Aslında büyün meblaglar değil de uzun bi süreçte küçük küçük birkim istiyorum öğrenciyim harçlığımı artırıp biriktirmek istiyorum hangisi mantıklı
3 ay
Bunun için tavsiye verilmez ancak şöyle bir şey söylerim.
ABD borçları için dolar kurunda oynakligin fazla volatilite olmasını istemiyor. Yani yukselmesi işine gelmiyor. Eskiden Japonya sistemi ile borçlarını çeviren ABD bu yıl Japonya faiz artırınca bir borç krizi politikası oluştu. Bu açıdan bakınca ABD üretime odaklanan politika uygulayıp iç piyasa da ticarete yönelerek vergi tarifeleri uyguluyor. Diğer yönden peki neden peki neden dolar artıyor hala dersek geçen yıl döviz enflasyon altında getiri sağladı ve ihracatçı bizde bunun şikayetini yaptı. Çünkü maliyetler aşırı artarken gelirleri olumsuz etkilendi.
Euro olarak diğer yine bakarsak ABD tarifelerinden olumsuz etkilendi ancak Çin ile bağlantısını artıran bir politika izliyorlar. Bugün Avrupa merkez Bankası başkanı güzel bir açıklama yaptı. Bizim politikamız vergilerle idare değil teşviklerle politika geliştirmek dedi. Faiz indirimleri yapıyorlardı ancak son faiz indirimine gitmediler.
Bakalım neler olacak.
Güzel soru 😊 Öğrenciysen ve uzun vadeli küçük birikim yapacaksan dolar mı euro mu diye çok kasmana gerek yok aslında.
İkisi de döviz sonuçta ama Türkiye’de genelde dolar biraz daha fazla takip ediliyor 💵 Euro da güçlü ama günlük hayat ve piyasalarda dolar daha belirleyici.
Şöyle yapabilirsin: Harçlığını biriktirirken önce acil durum için TL kenara koy, sonra kalanla azar azar dolar al. Çok ufak bir kısmını istersen euroda da tutabilirsin ama tek sepete yüklenme. Unutma, döviz de riskli sonuçta garanti yok YTD 😛
Disiplinli olursan miktar küçük bile olsa zamanla ciddi birikime dönüşür, önemli olan devamlılık 🧠💪
Cevap
7Cevap
Altın hesabı aç ordan parana göre altın al en mantıklı olan. Bu
Öyle bir şey mi var yani şu an gram bilr alamam öğrenciyim ancak arttırdığım 400 500 olur
Var tabiki diyelim 100 tl var.. o paraya kaç gram gelirse alabilirsin tavsiyem iş bankası hesabı açtır kendine altın hesabı aç paran kadar altın alabilirsin 100 tl bile bir birikim. Dolar euro paranı sadece korur ama zamanla değeri kalmaz en iyi altın. .
Yani ister 100 tl ister 1000 elinde parana göre altın al. Ama tavsiyem altın alırken sadece cuma günü al. Cuma günü altın düşer. Pazartesi piyasaya yükselir sakın. Cuma günü dışında altın alma
Şu an yapikredi ve garanti, ziraatte hesaplarım var onlar olmaz mı
Garanti bankasın var. Kıymetli madenler al kısmından altın alabilirsin ama. İş bankası fiyatlı ile diğerleri farklı en hesaplı olan iş bankası var onu alırsan daha iyi ama. Garanti de. De var ama dediğim gibi altın alırken cuma günü öğlenden sonra al her zaman hafta sonu olunca fiyat düşer genelde
Sakın altın dışında başka birşeyi yatırım aracı olarak görme yani
Tamam çok teşekkür ederim
Ricaederim ufak tefek deme altın al altın her zaman 1 sene sonra ne koyarsan kenara. 2 katı kesin olur yani bu ay 1000 tl seneye 2000 olur. Altın en mantıklı yatırım aracı geleceğin inşallah güzel olur arkadaşım🤲⭐️
Abi ben hiçbir şey anlamadım vu işten ya
Altın 164, 687 vs vs yazıyor bu ne
Euro da 1.87 falan anlamadim
Bi de çapraz kur işlemi diyor o ne
Yanlış yerden yapıyorsun onlar değil
Nerden yapicam altın hesabi açtım iste
Bak garanti hesabına gir
Sonra sağ en altta sağdan 2 ci yerde işlemler var ona tıkla
Açılan yerden 5. ci. menü döviz ve kıymetli madenlere bas
Sonra orada alıs ve satış ye gir
orada altın euro dolar gibi seçenekler var solda alış fiyatı. Var. Sağda satış. Alış kısmına tıkla altın için Alt/TL yazıyor
Açılan sayfada sağ alta almak istediğin tl tutarına elinde ne kadar paran varsa almak istediğin tutarı gir
Ama bu işlemi sakın bu saatlerde yapma çünkü zararın olur. Dediğim gibi bu altı. Alma işini. Cuma günü saat 13. 16.30 arasında yap
Dediğin gibi yaptım büyük ihtimalle alış saati olmadığı için seçeneği göremedim yarın bi denerim oluyor mu diye çok sağ olun
Desifinizgibi cuma günleri alırım
Peki ben bu altınları almak istediğimde banka kesim yapacak mı olanı direkt verecek mi
Bunları aldığın gibi para ihtiyacın olunca satış kısmından aldığın altını satarsın ama altın. Yatırım için var diyelim bugün 1000 tl altın aldın 1 hafta sonra para lazım olur bozarsan. 1000 tl. Belki 600/700 tl olur zarar eder altın alırken iyi düşün kaŕ etmek için en az 6 ay bekleme gerekir 1 yılda 2 ye katlar genelde
Evet hafta için. Saat sabah. 9. Ve akşam 17 arasında açık olur alım satım sakın cuma günü öğlenden önce alma. Yani aslında. Altın fiyatını takip ederek alman lazım anlık değişen bir fiyat var. Çünkü. En düşük anda alman senin yararına
Yok uzun sürekli düşünüyorum 3 4 sene birikim yapmam gerek
Yani boylr bir anda altın alamıyorum 7 8kya o yüzden para car cur oluyor hep
Ama dediğim gibi ben genede iş bankası işte fix altın hesabı var onu tavsiye ederim ben onu kullanıyorum bankalardan en hesaplı alım satım bu sağlıyor gerisi biraz pahalı satıyor ki garanti bankası falan herşeyi kazık
Anladım varsa imkanın iş bankası hesabı aç derim
Abi onlar maaş bordrosu istiyor artık kart cikartmamam ki
Garanti de mi pahali
Bilmiyorum alakası yok ya hesap açmak genelde ücretsiz sen yatırım hesabı açacam de açarlar
Garanti yapı kredi bunlar en pahalı bankalar. Bu yüzden diyorum iş bankası hesablı yani hemen hemen her bankanın var böyle yatırımı ama. Fiyatlara bak anlarsın. Misal örnek Garanti bankasından 1 gram altını 7500 alırsın ama iş bankası 1 gramı 7350 ye satar her 1 gramda neden 150 tl fazla para vereceksin ki
Tamam teşekkür ederim
Ricaederim kafana takılan konu olursa yardımcı olurum. Paranın değerini bil bankalara da olsa fazla para ödeme diye dedim. Para kazanmak tutmak zor bu zamanda bu yüzden kendin araştır fiyat karşılaştır her zaman hangisi işine gelirse onu al. Ama ben yıllardır kullanan. Deneyim olan biri olunca en hesaplı olanı sana söylüyorum paranı faize atacaksan yapı kredi. Paranı altında değerlendireceksen iş bankası. Kredi çekeceksen teb bankası gibi her bankanın ayrı bir avantajı ve sıkıntılı yanları var yani
Dikkate alicam Allah razı olsun
Ricaederim Hanım efendi hayırlı akşamlar dilerim 🤲🌸⭐️

Kolaya yatirim yapmak.
Euro. Seçim zamanına doğru da sat. Hükümet değişince dolarda değişiklik olacak.
Gümüş Ons al bankadan daha faza getirisi olur😀
Altin. Dolar euro degeri = altina endekslidir.
Hisse toplamak daha mantıklı
Altın almak
Altın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?