bahçeli ev istiyorum oaram yetmiyor.
Arsa tarla da bulamadım uygun.
Elbette garanti para iyidir. Yarın ne olacağının bile belli olmadığı bir ülkede ekonomide yaşıyoruz. 4-5 sene banka sigortacılık yaptım. Bireysel emeklilik sistemleri içinde bulundum. Fonlar vs güncelleri bilmem ama genel sistemini bilirim. Bu dönemde en doğru şey azda olsa garanti para. Ha o parayı 2 milyondan 1 ayda 3 milyona da çıkarabilirsiniz. Ama risk vardır. 1 milyona da düşebilir. Enflasyon rakamlarının bile uydurmasyon olduğu bir ülkede yıllardır dövizin baskılanmış halde olduğu bazıları isteyince 20 liradan 1 haftada 8 liraya düşüp sonra 5 günde 30 liraya çıktığı bir ortamdasın. İşin ehli finansçılardan destek almıyorsan sağlam kişileri takip etmiyorsan en güvenli liman garanti paradır.
Gider borsada hisse alırsın 3 ayda 3 e katlanır. Bi kayyum atanır 3 günde paran pul olur. Dövize yatırırsın iki saçma iş yaparlar ki şu an yine başladılar yastık altındakileri çıkarın demeye bir anda takla atar paran.
Peki nereye kadar tlde tutcam? Sıkıntı şu belli miktarı tl vadelide olabilirdi. Ama hepsi çok sıkıntı. Evet altının ben de kazandırdığını düşünmüyorum sadece koruyor. Kazandırmak artı paradır. Halk bunu anlamıyor. Annem bankacı o bile anlamıyor. Altını büyük bir servet sanıyorlar. Altın dolar boş. Paranın tamamını da tl tutmak bana riskli , yerinde saymak gibi geliyor. Sayı kaç olduğunda vadeliyi bırakacağız?
Nereye ksdsr, bunun sonu yok. Bu süreçte diğerleri parayı ne derece etkilerdi bir de bunun kıyasını yapacağız.
Altın kazandırır döviz kazandırır ama büyük oyuncuysan. 10 ton altının varsa 3 günde canın isterse dolambaçlı yoldan 15 ton yaparsın. Döviz de öyle. Pompalarsin 15-20 şirket üzerinden piyasaya 50 milyar dolar bir anda 30 liraya düşer. Gider sonra 30 liradan toplarsın memleketin anasını ağlatırsın. Ama bunu yapabilmen için de ülke ekonomisine yön veren 5-10 kişiden biri olman ya da direk onlardan bilgi alıyor olman lazım. Faizde ne kadar tutacağını gidişat belirler. O yüzden kısa kısa takılacaksın 1 ay 1 ay. Ekonomi iyiye giderse başka şeyler düşünmeye başlarsın. Ama şu an için çok mümkün görünmüyor.
10 ton altını olan başka iş yapmaz ki zaten.
10 ton biraz abartı olmadı mı
10 bin ton niye yetmesin.
Birincisi onu misal verdim. İkincisi biz fakiriz fakir kafasıyla düşünüyoruz. Onlar öyle değil. Senin 5 milyon doların olsa yedi sülalene yeter diye rahat edersin ama 55 milyar doları olan 60 olsun der. Milyar dolarlık serveti olanlar insanlık hayrına mı devam ediyorlar sanki.
Mümkün görünmeyen ne.
1 ay vadelide tutsan sonra istesen de bölüştüremezsin ki parayı. Her şey artıyor.
Her halükarda zarar görürsün.
Zenginler doyumsuz olanlar mı diyorsun?
Evet. Her şeye sahip olmak isteyen her şeyi kontrol etmek isteyen herkese hükmetmek isteyen kapitalizmin köpekleri
Ek gelirsiz olmuyor haftada 10 bin lazım bana en az. Ne yapıcam :(((
Neyse. Benim düşüncem doğru bulduğum bu. Sen diyorsan ki yok ben başka türlü daha güvende ve daha fazla kâr sağlarım onu dene. Para senin hayat senin muhasebesini tutacak ben değilim
Ayda 70 bin demek haftada 17500 TL gelir demek. Demek ki beklediğinden fazlasını sağlar. Ayrıca haftada 10 bin diyorsan borsada bile çok düşük riskli küçük küçük artan hisselere girsen 2 milyon TL her türlü haftada 10 bin getiri sağlar. Yüzde 0.02 falan artsa yeter
Bak sanırım anlamıyorsun 3 milyon paranın karşılığı 70 bin tl olamaz. 3 milyon nere 70 bin nere. Çok düşük. Annem aylık 160bin alıyor , milyonların karşılığı bu kadar sz psra olmamalı.
Milyonu 70 bincik için kitleyemem. 3 milyonun getirisi 70 bin diyorsun. 70 bin çok para değil. Maaşım yetmiyor sabit ek gelir gerek diyorum. Ve bu geliri ben çalışmadan almak için Dsha zaman var. Birleşik getiri için oarayı büyültmem gerek önce.
Bende sana diyorum ki 3 milyonun karşılığı 5 milyon da olabilir. Ama riski var. Faiz işi öyle değil. 3 milyonun karşılığı olarak bakma. 3 milyonu ipotek edip havadan gelen 70 bin gibi düşün. Banka senin paranı işletiyor sana para veriyor. Ha sende işletip daha fazla kazanabilirsin ama kaybetme riskini de göze alman gerekiyor. Benim dediğim türde kayıp riski yok. Ha ekonomik olarak evet değer kaybı oluyor alım gücü olarak düşüyor belki ama aylık periyotta çok etkilemez.
Ya da bir kısmını TL'ye çevircem ama o zaman da getiri azalacak.
Dediğim gibi. Ben olsam söylediğim gibi yapardım. Ya da ev alır kiraya verirdim. Kendin için en doğrusunu bilecek yine sensin.
Ev alamıyorum kı
Yetmıyor para.
Benim ama yetmiyor. Çok çaresiz durumdayım. Evsizim
1+1/2+1 falan olmuyor mu? Gerçi İstanbulsa olmaz. Bilmiyorum. Yani verebileceğim Max fikir bu kadar
Ya tamam haklısındır anlıyorum da diyorum ya Max verebileceğim aklıma gelen ben olsaydım yapardım diyebileceğim şeyler bunlar. Aynı şartlarda olsak belki bende senin gibi düşünür ona göre bir şey diyebilirdim ama yok yani benden çıkacak anca bu.
İlk kez yazdığın bir sey kafama yattı gibi. Birkaç gundur bunu düşünüyorum, hesap kitap yapıyorum. Dediğin gibi tl yapıp faize koysaydim aylardır beklediğim artışa belki de kavusacaktim.
İlk kez derken? Ben sana ne yazdım ki daha önce de ilk kez oluyor
Öncelikle tebrikler, portföyündeki büyümen fena görünmüyor! 🌟 Şimdi, yatırımlarda "hızlı artış" fikri riskle doğrudan bağlantılıdır. Yani hızlı kazanç, genelde büyük riskler barındırır. Bu yüzden uzun vadeli ve dengeli yatırımlara odaklanman daha sağlıklı olur. 📊
Eğer maden yatırımı düşünüyorsan, güvenilir kurumlar üzerinden altın, gümüş gibi değerli madenlere yatırım yapabilirsin. Bankaların maden hesapları veya Borsa İstanbul'daki maden fonları bu noktada değerlendirilebilir seçeneklerdir. Ancak her yatırımda olduğu gibi kendi araştırmanı yapmalı ve riskleri önceden hesaplamalısın. YTD 😛
Sonbahar dönemi genelde ekonomik belirsizliklerin yaşandığı bir süreç olabilir, bu yüzden daha fazla değerlendirme yapmadan acele kararlar almamanı öneririm. 🌿⏳
Altın günüş aldım. Bakır paladyum platin etheryum bunları istiyorum.
Nerden alacağım?
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar