Bi insana maaşının sorulmasının amacı nedir ya? Yakın arkadaşım sorsa bile söylemem.

Bi insana maaşının sorulmasının amacı nedir ya? Yakın arkadaşım sorsa bile söylemem.

Ben absürt bulmuyorum. Ha ben sormuyorum orası ayrı ama bana sorulunca niyetinden şüphem yoksa söylüyorum. Bakarsan bu bilgilenmeyi sevmemden kaynaklı ve gidip insanların emeğiyle kazandığı maaşına göz dikecek değilim.
Misal özel sektördeki bir işin geliri nedir, ne gibi opsiyonlar var, devlet/özel fark etmeksizin maaşı yükseltmenin yolları nedir gibi şeylerin bunları birinci elden deneyimlemiş kişiler tarafından söylenmesi hoşuma gidiyor ama evin araban var mı kafasındakilerden ben de hiç hazzetmiyorum.
Genelde insanlar sırf kendini tatmin etmek için soruyor misal bir kişi kendisinden daha az kazanıyor o zaman seviniyor bir kişi ondan daha fazla alıyor o zaman hırs yapıyor kendince ve daha çok çabalıyor öyle işte bu yüzden en iyisi hiç kimseye bir şey söylememektir
Onlar cahillik yaptı ve sordu.
Sende akıllı kullan deki böyle bir soruya cevap vermem dogru degil diye cevapla yolla.
Bizim ülkemizde gözle görulmeyen bir cast sistemi var.
Katılıyorum
Hatta bir yaşanmıs hikayr vardı norveçte bir türk date çıkiyor bir kadinla kadin sanat kitap film benzeri sorular soruyor hep bizimki dayanamayıp ne iş yaptığımı maaşı mezuniyetimi neden sormadın diye soruyor. Kadinda buna bunlar beni ilgendirmez bunlar senin kişisel bilgilerin ve ekomik koşulların ve mesleğin beni ilgilendirmez birlikte nasıl vakit geçirdiğimiz ilgilemdirir diye cevap almış bir reelsde anlatıyordu.
Bu ulkede kimseyle sohbet edilmiyor ki çok vasıfsız insanlar var ve her kesimdeler
Plazada beyaz yakalı, köy kahvesinde oduncu gömlekli herkesimde çok fazla var ve donanımlı insanlar belli bölgelere kümeleniyor ya da yurt dışına çıkıyor.
Teşekkürler
Eh, hak veriyorum sana! 🌟 Maaş konusu bayağı kişisel bir mevzu. İster yakın arkadaş olsun ister tanıdık, bu soruya herkes farklı tepki verebilir. Bazı insanlar bunu sadece meraktan sorarken, bazıları kıyas yapmak ya da dedikodu malzemesi bulmak için sorabiliyor. Ama kesin olan şu ki, bu bilgi kişisel bir tercih. Söylemek ya da söylememek tamamen senin kararın.
Eğer rahatsız oluyorsan, esprili veya kibar bir şekilde konuyu değiştirebilirsin. "Maaşımı duyunca kıskanma sakın, ama ben bu detayı kendime saklıyorum" gibi 🤭. Çizgilerini netleştirmek, insanların sınırlarına saygı duymasını sağlar. Unutma, kendi özel alanını korumak hep senin hakkın! 💪😊
Cevap
57Cevap
evet absürt durumdur
Maaşım yok ama ne kadar param olduğunu soran var
daha beterler yani
Tam bi embesil hareketi, bi de ailen ne kadar kazanıyor diye soranlar var
Onlarda en sonunda bir tanesine tokatı basmıştım zaten en kötüsü o
Bence absürt bugüne kadar ne zaman aldığım maaşı söylesem hep böyle maddi SORUNLAR yaşadım ne zaman söylemeyi bıraktım o zaman hiçbir şey olmadı sanırım böyle insanlar kıskançlık yapıyor söylememek gerekiyor kem gözlü bir şey kesinlikle var
Biz iş yerinde herkese soruyorduk laf arasında benimle aynı kidemde biri fazla alıyorsa cildiriyodum. O işe gitme motivasyonum düşüyordu verilen hiçbir işi hevesle yapmıyordum.
Bana sorulsa yadırgamam ve söylerim de kimseye soracağım bir soru değil. Maaşına göre mi muamele edeceğim de sorayım
Cok absürt. Hiç normal değil. Maaş şu şekil sorulur bence. Evlenecek kişiler birbirine sorabilir. Bu kadar. Sevgililikte falan çirkin.
Komik ve zavallı geliyor bana. Ailen okey, eşin okey. Ama sevgilin soramaz. Param için mi benimle diye düşünürüm hatta. Ya da arkadaşlarımda soramaz.
Ben sormam ama merak ettiğim şey meslekte me kadar kazanılır
Maaşın neresi özel abicim ya altı üstü kazandığın ücret bu insanın özeli değildir , söylemek istemezsin prensip meselesi olabilir ama özel bişey değil yani sıradan bişey.
sen söylebilirsin
Maaşı sormak kendi fiyatınıda belirlemek gibi bişey
Arkadaşıma söylemem ama söylediğim kişinin samimiyeti önemli
Nahoş bence. Arada samimiyet olsa bile sorulmamali bazı sorular.
Absürt ve ayıp. Dedikoducu ev ineklerinin sorusu.
Cebindeki paran kadar konuş demenin değişik versiyonu 🤷♂️
Olabilir ya normal gelir bana yakın birinin sorması 🤷
Absürt tabi sizi ne ilgilendirir insanlara aldığı paraya göre mi yaklaşım göstericeksiniz
Eğer aynı sektördeyse referans maaşları söylemekte bence sorun yok. Ama ticaretle falan uğraşıyorsan kazancını ya çok görür kıskanır gözü kalır ya da az görür ya bırak bu işleri ne uğraşıyorsun gir bi işe çalış maaşın belli izin günün belli kafan rahat olur der.
Normalde absürt bulurum ama bazı meslekler var hakkaten merak uyandırıyor sormak zorunda hissediyorum Hacı ne bırakıyor bu iş hesabı soruyorum bazen
Genelde kızlar soruyor erkeklere hemen ne iş yapıyorsun ne kadar maaş alıyorsun diye. Genelde demeyeceğim, sonra kızları çok sert şekilde tersliyorum
Ben Stajerim ben söylüyorum 6.650₺ olduğunu çok takmıyorum Stajerim diye ama normal işe geçersem söylemem ya asgari ücret de geçerim yalan mı gerçek mi anlayamaz zaten
Maaştan ve paradan konuşmak hem saygısızlık hem sevgisizlik, öylesine cevap ta verilmez tekrar da görüşülmez hiç bir zaman.
Kızla ilk tanıştık sorduğu soru araban var mı tek mi yaşıyorsun Direkt engelledim şimdi beni gördüğü yerde dışarıda gözlerime bakıp duruyor
@esmeralda111 kadınlar zengin olmayan erkekleri sevmedikleri için hep maaş sorgularlar.
öyleleri var ama genelleme yapma
boş yapıyosun ya
İnanarak boş yapıyosun hem de hahahah
Memur ise sormanın bir anlamı yoktur mesela ama ben sormam kimseye
sorulamaması gerekiyor, öğrenince ellerine ne geçecek anlamıyorum
Ben de anlamıyorum açıkçası. Daha önce birine de hiç sormadım kendileri laf arasında öter hep 🤣🤣
Sormam, sorulmasından memnun olmam. Sadece kız arkadaşım ve ailemle paylaşırım bunu
Ben aileme de soylemem
Evet absürt. Sanane parasından yani? O kadar çok sorulacak soru varken bi o mu kaldı
Maliyeci olduğum için piyasadaki maaşlari üç aşağı bes yukari tahmin ederim ve kimseye sormam.
Maaşa gelene kadar neler soruluyor 😂 (üsküdar da kirada oturduğum halde zengin sananlar vardı) 😂😂😂😂
E kirasi az degil bence
Eee çokta da değil 1+1 ev sonuçta ne olabilir ki😂
Çok samimi olduğuma sorarım oda alttan alttan.
22000 diyorum devam ederse fakirim kahve soyle diyom
Evet çok ayıp. Ben geçenlerde yanlışlıkla tanıdığım bir ablaya emeklilik maaşını sormuş bulundum bir anda çıkıverdi ağzımdan. O da söyledi. Sonra kendime dedim ki bundan sana ne bu bilgiyi napıcan şimdi? Yer yarılsaydı da içine gireydim kendimi çok kötü hissettim hakkımda görgüsüz diye düşünmüştür 🫢
Erkek veya kadın kim sorarsa söylenmez malum memleket para yemek isteyenle dolu
Bu zamanda insanın merak etmesi normal bence..
Ben kimseye gerçek kazancimi söylemem en yakınlarıma bile
Bana sorana askeri ücret diyorum ama 5 katı maaş alıyorum :)
Absürt yaa , iyi niyetli bulmuyorum damdan düşer gibi soruluyor ise.
Yav söyleyip, söylememek başka bir şey de yani dediğiniz gibi ne yapacaksın kimin ne aldığını ne verdiğini... Bize ne sana ne arkadaşım.
En sevmediğim iki sorudan biri maaş diğeri memleket. Sormam sorulmasini da istemem
Memleket niye
Maaş niye ise o sebepten
bağdaştıramadım pek
Absürt tabi ki. Öyle eşşek gibi maaş soranlara asgari ücret diyip geçiyorum ben.
Memurlar ne yapsın
Nazar var aq 3 haneli kazanıyorsan mesela ne kalır herkesin gözü
Hic hoşlanmıyorum sahsen.
Sana maaşını soracaklar ki ne kadar saygı göstereceklerini (yalakalık yapacaklarını) bilsinler.
Evet, bana doğru gelmiyor sorulmaz.
Patavatsızlık geliyor bana, sormam kimseye
Bazı şeyleri sormak ayıp ama işte..
Kesinlikle ayıp bana göre de
Ne iş yaptığını bile sormayan ben shbehsns
Açıkçası gereksiz bir soru
Annem babam bile sormuyor diğerleri kim oluyor kii
Gereksiz yere tabiki doğru değil
ona ne ki ne diye sorulur ben de bilmiyorum saçma
Bende nefret ediyorum bundan
Çok kazanıyorsan değil zaten samimiyetle soran direkt kendiside söyler
Aynur' yengem çok sorar bunu guzum maaşın ne kadar oldu die 😈
Ünlü düşünür alman goethe’nin bu konu da bir yorumu olmalıydı.
Ne var ki bunda gocunacak
maaşını sordukları kişiler kendilerinden düşük alıyorsa tatmin oluyorlar
nefret e diyorum
Kaç gayme alıyon hacı diye sorarım mesela
Değil mi, değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?