9 ayevlendikten sonra herkes çalışacak ve maaşını kendisi alacak diye anlaşmak aile birliği ile uyumsuz ve uygun olmayan bir durum bence. şirket evliliği mi bu. ayrıca sizin araştırma görevlisi akademisyen olmanız evlilik birliği içinde eşinize karşı bir üstünlük sağlamaz. ancak; eşinizin sizin maaş kartınızdan 10 bin size bırakıp 50 bini sizin onayınız olmadan abisine göndermesi çok yanlış. Değil sizin maaşınız kendi maaşı bile olsa böyle şeylerin kararı birlikte alınıp uygulanmalı. aksi taktirde evlilik birlikteliğini sarsar bu durum. bence eşiniz ile konuşun bu durumu orta yol bulmaya çalışın..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayYazdıkların doğru ise , en özet olarak söyleyeceğim net ifade şudur. Senin hayatın böyle gelir geçer. Bu yüzden önünde iki yol var. Para pul umurumda değil dersen, evliliğin devam eder. Lakin paracılıkla ilgisi yok , kendi geçimimiz düzenimiz ve geleceğimiz için , emeklerimin karşılığı olan bu imkanları daha i iyi değerlendirmeliyiz derseniz. Tek yol ayrılmak olur. Ayrılmazsanız maalesef diğer insanlar sizin paranızla sefa sürer , sizde elin eline bakmak durumunda kalırsınız. İçimden geleni söyleyeyim , söylemek istiyorum. En kısa zamanda ayrılmanı tavsiye ederim. Kolay kolay tavsiye edeceğim bir durum kesinlikle değil bu. Ayrıca paracıklar biride değilim. Evin geçim sorumluluğu maddi nitelik zorunluluğu erkeğin üzerindedir. Senin çalışman para kazanman bir zorunluluk değil tercih meselesidir. Onun katkısı olmadığı gibi sendekinide alıp kendiniz için değilde ailesi için kullanıyor olması mantık dışı kalıyor. Bakmakla yükümlü olmak ayrı bir konu, herkesin eli ayağı tutarken elindekini avcundakini vermesi ayrı bir konu
4184 Yorumla- 9 ay
Yani adam eş-şek gibi çalışır, kadın ise yan gelip yatar mı demek istiyorsun? 🙄🙄
- 9 ay
@Freddy1616 evet öyle diyorum, bi sorun mu vardı?
- 9 ay
Madem ki üzerine bir kelime koyacak kapasiten yok, böyle dikkat çekmek için ortaya çıkmayın. Sizin zihniyetiniz bahsettiğin hayvan a bile yaklaşamazken, birde bunu ifade ederken insanlığınızdan utanmıyorsunuz. Kadına şiddetin her türlüsünü yapan ve destekleyenlersiniz. Bu açık net belli. Kimseyi rahatsız etme , beni de rahatsız etme.
- 9 ay
Sürekli burayı takip edemiyorum üzgünüm.
- 9 ay
@Freddy1616 takip edemiyor olman , çok normal hepimizin bir yaşamı var. Bende aynı durumdayım. Başlangıçta ortaya koyduğun enkazdan sonra , böyle bir cümle ile olgun düşünen rolüne bürünmende iyi, akıl edebilmişsin. Cevabın yok ama , polemik peşinde olmamanı takdir ettim.
- 9 ay
Aynen gereksiz polemiğe girecek enerjim yok.
Ayrıca hiçbir kadına da şiddet uygulamadım ve desteklemedim.
Size iyi günler dilerim - 9 ay
@Freddy1616 kadın görmediyseniz uygulamamış olabilirsiniz ama , üzerinize vazife değilken , ev ekonomisi erkeğin yükümlülük zaruriyetidir. Şeklinde kadına yönelik olarak eş -şek diyerek hakaret edişiniz, bunu derken aynı zamanda para getirsin nasıl getirirse getirsin mesajını veren ifadelerinizle , kadına zerre kadar değer vermediğinizi saygı duymadığınızı, kadının evi ve ailesi için yaptıklarını hiçe sayarak hakaret edişinizle kadının emeklerini görmezden gelişinizi ve para getirmemesi durumunda ne denli öfke ve şiddet yanlısı olduğunuzu göstermiş oldunuz. Sizin gibiler evde bir toplu iğne kaldırmaz evin içinide dışınıda kadına yükler bir kelime diyecek olsa kalkıp kadını döver , dışarıda adam diye gezer. Senden bir tane olmadığı için seni tanımak zor değil. Bırak bu enerjim yok havalarını. Ya konuşacak birilerini buldun , ilgilenmek istemiyorsun ya da verecek cevabın olmadığı için güya aklı başında erkek rolüne bürünüyorsun. Bunca yazdığımı sadece sana yönelik yazmadım. Sizin gibilerin ağzından çıkanların nerelere varabildiğini kadınlarında görmesini sağlamak için yazdım. Hani zannetme kendini bir yerlerde , defineye mâlik viraneler var.
- 9 ay
maalesef yanılmışsınız.
Cinsiyete bağlı rol tanımını esastan reddediyorum bu yüzden böyle söyledim.
Yani mesele eğer yaşamaksa her birey kendi ütüsünü, temizliğini bulaşığını halletmek zorunda olduğu gibi aynı zamanda da yaşam maliyetini karşılamak zorundadır.
Yani mesele kadın ya da erkek olmak değil öncelikle " Birey" olabilmek...
Bu açıdan düşündüğünüzde sanırım " Benim gibiler" hakkında rn ufak bir fikriniz dahi olmadığı ortaya çıkıyor.
- 9 ay
Yahu adam eş-şek gibi çalışıp eve para getiren erkekleri kast etmiş sen kalkıp kadınlara eş-şek dedi diye ajitasyon yapıyorsun... sorunun zeka mı yoksa haysiyet eksiği mi?
- 9 ay
@noperva1975 siz daha hangi kelimede ne anlatılmak istendiğini çözecek tecrübede değilsiniz , yazdıklarınızdan bu ortaya çıkıyor. Okuduklarınıza sadece bakmayı değil görmeyi tercih edin. Erkek eş-şek gibi çalışacak derken aslında, ben saf mıyım da çalışıp kadın besleyeceğim, o da kalkıp eş şek gibi çalışacak demek istiyor. Anlayana tabiki. Sen oturabilirsin , diğer şahsa da bir kaç ifade yazıp göndereyim sizi.
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Senin düşünce tarzını beğendim ben
- 9 ay
@Freddy1616 siz yanılmıyorsunuz, nedeni ise yanlış taraftan baktığınız için doğruyu göremiyorsunuz. Ben kadın çalışmamalı demedim. Erkek ütü yapmasın yemek yapmasın demedim. Zaten siz bunları yaparsanız adınız adam olur. Ben zaruri yükümlülükten bahsettim ama anlamazsınız. Diyelim ki kadın hamile son dönemlerinde bu ne demek minimum 4 ay çalışamayacak demek , ücretli izin hakkı bitti , olduya bi takım sebeplerden çalışmaya bi süre daha devam edemedi ücretsiz izine ayrılmak durumunda kaldı. Böyle bir durumda sizin düşüncelerinize göre siz kadınınızdan ayrılacaksınız, neden? Çünkü eve para getirmiyor , kendi ihtiyacını karşılamıyor , hatta belki kendi yemek çamaşır ihtiyaçlarını göremiyor. Bu durumda ben yapıyorsam o da yapmalı diyerek tek kişilik yemek yapıp ona yedirmeyeceksiniz, uzaksınız , sevgiden merhametten, arkadaşlıktan, samimiyetten, arkadaşlıktan uzak materyalist bir yaşam içindesiniz , her şeyi tekil yaşam üzerine kurmaya çalışıyorsunuz ama yanıldığınızı er geç farkedersiniz. İnsan hayatını tekil yaşam anlamında birey olarak düşünmemeli. Birey olduğunun bilincinde olup insan olduğunun farkında olarak, kendine insana ve tüm varlığa saygılı ve duyarlı olabilmeli.
- 9 ay
Ohaa... adam sadece soruyo buradan bu anlamı çıkaran hele ki çalışanı eş-şek gibi çalışanı erkek olarak tanımladıktan sonra kalkıp da hakareti kadına edilmiş gibi görmek için epey bir ruhsal sorunla uğraşıyor veya art niyet taşıyor olman icap eder
- 9 ay
@Brkızz çok teşekkür ederim , çok memnun oldum 🌹
- 9 ay
@Brkızz tekrar çok teşekkür ederim çok mutlu oldum. Güzel düşünen , güzel görür. 🌹🌹😊
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Bende çok memnun oldum. Senin gibiler artsın ya cidden. Ne güzel yazıyorsun düşünce tarzın çok güzel. Zoruna gidenlere yazma. Cahile laf anlatılmaz
- 9 ay
@noperva1975 ilk kelime ile iletişim seviyeni zaten ortaya koyuyorsun. Umarım zaman içinde bu gün sana ters gibi gelen düşüncelerin doğruluğunu görebilirsin. Seviyeniz iyi durumlara geldikçe kendinize saygınız artar , kendinize saygınız arttıkça insanlara saygınız artar, saygınız arttıkça insanları cevap vermek için değil anlamak için dinlersiniz böylelikle iletişim seviyeniz ve nezaketiniz artar. İletişim seviyeniz arttığında içinizdeki olumlu olumsuz duyguları "ohaaa"gibi belirsiz ve yakışıksız ifadelerle değil, yerindeliğiyle anlam kazanan ve sizin doğru anlaşılmanızı sağlayan kelimelerle ifade edebilirsiniz.
- 9 ay
Mucbir sebepler, ya da nikah anında zaten çoğu kişinin unuttuğu bir söz öbeği var :
" Hastalıkta, sağlıkta iyi günde kötü günde..." diye devam eden...
Ama bu cümle " Yanında olacağım" şeklinde verilen bir söz. Hiçbir nikah akdinde hiç kimse " Finansal köle olacağım" diye bir söz vermiyor 😀 - 9 ay
@Freddy1616
Köle ruhlu olup bir de hemcinslerini de omsıfata tabi kılmak isteyen çok s. a. l. a. k var - 9 ay
Okuduğunu anlamaktan aciz olduğun için anlamak istediğin noktaya çeken birisin ama yalaka olmanın yanında çok da önem arz etmiyor... evet yalakalık yapıyorsun zira karşı cinse yaranmak için söylediğin şeylerin kendi içinde bile tutarlılığı bile yok bir de kalkıp millete "kapasitesşz" filan deme hadiszliği yapıyorsun. Sınra da iletişim şekli şemali falan da filan bir sürü edebiyat...
- 9 ay
@noperva1975 birey olmanın ne demek olduğunu bile bilmiyorlar boş ver.
Yok kadının evde çalıştığını hiçe sayıyormuşumda vs... - 9 ay
@Freddy1616 3 tane makinenin tuşuna basmayı kariyerden sayamadığın için kadın düşmanı ilan edildin :)
- 9 ay
@noperva1975 aynen öyle..
İyi de kendi donunu gömleğini yıkayamayanı nasıl adamdan sayıyor bu kadınlar çözemedim 😀 - 9 ay
@Freddy1616 yok bunun gibi yalakalara sorsan erkek ev işi de yapacak kadının işleri zor işler erkek eve geldi mi ev işlerine de yqrdımnedecek derler. Ruhlarına işlemiş yalakalık. Yoksa bir insan eski düzeni veya değişmesini savunabilir ama tutarlı olacak hem para getirmek erkeğin görevidir deyip diğer taraftan kadın-erkek eşitliği martavalları okursan yalaka yaftasını yersin
- 9 ay
@noperva1975 bilemedim üstad...
Kelimeleri literal (kelimesi kelimesine) yorumlayıp ona göre yaşadığım zaman hep sorun çıkıyor 😀 - 9 ay
@Brkızz çok teşekkür ederim 😊. Dilerim güzel düşünceli hassasiyet sahibi duyarlı insanların sayısı hep artsın. Tekrar çok teşekkür ederim , güzel bulmuş olduğunuz ve değer verdiğiniz için gerçekten çok mutlu oldum. Esasen en baştan itibaren açıktan itiraf edemedikleri durum bu ama bir kelimeyi söyleme cesareti bulamadıkları için bir sürü kelimeyi adeta örgü gibi örerek kılıf geçirmeye çalışıyorlar. Diğer bir husus ise "ben bilirim" bunun peşindeler. Oysa herşeyden bi haber olanlar ben bilirim düşüncesiyle yaşayanlardır. Yazmamın iki önemli sebebinden biri , bu insanların aynaya bakmalarını sağlayabilmek. Olurda bir kelimeden fayda görürlerde, kendilerini düşünmeye yöneltirler diye. Çok önemli olan Diğer yazma sebebim ise , bu tarz insanlar uzun uzun kendi doğruluklarını ifade etmeye çalışırken , yaşam biçimlerinin , düşünce yapılarının , hayata bakış açılarının , herşeyden önce insana ve dahası kadına bakış açılarında var olan değersizliği ve kendilerine göre en küçük negatiflik ki maalesef , birliktelik ve evlilikte en olmaması gereken durumu en öncelikli gördükleri "çıkarlarına " ters düşme durumunda kadınım dedikleri kişiye karşı maalesef çok hızlı gelişen bir şiddet eğilimi içinde oluşlarını, biz hiç bir zorlama yapmamamıza hatta konuşun bile demememize rağmen , tamamen kendi istekleriyle ortaya döküyorlar. Bu kadarı abartı diyecekler ama maalesef abartı değil.
- 9 ay
@Brkızz Kendi imkanlarını, hayat beraberliği içinde oldukları "Kadın" ile paylaşmayı kadının finansal kölesi olarak gören bekar bir insan , birlikteliği olmaya başladığında paylaşımcı olmayacak ve kadın böyle bir beklentide olduğunda ise ben senin kölen miyim git çalış bul paranı nereden bulursan diyecek , kadın sadece hayal kırıklığının en küçük zerresinin dışa vurumu olarak bir hüzünle baksa , ne bakıyorsunla başlayan sert çıkışlarla , psikolojik şiddetle başlayan süreçler , devamında nasıl bir hâle bürünür bu şiddet bilinmez ama işte ben bilirim cehaletinin beğenmediği kişilerde hoşgörü olur sevgi olur paylaşım olur huzur olur , şimdi kendilerini bilinçli ilan eden güya okuyup yazmış ama anlamamış bu kişilerle birleşen hayatlar kadın için hüsran olur çile olur hazan olur. Bitmeyen baharın hayalleri , ukte kalır , yara kalır pişmanlık olur. İşte bu yazılanları okuyan kadınlarımız kızlarımız olurda, herşeyi hazırda bulan , klavyede aileden bireyselleşme ve bununla materyalizme dönüşmüş duygusuzluğu insanlıktan uzaklaşmış , pamuk elleriyle klavyeden insanlık dersi veren her pırıl görünenin , pırıl pırıl olamayacağının bilincinde olmasını ümid ederek yazdım. Anlamın, şiirin , ozanların, kalemin , üstadları bile cahile laf anlatamamışken, benim kırık kelimelerim nasıl anlatsın. Yinede gayrette olmak içimden geliyor. Cahil anlamaz ise , cahil ile karşılaşma ihtimali olan idrak sahipleri görür faydası olur. Cahilin önünü alamazsak, cahile gidecek olanın yoluna geriliriz ümidi bendeki ve haklısın. Laf anlama durumları çok zor. Bu ifaden , anlayışın ve desteğin içinde çok teşekkür ederim 🌹🌹
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Ne kadar güzel ifade edip yazmışsın ya böyle. Onların mahalle ağzından tamamen uzak saygılı bi ifade ile. Allah bunlar gibi insanlardan uzak eylesin. Dediğin gibi ben bilirimim peşindeler bi haltta bilmezler. Bu bu bunlar gibiler toplumun içine etti zaten. Bunun gibilere ne yazsan ne anlatsan boş. Cahillere tamam diyip geçeceksin. Cahil her şeyi kendi bilir sanır onlara nice filozoflar alimler bile bi şey diyememiş. Çünkü cahille tartışma olmaz yorma kendini
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Ben teşekkür ederim. Böyle düşüncede insanların olduğunu görmek aşırı umut verici. Senin gibi adam gibi adamlarla karşılaşma dileğiyle her daim🌸🌸
- 9 ay
@Freddy1616 , @noperva1975 yazdıklarınızı okudum, genel olarak bakış açınız zaten evlilik üzerine değil , daha çok fb tarzı bir görüştesiniz , kimse kimsenin sorumluluğu , duyguları vb ilgilenmesin, herkes kendi başının çaresine baksın kendi işini yapsın. Sadece cinsellik istendiğinde bir araya gelinsin diğer zamanlarda bağımsız duygusuz diyalogsuz ilgisiz ev arkadaşlığı , bu arada kirada ortak ödenecek demi 😃 daha bir sürü şey. Evliliğe finansal bakışınızdan , bir erkeğin ve kadının yerinin olması gerekliliğini köle olarak görmenizden, seviyesiz hakaretlerinizden yetmezmiş gibi birde kendi yaptıklarınızı karşınızdakine mâl etmeye çalışmanızdan, yazdıklarımı iyi kötü bir kaç kelime okuyorsunuz ama karşısına nitelikli cevaplar getiremediğiniz için yaşadığınız hazımsızlıklardan, ne olduğunuz ortada. Ben artık yazmıyorum. Anlamak isterseniz yukarıda yazdıklarım sizin için faydalı olacaktır. Tekrar tekrar okuyabilirsiniz. Yazacak olursanız , yazdıklarınıza cevaplarıda yukarıda bulmuş olduğunuzu göreceksiniz. Nereden mi biliyorum. Sizi kapasitenizin sınırını gördüğüm için biliyorum. İyi akşamlar dilerim.
- 9 ay
@Brkızz Amin , Rabbim tüm insanlığı bu zihniyetlerden ve şerlerinden korusun. Maalesef tamamen dediğin gibi oluyorlar. Bir de en başından beri ne gördüm biliyor musun? O kadar konuştular, hatta erkek kadının finansal kölesi değildir dediler. Lakin soru içeriğinde , kadının tüm kazancını alıp ve yetersiz bir harçlık vererek kadının ailesinden para isteme durumunda bırakma yöntemiyle şiddet uygulayan erkek ve onun gibiler için hiç bir kelime söylediler mi? Hayır. Buradan da bu kişilerinde şimdiye kadar herşeyleri hazırdan olduğu gibi hayatlarına bir kadın girdiğinde kendi hayatlarınıda kadının kazancını üzerinden idame ettirme zihniyetinde olduklarıda ortaya çıkıyor. Bu durum karşısında ortaya koyduğum tepkide xorlarına gitmiş olacak ki , bunuda kadınlara yalakalık olarak ifade etme hadsizliğinde bulunmuş oldular.
- 9 ay
@Brkızz bu şekilde gördüğümde inanın bende çok umutla doluyorum. Böylesi sizi ve sizin gibi güzel düşünceli ve hassasiyet sahibi insanların varlığını bilmekde beni çok mutlu ediyor umutlu kılıyor. Dilerim her daim düşündüğünüzden çok çok daha iyi seviyede adam gibi adamlarla karşılaşırsınız 🌷🌹🌷
- 9 ay
@çoktaumurumda konu bu kişinin kendince yalanı olsa da , gerçek hayatta var olan önemli konulardan biri , kişinin yalanı kendini bağlar lakin yinede sorunun ciddiyeti olduğunu düşünüyorum. Geçen ay 12 vermiştir bu ay 10 vermiştir ama bu soru trollerin pek aklına gelecek sorulardan değil 😉
- 9 ay
@Brkızz güzel ve değerli bulmuş olmanıza çok sevindim mutlu oldum. Tekrar teşekkür ederim ve rica ederim 🌹🌹🌹
- 9 ay
@Brkızz Amin, Amin. Maalesef hayatı dediğin gibi benimsiyorlar ve sonlarıda dediğin gibi oluyor. Tabikide öyle , insanın kulağına giren sözün iyiliği , akılda kalmasını sağlayan söyleyenin iyiliği. Bu ikisi yoksa en azından biri yoksa kulak duyar algısını kapatır kirli sözlere ve kirli insana , göz bakar kapatır algısını temiz olmayan yüzlere, kalp hisseder ama uzaklaşıp kapatır kendini kin ve nefret dolu Kalplere.
- 9 ay
@Brkızz ben çok teşekkür ederim çok memnun oldum ve güzel hislerinizle ifadelerinizle çok mutlu oldum. Hassasiyet, duyar ve nezaketinizde
- 9 ay
Duyarlılık ve nezaketinizde bana çok iyi geldi. Maalesef tamamen dediğiniz gibi. Güzel ve huzurlu geceler dilerim 🌹🌹🌹
- 9 ay
@çoktaumurumda öyle yeminli bir yalaka ile karşı karşıyayız ki adama "erkek olmak sömürülmek demek değildir" diyorsun adam "kadına şiddeti uyguluyorsun" diyor; adama "evlilik tek taraflı erkeğin bşr şeyler vermesi demek değildir " diyorsun cevabı "sen evlilik değil fb arıyorsun" oluyor... alt metin şu aslında: "ben finansal köle olmaya hazırım finansal sahibimi bekliyorum ey kızlar gelin ben evliliği sömğrğlmek olarak görüyorum yeter ki benle evlenin" diyor potansiyel sahilbelerden biri de damladı zaten
- 9 ay
@Brkızz ben senin ilgini çekmeye çalışan yalakalardan değilim diye kudurmana gerek yok... farkındaysan sana bşr şey de yazmış değilim. Seni muhatap almış değilim senin cinsiyetin dolayosıyla kendine finansal köle araman da gayet doğal. Yani cinsşyetinin gereği olarak bit erkeğin sana bakmayı üstlenmesini hakkın olarak görmeni de anlıyorum. İşiniz rast gele.. ben sadece kendini köle sıfatına layık gören yalakayı hwdefledim...
- 9 ay
@Brkızz
Sen benim yazdıklarımı okumazsan hiç sorun olmaz. Ben gönüllü köle veya hedefe kilitli meriçle ilgili yorum yazıyorum. Seni etiketlemedim bile... burada finansal köle arayan Sen değilsen bana cevap yazmana da gerek kalmaz. - 9 ay
@Brkızz
Frasızların bir sözü vardır "biz kediye kedi deriz" derler... sonuçta ortada bir yalaka var ve o yalakanın yalakalığını takdir ile karşılayan biri var ... ortada şahsi bir şey yok. Yazılanlar belli anlamı belli. Sonuçta "erkekler eşek gibi çalışırken kadınlar yan gelip yatsın mı demek istiyorsun " diye sorana "evet öyle diyorum" diyen bir yalaka varsa yani finansal köle olmayı cinsiyetinin doğal sonucu görüyorsa biri de karşı cins olarak destanlar yazıp bu yalakalığa övgüler diziyorsa ayan beyan açık gerçekleri dile getirmek saygısızlık değil bilakis saygılı bir tavırdır - 9 ay
@Brkızz Rica ederimmm 😊🌹. Maalesef, öyle kudurmuşki, yazdıkları karşısında bilinçli insanlarla karşılaşınca hepten dağıldı, bizim üzerimize isnat ettiği tüm yerlere kendisi geldi düştü. Çıkarları vardı , ulaşamadı, ulaşamadıkça hazımsızlık arttı. Sende bunları ve zihniyetlerini gayet iyi bildiğin için özetle, hedefledikleri çıkarlar , doğruların ve gerçeklerin karşısında hezimete uğradı. Bundan sonra yazarlarsa , onları yoksaysaymak en güzeli olacak. Böylece onlarda kendi zehirlerinin içinde kalırlar. 😊🌹
- 9 ay
Kimin kudurduğu çok belli; sana hayırlı işler dilerim :) anladın sen onu ama neyse yine de anlamazlıktan gelmeye devam et
- 9 ay
@noperva1975 Sen densiz olmasan başkasının düşüncesine saygı duyar yalaka diyip başkası da yalakalığı takdir ediyor demezsin. Ülkecek saygısız hadsizis bu aşikar bi şey zaten. Senden saygı beklemer de duvarın konuşmasını beklemekle aynı. Tanımadığın insanlara iftira atma anladın mı? Finansal kölenin anlamını bil öyle gel. Finansal köle olmayı seven varsa da yine seni ırgalamıyor. Kabul et ya da etme erkek kadınına bakacak bakamıyorsa evinde otursun. Hayvanlar alemi bile böyle. Ama insanlar aleminde nedense illaki buna kurulanlar var. Evlenmeyin kardeşim oturun ananızın dibinde. Saygısızsın. Üslup saygısız bu üslup
- 9 ay
@Brkızz KS de hiçbir yorumumda " Kadın dediğin evde oturur çalışamaz" demedim.
Bizim söylediklerimizin üstüne ekleyip topa tutmak da neyin nesi? - 9 ay
@Freddy1616 Sen atlama sana mı dedim. Adını verdim mi yok niye üstüne alındın
- 9 ay
@Brkızz bu tartışmada gömmeye çalıştığınız bir ben vardım bir de @noperva1975
Zaten bu kadar destan benim tek bir sorum sonrasında yazıldı 😀 - 9 ay
@Freddy1616 25 yıllık ömrümde şuna buna laf atayım durumunda hiç olmadım. Neyse direkt söylerim ben. Örnekleme yaptım senin ya da diğer beyfendiyi hedef alacak şekilde de yapmadım. Niye acaba üstüne alınıyorsun. Destan mestan fark etmez medeni insanlar gibi tartışıyoruz
- 9 ay
@Brkızz dediğin türden insanlar maalesef, işlerine geldiği gibi istedikleri yere çekerler. Yalanları iftiralarıda esasen kendi üzerlerinde olan özellikleridir. Bunu karşıya yüklemek isterler. Kendilerini gizlemek için. Korkaklıkları çirkefliklerini karşılarındaki insana yüklemeleriyle aşikar olur. Bunlarla aramızdaki en önemli farklardan biri , biz kendi aklımızı kendi fikirlerimizin ve mantıklı olanın doğrultusunda kullanırız, bunlarında ortak özelliği , akıllarını başkalarının yönetiyor olması. Erkeğin adam olanı kadının hanım olanı gerek dünyaya , güzel terimler kendi özelinde farklılık gösterir. Çirkin ifadeler ise hep ortaktır mesela çirkeflik bunlardan biridir. Bu terim kadında da erkektede değişmez bu sebeple tüm çirkeflerden uzak durmak en güzeli olur.
- 9 ay
@Brkızz sende dedinya "anlamazlar" diye. Bu sebeple sende yazma buraya olur mu? Senin nezaketinden anlamaları için insana ve kadına değer vermeleri gerekir. Görmezden gelelim yoksayalım kendi çamur havuzlarında oynasınlar.
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve İşlerine geldiği yere çekiyorlar. Direkt kişiyi hedef alan yorum atmadık üzerine alınmak isteyen de alınsın yani. İnsan gibi medeni şekilde yorum atıyoruz vay efendim yalaka vay efendim yalakanın takdircisi. Ne kadar çirkin cümleler. Kimsiniz ki size yalakalık edelim. Ne faydanız olacak bize. Böylelerinden her anlamda uzak kalmak en doğrusu
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Daha yazmam artık
- 9 ay
@Brkızz kesinlikle en doğrusu.
- 9 ay
@Brkızz en güzeli
- 9 ay
@Freddy1616 yahu kadın evde oturur ister çalışır ister çalışmaz filan demeye getiren dünden beri savunmaya çalıştığı yalaka... yoksa sen zaten kadın da çalışmalı erkekten farkı yok mıdundasın... eee ben de öyle bir şey demedim. Bu zeki kız neresinden uydurdu acaba bunu?
- 9 ay
@Brkızz yooo... ben ortaya konuşuyorum zaten... sen asıl neden benim yazdıklarımı takip edip ilkokul öğrencileri gibi şikayetlenşyorsun
- 9 ay
@Brkızz seni etiketlemwdiğim torunlarıma cevap verip duruyorsun
- 9 ay
@yildizdeniz06 , @brkizz , @Happy6161 , @soran beğeniler için teşekkür ederim 😊🌹🌹🌹
- 9 ay
@Brkızz tamam ben de alenen sana bşr şey demediğim halde beni etiketledin. Madem işine gelmiyor okuma yorumlarımı? Sonra da yok efendim kadın evde otursun diyormuşuz filan gibi saçma sapan iddialar atma gereği duymamış olursun.. kadınlar evde yan gelip yatıyor diyenler kadın evde otursun filan demez ancak eve bakmak erkeğin yükümlülüğü diyenler iş ev işlerine geldiği zaman herkes kendi işini yapsın ev işleri sadece kadının görevi değil demekten geri durmazlar...
- 9 ay
@noperva1975 Niye bu kadar uzattın? Amacın maksadın nedir senin? Artık uzatmasan mı ya cidden aşırı baydı. Sana kimse bi iddia da bulunmadı üstüne ısrarla alınmak istiyorsan da senin sorunun yorumum yok buna. Şikayet etmişsiniz ortada bi şey yok KS saçmalığı zaten kaldırmış yorumları daha neyin tatavasını yapıyosun ki sen. Konuyu kapatalım düşüncemizi belirttik bitti gitti. Hâlâ neyin kini bu
- 9 ay
@Brkızz kin yok sadece neyin ne oldupunu anlattım... neden uzatıyorsun diye başlayıp 10 satırlık yazı yazmışsın ben çelişki zırva şeyler okuyunca dayanamam yazarım; yalakalık görünce hele hiç dayanamam... yaoacak bir şey yok
- 9 ay
@Brkızz baştan aşağı çelişki ve zırva... açık açık sordum işte: erkek evin giderlerini erkek karşılar; kadının böyle bir sorumluluğu yık dedikten sonra ev işleri konusu açıldığı zaman "ev işleri de kadının görevidir erkek isterse yardım eder" diyen birine de aynı şekilde destek verecek misiniz? Çelişki burada... eğer para kazanmak erkeğin görevi dedikten sonra ev işleri de ortak diyorsanız orada savunduğunuz şey sömürü oluyor; bunu reddetmeniz çelişki değil mi?
- 9 ay
@Brkızz çok uzadı çünkü sen saçma sapan konuşup çelişkilerle dolu şeyler söylüyorsun... Tam da tahmin ettiğim gibi soruma da cevap verecek cesaretin de yok
- 9 ay
@Brkızz onca şey yazıp 1 cümle ile cevap yazmaya cesaret edemediğin ifşa oldu
- 9 ay
@Brkızz bakmak zorunda falan degil birlikte çalışıp birlikte ayagin ustunde durabilirler
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve evet benim sorunum var
soyleki ozgurlük dedigimiz sey aslında herkes icin gecerli olmalı yani bi insanin hakki varsa digerininde ayni olçude hakki ve aynı olçucde sorumlulugu olmali ama bizim duzenimize bakınca bu hiçte öyle degil mesela erkek çalışmama hakkına sahip degil çalışmazsa ailesi dagılır yuvasi yikilir kadın onu terk eder toplum ona ise yaramaz gozuyle bakar bu algi maalesefki gelenekse aile yapisi mi desem yoksa toplumsal normdan kalan bi baski mi desem bilemiyorum ama erkek olmanın bedeli epey bi ağırdır ve bundan oturude erkek mecburen çalısmak zorunda bırakılır yani kagit ustunde ozgurlugu var gibi gorunur ama gercekte yok cunku sen isten ayrildiginda karın senden bosanabilir ve senin çalismama hakkını kabul etmez peki kadin icin durum nasil kadin isterse çalisir kimse bi şey diyemez istemezse çalişmaz yine kimse bi şey diyemez yani kadinin bu noktada bir ozgurlugu var ama erkegin yok hatta şimdide şu savunuluyo gerekirse evde ev işi yapmak zorunda bile degil kendi tercihidir yapar ama yapmak zorunda degil - 9 ay
@SoaringDragon Sanane benim düşüncemden
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve eeee kadın çalışmak zorunda degil evde de ev işi yapmak zorunda degil çocuk bakmak bile zorunda degil onlarin hepsini erkek yapacak oylemi? kusura bakmayin ama erkek çalışmaya mecbur bırakılıyosa ama kadın bunlardan hepsinden muafsa o evlilik yurumez eger erkek çalışacaksa o zmn kadin da baska bi konuda mecburiyet sahibi olmali cunku yoksa denge diye bişey kalmaz erkek hayati boyunca yukun altina girer ama hak kismina geldiğinde sürekli geri plana itilir boyle olunca ozgurluk denilen kavram sadece kadın için ozgurluk olur erkek içinse zorunluluklar zinciri olur bi erkek calismak evi gecindirmek karisina cocuguna bakmak zorundaysa kadinin da evlilikte baska bi noktada net bi sorumlulugu olmak zorunda yoksa erkegin sirtina bolca yüklenen bu baski adil olmaz erkek surekli görevlerini yerine getirmek zorunda bırakılır ama karsiliginda haklarını alamaz bu durumda hem kendi emegini hemde tum hemcinslerinin emeğini ezdirmiş olur yani erkegin çalismama hakki yoksa kadınında sınırsız ozrgurluk iddia etme hakki olmamali
- 9 ay
@Brkızz ben de zaten onu sormuyorum ki... okuduğunu da anlamaktan acizsen bunu ifşa etmeyip Dr ne yapayım.
Erkek çalışıp eve para getirmekle yükümlü ise kadın aynı şekilde nelerden yükümlü? Kadın eve para getirmek zorunda değilken erkeknevde işnyaomaya mecbur mu?
Cevaplamaya cesaret edemeyip köşe bucak kaçtığın soru bu
- 9 ay
@Brkızz burası görüş platformu isteyen istediği gibi görüşünü belirtir
- 9 ay
@SoaringDragon Belirttin tamam uzatma
- 9 ay
@noperva1975 boş ver reis isine gelince ev isi ortaktir cinsiyeti yok derler hayat müşterektir derler ama para getirme yukumlulugu erkektedir kadın yapmak zorunda degil diye palavra atarlar erkek olmak cidden zor
- 9 ay
@SoaringDragon Bi çılgınlık yapıp kadın olabilirsin erkek olmak zorsa
- 9 ay
@Brkızz onun yerine siz bize destek gosterseniz olmaz mi?
- 9 ay
Boylece hayat daha mukemmel olur
- 9 ay
@Brkızz işin gücün hayatın burası olmasaydı sırf laf sokmak için bunca mesaj yazmaya vakit bulduğun yerde dürüstçe cevap verip gweöektn erkeği finansal köle olarak görmediğini ispat edebilirdin. Ama basitçe ve dürüstçe cevap vermek yerine hem cevaptan kaçıp hem de kaçmamış gibi görünmek için polemik cümleleri kurmakla uğraştığına göre vaktin gayet de bol
- 9 ay
@SoaringDragon Nasıl bi destek istiyosun
- 9 ay
@noperva1975 Sen bi sus be. Kendini referans alıp konuşma boş boş papağan gibi. Bana yazılana yazıyorum sana noluyor da yükseliyorsun boş boş. İstediğimi istediğim gibi görürüm seni ne ilgilendirir milletin hayatı. Kendi hayatına bak senin bana benim sana doğrudan dolaylı bi etkim yok. Boş yapıp uzatma değişik misin nesin
- 9 ay
@Brkızz mesela asgari ucretle çalışan bi erkege maddi destekte bulunması lazım hani evi var mı arabası var mı demesi yerine bunlarin bi onemi yok birlikte aliriz yeterki evlilikte huzurlu mutlu olalim ilgi goster saygı goster hakaret etme destek goster demesi gerekir ama gelipte erkek hem evi gecindirsin hemde ev işi yapsın kadin bunlari yapmak zorunda degil derse o zmn dogru davranış değildir
- 9 ay
@SoaringDragon Sorudan konudan bağımsız yazmışsın biraz. Konumuz bu değildi bizim. Ayrıca her kadın ev araba muhabbeti yapmıyor bunu da bil. Herkes farklı sonuçta. Kim ne istiyorsa yapıyorsa onların sorunu.
- 9 ay
@Brkızz evet ama senin ve adamın savundugu fikir şu erkegin çalışmasi para kazanmasi bi zorunluluktur ama kadinin değil tercih meselesidir demis sen ne dedin yukarda bakamayacak erkek evlenmesin nokta demissin bende o yorumun uzerinde konusuyorum evet her kadin ev araba muhabbeti yapar cunku rahat gecim isteyen ve rahat bi evlilik isteyen yoksulluk gormek istemeyen kadınlar maddi imkanı mükemmel derecesinde olan erkegi istiyo evlenmek için ama ev işine gelince ev işi ortaktır diyenler de epey var
- 9 ay
@Brkızz asıl sen böyle saçmalayacaksan sus... eğer bunsoruya cevap vermekten kalıyorsan neden finansal köle sahabe adayı olduğum gerçeğinin dile getirilmesinden rahatsız oluyorsun ki? Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır işte
- 9 ay
@SoaringDragon Her kadın ev araba muhabbeti yapmıyor. Senin çevren böyleyse bilemem benim öyle değil. Aksina adam gelip kendi evim arabam var bilmem ne diye havalanıp kadın arıyor. Bilmeden konuşma. Genelleme de yapmıyorum ben sen de yapma. Onların düşüncesi bizi ilgilendirmez. Saygı duyup geçicez
- 9 ay
@Brkızz yapmiyosa o zaman neden erkekler maddi gucunu toparlaması karısına cocuguna bakması şart diyolar yani mademki ev araba muhabbeti yapilmiyo neden kadinlar maddi gucu yuksek erkek istiyo bunu soylermisin
- 9 ay
Ben oyle bi durumda saygı duymam çünkü erkek evin gecindirme sorumlulugunu ustlenmeli diyerek evlilige imza atan tonlarca kadin var ve parayı masaya koydugunda anca saygı duyulabiliyo bi kuruşu harcamaması halinde kadın gidip o erkegi gonul rahatlıgıyla boşayabiliyo hicbi kadın şunu demez işte bana bakmanı degil bana destek gostermen ve beni sevmen ilgi gostermen nankorluk etmemen onemli birlikte hareket ederiz demiyo evet her kadin ayni degildir ama tonlarca vardır
- 9 ay
@SoaringDragon, @noperva1975 , Brkızz size defalarca yeter artık demiş hâlâ uzatıyorsunız. Bu kadar küçüleceğinizi gerçekten düşünmezdim. Detaya girmiyorum, daha da yazmaya devam etmeyi kendinize yakıştırıyorsanız. Sizin için hiç bir kelime kar etmez.
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Abicim o zmn engelle cunku bende yeni gordugum icin tartışma konusu sensin o kız degil bildirimi kapatabilir ya da
- 9 ay
@SoaringDragon tamam güzel söylüyorsun. Tartışma konusu kız değil ama , tartışma aldı yürüdü , ha bire kıza yüklenip duruyorsunuz. Neden engelleme ya da bildirim kapatma nezaketsizliğinde bulunmak zorunda kalalım
- 9 ay
@1Dehliz1Zirve Oncelikle nezaketinden dolayı teşekkür ederim abi benim demeye calıştığım şey konu uzamasından rahatsızsanız engelleyebilirsiniz ya da bildirimi kapatabilirsiniz dedim çünkü ortada kafamıza takılan adaletsizlik bi konu ve konuşulması gereken diye dusundugumuz o konuyu cevap verme hakkı doguyo bize çunku erkeklere finansal kole olarak goren çok fazla kadınlar var ve biz bundan rahatsızız yani yukarda savundugun olay erkekler çalışabilir ama mecbur degil dedigin yer bizi epey rahatsız ettiginden oturu otomatikman cvp verme hakkı doguyo
- 9 ay
@SoaringDragon Tüm kadınların maddi güç istediğini nerenden çıkardın sen
- 9 ay
@SoaringDragon Saygı duyacaksın çünkü seni ilgilendiren etkileyen bi durum yok. Hiçbir kadın şunu demez diye cahilce bi cümle kurman peki. Kaç milyon kadınla konuştun tanıştın da cahilce genelleme yapıyorsun. Tonlarca ya da az var seni ilgilendirmez. Sanane milletten
- 9 ay
@Brkızz cahil olduk şimdi öylemi :) peki o zmn sana calisan kadınlarin yüzdesini ve calisan erkeklerin yuzdesini istatistik olarak gosteririm bi bakarsın bakalım kadınlarin kaci gercekten çalisiyo kaci calismiyo diye bu bi ikincisi ise su meshur bi soz vardir parasiz erkegi annesi sevsin derler ya bunun ama erkekler için bu tam tersi olup mesela parasiz erkegi annesi babasi sevsin diye bi cumle duydunmu sen? duyamazsın niye duyamazsin cunku bizim toplumsal gelenegimizde erkek calismali ve ekmek getirmeli karisina ve ailesine bakmali diye islenmistir erkek çalisirsa deger gorur calismazsa bütün saygınlığını kaybeder ama kadin için boyle bi baski yok çalisirsa takdir ederler calismazsa yine kimse ona bişey demez ama erkek oyle degil bu bariz madem oyle olmadığını iddia ediyosun evlen bakalım parasız bi erkekle evlenebiliyosan eger çalışıyosan para istediginde verirsin parasını madem bunda ok isen sana ztn bişey demiyorum demektir ama şu var dedigim gibi erkek calişmadigi an etiketlenir ise yaramaz damgasi yer ailesi tarafindan bile dislanir iste tamda bu yüzden erkeklerin sırtına gereksiz bir yuk bindirilmiş oluyo bu toplum hem erkege çalıismai zorundasın diyo hemde kadınlara sen özgürsün ister çalisirsin ister çalışmazsin diyo buna karşı çıkabilecekmisin eğer sen istisnaysan
- 9 ay
@Brkızz ayrıca ben saygisizlik falan yapmiyorum beni ilgilendiren bi konu elbette var erkekler hakkında yorum yapiyosunuz bende erkeğim farkında mısınız?
- 9 ay
mesela parasiz kadını annesi babasi sevsin diye bi cumle duydunmu sen? duyamazsın diyecektim kadını eklemeyi unutmuşum
- 9 ay
Ayrica madem banane o zmn bana şunu durustçe soyle sen parasiz bi erkekle evlilik yaparmısın bana delikanli gibi soyle
bana sanane diyosun ama kb bu toplumun bi gerçegi yani madem onlardan banane ben kiminle evlilik yapacam? kendimle degil nadir dediginde çölde altın aramaya benzer toplumun değişmesi ve bu alginin değişmesi lazım tonlarca dedigim kadınlar ben parasiz erkek sevmem diyenler onlar beni ilgilendirir cunku bu boyle giderse mutlu ve huzurlu evlilik yapma olaganımız asla olmaz o yuzden boyle kadınlara ASLA SAYGI FALAN DUYMAM - 9 ay
@SoaringDragon Ancak bu kadar uzun uzun boy yapılırdı ya. Kimse parasız erkekle evlenmez saçma şeylerin güzellemesini yapma. Kaldı ki erkekler bile bunu diyor. Sen kızını verirsin parasız erkeğe. Banane ya kim çalışır kim çalışmaz. Ben kendime bakarım. Ben çalışan biriyim gerisi beni ilgilendirmez genellemelere de cahiller uyar
- 9 ay
@SoaringDragon Parasız erkeğe kız vermeyen de babalar. Onlar da erkek. Sen verirsin kızını ok mu
- 9 ay
@Brkızz bir şey diyebilecek durumun yok işte gerçekler ortada... bir sürü saçma sapan şey yazıp aradığın şeyin finansal köle olduğu gerçeğinden bir kırıntıyı bile alıp götürecek hiçbir şey demiyorsun diyemiyorsun
- 9 ay
@SoaringDragon Sen sıkıntılı mısın? Benim kendi babam vermez. Bak o da bi erkek. Sen kendin kız olsan parasız erkekle evlenmezsin. Ama acaba kapasiten parasız erkeğin ne olduğunu anlar mı? Asgari geçimden söz etmiyorum parasız çulsuz işsiz erkekten söz ediyorum. Ama yok o kapasite sende. Boş yapma sen kızını ver. Kim nasıl mutlu huzurluysa öyle takılır senin gibiler de uzaktan boş yorumlar. Ve evet çulsuz evine bi erkek bile getiremeyecek biriyle evlenmem. Senin kızın olursa verirsin sen
- 9 ay
@Brkızz parasız erkekle kimse evlenmeyecekse ve sende evlenmeyi dusunmuyosan o zmn lutfen saçma sapan palavra sıkmaya kalkma cunku celisiyosun ayrica ben erkegin maddiyatina bakarim evet ama kızım olsaydı onada çalış DERDİM anladın mı
- 9 ay
@SoaringDragon Sen nerenle okuyosun param ve işim de var. Boş boş konuşma. Ben ne tür erkek istemediğimi yazdım kıçınızla okumayın. Sen verirsin kızını çulsuza
- 9 ay
@SoaringDragon Kendinle çelişen sensin. Erkeğin maddiyatına bakarsın. Gözlük tak yazdığını oku
- 9 ay
@Brkızz tamam işin varsa bende sana şunu soruyorum evleneceğin kişi sana deseki evim arabam yok sana bakamam daha maddi durumum iyi degil dese sen evin araban olması onemli birlikte alırız o muhim degil maddi durumun iyi degilse ikimiz çalisir sıkıştığında sana maddi destek sunarım diyo musun madem çalışan kadınsın ya bunu diyecek birisisindir o zmn :)
- 9 ay
@Brkızz erkegin maddiyatına bakarım evet ama kızım olsaydı asla çalışma erkeğin ne kadar kazandığı onemli değil sende çalış destek ol diye evlendirirdim oyle evde otur hiçbi iş yapma demezdim ok burada kadının ozgurlugunden bahsediyoruz sayin bayan çeliştiğim bi nokta yok
- 9 ay
@Brkızz ilgilendirmiyor ise buraya o anlama gelecek şeyler yazmazsın; veya finansal köleliğe teşne olduğunu ilan edeni övmezsin. Aksi takdirde burada yorumlanmasını kabul etmiş sayılırsın... ya aksini ispat edersün ya da kabul edersin veya susarsın... önce dayanaksız şekilde gerçeği inkar edip sınra da "seni ilgilendşrmez" diyemezsin... dersen de umursanmaz
- 9 ay
@SoaringDragon Senin kız bu durumu kabul etmese napacaktın oturduğun yerden bilmeden konuşma
- 9 ay
@SoaringDragon Daha karşıma böyle biri hiç çıkmadı benim. Sana bakamam maddi durumum yok derse kabul etmem. Ev araba şart değil kaldı ki kimse kızını bakamam diyene vermez. Realist ol biraz
- 9 ay
@SoaringDragon Bu zamanda erkek bile calışan kadın ararken senin yorum güldürdü epeyi
- 9 ay
@Brkızz gerçeklerin savcısı olmak çetecilikse evet... sıkıldıysan kaçmak yerine ortada görünmemesi seçebilirsin
- 9 ay
@Brkızz İşte o zaman bana gelip neden genelleme yapıyosun diyemezsin ev araba şart degil diyosun ama sokakta beraber yatamayacaginiza gore o gorevide erkege bırakıyosunuz madem sana bakamam maddi durumum iyi degil diyen biriyle evlenmeyi düşünmüyosun o zmn erkege destek gostermek istemiyosun demektir
- 9 ay
@Brkızz evet çalışan kadın araması erkeğin en doğal hakkı cunku erkekler enayi degil çalışıp da kendi ekonomi ozgurlugunu kazanmış birisiyle evlenmeyi tercih ederler oyle yan gelip yatanı niye istesin yan gelip yatan kadınlarla evlenmek asıl güldürücü bişey 🤣
- 9 ay
@Brkızz yukarda yazdığını da yeni gordum kız kabul etmese o zmn evlendirmem neden evlendiriyim
- 9 ay
@Brkızz ayrica çete falan degiliz ben sadece yorumunuz dikkatimi çektiği için yanit verdim hepsi bu
- 9 ay
@brkizz ayrıca şuda var gerçekten seven bi kız eger is tecrubesi varsa ve bi yerde hala çalışmaya devam ediyosa (ki calisan kadinlar epey az) o zmn kadının sunu demesi gerekir erkegin maddi durumu cok yuksek olmasa bile onun para kazanma azmi gayreti ve mucadele etme istegi onemlidir ama eger erkegi gücünün yetmedigi bi durum ortaya çıkarsa orada da ben devreye girerim ve destek olurum cunku ben sevdigimin huzurunu dusunurum demesi lazim iste gercek sevgi boyle anlaşilir cunku sevgi sadece erkegin her şeyi tek basina sirtlamasi demek degil kadinin da gerektignde yuku paylasabilmesidir ama gunumuzde siz kadınlar boyle yaklaşmıyosunuz erkek biraz zorlanınca hemen ben neden bu hayati cekiyorum diyip kenara çekiliyo
- 9 ay
@SoaringDragon O zaman tek taraflı yorumlarını kendine sakla. Aileler vermiyor hep kız da olmuyor söz sahipliğini. Hiçbir aile çulsuza kız vermez
- 9 ay
@SoaringDragon Bas baya çete gibisiniz. Aşırı uzadı
- 9 ay
@SoaringDragon Ben enayi mi dedim. Nerenle okuyosun sen cidden. Ayık mısın? Yan gelip yatanla da evlense çalışanla da banane yani. Sende umursamamayı dene bence. Milletle yatıp milletle kalkıyosun
- 9 ay
@Brkızz lan ben erkek parasiz evlensin demiyorum ama siz hiçbi işe yaramamanıza ve toplumun ve sizin bunu normal karşılamanıza isyan ediyorum hala anlamiyo musun
- 9 ay
@Brkızz çete olsak bile dogruyu soyluyoruz yine de
- 9 ay
@SoaringDragon Ya bi boş yapma. Kendi iş alanımdakiler genelde talip oluyor onlarla da aynı refah seviyesindeyz. Bomboş kafadan sallama kardeşim.. bana öyle erkek denk gelmedi. Ev dediğimiz kirada var hâni kafa bilmem basıyor mu? Okuduğunu anla anlamadıysan yaz yine yazayım. Öğrenmemek ayıp değil
- 9 ay
@Brkızz guldurdu demişsin ya aaa yazdigini ds inkar ediyo ya 😂😂😂
- 9 ay
@Brkızz Tamam denk gelse maddi gucu yetmedigi yerde sen de destek çıkarmısın diyorum yok diyosun anlamanda problemin mi var
- 9 ay
@SoaringDragon Sen kıt mısın? Yazdım oku anla. Sıkıntın mı var
- 9 ay
@SoaringDragon Anlama da sorun varsa kitap oku
- 9 ay
@Brkızz Kıvırma kıvırma
- 9 ay
@Brkızz sizin çevrenizdekilerin hepsi mi burada öve öve bitirmediğini gibi köle ruhlu? Sorulardan kaçmakla değil cevap vermekle veya hiç konuşmamakla kurtulabilirsin... erkeğin görevi eve ekmek getirmek kadın buna destek olmak zorunda değilse; kadınım görevi olan ve erkeğin yapmak zorunda olmadığı şey nedir? ... çok zor değil...
- 9 ay
@SoaringDragon kıvırmak dışında yapabileceği bir şey var mı ki kıvırımasın
- 9 ay
@noperva1975 Ya abi ben basit bi soru soruyorum cvp alamiyorum işine gelen şeylere cvp veriyo sanırsam ben diyorumki erkeklerin evlenebilmesi için bi karşılığın olması gerekirken kadının hiçbi karşılığı yoktur bu adil degildir diyorum kadının anladığı şey sanki erkek hiçbi halt yapmayip yan gelip yatan biriyle evlendirmek adilmiş gibi anliyo daha anlattigimi bile anlamiyo ben diyorumki erkegin bi mecburiyeti varsa kadinin da ayni mecburiyete sahip olması gerekiyo diyorum ama bunu yapmayanlar erkegin maddiyatına parasına evine arabasına falan bakiyolar diyorum diyo ki genelleme yapma her erkek ev araba konuşmaz sanane milletin hayatindan diyo ben de diyorumki konuşuyo çünkü kadın maddi gucunun yuksek olmadığı bi erkekle evlenmek istemez diyorum genelleme yapma herkes ayni degil bende calisiyorum evim de kira diyo eeee kiraysa ve erkek sana bakamayacak durumdaysa sen destek çıkarmısın maddi yukunu hafifletirmisin diye soruyorum hickimse kızına bakamayan biriyle evlendirmez neden evleniyim diyo eeee o zmn benim dedigimi dogrulamış olmuyo mu
- 9 ay
@noperva1975 biz burada mecburiyetten soz ediyoruz yani erkegin mecburiyeti olmasının ama kadının hiçbi şeye mecburiyetinin olmasının adilsizliginden soz ediyoruz
- 9 ay
@SoaringDragon Kıvırma ne. Saçmalama
- 9 ay
@Brkızz sen çok da keyif alıyorsun aslında bundan
- 9 ay
@SoaringDragon rica ederim , savunduğun konunun sonuca ulaşacağı yer burası değil. Bunu bi bakıma sende biliyorsun. Tercih sizin ne diyebilirim. Burada zamanınızı bir noktaya takılarak kaybetmemeniz için söyledim.
- 9 ay
@Brkızz yaa birak tamam verecegin cvbin yok sen kıtmısın diyosun bırak
- 9 ay
@SoaringDragon Tmmm
- 9 ay
@Brkızz neye tamam dediğin bile belli değil... tamam derken bile kaçıyorsun
- 9 ay
@Brkızz
Tamam da neye tamam? - 9 ay
@Brkızz
Susunca - 9 ay
@Brkızz iyi de beni sal diyen ben değilim ki... belli ki sen susmadığına göre salınmak istemiyorsun
- 9 ay
@Brkızz aferin
- 9 ay
Arkadaşlar boşuna kendinizi yormayın. Bu kişi her hafta böyle sorular soruyor. Kendisi ciddi derecede hasta normal bir insan sürekli sürekli böyle sorular sormaz. Sürekli kendini dünyanın en mağdur insanı yapıyor birgün diş hekimi olur bir gün başka bir şey. Defalarca sorularıyla karşılaştım yazmanıza değmez kendinizi yormayın yani. Zaten dünya da bin çeşit insan olsa da kimse bunun hayal dünyasında ki gibi davranmaz. Rezil senaryo uydurup duruyor daha önce görmeyenler de yiyor.
- 9 ay
@Happy6161 Hadi ya. Ne değişik yaratıklar var. Eğer böyleyse baya sıkıntılı bi kişiymiş. Ben ilk kez gördüm
- 9 ay
@Brkızz Benim gibi anlayanlar da çıkıyor daha önceki sorularına denk gelip anlamak zor olmuyor. Hepsinde çünkü ya kendisi bekar ailesi tüm parasını alıp 5 10 bin harçlık verip gerisini ailesi abilerine veriyor ya da eşi parasını alıp kendi ailesine veriyor. Yani olmayacak senaryolar üretip duruyor. Ve böyle okumuş bir insan da bu olanlara göz yumuyor cidden çok komik 😀
- 9 ay
Ailem bekar bir kızın parayla işi olmaz diyor. Para seni bozar diyorlar haftalık sadece 500 TL cebime sıkıştırıyorlar. Haklılar mı? ↗
Ailem harçlık olarak ayda sadece 15 bin TL veriyor. Bu parayla düzgünce geçinmek mümkün mü? ↗
Bu ruh hastasının sorularından sadece iki tanesi yorumlarını okursan onun olduğunu net şekilde anlarsın 😀😀 - 9 ay
@Happy6161 kimin yorumu
- 9 ay
@SoaringDragon En son attığım sorularda ki yorumları okursanız bu kişi olduğunu anlarsınız diyorum. Kendisi sürekli böyle ruh hastası sorular sorar dikkat çekmeye çalışır.
- 9 ay
@Happy6161 Denk gelemedimde ondan bahsediyorum @noperva1975dan mi bahsediyosunuz
- 9 ay
@SoaringDragon soru sorandan bahsediyor anlamadın mı?
- 9 ay
@Happy6161 Baya rahatsız biri olmalı. Biz de bunda kavga ettik yorumlarda😂
- 9 ay
@Happy6161 Ay işsiz ya resmen şaka gibi biri bu kişi
- 9 ay
@Brkızz bugünün tarihini not edelim...
- 9 ay
@noperva1975 heeee ulan bende kimden bahsediyo diyodum 🤣
- 9 ay
Tamam anladım simdi ☺️
- 9 ay
@Brkızz
İlk defa bir şeyi doğru anladın... bundan sonra yurtta ve dış temsilciliklerde anlama bayramı olarak kutlanmalı... şaka şaka senin için büyük insanlık için önemsiz bir adım :) - 9 ay
@Brkızz hayır komik değil acı... gerçekler acıdır komik değil
- 9 ay
@Brkızz bizse dönüş olmaz biliyoesun
9 ayÇözeriz şimdi 😁
Mesela bu 10bin TL ile evin hangi ihtiyaçlarını alman gerekiyor görev olarak ve kendi hangi ihtiyaçlarını anlamıyorsun bunları bir düşün
Parayı alır almaz kendi ihtiyaçlarını gider. Sonra da kalmayan parayla evin ihtiyaçlarını eksik bırak özellikle de eşinin ihtiyacı olacak şeyleri
Neden yok dediğinde de o parayla bu kadar oluyor de geç bakalım ne yapacak
013 Yorumla
Soran9 ayBen akademik personelim araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ayda ortalama 75 bin TL maaş alıyorum. 65 binini kendisi zorla alıyor bana 10 bin bırakıyor. Her ay 50 bini düzenli olarak ailesinin hesabına gönderiyor.
- 9 ay
Gel benimle evlen maaşına hiç ellemem olduğu gibi sana bırakırım senden benden artanlarla birikim yapar en kısa sürede finansal özgür oluruz sonra da emekliye ayırır hayatımızı yaşarız
- 9 ay
- 9 ay
sana ne zoruna mı gitti belki boşanır seni alır sen konarsın paraya tapuyu göster bakarız giidp gitmemeye
- 9 ay
- 9 ay
@çoktaumurumda muhtemelen o nedenle savunuyor ama çok pis tongaya getirirler adamı dikkat et her denilene kanma bence sen sanal adam
- 9 ay
@çoktaumurumda annenin tapusunu mu? Yürü git görüşünden
- 9 ay
biz burayı gerek gördük buradan yazışıyoruz dimi ama @Roosey
çatla patla sen @Sanal_Adam al sana Erol taş kahlahası yiiiihahahahahahahahaha - 9 ay
Sen bu soruyu sormayı ne zaman bırakican bacım akademik personalsin ama paranı kocan abisine mi gönderiyor senden anca watped yazarı olur inanmayın buna
- 9 ay
@Yokolmazerken neden herkes benim görüşümün altında yorum yapıyor acaba çok ilginç 😅🤣
- 9 ay
Benimki tesadüfendi sinir oldum bu kıza
- 9 ay
@Yokolmazerken anladım ☺️ sorun yok
9 ayEşin ne iş yapıyor Bu soruda doğru olamaz çünkü akademik personelim ayda 75.000 TL maaş alıyorum diyorsun akademik personel olmuş birisi yani bence böyle yapılmasına izin vermez
02 Yorumla
Soran9 ay.
Evi babam evlilik hediyesi olarak verdiği için kira ödemiyoruz. Eşim çalışmıyor. Ailemden aldığım parayla market alışverişine çıkıyorum.
Verdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için.- 9 ay
Ya mesele şu sen akademik personelim diyorsun kendinden için hani ya böyle bir kadın ya senin gibi bir kadın buna müsaade etmeyeceğini düşünüyorum evet babam evi hediye almış olabilir gayet normal yani benim babam da ablamlara evi kendi almıştı ablamlara ev vermişti evlendiğinde yani bunu bunu ya senin anlattigini anlıyorum ama sen şimdi akademik personelsin hani hadi sen bir şey demiyorsun ailen de buna hiç bir şey demiyor anladın mı ailen buna kızarsa kızmasan ailem buna bu işe el atar
Yapay Zeka Cevapladı
Eşinin maddi desteği konusunda seni zor durumda bırakıyor olması gerçekten üzücü bir durum 😕. Öncelikle şunu söyleyeyim; sağlıklı bir evlilikte finansal konularda açık ve şeffaf iletişim çok önemli. Birlikte oturup masaya tüm gelir ve giderlerinizi dökmeniz gerek. Ona, ihtiyaçlarını ve eksik kaldığın noktaları net bir şekilde ifade etmelisin. Belki o, masraflarının farkında bile değil 😊.
Ayrıca, cimrilik huyu geçmişten gelen bir alışkanlık ya da güven eksikliği ile ilgili olabilir. Bu yüzden eşinin bu konuda profesyonel bir destek alması gerekebilir. Bir aile terapisti ya da bir finansal danışman, aranızdaki bu gerilimi anlamanızı ve çözmenizi kolaylaştırabilir.
Unutma, finansal huzur, evlilikte büyük bir denge sağlar. Hepimizin eksikleri olabilir, önemli olan beraber bu eksikliği aşabilmek ❤️. Sen güçlü bir bireysin; eşinle yapıcı bir şekilde konuşarak bu durumu değiştirebilirsiniz!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 9 ayboşanarak.
40 Yorumla
9 ayAblacım bir kaç yorumda gördüm personelmişsin 75 bin alıyormuşsun, eşin 65'ini ailesine gönderiyormuş anladığım kadarıyla. Eşin çalışmıyor mu? neden senin paranı alıyor ve özellikle de kendi ailesine gönderiyor? tamam çalışman güzel bir şey takdir ediyorum seni bu konudan dolayı ancak eşine karşı bi duruşun olsun, sen köle değilsin. Gerekirse boşan, biz her türlü yardımcı oluruz bu konuda.
14 Yorumla
Soran9 ayMaalesef çalışmıyor. El kapısında üç kuruş paraya amelelik yapmam diyor. Abisine gönderiyor her ay 50 bini. Abim açken tok yatamam diyor. Abisi ve eşi devlet memuru ve paraya bizden daha az ihtiyaçları var halbuki.
- 9 ay
Boşan ablacım direkt sorgusuz sualsiz, sen zaten %100 haklısın.
- 9 ay
çalışmıyorsa aibisine nasıl her ay 50bin yolluyor yalanların artık aşrı aştı ayıp ya utanır insan edepsiz kadın
- 9 ay
@çoktaumurumda kadın 75 bin lira maaş alıyor kadının maaşından 50 bin alıyor abisine yolluyormuş beyni çürümüş varlık.
9 aySu yazdigin seyi soruya ekleseydin kimse oyle yorumlar atmazdi eksik bir soru olmus bence haklisin "Ben akademik personelim araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ayda ortalama 75 bin TL maaş alıyorum. 65 binini kendisi zorla alıyor bana 10 bin bırakıyor. Her ay 50 bini düzenli olarak ailesinin hesabına gönderiyor.
Evi babam evlilik hediyesi olarak verdiği için kira ödemiyoruz. Eşim çalışmıyor. Ailemden aldığım parayla market alışverişine çıkıyorum.
Verdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için."10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayAraştırma görevliliğine yükselecek kadar kendini geliştiren biri neden maaşını alıp direkt eşine teslim eder peki? Emeğinizle kazandığınız paradan birisi size harçlık veriyorsa orada bir yanlışlık yok mu? Neden kazanıyorsunuz?
Eve giren para ailenin parası değil midir biri diğerine harçlık vermemeli.
12 Yorumla
Soran9 ayÇok haklısınız fakat kocama göre evin mutlak kontrolü kendisinde olmalıymış. Benim sözüm hane içerisinde geçmez oldu, alınan kararları kendi başına alır oldu. Bu şekilde benim tüm hayat enerjimi bitiriyor.
Cevap sahibi9 ayYanlış anlamayın ama çook çok iyi bir görevdesiniz ve inanın yerinizde olsam egomdan yanıma yaklaşılmazdı 😄 maşallah öncelikle.
O düzeyde olduğunuza göre belli bir zeka seviyesindesiniz, toplumdan ve muhtemelen eşinizden de iyi düzeydesiniz her anlamda. Dolayısıyla evin mutlak kontrolünü kendisine vermeniz saçma olur diye düşünüyorum ki aldığınız maaşınızın beşte biri bile değil.
Muhtemelen arada kıskançlık var, bu yüzden sizi içten içe bu şekilde bitiriyor. Lütfen müsaade etmeyin. Kıymetli bir bilim insanısınız kendiniz kimseye ezdirmeyin.
9 ayErkeğin para konusundaki bakış açısının değiştiğini neredeyse hiç görmedim. Başta nasılsa devamında da öyle gidiyor.
50 YorumlaParanı verme direk de ki sana fırsat veriyorum üzülmeni istemiyorum senin yaptığın boktan davranışa bak seni kaybetmeyi göze almaz inan bana ve ne saçmalık kendimi bildim bileli mutfak kontrolü her zaman kadında olur onun üstüne sana para vermesi gerekir bu işte sorun var diyim gene de sana mantıklı olanı yap
00 Yorumla
9 ayYorumunu okudum da. Senin paranı kendi ailesine mi yolluyor. Yok artık. Diyecek sözüm yok. Gerçekten. Sen ne hissediyorsan. Doğru hissediyorsun. Ve aklındakini uygulamakta özgür bir kadınsın. Emin ol.
10 Yorumla
9 ayBoşan bizler çalışmak atanmak için kafamızı gözümüzü parçalıyoruz bu utanmaz adam senin paranı ailesine yollasın bildiğin kul hakkı ya yardım etmek aileye tabi ki sende çıkarır verirsin ama hepsini alıp her ay senin rızkından alıp vermesi sorma bile hemen yarın git dava aç
12 Yorumla- 9 ay
Soru acaba doğru mu bilmiyoruz trol mü
- 9 ay
Trol veya doğru böyle bir zihniyetle yaşam olmaz
9 ayCimrilik boyu düzelmez bunun ötesinde eşinizi karşınıza alıp adam gibi konuşacaksınız ne kadar para veriyorsa eve ona göre yapacağınızı yapacaksınız.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. zor mizaç
ne paylaşır, ne yedirir, ne yer, ölse gitse yığılmış para öyle kalır ,, ne kafa ya..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBoşanma sebebi senin rızan yok maaşını alıp abisine vermesi
22 Yorumla
Soran9 ayHerkes bana kızıyor 10 binle idare et neyine yetmiyor diyor ya
- 9 ay
10 bin neye yeter ki ben 21 yaşındayım çalışmıyorum sınava hazırlanıyorum yetmiyor o para
9 aySen burada yazanlara bakma.
Anlaşılan kocanı seviyorsun. Ve saygı duyuyorsun.
Onun için maaşını veriyorsun.
Kocanın ailesinin durumu kötü mü peki kocan maaşı oraya aktarıyor.
Ve kocanın asıl mesleği nedir?013 Yorumla
Soran9 ayKocam felsefe bölümü mezunu. Anne babasının durumu iyi ama abisinin paraya ihtiyacı var 50 bini abisine gönderiyor
- 9 ay
Ne zamandan beri gönderiyor
- 9 ay
Senin maaşından gönderme fikri ilk kimden çıktı.
Nasıl böyle bir karara vardınız. - 9 ay
Abisinden bu paraları geri alacak mı peki
Soran9 ayEvlenmeden önce herkes çalışacak ve herkesin parası kendine kalacak diye anlaşmıştık. Evlendikten sonra işten çıktı ve benim maaş kartımı aldı. 1 ay sonrasında da abisine para göndermeye başladı bana sormadan. Bizim ihtiyacımız yok karnımız doyuyor fazlasında gözüm yok dedi. Abisinin milyonluk borcu var birkaç sene ona parayı göndereceğim diyor. Geri almaz sanırım.
- 9 ay
Geri almayacaksa neden gönderiyorsunuz.
Bu senin alın terin.
Vermek zorunda değilsin.
Para verdiğin kişi baban bile olsa bir beklenti içine girersin.
- 9 ay
Kocana deki bu paraları geri alacak miyiz de
Soran9 ayAbime yardım ediyorum yaptığım yardımı başına kalkamam bu benim görevim zaten diyor
- 9 ay
Nereli senin kocan doğu tarafından mı?
Soran9 ayBen aydınlıyım kocam denizlili
- 9 ay
İlginç cidden.
Böyle bir şeyi kabul etmeyebilirsin.
Ama kabul edipte sevapta kazanabilirsiniz.
Ben böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.
Tamam ödersin de sonra geri verirsin.
Bu böyle devam ederse senin için ilerde sıkıntı olur.
Evliliğiniz zora girebilir. - 9 ay
Birde ben böyle bir şey görmedim de duymadım da.
Ev gereksinimleri dışında 10 k alıyosan öp başına koy. Hem asgari ücretle çalışıp hem evle ilgilenen kadınlar var. Bu ekonomide iyi bile çalışmadan ayds 10 k
11 Yorumla
Soran9 ayBen akademik personelim araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ayda ortalama 75 bin TL maaş alıyorum. 65 binini kendisi zorla alıyor bana 10 bin bırakıyor. Her ay 50 bini düzenli olarak ailesinin hesabına gönderiyor.
Verdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için.
Para & Ekonomi konusunda 438 cevap paylaştı. Ayrıl kurtul senin paranı ailesine verip senin kendi ailenden para isteyecek duruma gelmen kabul edilemez..
10 Yorumla
9 ayİyi değil mi on bin tl o kadar durumu vardır belki eğer evine alışveriş yapıyor sadece o prayı senin ihtiyaçlarına veriyorlar yeterli gibi ama bilemedim tabi harcamalarını durumunu bilmiyorum
012 Yorumla
- 9 ay
Hm sen niye o zaman para alıyorsun ki maaşın gar zaten isteme boş ver
Soran9 ayMaaşımın 65 bin lirasını kendisi alıyor dedim ya
- 9 ay
Verme sende o zaman on bin lira ne o kadar maaş alıyon çalışıyon
- 9 ay
Zorla diye de bi şry yok yani ayrıl o zaman niye çekiyon
Soran9 ayAilemden para alıyorum market alışverişini babam karşılıyor. Kocam çalışmıyor
- 9 ay
Niye çalışmıyor
Soran9 ayEl kapısında üç kuruş para için kendimi ezdirmem diyor
- 9 ay
Seni niye ezdiriyor o zaman ne saçma ben yanlış anlamada çalışmayan erkeğe adam demem karısını çalıştırana da aynı şekilde maaşın gayet yeterli tek başına düzem kurarsın çocuk var mı
Soran9 ayHayır çocuk yok. Herkes beni linçliyor 10 bin iyi para daha ne istiyorsun diyor herkes kocamı haklı buluyor
- 9 ay
Bence haksız yani
- 9 ay
Ve sen böyle alıştırdıça bu böyle gider yani o yatar sen çalışırsın yüz verme hiç
9 ayNe verecekti daha? 10bin lirayı alıp bir ne nankörlük mü ediyorsun? Sen ne veriyorsun da karşılığında 10bin lirayı cimrilik sayıyorsun? 16bin lira emekli maaşı alıp geçinenler var.
10 YorumlaYa onunla konuşman gerekiyor ya da ailenle konuşman gerekiyor çünkü böyle gitmez bu sonuc olarak sende bi bireysin ve evlisin ailen sana para vermek zorunda değil ihtiyacin var ki aliyorsun diye veriyorlar ama hoş da görünmüyor bence allah yardimcin olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aydüzelmez. Allah kolaylık versin
memur birinle date çıktım adam bildiğin ultra cimri kahveye para verdi diye ağıt yakacaktı
keşke baştan bitirseydin ömür geçmez onla
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayAraştırma görevlisi olmuş birinin parasını kocasına verip harçlık alması hemen yorum yapiyorum vizyonsuzluk şekerim kocanda değil problem sende
11 Yorumla- 9 ay
Gerçekten ysnız kc
9 ayKusura bakma ama bu ülkede 22 bin TL ye insanlar geçiniyor daha ne olacak haksızlık etmiş olursun
24 Yorumla
- 9 ay
O zaman verme
Soran9 ayÖyle bir şansım yok maalesef
- 9 ay
O zaman karşına alıp güzelce konuşmalı
9 ayhttps://www.youtube.com/embed/eL5c62S23HIŞu alma verme dengesini bir koruyun ya
00 Yorumlaİstemezsen zorla da alamaz canım sen bu durumdan rahatsızsin ama ona hayır diyecek cesaretin yok
08 Yorumla- 9 ay
Trolldur ya. Yukarida demis ki "buna da sukur"
Soran9 ay@Nesorayimistiyorsun çünkü herkes beni linç etti. 10 bin veriyor daha ne istiyorsun nankörlük etme diyor herkes.
- 9 ay
Peki neden katlaniyorsun ona? Sana zarar vermesinden mi korkuyorsun
Soran9 ay@Nesorayimistiyorsun ailem aile kutsaldır yuvanı sakın yıkma sabret sabrın sonu selamettir diyor
- 9 ay
Eger troll degilsen sen meslegini kazanmissin guclu kendi ayaklari ustunde duran kadin olmussun, iyi bir hayat surmek ve -aşk anlaminda degil her anlamda- sevmek sevilmek icin kimseye bagli degilsin. Aileye dahi. Kaldi ki basta sana uzulseler de zamanla alisirlar, onlar belki birebir yasamadiklari icin durumun vehametini anlamamislardir.
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayEvli biriyim 10 bin TL öyle küçük bir para değil bence bu konu da haksızlık ediyorsun. Tabi evin gıda ihtiyacı nı karşılıyorsa
03 Yorumla
- 9 ay
Bunları bildikten sonra eşinin suratına tükürmek istedim
- 9 ay
Sen buna nasıl müsade edersin. Neden bu sessizlik
Verdiği 10.000’in içinde market harcamaları falan filan yoksa gayet yeterli bence Allah’tan belanı arama
08 Yorumla
Soran9 ayBen akademik personelim araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ayda ortalama 75 bin TL maaş alıyorum. 65 binini kendisi zorla alıyor bana 10 bin bırakıyor.
Soran9 ayAilesine gönderiyor her ay 50 bini
Soran9 ayMarket harcaması yok işe gidip gelirken yola ve öğle yemeğine gidiyor 10 binin çoğu
Soran9 ayKendisi çalışmıyor evi babam bize evlilik hediyesi olarak vermişti kira ödemiyoruz
Soran9 ayVerdiği 10 bine de şükür ama bence daha adil davranması gerekiyor bana karşı
9 aySorun çok eksik olmuş senin maaşından sana sadece 10 bin tl verdiğini yorumlarda görene kadar sana kızacaktım.
10 YorumlaPardon da daha ne kadar verecek bence sen nankörsün
05 Yorumla
Verdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için.
Soran9 ayAfedersiniz siz ne hakla böyle bir ithamda bulunuyorsunuz?
Soran9 ayİlk saniyeden itibaren hemen açıklamasını yapmıştım diğer yorumlara bakarsanız görürsünüz beyefendi
9 ayKendi hakkinızla kazandığınız parayı nasıl alıyor zorla elinizden eşkiya mı bu kişi bence tez vakitte boşansanız iyi olur
00 YorumlaYeme içme kira fatura derdi olmayan birine bence çok bile veriyorlar
017 Yorumla
Soran9 ay10 bin yeter mi diyorsunuz gerçekten?
Soran9 ayEvi babam evlilik hediyesi olarak verdiği için kira ödemiyoruz. Eşim çalışmıyor. Ailemden aldığım parayla market alışverişine çıkıyorum.
Soran9 ayVerdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için.
Soran9 aySizce daha tutumlu mu olmalıyım? Ev işlerinin de tamamını ben yapıyorum, yemeği dışardan yemiyorum öğle yemeğini evden götürüyorum zaten.
Soran9 ayNe yapabilirim ki kocam sonuçta. Beni her kararda dışlıyor her şeye kendisi karar veriyor. Hiç hoşuma gitmese de aile kutsaldır diyerek sabrediyorum.
Soran9 aySiz benim yerimde olsanız ne yapardınız ki?
Soran9 aySitede herkes beni linç etti. 10 bin liranın neyini beğenmiyorsun, kocan iyi bir miktar harçlık veriyor dediler. İdareli ol diye bana kızdılar. Suçu kendimde aramaya başladım.
Gizli Üye(18-24)9 aykanka saka misin? evin giderlerini, faturalari veya gida ihtiyacini herseyi karsilayip bide sadece senin kisisel seylerin için sana 10k veriyorsa opupte basina koy bence
05 Yorumla
Cevap sahibi9 ayvalla nedense hic inanasim gelmedi soru basligi farkli, tepkiler gelince kivirmissin gibime geliyor
Soran9 ayEn başta da yazdım dünkü yorumlara bakabilirsin
Soran9 ayHerkes beni suçluyor
Soran9 ay10 bine siz benim yerimde olsanız şükreder miydiniz
Aylık 10 bin harçlık mı veriyor sana peki sen çalışıyor musun ev hanımı mısın 🤔
05 Yorumla
- 9 ay
Ben seninle evlenicem
- 9 ay
Ben evlenicem seninle
Senin çalıştığın parayı kendisi neden alıyor asıl soru bu galiba
07 Yorumla
Soran9 ayBeni hiç dinlemiyor evin erkeği olarak maddi kontrolü ben yaparım diyor
Soran9 ayEvlenmeden önce herkes çalışacak ve herkesin parası kendine kalacak diye anlaşmıştık
Soran9 ayEvlendikten sonra kocam işten çıktı ve benim maaşımı kendisi almaya başladı. Kendi ailesine her ay 50 bin lira gönderiyor
Soran9 ayBabam evlenirken bize ev hediye etti ve ev kirası ödemiyoruz
- 9 ay
Durum hoş değil ve belli ki artık ayrı bir ailesi olduğunun farkında değil. Bu durum çok can sıkıcı olabiliyor yapılacak iki şey var bu durum seni çok rahatsız ediyorsa ya alır karşına konuşursun ya da maalesef boşanırsın. Doğduğu aileyi kurduğu aileye tercih eden birini çok aradın mı
Soran9 ay10 binin yarısından fazlasını işe giderken toplu taşımaya ve yemeğe veriyorum. Babam bize araba da hediye etmişti ve kocam arabayı babasına verdi bana asla sürdürmüyor işe hala otobüsle gidiyorum
Bunları evlenmeden önce konuşacaktın. Tek çare boşanmak.
10 Yorumla
9 ayBir İnsan yedisinde neyse yetmişinde de olur o adamı düzeltemezsin
10 Yorumla
9 ayArkadaşlar bu kız kekliyor yemeyin aynı soruyu defakarca farklı mesleklerde sordu
00 YorumlaBu adam ne iş yapıyor? Yaşlar kac senin mesleğin var mı? Sgk kaydın var mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayRuh hastası yaratık Geçenlerde Hava trafik kontrolü idin şimdi akademik personel mi oldun? sürekli aynı soruyu çevirip çevirip soruyorsun Senin ruhun hasta çocuğum. git tedavi ol
00 YorumlaNe demek paranı zorla alıyor ya niye müsade ediyosun
00 YorumlaKayserilimi yoksa cimrilik düzelmez ne gördüyse onu yaşıyor bu insanlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayYanmişin bende ailemden istiyorum düzelmez bebeğim var 15 bin veriyor kıyafet kendim bebek pazar market her şey bana yetmiyor söyleyince kavga ailemden alıyorum ama nereye kadar
00 Yorumla
9 ayŞöyle bir okudum da yol yakınken çocuğun olmadan boşansan iyi olur.
00 Yorumla
9 ayÇok az ya ben eşime 50.000 limitli kredi kartımı veriyorum ona kalıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayAilenden para istemeyeceksin çekismeli bir bosanma davası acıcaksın malı mülkü ne varsa donuna kadar alacaksın nafaka da isteyeceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayNormalde ne kadar kazanıyor eşin? Ve sen ne kadar vermesini isterdin?
016 Yorumla
Cevap sahibi9 ayGüzel mesleğin varmış. Eşinin bir bildiği vardır erkeklerin böyle konularda zekaları çok iyi çalışıyor. 10 bin alamayan da var. Sonuçta ailenden alıyorsun başkasından değil şükür cidden.
Soran9 ayAbim bizden daha önemli diyor aylardır 50 bini abisine veriyor. Karşılıksız olduğunu söylüyor Z
Soran9 ayDaha ne kadar süre vereceksin dedim Allah yaşamama izin verdiği sürece dedi
Cevap sahibi9 ayEşinin bir bildiği var çok belli ona uy ses çıkarma o kötülüğünü istemez
Soran9 ayAilem görücü usulü ile zorla evlendirmişti. Aynı odalarda bile uyumaz olduk. Abisi ve karısı devlet kadrosunda çalışmasına rağmen onlara her ay 50 bini gönderiyor ve beni açlığa mahkum ediyor
Soran9 ayAsla bir işe girmeye niyeti yok ve beş defalarca başka kadınlarla aldattı
Soran9 ayBeni**
Soran9 ayEvlilik böyle bir şey mi sabretmeli miyim ömrümün sonuna dek
Cevap sahibi9 aySeninle evli ya ona bak bıraksa bırakır
Soran9 ayOnun bana ne faydası var? Hem işte çalışmıyor hem beni çalıştırıp benim maaşıma el koyuyor, hem bu orayı kendi ailesine gönderiyor hem de benimle beraber olmak yerine başka kadınlarla beni aldatıyor
Soran9 ayKaç defa beni kendi arkadaşlarına sunmak istedi reddettim
Soran9 aySana harçlık lazımsa arkadaşlarım var onlar sana yardımcı olur diyor
Soran9 ayAilem kocan ne derse yap kızım, aile kutsaldır yuvanı yıkma sabret diyor
Soran9 ayAilem için sabrediyorum ben de
Cevap sahibi9 ayPeki sana sorarım madem bu kadar şikayet edeceksin neden evlisin? Yani sanki zorla seni ben evli tutuyorum. E boşan o zaman. Şikayetçi olacağın adamla ne diye duruyorsun? Aile olmuşsunuz artık yapacak bir şey yok devam.
Gizli Üye(18-24)9 ayBenim babam anneme aylık 200 tl veriyor sjsjsihdidjf
02 Yorumla
Cevap sahibi9 ayBu sorular da sitede popülerleşti. Herkesin maaşına ailesi ya da kocası el koyuyor. Öyle bir şey varsa kabul edilemez bir durum bu
Trol soru kanka belli aralıklarla döndürüp döndürüp soruyorsunuz süper soru olunca para vermiyorlar sadece sen vakit kaybediyorsun yorum yazarak bilgin olsun
10 YorumlaGelen yorumlari okudumda herkes iliski terapisti sanki mk 😊😊
00 Yorumla
9 ayFazla maaş almıyorsa iyi para veriyor, ben asgariden biraz fazla alıp aileye aynı parayı veriyorum bana yetmiyor.
014 Yorumla
- 9 ay
İyi katlanıyorsun. Bu fedakârlığı yaptığına göre çok seviyorsun. *Benim böyle bir eşim olsa çok iyi geçinirim.* 😄
Soran9 ayGörücü usulü evlendik ve ayrılmamıza ailem asla rıza göstermiyor katlanmaktan başka çarem yok maalesef
- 9 ay
Yav sen akademik personelsin ne aile rizasindan bahsediyorsun böyle asalak adamla ömür mi geçer bas tekmeyi eviniz bile aileninmis ailen de karşı çıkarsa çık kiraya ayrı düzen kur yorumlari okudukca ben cinnet gecirdim burada. Çoğu kadın maddi durumu yok diye ayrilamiyor senin var koy kapının önüne hem değer vermiyor hem parana el koyuyor sen de bayağı enayiymissin
Soran9 ay@oisoylemi ailem aile müessesesi kutsal bir müessesedir, bir yuva kurdunuz bunu sonuna kadar korumalısın yuvanızı yıkma diyor
- 9 ay
Ailen seni sevse eşine bakmana izin vermez. Evde kalma diye evlendirmiş heralde
Soran9 ayYüksek lisans sonrası 23 yaşında beni hemen evlendirdiler görücü usulü ile
- 9 ay
@oisoylemi enayi niye diyorsun? ailesinden kaynaklı.
Soran9 ayŞu an hem doktora sürecindeyim hem akademik görevlerimi yapmak zorundayım hem de evin her işini ben yapıyorum ve tüm bunların karşılığı olarak 10 bin lira cebimde kalıyor
- 9 ay
Tamam işte bazı aileler öyle cahil. Hemen evlendirelim akraba eş dost sonra laf etmesin diye. Yine iyi okutmuşlar. Ailende olsa hayatını karartmaya değmez.
Soran9 ayÜniversiteyi kazanmadan önce adalet Bakanlığında memuriyet kazandım ve üniversiteyi hem bir işte çalışarak hem de okuyarak bitirdim. Yoksa okumama izin vermezlerdi direkt evlendireceklerdi.
Soran9 ayMemuriyetten kazandığım parayla evi dizdim ve düğün masraflarının tamamını ben karşıladım bu arada. Kocam her şeyi bana bırakmıştı evlilik sürecinde.
Soran9 ayDüğünde takılan altınları ve paraların tamamını kendisi aldı ve abisine verdi
- 9 ay
Çabalayarak bir yere gelmişsin ama ailen hayatını mutsuz yaşaman için bir tercih yapmış.
Kesinlikle boşanma sebebi ne demek paraya el koyuyor, hadi yatırım yapsa tamam abisi ne alaka? Mahkemeye ver kurtul birde çalışmıyor ya
02 Yorumla
Soran9 ayHerkes 10 binle yetinmeyi bil, bunu vermeyen kocalar da var diye beni linç ediyor sabahtan beri. Kendimi suçlu hissetmeye başladım.
Gizli Üye(36-45)9 ayDeğişmez. Cimri adamla evlenilmez. Hata orada.
01 Yorumla- 9 ay
Gerçekten kc ysındasınız
Gizli Üye(25-29)9 ayAilemin paraya ihtiyacı var de ve kartını ailene ver senin yerine birikim yapsınlar
00 Yorumla
9 ayailenden istemeye utanmıyonda kocandan mı çekiniyon evli halinle
12 Yorumla
Verdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için.- 9 ay
işsiz güçsüz birini erkek diye aldın paranıda ona yediriyon ulan ne kadınlar oldu bu toplum böyle ya
Canım çalışıp kendi paranı kazan dilediğin gibi harca ekonomik özgürlüğünü yaşa derim.
12 Yorumla
Soran9 ayEvi babam evlilik hediyesi olarak verdiği için kira ödemiyoruz. Eşim çalışmıyor. Ailemden aldığım parayla market alışverişine çıkıyorum.
9 ayYani aylık 10 bin lira iyi var ama bilemedim sen ne istiyon
02 Yorumla
Valaha ozaman boşan yani cimriligin bi tedavisi yok ayrıca eşinin çalışmaması nedir ya karı parası yemeye utanmıyor mu babamın bi lafı vardır karı parasını yiyen adamda adam olmaz diye hele bak bide ailesine gönderecek ben çalışcam valaha bacım ben sabır edemem yani bu duruma madem ayaklarının üstünde de durabiliyon ne duruyor o kocayla
9 ayNeden çalıştıgım parayı esıneverıyorsun nasıl zorla alıyor ki
02 Yorumla
Soran9 ayBen evin erkeğiyim diyor ve alıyor maalesef
- 9 ay
Annesinin baska cocugu var mı kocası ya da
ayda 10 bin TL gayet iyi bi para degil mi? masraf yok harcama icin
011 Yorumla
Soran9 ayDevletin bana verdiği maaş 75 bin tl. Bunun 65 binini kendisi alıyor işte
Soran9 ayKendisi çalışmıyor ki
Soran9 ayBen ailemden para isteyerek market alışverişi yapıyorum
Soran9 ayEvin erkeği benim ve ne dersem uymak zorundasın diyor
Soran9 ayBana şükret diğer kocalar 10 bini bile karısına vermiyor diyor doğru mu sizce
9 ayEsiniz neden sizin paranizi kendi ailesine gonderiyor
00 YorumlaÇok ablacım baştan düzeltsen olurdu kaç senelık evlıdınıx?
00 Yorumlakarilarla yiyodur parayi dinleme buradakileri
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
9 aysen kendinde çalışmayı deneyebilirsin bence
01 Yorumla
Verdiği 10 bine de şükür diyorum ama beni çok zor durumda bırakıyor aileme muhtaç olmak hiç hoşuma gitmiyor. Ek iş yapmaya başlayacağım iş arıyorum hafta sonları için
9 ayKendi paranı kendin kazanmaya ne dersin?
06 Yorumla
- 9 ay
Zorla almak?
O zaman anlayamadığım şey buna neden müsade ediyorsun?
Hem de bir akademisyen olarak?
Soran9 ayEvin erkeği benim diyerek beni tamamen devre dışı bırakıyor tüm kararlarda
Soran9 ayKocam çalışmıyor da bu arada. Ailemden aldığım parayla market alışverişini yapıyorum.
- 9 ay
Mesele " Evin Erkeği" olmak değil..
Benim merak ettiğim husus siz neden bu duruma boyun eğiyorsunuz?
Ayrıca o kafada olan birinin senden para almaması lazım.
- 9 ay
Hayat sizin hayatınız ama cidden çözemedim...
Hem çalışmayacak...
Hem sizden para alacak...
Hem de " Evin Erkeği benim" diyecek...
Yorumsuz...
- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası