Günaydın KS can ailesi nişanlımın maddi durumları çok zayıf ben her hafta çok ufak bir harçlık veriyorum çevremdeki insanlar verme şu an eşin değil bir şeyin değil nasıl başlarsa öyle alışır diyor bana saçma geliyor benim karnım tok olupta o aç olursa ben rahat edemem
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ayBunu anlamanın en doğru yolu onun davranışlarını gözlemlemek. şu an aranız nasıl, sen parayı verince davranışı değişiyor mu? Olumlu mu değişiyor, yoksa olumsuz mu? Ayrıca omu senden istiyor ya da bahsediyor. Yoksa sen mi. Kendin veriyorsun. Buds önemli. Nişanlı olduğunuz için direk kullanıyor ya da para verme diyemem. Sevgili olsaydınız derdim. Para isteyen kadından bişey olmaz derdim. Neyse ki. Nisanlanmissiniz. Erkenden evlenmeye bak derim. Nişanlılık uzun sürmemeli. Sen böyle fedakarlık yaptıkca ayrılık da zor gelir sana. Ayrıca kız soğuyabilir zamanla. Hemen evlen bence. Uzatmanın anlamı yok.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen idealist seviyorsun. Ama bu hayatta erkeğin idealist sevmesi uzun vadede zarar olabilir. Şimdi bu yaptığın zamanla göreve dönüşür ve yarın bir gün para durumun sıkıntılı olursa harçlık veremediğin için kötü olursan demek istediğimi anlarsın. Bu dediğim belki çok eleştirilecek ama hayatın gerçekleri biraz daha farklı.
10 Yorumla
10 ayBende nişanlıyım ve nişanlım bana veriyor illa söyle diyor ihtiyacın olunca ben söylemiyorum çekiniyorum yinede atıyor hesabıma hatta buluşunca kaç kez de nakit verdi sende belki yoktur dedi var dedim istemiyorum zorla verdi ama çok utanmıştım öyle görünce eşim değilmi kocan olcam dedi sinir etme beni dedi😁 yani demem o ki çok normal bide sevgilin değil ki nişanlın heleki durumu kötüyse onu daha çok sahiplenip düşünmen lazım mutluluklar dilerim 🌺
30 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
10 ayAhaaan da işte gerçekten seven bir insan böyle olur. Ben yerken acaba o da yiyor mu düşüncesi varsa ne güzel. Maddi durumu iyi değilse, ufak yardım yapmak seni zora sokmazsa niye kötü olsun ki. Kötü gününde yanında olamicaksan iyi gününde de olmamalısın
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Günaydın! ☀️ Senin düşüncen çok zarif ve nazikçe, anlayışlı bir yaklaşıma sahipsin. Ancak bu durum kişisel bir sınır meselesi. Eğer sen onun gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve için rahat ederek destek oluyorsan, bunda kötü bir şey yok. İnsanlara kulak verirken, kendi hislerini de göz ardı etme. Birliktelik paylaşmak ve destek olmakla büyür. Ama bir yandan da bu destek zamanla alışkanlık haline gelebilir, bunu konuşarak denge sağlamanız önemli olabilir. İletişim her şeyin çözümü. ❤️✨
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
75
Cevap
26Cevap
Sevgiliye / Nişanlıya/ eşe harçlık verebilirsin bence. seni aç bırakmayacak bir rakamsa, boş şeylere harcamıyorsa (marka kıyafetler felan) sonuçta kızlar çalışmıyor (çok büyük bir çoğunluğu) maddi durumlarınında farkındaymışsın eşini aç bırakmak normal değil bence düşmanım bile aç yatsın istemem ben
14 Yorumla
Soran10 ayVerdiğim büyük bir rakam değil 1000₺ birde her ay 5000₺ taksit ödüyorum adına
Soran10 ayÇok şükür kazancımız var kızda öyle bana şunu al bana bunu al diyen kızlardan deiln
10 ayAma senin bunu etrafa duyurman hoş değil, ben duyurmazdım açıkçası kimse nişanlımı ağzına dolayamaz.
71 Yorumla- 10 ay
Hay ağzına sağlık
Evet nişan bozulabilir ayrılabilirsiniz. Ama evlenseniz de evliliğiniz bozulabilir ve boşanabilirsiniz. Yine paran gitmiş olur bu işin sonu yok. Paran senin. Vermek istiyorsan ver. Ama bunu insanlara söyleme. Yardım gizliden yapılır. İnsanlar, insanın çevresindekiler genelde kıskanç kötümser insanlar oluyor.
00 Yorumla
10 ayTam tersi söz, nişan utangaçlığı iyi kötü halinizi yalansız birbirinize gösterme dönemidir. Dua etsin ki eli bol eli açık bir nişanlısı var. Sen de dua et ki böyle olumlu düşünüyorsun. Artık siz birsiniz. Maddi manevi sarılın birbirinize bunu başaran evlilikte güçlü oluyor zaten
00 Yorumla
10 ayYani maddi olarak destek olmak istemen guzel.
Ama tersini dusun. Evlenmek istedigin insan sana surekli ufak ufak para atiyor. Sadakaya muhtac gibi... Psikolojik yuku hos degil.
Gercekten ihtiyaclari varsa hayatlarini kolaylastiracak toplu bir destek olursun. Onu da kizi kendine degil ailesine yapabilirsin.
Boyle her ne kadar amacin o oasa da kibirli bir davranis oluyor.
O sacma canım cevrenden de uzak dur. Cahil hepsi.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayKimseye takma abi sonunda hayat arkadaşın nişanlın olucak eğer sen isteyerek veriyorsan ve bu seni kötü etkilemiyorsa ver 3. Kişileri de iliskine sokma ben aileden gördüğümü söylüyorum benim babam da nisanliyken anneme yatırım yapıyormuş kadının o senin kadının
00 Yorumlaİyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta birlikte bir ömür geçirmeye evet diyeceğin insana kötü zamanlarında yardımcı olmak gayet de güzel bir davranış. Kimin ne dediği hiç önemli değil bana kalırsa doğru olanı yapıyorsunuz.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
10 ayPeki haftada ne kadar para verin nişanlına.
Böyle 1 şeyi de ilk defa senden duyuyorum.
Yani kötü bir şey sayılmaz çünkü sen ayıp 1 şey yapmıyon hem yabancıya da para vermiyon ama yinede onu buna alıştırmamaya çalış
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 880 cevap paylaştı. Sen içinden geleni yapıyorsin ve sözlerin ve düşünceleri de doğru bence
Yinede bunu evlenmeye de bilirsiniz kimse bilemez son anda ne olacağını pişman olur musun böyle düşün
12 Yorumla
Soran10 ayPişman olmam çünkü sonu kötüde bitse bir yaşanmışlık var diye düşünürüm
Keşke benim nişanlımda böyle olsaydı evlendim ve son boşanmayla bitti her şey baştan belli oluyor aslında düzelir umuduyla giriyoruz işin içine neyse ki kurtuldum etrafı dinleme böyle olman çok iyi gidipte aşırı ver demiyoruz biraz olsun harçlık vermek bile karşıdaki kadında bu adam beni seviyor bana değer veriyor düşüncesini verir
15 Yorumla- 10 ay
Kaç yıl evli kaldın? Çocuk var mı?
- 9 ay
Ne iş yapıyorsun
- 9 ay
Ya belki bazı şeyler soracağım benzer durumdayım vs
10 ayAcık avık verme ama eve destek ol dısarı cıkınca eve lazık olan seyler al bırsey alırken cuxdanını ona ver o odedsın sonra para ıstunu ona bırak o alsın
00 Yorumla
10 aySonra kadınların taleplerine evlenince niye yetişemiyoruz oluyor bu kadar alıştırırsan sonra babasının 30 yılda yaşatamadığını senden isteyince mızmızlanma
00 Yorumlaboş ver insanları dinleme
İnsanlar kendilerinin yapmadıklarını başkaları yapınca anca böyle kudururlar.
10 Yorumla
10 ayNe alaka ya swvgilim dahi olsa durumum olsa ve onun kötü olsa yardım ederim kaldı ki senin müstakbel eşin başkasına bunu anlatman bile abes
10 Yorumla
m 10 ayAlışır derken. Kedi mi bu. Sevgili ile böyle olaylara bende karşıyım ama nişanlın ve alışsın. Sonuçta evlenince sen bakacaksın ona
10 YorumlaKötü bir şey değil hatta incelik ama aşırıya kaçmamak gerekiyor
20 Yorumla
10 ayMaddi durumu iyi insanlar fakir çocuğunu okutuyor maddi destek veriyor yoksul kimselere sen nişanlına mı vermeyeceksin?
00 Yorumla
10 ayKarşılıklı güven, sınır ve mesafe iyi belirlenmeli baştan. İki tarafın da değerleri ve duruşu olmalı, karşılıklı istismara dönüşmemeli.
00 Yorumla
10 ayEğer ciddiyseniz yardım etmen gayet normal onun bunun dediyinede bakma, ayrıca iyi ve kötü günde birbirinizin karşılıklı desteyi çok önemli
00 Yorumla
10 aySevgilin değil flörtün değil, nişanlın ve evliyken de birinize destek olacaksınız sonuçta. Hem az bir miktarmış. Ben bunda bir sakınca görmedim.
00 Yorumla
10 aysenin çevren de tuhaf mış sanki dilenciye para veriyor gibi konuşuyorlar böyle konuşan birini döverim ben ayıp lan öyle laf mı denir
00 Yorumla
10 ayBenim nişanlım olacak kadın benden para alıyorsa o nişanı bozarım benim kadınım kendi ayağı üzerinde çivi gibi durur
00 Yorumla
10 ayNişanlı nız ! verdiğiniz harçlık karşısında ezilmiyorsa? İyi niyetininizden fayda sağlıyor demektir !!
00 Yorumla
10 ayMilletin lafına takılma. İyi insanlar hiç tanımadığı birine bile yardımcı olabiliyor.
10 Yorumla
10 ayGüzel bir niyetiniz var. İnşallah mutlu olun.
10 YorumlaE neden anlatıyorsun onlara o zaman, kötü bişey değil bir de.
10 Yorumla
10 ayVere bilirsin. Alışsa nolacak sonuç olarak sonra da eşin olacak. Başkasından mı isteyecek
10 Yorumla
10 ayGereğinden fazla değer soytarınin kendini kral zannetmesine sebep olur yani demem o ki abartmadan
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySenin yaptigin dogru da, millete anlatman biraz abes. Sizin aranizdaki para akisini niye baskasi biliyor?
Eski nisanli benden borc aliyodu, bmw‘sine benzini ben atiyordum mesela. Asil ayip olan bu10 Yorumla
10 ayGüzel düşüncen ver tabiki ne kadar iyi yapıyosun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayÇevrendekileri boş ver. Bence de harçlık vermen hoş bir jest. Ne o zengin olur ne de sen fakir olursun vermekle. Ama verdiğin için onun gözünde koca eş olursun
10 Yorumla
10 ayÇok iyisin, kötü değil tabii ki verebilirsin nişanlın sonuçta.
00 YorumlaNilanlınmış, bunu kullanma eğiliminde değilse normal
00 YorumlaAra sıra olur ama her zaman vermek doğru değil ha ben gururuma yedirip isteyemem orası ayrı mesele
00 Yorumla
10 ayHarçlık lafı kırıcı olsa da yardımda bulunabilirsin elbette fakat çalışmıyor mu nişanlın
00 Yorumlaİşte erkek ya. Bence harçlık ver çünkü durumu kötüymüş ayrıyetten zaten nişanln
00 Yorumla
10 ayYoo eski bi adet olarak yapılır genelde hele sizşn durum için anlaşılabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayNisanlim diyorsun. Insanlari hic takma. Bende nisanliyken esim harclik verirdi oyle binler ikibinler degil ama ufak tefek verirdi. Sg ra içiyorum 2 3 paket alirdi bir de ustune harclik verirdi. Benimde maddi durumum yoktu. Evlenince abartmadim. Aylik belli bir miktar verir. Ordan harcarim. Bitince isterim yine verir. Kimseyi dinleme tamamen ikinizin arasindaki bir mevzu. 3. Kisiler anne baba bile olsa devreye girmesinler gereksiz boyle mevzularda.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 aynişanlın karın olacak yani alışsa ne olur ki? senin çalıştığın paran onun parası onun yaptığı temizlik senin evin olacak çocuklarınız bir olacak.. dinleme o insanları derim onlar hep negatif düşünürler çünkü hep kötü şeyler yaşarlar bence hiç
takma ama karının halleri de önemli tabi ki hep talep eden biriyse egoluysa tabi ki vermek hata olabilir ama evleneceğine göre iyi biri demek ki
Allah mesut etsin inşallah00 YorumlaHarçlıkksa olabilir ama. Borç gibi veriyorsan olmaz. O parası olmayanlara bakma
00 Yorumla
10 ayYaw millete be bakiyorsun. bu tamamen sizin aranızdaki ilişkiye bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayEğer o sana söylemediyse, ya da senden maddi talep ima etmediyse; sen kendin içinden gelerek tamamen kendi istek ve insiyatifinde yapıyorsan güzel bence
02 Yorumla
Cevap sahibi10 ayAma yine de aileni dinle lü konuda dinlemenin tavsiye ederim. Bu harçlıj gönderme işleri düzenli hale gelmemeli..( yani senin bi görevinmiş gibi beklenti içinde olmamalı sen göndermediğinds üzülmemeli, alışkanlık olmamalı) Nedeni şu: siz daha nişanlısınız... Ve bi kız nişanlana kadar maddi manevi babasının sorumlulupundadır. Sonra kocasının sorumluluğuna geçiyo. Senin yaptığın davranış çok güzel lakin bu davranış baba kız il ikisini anlamanı zorlaştırır. Bi kız babasına nasıl saygı duyuyo onun sorumlulupunda olduğunu hissediyorsa evlenınce de eşine saygı duyar. Ben de nişanlıyken nişanlım bana arada kendi içinden gelerek harçlık gönderirdi ama asla bu şekilde bir rutin de değil. Ki ben babama olan saygıdsn almak bile istemezdim bazen. O da bunu fark ederdi. Çünkü daha henüz evlenmemişim bu işin hiç bi şey olmasa ölümü olur kalımı olur Allah korusun ama neden elin erkeğinin hakkına gireyim. Neden daha eşim olmamış biri benim taksitlerini ödesin.. Babam varken.. He şu an evliyiz. Şuanda da her şeyini eşim yapar.. Ben demeden bile severek yapar...
Cevap sahibi10 ayUnutmayalım lütfen nişanlılık nişaneden gelir. Yani nişan koymak, belirtmek demektir. Emin olmak ve her şeyi üstlenmek demek değil. Nişanlılık süreci birbirini tanıma sürecidir. İçinizden geliyosa yapın bu çok güzel jest ama yine de dikkatli olın. Sizin asıl yatırımıbız evlilik olmalıdır. Çünkü bugün babasının himayesindeyken başka birinden düzenli olarak harçlık almak isteyen biri yarın kocasının himayesindeyken de para yetmeyince harçlık almak isteyebilir
Gizli Üye(25-29)10 ayİçinden geliyorsa, o da kabul ediyorsa olur. Yarın birgün bir şey olur ayrılsanız bile bunun lafını yapma.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGayet normal bisey ama illa böyle bir şey yapacaksan mesela yemek almak icin para istiyo alıp sen getir sen seç falan
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
10 ayTabiki de hayır güzel düşünce kim var öyle kaldı mı ya
00 Yorumla Neden kötü olsun evlilik yoluna girdiğin birisi illa karın, kocan oluncamı vericen ne alaka sevgilin bile olsa verilir nedir yani tirilyon mu vericeksin sanki?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayCalissinlar o zaman kanka sen vermekten memnunsan bir sey diyemeyiz tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayKötü değil. Sende yokken de o sana verir
Bir problem yok.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayBu iyi bir şey tabiki nişanlını düşünmen.. Kendini hiç bozma helal olsun adamsın
00 YorumlaKim ne karışır kardeşim senin değer verip nişanlandığın sevdiğin birine
Seni zorlamıyor sa lafını bile yapma00 Yorumla
10 ayÇok ince çok güzel bir düşünce kimseyi dinleme içinden nasıl geliyor ise öyle davran
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayAlıştırırsın ne ya? sevdiği kızla paylaşmakta ne sakınca olabilir ki? Benim kocam biz çıkarken durumları iyi değildi ben de ona veriyordum bir kadın olarak ve hiç gocunmadım iyi ki vermişim
00 Yorumlaİyi yapıyorsun. Bana da harçlık versene
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayNasıl alışırsa derken ilerde buna alışmasın mı yani ne saçma çevren var onlar karısına vermiyor diye sende verme diyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayMaşaAllah sana insanın nişanlısını düşünmesi ıyı bır sey ama kendine de sakla parayı çar çur etme hoş dilenci fakir değiller gelirleri vardır elbet
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 423 cevap paylaştı.
u 10 ayBu kendi tercihin. Kimseyi ilgilendirmez.
10 Yorumla
10 ayUfak dediğin ne kadar mesela
10 Yorumla
10 ayBence değil ya gayet normal
10 YorumlaSen doğrusunu yapıyorsun bence
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Doğru olanı yapıyorsun
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi