Elime ne kadar para geçerse gram altın ve ero yapıyorum sizce iyimi yapıyorum eşimle ev alıcaz kiradayız eşim grm alıyor her ay 3 tane ama benden çorbada tuzum bulunsun diye ero yapıyorum şu an 8 grm 100 ero yaptım alıs veris vs eskisi gibi bana haz vermiyor boş gibi geliyor bide müsrüflük coğu kıyafetimi vs hayrıma verdim ihtiyaç sahiplerine evim sade ve sık temizliği kolay bir spor ayakkabım ve 3 çanta bıraktım gerisini hep verdim böyle daha huzurluymuş 1 botum varken ikinciye ihtiyaç duymuyorum artık herşeyden 1 tane var bitince yenisini alıyorum bu sefer gözüm doymuyor değil de gönlüm doyuyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yatırım arsa ile olur yarin bir güllük gülistanlık olduğu an dolar euro altın dip yapacak 1 gecede çoğu insan dibi görecek. altij dolar euro bizim kötü yönetimimiz yüzünden petrol fiyatları gibi her şey uçtu. bir anda gerçek değerine döndüğü gece çok insanin gerçekten intiharın eşiğine geleceğini biliyorum. Arsa vadeli ve uzun hedefli olsada her geçen gün toprak değer kazanıyor. Bugün 300 500 bine arsalar var kredili ve taksitli. Yatırım bu şekilde yapanlar kazanacak il ilçe önemi yok toprak daha değerli. Borsa altin ve paketler de çok tehlikeli
14 Yorumla- 7 ay
Dördüncüsü; 2025 yılı Ocak ayında açıklanan REEL EFEKTİF KUR İNDEKSİ 67 puan olarak tespit edildi. Yani; TL tarihinin en değerli/en pahalı dönemini yaşıyor. Dövizin en ucuz olduğu dönemi yaşıyoruz.
Döviz kurları üzerinde aylık periyotlara dayalı REEL EFEKTİF bazlı bir RSI hesaplaması yapsak DOLAR/TL kuruna dair RSI hatta STOKASTİK RSI verileri bile 30'un altında yani aşırı satış bölgesinde çıkar. Yani bu durum senin döviz ve altının geleceği hakkındaki iddialarını hiçbir şekilde doğrulamıyor.
Beşincisi; bu saatten sonra hangi hükümet gelirse gelsin. Türkiye'nin kaderi eninde sonunda devalüasyondur. Yani TL'nin birkaç hafta hatta birkaç ay serbest düşüşe girmesidir. Aksi takdirde çok uzak olmayan bir gelecekte rekabetçi kurun uzağında kaldığı için hem yerli ihracat azalacak, hem de turizmin anası bellenecektir. Çünkü Türkiye pazarındaki ihraç ürünlerin yüzde 65'inin fiyat/talep esnekliği yüksektir. Yani örneğin dış pazarda %10 pahalanan bir ihraç ürünün talebi yüzde 10'dan daha fazla düşecektir. Yüzde 35'lik kısım, fiyat talep esnekliği düşük ürün ve hizmetlerden oluşsa da bunların çoğu miktar kontratlarına dayalı stratejik ürünler oldukları için ihracat gelirlerinde olumsuz bir değişim yaratmaz. Dolayısıyla yatay pozitif formasyonda baskılanmış bir kurun ülkeye hiçbir faydası yoktur.
Altıncısı; yaav her şeyi bir kenara bırak... Yeryüzünde sürekli talep gören hiçbir para ve emtia hiçbir zaman değer kaybetmez. Sadece bir süre alım fırsatı verir. Düştüğü yeri unutur ama yükseldiği yeri unutmaz.
TC tarihi sayısız devalüasyonlarla doludur. Ama bu ülkede hiçbir dönemde hiçbir döviz/altın tasarrufçusu intiharın eşiğine gelmemiş tam aksine TL'de kalan ya da saçma sapan hisse senetlerinde parasını çarçur edenler zarara girmiş, işlerini kaybetmiş, aileleri dağılmıştır. - 7 ay
Sonuç olarak; senin döviz/altın dediğin şey bir hisse senedi ya da altcoin değildir. Döviz/altın dediğin şey; TL, ARJANTİN cano, VENEZUELA BOLİVARI da değildir ki tümden çakılsın.
Hayal dünyasında yaşayıp fantastik felaket senaryoları üretmeyi bırak. Senin ya gerçeklik algın bozulmuş ya da ekonominin en temel dinamiklerinden bihabersin.
Gram altında Elliot döngüsünün 1. İmpulsif dalgası 4200'den 6000'e kadar devam etti. Şu an 1. düzeltme evresindeyiz. FİBO 382 bölgesi olan 5200-5300 aralığında 3'lü zigzag formasyonunu tamamlamak üzere 2. impulsif dalga hedefi de 8000 TL olarak gözükmektedir. DOLAR/TL kurunda ise bugün itibariyle ideal (olması gereken kur) 90 TL civarıdır. TC hükümeti Merkez Bankasının informel/illegal müdahaleleriyle gelecekteki devalüasyonu sadece erteliyor, ortadan kaldırmıyor. Seçime yaklaşık 1 yıl kala çok sert bir devalüasyon dalgası gelecek. Bu dolar kuru 150 lirayı geçip 200'e gitmeye başladığı zaman döviz/altın düşecek, intiharın eşiğine geleceksiniz diyenler, at yarışı izler gibi aval aval foreks ekranlarına bakacaklar. YTD. - 7 ay
Yorumumdan çıkarsanız sevinirim kuş kadar beyninle ne yazdığını farkinda değilsin.. o yüzden avrupadan külçe külçe altını kaçak getirip hayaliminı ve bölgesinde yakalaniyorlar. ülkeyi soydurup bitirmek isteyen amerika uşağı bir yönetim var. kuş kadar beyninle yorum yapma bak avrupadan gelen kaçak altınlara. Avrupadan ki kilo gr ile bizim aramizda dağlar var... bilmediğin şeylere yorum yapma kardeşim zeki olmaya çalışma komik duruyorsun
- 7 ay
Ordan burdan Kopya yazi ile gelmene gerek yok1. bilmediğin ne varsa sor bana zeki gibi görünmeye çalışman gerçekten komik. bu yazi merkez bankas sayfasında kopya yazı. Sana ulkeni bataktam kirtardik oara bastık diyen bir zihniyet. me4iez bankası yanlış kararlar yüzünden hatirlarsan 2023 de borsadan hisseleri atıldı dünyada bir örneği daha yok. endex raporu da tl nin bir 3. Ülke parası olduğunu onayladı. yani suriye savaştan cikti hala savaşta ve parasi deger kazaniyor. bugun hintlilerin parası bile deger kazandi. bulgarin 1 lirasi 20 lirani geçti ki bizim 1 liramız la bulgar levhası 45 lira aldığımızı unutma. boş yapacağına diyanetin de sayfasını aç iyi elonomi vermiş ayni bu yazi kopya. ahirete faizle gireceğiz. namaz din yok hadi simdi yoluna. Ben senin gibi kopyala din adami degilim..
En İyi Cevaplar
Kim ne derse desin yaptığından şaşma eski iş yerinde çalışırken bir kız vardı 5-6 sene öncesi yani aldığı parayı aldım dolar yaptiriyordu yaşı daha gençti bu kadar biriktirme harca biraz diyorduk harcıyorum zaten diyordu o zamanın parasıyla 100-150bintllik birikimi vardı hem altın hemde dolar olarak şuanda neler oldu kim bilir 😅
00 Yorumla
Uzun vadede en doğrusu euro dolar ama trump doların değerini azaltacak gibi onun için euro daha mantıklı aslında şu dönemde faiz en mantıklısı da ama onunda ömrü bir sene altında çok yükseldi her an bir düzeltme yapıp düşebilir benim şahsi görüşüm en doğrusu senin yaptığın riski daha az
10 Yorumla
7 ayMinimalist bir yaşama geçmişsiniz ne kadar güzel, ne mutlu size. Asıl mutluluk az eşya ile daha çok kıymetli vakitler geçirebilmekte. Tlde tutmaktan iyidir. Gümüş, fon (size uygun içeriği olan) bunlara da bakabilirsiniz.
Evinizden huzur eksik olmasın. 💖
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle sadeleşerek huzuru bulman harika bir şey, tebrik ederim! 😊 Minimal bir yaşam tarzı hem ruhen hem de maddi anlamda seni rahatlatabilir. Gelelim altın ve euro biriktirme konusuna; uzun vadede altın ve döviz genelde değerini korur, hatta artar. Yani bu yaptıkların eşinizle birlikte ekonomik geleceğiniz için güzel bir adım. 💪
Eviniz için birikim yapıyorsunuz, bu gerçekten önemli bir hedef. Yine de yatırım yaparken çeşitlilik iyi olur. Yani sadece altın ve euro değil, başka yatırım araçlarını da düşünmek fayda sağlayabilir (borsa, fonlar gibi). Ama tabii ki bu bir "YTD 😛". İç huzurunu bulmuş olman zaten güzel bir gelişme, keyifle devam et! 🌸00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
75Cevap
7 ayEvet. Şu an paranı Euro'da değerlendirmen gayet mantıklı. Daha mantıklı olacak olansa kazancını altında değerlendirmektir. Çünkü altın, halihazırda ons bacağından güç alıp yükseliyor. Gelecekte dolar kurundaki olası sert yükselişle birlikte yıllık periyotta enflasyonu aşan bir reel getiri elde etmen mümkün.
NOT: Bİ BOT tarafından yorumu en başa tutturulmuş ve yorumuna verdiğim cevaptan ötürü benimle tartışacak medeni cesareti olmadığı için beni engelleyen şu aşağıda arkadaşı bir dürtün de yorumumun altına gelsin de ifadesini alayım onun.
Öyle birilerinin yazılarını karalayıp copy pasteci diye iftira atarak hiçbir yere varamaz kimse.
Medeni cesareti varsa yorumumun altına gelsin de medenice tartışalım kendisiyle.
01 Yorumla- 7 ay
Benim kendisinin yorumuna verdiğim cevap hiçbir kurumun resmi sayfasından alıntı değildir. Tamamen kişisel görüş ve tespitlerimdir. Aksini iddia ediyorsa da ispat etmekle yükümlüdür. Edemiyorsa da namerttir.
7 ayButun para birimleri deger kaybeder. Enflasyona ugrar. Euro TL kadar enflasyona ugramaz ama o da bir miktar ugrar. Uzin vadede paran deger kaybeder. Bu gun alabildiklerini o parayla 5 yil sonra alamazsin. Euro olmasi kurtarmaz.
Kucuk miktar paralariniz degerini korusun istiyorsaniz altindan sasmayin. Mecburiyetten bozdurmadiginiz surece uzun vadede degerini korur.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayEv ya da araba almak istiyorsan o zaman bankadan borç alacan öyle ödeyecen anca o şekilde araba ya da ev sahibi olabilin bu zamanda eğer çok zengin değilsen.
Sen s. iktin sene biriktirsen uğraşsan ev araba için gerekli olan parayı bir araya kolay kolay grtiremen insanın ömrü yetmez bunu yapmaya maalesef.. ama yinede iyi yapiyon..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayAbla zaten kadınlar ihtiyacı onu seven bir kalp karşılıklı güveni sağlıyan bir ilişki... Harici sadece kendini yaıpratma. Dünyalar kadar çanta ayakkabı alışverişleri kadınları mutlu değil mutsuz ediyor uzun süre içinde. Kime ihtiyacına değil için de ki aç gözlü insanın ihtiyaçlarını besliyor.
00 Yorumlaalim gucumuzu su an en rahat altin uzerinden koruyabilecegimizi dusunuyorum. turistik faaliyetlerde kullanmak uzere arada doviz de yapiyorum. ama %100 mantikli olan tek sey var o da tl para tutmamak. (ne acı..)
00 Yorumlabence altın alabilecek paraya ulaştıkca altın almaya devam et döviz mantıklı değil altının yükselişi dövize göre çok hızlı döviz yerinde sayıyor uzunca süreler
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayTutum işini kavramışsın. İhtiyacından fazlası almaman çok güzel.
Bir ülkenin para birimi yatırım aracı olamaz. Kıymetli madenler yatırımı yap. Yavaş yavaş kazandırır ama kazanç kesindir.
00 Yorumla Merhaba. Bu konularda yatıım tavsiyesi vermek yasal değil. Ama, Mert Başaran’ı takip etmelisin instagramdan.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayTürk lirası hep deger kaybeder. Euro, dolar artar bu hep böyleydi. Biraz aklın varsa altın alırsın bozdur git ev al ya da arsa al degerlendir ya da bir şirkete ortak ol. Bitcoin , sanal para birimleri vs. Çöp bunlarla ugraşmaya degmez.
12 Yorumla
Cevap sahibi7 ayya da bir işletme aç
Cevap sahibi7 ayTürkiyedeyemek sektörü çok işler. Yemek sektörüne gir.
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 ayMantıklı ancak sadece Euro olarak kalması her zaman iyi olmaz gibi. Bunu alarak bile farklı yatırım yolları denenebilir.
00 Yorumla
7 ayBen de 2. el site sıfır eşyalarından alma ve az eşya sahibi olunması taraftarıyım. Yatırım iyidir, güzel yapıyorsunuz.
00 YorumlaBen yatirimin hicbir para birimi üzerinden olmaması gerektigini dusunuyorum. Altın ya da gümüş iyidur
02 Yorumla- 7 ay
Ekle beni sohbet edelim
Sen nerede yaşıyorsun? Türkiyede yaşıyorsan euroya çevittiriyorsan, değeri yükselince çevir tabi. Çevittirmeden evel borsayı takip et.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 7 ayBirikim iyidir herhalde, enflasyon ortamında çok önermiyorlar ancak yarın ne olacağını bilmiyoruz tabi
00 Yorumla Zaten olması gereken o kadınlar ihtiyacım diye aldıgı şeyi gerçekten ihtiyacı olduğunu anlasan zaten daha çok tutumlu olurlar
00 YorumlaBence damlaya damlaya göl olur neden olmasın.
14 Yorumla- 7 ay
Hı hı göl olur
- 7 ay
@Bay_Nutella 😂 hatta deniz
- 7 ay
Hı hı okyanus
- 7 ay
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayMantıklı ve olursa yurtdisina çıkarsan tatile harika olur
00 Yorumla
7 ayValla helal olsun tebrik ederim. İyi bir eşsin
00 Yorumla
7 ayİhtiyaç dışında kalan ise güzel bir alışkanlık. Tebrikler.
00 Yorumla
7 ayValla ben borsada altın hissesi var onu alıyorum bide gümüş
04 Yorumla- 7 ay
Altın darphane sertifikası diye geçiyor
- 7 ay
Araştır istersen bi
cevap vereyim euro almak parani korur degerlendirir ama mesele euro kazanmakta.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayEline ne kadar para geçiyor da bunları alabiliyorsun Hiç mi yemiyorsunuz içmiyorsunuz siz
00 Yorumla
7 ayBirikimleri enflasyona karşı korumaya çalışmak doğru bir davranış tabiki
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Mantıklı olanı TL de kalmamanız iyi yapıyorsunuz
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. Bravo iyi yatırım, bir de katılım ya da bankadan faizli-siz vadeliye atın derim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBende birikim yapıyorum yüklü miktarda ayırıyoruz her ay. Seninki çok az ama yıllar sürer senin biriktirmen
053 Yorumla
Soran7 ayDüğünde takılan takılsrım hepsi var
6 bilezik 22 ayar içleri dolu tanesi 100 bin tl
Cevap sahibi7 ayYine yetmiyor
Soran7 ay8 tane ata altın 22 ayar zincir 2 tane zincirler 200 bin tl
Soran7 ayBunlar dışında erolar 300 milyar
Soran7 aySizin ne kadar birkiminiz var ve aylık kaç tl birikime veriyorsunuZ
Cevap sahibi7 ayValla seni bilmem bana eşim doğum günümde 4 bilezik almıştı 9 a tamamladık dün her ay 2 bilezik alıyorum sadece doğum günümde bunu yaptık düşün yani
Cevap sahibi7 ayÇok çok şükür elhamdullillaj
Soran7 ayEsin ne iş yapıyor iyi bir mesleği olmalı
Soran7 ayBiz düğünü borçsuz yaptık ev serdik sıfırdan araba aldık ona sükür
Soran7 ay4 aydır evliyim
Cevap sahibi7 ayEvet bizde öyle evet iyi mesleği çok şükür. Evde her şeyi en lüksünden almamıza rağmen iyi yaptık
Soran7 ayNe iş yapıyor benim esim kepçe öparötörü siz çalısıyormusunuz ev hanımısınız
Cevap sahibi7 ayNormalde çalışıyordum evlenince çalışmak istemedim rahatlığı seviyorum. Bilgisayar üstünden çalışıyorum eşimin mesleği bende kalsın
Soran7 ayİyi bakalım
Cevap sahibi7 ayDarısı sana inşallah
Cevap sahibi7 ayAşırı eve düşkün biri git desem de gitmez 😂
Cevap sahibi7 aySoru sahibine mi dedin 4 aylık evli olan o
Cevap sahibi7 ayOnun için demedim ki
Cevap sahibi7 ayNeyse
Cevap sahibi7 aySöylemek zorunda mıyım? Söylemek istemedim ve söylemedim kız bunu takmadı sana noluyor? Ne haddinize
Cevap sahibi7 ayKaç yaşında adamsın ezik gibi kadın yorumlarına geliyorsun adam olacak bide 😂
Cevap sahibi7 ayKarı gibi hissediyorsun anlaşılan sorun yok ahaha ezik ya
Cevap sahibi7 ayAy kusucam uza
Cevap sahibi7 ayKocama göstereyim bu yazdıklarını da senle uğraşsın karı kılıklı
Cevap sahibi7 aySen kaşındın tacizden bak bakalım noluyor engelememe rağmen yazdın
Cevap sahibi7 ayHepsini göstereceğim engellisin
Cevap sahibi7 ayEngellememe rağmen yorumları silmeme rağmen yazıp tacizde bulundun. Uzak dur benden
Cevap sahibi7 ayBen yorumları silmeme rağmen inatla yazdın apaçık rahatsız etmektir bu yetti artık
Cevap sahibi7 aySen susacaksın eşşek gibi kadınların yorumlarına gelmeyeceksin
- 7 ay
@Sıradan33 Boş ver :D arkadaş sıkıntılı galiba, atarlı atarlı konuşuyor kendi kafasında delüzyon yaşıyor.
- 7 ay
@Sıradan33 Gizli üye olduğu için seni engellese bile sen ona yazabiliyorsun. Eğer gizliden çıkmış olsa ona yazamazdın. Mevzu bu. Ok.
Ayrıca duruma bakılırsa senin de hayatta tek başarın kadına kıza laf yetiştirmek.
- 7 ay
@Fikretin_Devrimi İlk önce laf atan kadının kendisiydi, cınsiyetçi bir şekilde konuştu. Kaldı ki, ben sadece bir soru sordum atarlı atarlı "ne haddine" demesine de gerek yoktu :D üsluba bak iğrenç ya. Eşinin mesleğini de sormadım, sadece söylememe sebebini merak ettim. Böyle kezbanlar, kalkıp en fazla kocasının maaşıyla övünür. Umurumda da değil.
Cevap sahibi7 ayTekrar ediyorum seni ne ilgilendirir? İster söylerim ister söylemem üslubu eleştirip kendi üslubuna bakmayan şuursuz. Adamın dediğini de üstüne alınıp atladığına göre yaran var ki gocunuyorsun.
- 7 ay
@cglakinin Yok benim lafım size değil zaten. İki kadının kendi arasında salça olan şahısa söyledim.
- 7 ay
@cglakinin ***Lafım size değil. İki kadının arasındaki muhabbete salça olan şahısadır.
- 7 ay
Sen hasta mısın ya? Ciddi soruyorum git psikolojik tedavi gör. Kocanın mesleğini sormadım, bu konuyu neden özellikle gizleme ihtiyacı hissediyorsunuz onu sordum. Saygım var yoksa tabii ki. Akılsız olunca böyle dediklerimi çarpıtırsın anca. Üslubuna bakmıyorsun diyorsun, bir tane üslubumun bozuk olduğu yeri gösteremezsin, sen etrafa saldırmaya başladıktan sonra sana hak ettiğin gibi karşılık verdim. Şimdi kes sesini otur oturduğun yerde haksız olduğunu kabullen.
Cevap sahibi7 ayOkumadım ama büyük ihtimalle haksızsın varotik
Soran7 ayAman bize ne kızlar casus falandır eşi ondan demiyor dur mesleğini bugün 200 bin TL aylık alanla 22 bin TL aylık alanla arasında fark şükretmek ben şait oldum asgari ücretle çalısan ev aldı diğeri borç içinde geziyor
- 7 ay
Ya zaten özel hayatın gizliliği diye bir şey var, olmasa bile kimse söylemek zorunda değil. Ama çok sık görüyorum acaba genel olarak altında yatan psikolojik/sosyolojik sebep ne diye merak etmiştim, eşinin mesleğini söylemesini istemedim. Dilerseniz yazdığımı tekrar okuyabilirsiniz. Ayrıca asgari ücretle çalışanın ev alması biraz zor gibi sanki? Çok kazananın çok borcu olur bu doğrudur, ama genelleme yapmamak da gerekiyor. @jjıkmmk
Soran7 ayHerkes kendi hayatına baksın kişi mutluysa bize ne artık coğu şeyleri boş veriyorum
Gizli Üye(30-35)7 ayBen gram çeyrek alıyorum onlar daha iyi getiriyor 3 ay önce çeyrek aldım 7.300 filan dı 2 hafta önce satsam kaç kara olur dedim 9 bin dediler. Ben gram ve çeyrek alıyorum
00 YorumlaEuro yu bozdur altına yatırım yap. Sonra altını bozdur 1 1 ev al ve günlük kirala, kiraladığın parayı bu sefer yatırım yap, sonra 1 1 evi sat ve yatırım yaptığın parayla birleştir 2 1 ev al sonrası sende
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayBende her ay esimin verdigi maastan ata lira aliyorum o da ayriyeten ayda bir tane bilezik yapar biriktiriyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayKız EURO milim milim yükseliyor. Altın yap. Bak misal mayısta aldığım altın 75 bin iken. Şu an 115 bin falan. Şu kâra bak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayYani cok birikim olmamis ama Allah artirsin diyeyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aysiz bu gidişle evin kapısını anca alırsınız ekonomi is dead bro
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayEn iyisi ne kadar biriktirirsen kar
Bana altın daha makul geliyor00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayMantıklı ki yapıyorsun işte ama euro yerine dolar daha iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayAltın doğru ama Euro değil zira çok ciddi gerilim var dolar ve euroyu sarsacak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayAcil değilse bir şeyler alıp boşuna para harcamaya gerek yok. Birikim yapmak iyidir devam edin
00 Yorumlaeline geçeni altın yap en iyi yatırım altındır. dolar - euro yalan... 1 gramdan yatırım mı olur deme. damlaya damlaya göl olur
00 Yorumla
7 ayParayi parayi cevirmek cok iyi birsey degil.
05 Yorumla
Soran7 aySen parayı napıyon
- 7 ay
Altin gumus vs gibi seyler veys bir mal mul alirim. Eflasyon butun parayi eritir
Soran7 ayGümüs ölü yatırım
Soran7 ayBende cüzü miktarda birikim yapıyorum bizde ev alıcaz onun için çabalıyoruz okadarına kafamız çalışıyor
- 7 ay
Peki sen bilirsim
Allah hayrını kabul etsin aşkım mantıklı olanı yapıyorsun 🥰
10 Yorumla
7 ayÇok doğru isabetli bir yasam tarzi olmuş tebrik ederim
00 Yorumla
7 ayÇok mantıklı bir şey yapıyorsun euro yaptığında daha fazla para oluyor gramda yap biriktir
00 Yorumla
7 ayEuro da çok fazla kazanamazsiniz. Mutlaka altın olarak degerlendirin
00 Yorumlabence yanlış fiziki altın ya da gümüş tercih etmelisin
00 YorumlaCok iyi yapıyorsun arkadaşım insanım hevesi geçince bişey almak istemiyor 😊
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayValla harika. Minimalizm bu işte.
10 Yorumla
7 ayEro yapıyorsan iyi euro kazandırmazdı zaten
10 YorumlaEuro dur o ero olsa duramazsn
10 YorumlaTebrikler, çeşitlendirme iyidir👏
00 Yorumla
7 aySen daha iyisini bilirsin
00 Yorumla
7 ayÇok yanlış kağıda yatırım yapılmaz
Altın al00 YorumlaEvet en mantıklısı altın bence
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 361 cevap paylaştı.
7 ayevet böyle devam et pişman olmazsın
00 Yorumla
7 ayHer eve lazım senin gibi garidan
00 Yorumla
7 ayMantıksız paranın enflasyonu var
00 Yorumla
7 ayEvet mantıklı bir yatırım
00 Yorumla
7 ayAltın al o daha fazla kazandırdı
00 Yorumla
7 ayben de öyle yapıyorum bence mantıklı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 479 cevap paylaştı.
7 ayAltın daha mantıklı bence
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
7 aybu yüzden türk lirası değer kaybediyor
00 Yorumla
7 ayEvet bir noktada mantıklı
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?