Her şeyi yapabilecekken hiçbir şey yapmak ?

Abartılı olmadığı sürece maddi olarak istediğim her şeyi yapabilecek bir konumdayım ama hiçbir şey yapmak istemiyorum. Uğraştığımız tüm bu şeylerin boşuna olduğunu ve insanların nasıl ve neden bu kadar önemliymiş gibi çalıştığını düşünüyorum. Hepimiz bir gün öleceksek neden maaşlı bir iş için çalışalım ki? Konuyu fazla dağıtmak istemiyorum, maddi olarak hiçbir sıkıntım yok ve bilgi elimin altında olduğu halde çalışmak, uğraşmak istemiyorum. Sadece vakit öldürüyorum, bazenleri durmadan neden diye soruyorum kendime. Çoğu zaman öğrenmek bile zor, sıkıcı ve isteksiz hale geliyor. Bazen keşke uyusam ve bir daha uyanmasam diyorum. Yaşamak zorunda olduğumu bilmek beni rahatsız ediyor. Tam bir nihilist değilim, hala beni hayatta tutabilecek, benim için değerli olabilecek şeyler var mı diye düşünüyorum ama çok istikrarsız ve tembel olduğumu söyleyebilirim. Yazabileceğim çok şey var ama hepsini derli toplu bir hale getiremedim maalesef. Şimdi bana söyleyin bu bir uyanış mıdır yoksa bir çöküş müdür? Bu durumdan kurtulmak için neler yapabilirim?

Her şeyi yapabilecekken hiçbir şey yapmak ?