Herkes para vermeli diyor. Nisanlim vermedi ama vermesi gerekiyorsa nasıl söylemeliyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Mecburiyet olarak yapıyorsa, yapmasın zaten düşünceli insan seni kırmadan o parayı vermeyi de billir...
Böyle şeylerin asla mecburiyeti olmaz!
Bir insanı gerçekten tanıyamıyorsunuz işte bu şekilde yanlış bir yol izleyerek.
Bir insanı ciddi manada tanımak için küçük oyunlar lazım.
Mesela senin için düşünceli bir erkek ya da kadın fark etmez önemli diye sen bunu olduğu gibi karşıya aktarırsan asla bilemezsin neyi neden yaptığı...
Acaba senin hoşuna gittiği için mi yaptı?
Yoksa sadece içinden mi geldi?
Bunu öğrenmek için insanlara konfor sağlayacaksın, bir insanı tamamen kendi yapan şey konfordur...
Sevgililer gününde hediye alan bir çok erkek sırf dırdır korkusundan ya da ağzımın tadı kaçmasın diye alıyor.
Yanlış işte samimiyetsiz bir davranışla bile mutlu olacak kadar zavallı olmamalı kadın dediğin...
Hiç bir insan da İçten gelmeyen hiç bir şeye mecbur bırakmamalı...
Doğru insanı seçememişsen, değiştirmeye çalışma ya sev ya terket bu kadar basit...
Baştan yanlış bir tutum sergileyip, ilerde değişti dememek için baştan doğru insan mı değil mi diye akıllıca bir yol izlersek ilerde de sorun yaşamayız.
Sevgi ve akıllıca kalın..🖐️10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar saçma sapan yorumlar okudum ki sinir oldum cidden. Ya bu senin nişanlın. Öncelikle para istemek hoş birşey değil. Nişanlının düşünceli olması lazım. Senin paran vardır veya yoktur. Çalışırsin çalışmasın ayrı konu. Sana harçlık vermesinin de varlıkla yoklukla bir ilgisi yok. Bu bir adet görenek gelenektir. Ve er kişinin yiğitliğini gösterir. Bazen insan yeri geliyo annesinden babasından bile para isteyemiyor. Sen bu adamla hayatını birleştireceksin. Nişanlanacak kadar birbirinizi tanıdıginizi umuyorum. Sana bugüne kadar para vermemesi , harcligin var mı yok mu diye sormamasi garip birşey bence. Mevzu para değil yani bunu dusunebilmek. O nezaketi gösterebilmek önemli. Ayrıca vermesi gerekiyorsa illa bunu ona söylemek sana düşmez. Aile büyüklerinden biri anlatır. Sen niye kötü oluyosun ki. Çok acil önemli bir durum olmadıkça para istenmesini hoş bulmuyorum. Diyelim istedin. Onun bunun yanlış anlamaması gerekir. Sen iyi niyetli bir sekilde bu soruyu sordun. Çevrenin etkisiyle. Ama sen milleti boşver.
30 Yorumla
Yok daha neler? Nişanlın sana para vermek zorunda değil. İnsan babasından bile para istemeye çekinirken sevgilisinden nasıl çekinmeden isteyebilir bir türlü anlamıyorum. İnsanda biraz gurur olmalı. Çalışıp kimseye muhtaç olmadan istediğini almak varken başkasına muhtaç olma. Kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın ol. Şimdi sana pata vermese bile bunu sonradan başına kakabilir veya seni asalak, para göz biri olarak nitelendirebilir. Kendini küçük düşürme lütfen.
272 Yorumla
Soran+1 yılO kadar yorum arasından bitanesin🥰 ne kadar yanlış anladılar
- +1 yıl
Para verse bile olacaktı 😅🤭
+1 yılÇok saçma sonuçta sen daha baba ocağından çıkmamışsın çalışıyorsan sen kendine bakabilirsin zaten çalışmıyorsan ailen var bu ailene saygısızlık olur. Evlensen bile bu böyledir kendi ayakların üzerinde dur ve kimsenin sana para vermesini bekleme kendi ihtiyaçlarını kendin karşılayabilecek bir yaştasın anladığım kadarıyla ve lütfen bazı insanların yorumları ile ilişkini şekillendirme.
103 Yorumla
Soran+1 yılSen harikasın
- +1 yıl
Sende öylesin 😍😍❤️
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim^_^
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
129
Cevap
92Cevap
Hiçbir şey için zorunda değil. Herkesi boşver, paraya ihtiyacın vardır o zaman başka.
Ha işin bir de sembolik kısmı vardır örneğin nişanlın kredi kartının ek kartını çıkartır limitini de bin lira yapar örneğin. Sembolik olarak dursun cüzdanında, zor bir durum olursa kullanırsın gibi. Bu güzel bir şey bence.55 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılBizim yöremizde verır
Kaynata 'ne zaman kız evine gelse harçlık verir bayramlarda özel günlerde Bastan ayağı giydirir buna gelin ezgertmek deniyo nişanlısı telefon alır tl yükler
Sizde nasıl bilemem ama311 Yorumla
Soran+1 yılKayınbabam veriyor
- +1 yıl
Âmâ nişanlında vermeli
Âdetlerinizi anlat ona simdiki nesil anlamaz bide işlerine gelmiyo
Soran+1 yılNasıl anlatmalıyım
- +1 yıl
Yâni evlilik sürecidir bu aslında damadın alıştırma dönemidir
Soran+1 yılEee ne demeliyim
- +1 yıl
Bizim yöremizde nişanlanan erkek nisanlisina harçlık verir bu bir evlilik alıştırma sürecidir adetimizde
Evliliğe isindirilir - +1 yıl
Vay anasını satiym 😅
Peki kız anası ne verir alır 😅 - +1 yıl
@Kim_Bilir_Belkidee kız tarafı damata VE ailesine Bastan aşağı bohça çıkarır çorabına varana kadar saati yüzüğünü takım elbisesini kız tarafı alir
- +1 yıl
Sen nerelisin ki😅
Hiç duymadım görmedim böyle bir şeyi 😅 - +1 yıl
@Kim_Bilir_Belkidee adetler yöremizde hâlâ uygulanır bizde
Sonradan gelen nesiller unutmasın diye - +1 yıl
Hımm 😊Ne güzel 😊 Gönlünüzce olsun jsjsjd
+1 yılHiçbir kadın, bir erkeğin eline bakacak kadar zayıf bir durumda değil bence.
Hiçbir erkek, bir kadının karnını doyurmak, üstünü giydirmek için bu dünyaya gelmedi bence.
Hiçbir insan, başka bir insandan maddi ve manevi olarak bir beklenti içinde olmamalı bence.
Hiçbir canlı, insan denen bu varlığa hizmet etmek için var olmadı bence.
Hiçbir insan, kendisine efendi veya köle aramamalı bence.33 Yorumla- +1 yıl
İşte bu şekilde bir düşünce bana uygun olmadığı için seve seve bekar kalacağım, diyebilirim. 😂
+1 yılHicbir konumda vermek zorunda değil.
Evli olsan bile. bir insan eşinden para almayi kabul etmemeli. kendisi çalışamayacak durumda olan kişi elbette para alabilir ama çalışabilir durumdaysa bunu kabul edip evinde oturmamalı. kadın ya da erkek fark etmez. kendinizi bir birey olarak görün artık lütfen. varlığınızı başkasının varlığına dayandırmayın.40 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 16,2b cevap paylaştı. Nasıl bir varoş yaklaşımdır bu? Erkegi bankamatik olarak gören zihniyet nasil olur da kadın , erkek esitligini talep edebilir? Kusura bakmayin hanimlar ama eşit degilsiniz ve asla da olamayacaksiniz. Sizin sorununuz biz erkekler değil erkek üzerinden parazit yaşam tarzını benimseyen hemcinslerinizdir. Önce kendinizi ve hemcinslerinizi sorgulayın.
30 YorumlaNe alaka, nisanliyken para istenirmi, hiç mi gurur yok ya,, benim nişanlım benden böyle bir şey istese i gun bırakırım onu, onursuz insanlarla isim olmaz,, sabret evlen , evlendiğinde de bol bol alırsın,, ha nişanlın sana para teklif ederse de sakın alma, o zorla verirse al, ama , beni uzuyosun, falan de, hiç istemiyomusun gibi yap yüzünü düşür, yoksa böyle bana para ver dersen, kişilikli bir insanda nişanı bozar ortada kalırsın
38 Yorumla- +1 yıl
paraya ihtiyacı varsa alabilir ya da isteyebilir ama para vermek zorunda dğil
- +1 yıl
@aslıııhanm hayirrrrrr, ne o para istemek de ne oluyor, kişiliksiz, kızlar yapar bunu, ben nisanliyken, kız benden para istesin o kızı bırakırım, onuszuz bir kızdır o benim hayat anlayışıma göre, kadın onurlu olacak ki o aile aile olsun, çocukları kadınlar yetiştirir, ben yanımda onurlu insan isterim,, başkaları beni ilgilendirmez, haaaa nişanlın zorla çantama para koyarsa istemiyormuş, gibi yap bu olur, mahcup olmuşun gibi olsun, onu al, ama para istemek, olmazzz, evlendiğinde istersin tamam,, ha oradada, evlendigin kişi sen istemeden para vermeli sana, ihtiyacını karşılamalı, kimseye seni muhtaç bırakmamalı, kişilik li olmalı, tâbi anlayana
- +1 yıl
bence de vermesine gerek yok vermemeli diyorum ama paraya sıkışırsa zor bir durum olursa isteyebilir
- +1 yıl
@aslıııhanm dikkat et sevgilin bana benzemesi, bırakır seni, sıkıntısı varsa, ailesi çözecek, evlenene kadar, nikahtan sonra, canımı istesin canımı bile veririm, kişilik önemli benim icin
- +1 yıl
çok saçma düşünüyorsun yakın bi zamanda zaten hayatlarınızı birleştirceksiniz para istemesi bir şey yokken saçma ne bileim sıkışıncada nişanlısından istemiycekte kİmden istiycek
- +1 yıl
@aslıııhanm ailesinden tabiki, düşünce benim, sen boşver dinleme, beni , kafana göre takıl, herkes aynı olcak diye bir sey yok,, ALLAH , gönlüne göre versin,, vede ALLAH , gönlüme Göre versin inşALLAH , Aminnnnnn
- +1 yıl
ne diyon
- +1 yıl
@aslıııhanm Saglıcakla kal ALLAH'A emanet ol
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. allahım cıldırıcam kim o herkes yaaaaaaaaaaaa
vericek diyen kim öyle saçma sey mi olur ya
içten gelmesi lazım vermesi için
nişanlanınca falan gidip aptal gibi insanlara para vermeyin
nişanlandığınız kişi sizden soğuyabilir
muhtaç olsa bile almaz insan al koy sunu cebine lazım olur falan diyin utanmassanız26 Yorumla- +1 yıl
Herkes dediği o ve cahil arkadaş çevresi işte..
- +1 yıl
Allah akıl fikir versin, alışmışlar el açmaya tabi 😂😂
- +1 yıl
Yok Antalyalı değilim Kanki mlsf hskskjdksk
+1 yılNe sacma bir düşünce ve soru.
İnsanlar eşlerine para istemeye çekiniyor, nisanlılık evresi insanların birbirini tanıma ve değerlendirme evresidir, ayrılma durumu olağandır ve bu durumda utanıp arlanmayacak mısınız hakkına girdiğiniz için?
Hani yeme, içme , hediyeler adamın içinden gelmistir yapmıştır da para talebi nedir. Çok ayıp.10 Yorumla
+1 yılZorunda değil sonuçta eşin değil nişanlın tabi bizim toplumda erkeği para makinesi gibi gördükleri için zorunda diyorlar ama değil aranızda dini ve resmi nikah bile yok
00 Yorumla
+1 yılHayır sonuçta sen daha baba evindesin. Nefret ederim böyle daha evlenmeden para verme olaylarından falan. Ha evinize bir şey alacak olursun o zaman para verir ya da birlikte para birleştirip falan alırsınız ama öylr haftalık aylık düzenli harçlık verme durumu çok bence bana göre tera
00 Yorumla
+1 yılTabi ki vermesi gerekiyor. Çeyizin falan toplaman için ihtiyaçlarını alman için falan. Ama bana göre saçma ya. Gelinin çeyizini toplamak için erkek para verirse kız hiç bişey yapmamış oluyor maddi olarak. Düşündüm de vermek zorunda değil git kendi ihtiyaçlarını babandan annenden iste onlar alsın :D
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇüş artık ya hangi çağda yaşıyorsunuz diyeceğim eski çağda bile yoktur ne iğrençsiniz ya erkeği para makinesi sana bakması gereken köle gibi görüyorsunuz ben gerektiğinde nişanlımın başı sıkıştığında borç para veriyorum. Sizin gibi zihniyetliler keşke kısırlaştırılsa
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDilenci misin sen sana para verecek ne münasebet yahu
Evlenirsin eşin çalışır senin bazı ihtiyaçların olur verir
Nişanlıyken para istemek kusura bakma ama dilencilik olarak görüyorum
Eğer nişanlı olsaydım nişanlım para vermeye kalksa bile kabul etmezdim değil istemek
Neden istemezdim biliyor musun çünkü hâlâ baba evindeyim ayıp biraz utanma20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişanlısın ya dur bir bismillah 40 yıllık evliler bosanıp gidiyo sen nisanlım para versin mi vermeli mi diyosun ne olucağınız belli degil gelin ata binmis ya nasip demis belkide nasip olmucak ne biliyon adamın parasını yicegine calş ya da baba parası ye onun parasına mı kaldın bu düsüncelere aşırı gıcık oluyorum ya
02 Yorumla
Soran+1 yılBurda çalışmadığımı söylemedim. Başkasının düşüncesini aktardım. Ve size sordum
Cevap sahibi+1 yılZorunda degil sende zaten onun parasına kalmadın bosver bence doğru bir düsunce degil
+1 yılNiye vermesi gerekiyormuş sen şimdiden ona veriyor musun
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğil ama biz nişanlıyken kız erkek tarafı yoktu beraber bir maaş gibi düşünüp harcamaları yaptık bı yerde mecburiyet olmuştu ailem yapması gerekeni sonradan en güzel şekilde yaptı ama eşimin ailesi yüzünden hep zorlandık çok şükür herkesten iyi durumdayız sen de çalışıp bence kendi ayaklarinjn üstünde durmalisin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNişanlım sana para vermek zorunda değil ki neden versin. utanmayacakmışım alırken annen var baban var evlenince zaten sana bakmak zorunda ama benden sana tavsiye çalış ben çok mutluydum bi anda boşandım iş sahibi ol çalış.
22 Yorumla
Soran+1 yılYaa neden boşandin. şu an çalışmıyorum ama bi kaç aya kadar işe giricem ya da evlendikten sonra
- +1 yıl
Aldattı beni boşadım çalışıyorum sende çalış kimseye muhtaç olma.
+1 yılNıye versin ki 😂😂 anlamadım ihtiyacın olur onda da o maddi güç olur gönlünden kopar destek olur anlarım da durduk yere niye sana para versin nişanlın valla çok şaşırtıyor beni böyle zihniyetler
23 Yorumla
Soran+1 yılBende bilmiyorum
- +1 yıl
Senin böyle bir düşüncen isteğin yoksa tatlım boşver kafana takma bunları benim nişanlımın parasına ihtiyacım yok şu an de geç
Soran+1 yılTeşekkürler 🥰
Kendi ekonomik özgürlüğün yok mu neden nişanlın sana para versin
30 Yorumla
+1 yılVermek zorunda değil. Ayrıca ekonomik olarak hiçbir erkeğe bağlı kalma
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,8b cevap paylaştı. Ne zorunlulugu var ya evlenmediniz sen halen ailenin himayesindesin
20 Yorumla
+1 yılHerkes kim neden karışıp fikir beyan ediyorlar bilmiyorum ama... ne için paradan söz ediyoruz... normal geçim gibi bi şeyse bence böyle bi zorunluluğu yok... içinden gelir güzel adamdır yapar...
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 707 cevap paylaştı. Ne alaka?
Sen eskort musun?
Yoksa para karşılığı nişanlanmak diye bir meslek mi çıktı?
Niye para versin sana?34 Yorumla- +1 yıl
@aerolite Bence fahişelik ya da jigololuk dünyanın en dürüst meslekleri arasında. Çünkü yalan dolan yok, iki tarafında istedikleri net belli.
Ama bir kadın türü var ki ülkemizde özellikle evlere şenlik... Sevgili ayağına kredi kartını ödetmeye çalışır, ev kirası, günlük harcamalar hatta estetik operasyon parasını bile bundan sağlamaya çalışır...
Tabi bu tip kadınlar suçlu fakat daha büyük suçlu olan ezik Türk erkekleri... seks yapmak için her şeyi göze alıyorlar... Yapmayıver seks falan, olmasın hayatında kimse...
Ama bu topraklar genel olarak böyle, erkekler kadına karşı koyamaz, çalışanlar patrona karçı çıkamaz... Pandemiden sonra büyük ihtimalle bu topraklara veda edip gidicem zaten, daha normal insanların yaşadığı ülkelerden birine... - +1 yıl
İyi yaparsın. Zeki, dürüst ve namuslu insanlarla yaşamak varken bu kalitesizligi yaşamak saçma olur. .
Zaten bu tarz yaklasimlara eskortluk demek te gercek eskortlara haksızlık olur. Bu resmen insanlari ahlaksizca dolandırmak. Kötü olan şey ise bunu normal bir durum gibi görmeleri.
Ben nişanlı olsam verse bile almazdım... Herşeyin zamanı var diye düşünürüm..
31 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten verince alırım demiyorum. Bana söyleyen kişi sacmaladi size onu soruyorum
+1 yılIhtiyacin var ise iste ama durduk yere sanki vazifesiymis gibi yok vermek zorunda demek bilmem garibsedim ya babamdan zor istiyorum ben yaaa
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 32,8b cevap paylaştı. Öyle bir zorunluluk yok
Birine muhtaç olmayın çalışın kendi paranızı kazanın
Nişanlıyken para beklersen evlenince kocam 50 lira verecek diye eline bakarsın
Adam seni dövse aldatsa bile ekonomik özgürlük olmadığından boşanamazsın10 Yorumla
+1 yılHayır, ne münasebet. Neden para vermek zorunda olsun. Böyle bir durumun isteği bile yapılmamalı bana göre.
20 Yorumla
+1 yılHayır vermek zorunda değil niye versin ki karısı bile değilsin daha adamı şimdiden darlama Allah aşkına
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayır, onların lafına bakma sonra sen kötü olursun. Tam tersi para verse bile kabul etme, çok zorda olursun acil ihtiyacın olur başka kimse kalmaz o zaman isteyebilirsin bunun dışında asla.
00 Yorumla
+1 yılNişanlın tabiki sana para vermek zorunda değil ama sürpriz hediyeleşme gibi jestler olabilir ya da sende ona hediye alabilirsin maddi durumun iyi değilse sana destek olabilir ama bunu sen söylemeden kendi halletmesi lazım
00 Yorumla
+1 yılZorunda değil. Telefon faturanı ödeyebilir bu tuhaf olmaz ama daha karı koca değilken böyle bişi olmaz. Ben kabul etmezdim şahsen verse de. kırılırdım da.
00 Yorumla
+1 yılBu ne saçma bir düşünce?Öyle söyleyenlerin hepsi sırf parası için evleniyordur eğer sende parası için evlenmiyorsan vermek zorunda değil hatta parası için evlenmek çok saçma öyle kişilere acıyorum!
00 Yorumla
+1 yılVermek zorunda degil. Kimseye bagli olma, sende calis bizim gibi. Benim nisanlim bana para vermek istese asla kabul etmem o ne oylee
10 Yorumla
+1 yılGerekiyor diye para mı isteyeceksin lütfen biraz gururlu olun ama vermek zorunda değil, ticaret evlilikleri midemi bulandırıyor ya yeter.
113 Yorumla- +1 yıl
@Adanali_ ben senden para almam 😁 ama istersen sana veririm 😁
- +1 yıl
@Adanali_ sen bilirsin ama ben senden almam 🙄 en fazla bana restoranda yemek söylersin bende sana tatlı söylerim 😁
- +1 yıl
@Adanali_ bende senin cebine koyarım 😁 ama bi tık fazla koyarım 😏
- +1 yıl
@Adanali_ kızda erkekten para almaz 😒 çok ayıp ben kendime yetmiyor muyum?
- +1 yıl
@Adanali_ sende benim elimi öpersen olur 🙄
- +1 yıl
@Adanali_ bu olabilir fena fikir değil 😁
- Para & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılVermesi gerekiyorsa nasıl söylemeyeliyim diye sordun mu ciddi ciddi? Bu zihniyetteki kadınlarla nasıl erkekler evleniyor gerçekten merak ediyorum
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 351 cevap paylaştı. Daha birsey yok ortada nisanli sadece yarin sorun cikarsa Nisan atilir suanlik bir zorunlulugu yok zorunlu diye bakma sende...
10 Yorumla
+1 yılTabikide deyil ihtiyacın varsa normal bişey ama ihtiyacın yoksa mecbur deyil
20 Yorumla
+1 yılNişanlım :) bana :) para :) mı :) versin :)
Neden?
Maddi açıdan zor durumda misin?
Borcun mu var?00 YorumlaYani siz artık bir bütün oluyorsunuz, elbette ihtiyaç durumunda karşılıklı olarak birbirinize omuz vermelisiniz. Ama bunu görev zorunluluk gibi algılamayın. Onur kırıcı bir biçime dönüştürmeyi.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 11b cevap paylaştı. Kendine bakmak, çalışmak varken birinden para istemek nasıl oluyor da zoruna gitmiyor insanın anlamıyorum. Çalışmıyor isen ailenden isteyebilirsin.
00 YorumlaOnu tanıyan sensin ona uygun dili de sen bulmalısın. Ben olsam böyle olması gerekiyormuş adetmiş, derdim. Ama zaten bilip vermiyorsa isteme bence.
00 Yorumla
+1 yılZorunda değil.. Kocasından istemeye utananlar var bırak nişanlıyı.. Ona böyle birşey söylemen senin hakkında farklı düşünmesine sebep olabilir.
00 YorumlaZorunlulugu yok sen hala ailenin yanındasin ve sana bakmak zorundalar genelde kaynana gelini her gormeye gittiğinde verir ama bilmiyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 12,2b cevap paylaştı. Hayır zorunda değil, ayrıca nişanlısından para vermesini bekleyen veya isteyen kadınlar gurursuz bana göre midem bulanıyor paragöz kadınlardan
10 Yorumla
+1 yılne alaka ya kim vermek zorunda diyenler 🙄 vermek zorunda değil
10 YorumlaNerden çıkarıyosunuz böyle şeyleri? Kim demiş vermek zorunda olduğun amma ezik yaratıklarsınız ya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgiliyken donatıyorlar erkekler sevgililerini, nişanlıyken hayli hayli vermeleri lazım. Vermiyorsa sevmiyordur dalga geçiyor demektir en azından hediye almalı eli açık olmalı ufak tefek
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZorlayan yok. Yapmayanı terk edersin olur biter. Sana yapmaz başkasına yapar çünkü
+1 yılKimse kimseye bir ilişkide para vermek zorunda değil
10 Yorumla
+1 yılYo değil
Ayrıca ben olsam hiçbi zaman istemem de. O onun parası sonuçta sana ait değil ki10 Yorumla
+1 yılzorunda degil maş baglasın çocuk donuna kadar al
bu ne ya sırf nişanlısınız diye10 YorumlaNiye versin ki ne kadar salakça bi düşünce. O zaman sende ona vermek zorundasın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz kızlar varya işin ucunda para olmasa erkeklere selam dahi vermezsiniz. Nişanlında muhtemelen zengin birisidir ondan nişanlanmışsındır.!
20 Yorumla
+1 yılGit kendin çalış kimsenin eline bak bu nasıl saçma bir soru ya
00 Yorumla
+1 yılHayır vermesi gerekmiyor, bu gereklilik değil verebilir de vermeyebilir de, belki parası da yoktur.
00 YorumlaBaba evindesin hala böyle bir zorunluluğu yok diyenler hazır paraya alışmış olmalı😐
01 Yorumlakadın erkek eşit değilmiydi size göre sen nişanlına para ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle birşey söz konusu olabilir mi ya, nişanlılığı sgk lı bir iş olarak mı görüyorlar sana bu aklı verenler. Pes. Ben olsam asla para istemem saçmalık bu yani.
00 Yorumlaİhtiyacın varsa evet ama saçma sapan şeyler için se hayır
00 Yorumlaihtiyacın varsa ve ailenin de durumu yoksa vermeli.
00 Yorumla
+1 yılZorunda değil ısterse verir sadece kendisine kalmış.
00 Yorumla- Devamını Gör (161)
Devamını Gör(206)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem