Nişanlımın parasını harcamalı mıyım? Doğru olmaz diye düşünüyorum sizce?

3 aylık nisanliyim. Nisanlandiktan sonra bana şöyle dedi. Bir hesap açmak istiyorum Oraya her ay maaşımdan belli bir miktar senin ihtiyaçların, kişisel harcamaların için atacağım. Bu evlilikte de böyle olacak. Hani olur ki isteyemezsin, cekinirsin, hesaba attığım senindir. Evin harcamaları, marketi, sebzesi vs ayrı olacak. Bu sana ait olacak. Kendin için neye harcamak istiyorsan harca. Buna şimdiden başlamak istiyorum dedi.

Bende düşüncesini beğendim, çok güzel ve ince düşünmüştüm teşekkür ederim ama evlilikte daha uygun olur sanki, o zaman mı yapsak dedim. O da farketmez şimdi de olur. Mustakbel esim sayılırsın. Belki ihtiyacin olur, çeyiz falan dizerken destek olur, kendine beğendiğin seyler olur dedi. Israr etti ve 3 aydır yatırıyor gerçekten.

Ama ben harcayamiyorum, çekiniyorum. O görüyor mu çekmediğimi bilmiyorum. Belki lafını yapar sonra eğer görüyorsa neden kullanmiyorsun, parayi cekmiyorsun hiç diye.(banka işlerinden pek anlamam görülür mu görünmez mi) Ama görmüyorsa orada duruyor yani para.

Harcamak istiyorum aslında bazı çeyiz için falan alacaklarımi bekletmem gerekiyor bende elimdeki bütçeye göre harcıyorum. Tabi bekledikçe zamlarda geliyor. Zam gelmeden alayım, parayi çekeyim ya falan diyorum. Ya da evlenmeden ufaktan birikim olsun, altin vs yaptırayım diyorum.

Sonra olur ki ayrılık olur, parasını ister, laf söz eder, bende hemen veremem yani bir anda borçlu kalırım vs diye hesaptan cekipte harcama işini yapamiyorum. Sizce harcamak mi uygun yoksa bekleyeyim mi evlenene kadar?

Nişanlımın parasını harcamalı mıyım? Doğru olmaz diye düşünüyorum sizce?