11 ayKazandığım maaşı kuruşu kuruşuna aileme verdiğim zamanlar oldu borcumuz olduğu için kuruşu kuruşuna diyorum bak o borç sadece babamın değil tüm ailenin borcuydu sonuçta. Sen ailenin 15 milyar harçlığını beğenmemekten bahsediyorsun ne demek lazım ki buna çok acı ya sırf torun vereceksin diye ailen sana her ay 15 milyar basmak zorunda değil. Gitsinler evlatlık alsınlar o parayı ona harcasınlar daha iyi en azından faydalı bir şey yapmış olur ailen bir çocuğun hayatını kurtarıp.
08 Yorumla- 11 ay
Geçinmek deyince evlisin sandım bu arada muhtemelen bekarsındır
Soran11 ayBen 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar. Sizce bu durum normal mi?
- 11 ay
Olayı açıklayıcı bir şekilde anlatmadığın için geçinmek deyince sen evlisin ailen sana bakıyor para gönderiyor gibi anladım benim yorumum böyle yapan insanlaraydı. Sırf torun verecek diye ailesini sömüren çok evlat var yazık günah diyorum annelere babalara bazen
Soran11 ayAileme karşı sorumluluğum var evet ama bu durum artık canımı sıkıyor. Sizce buna da şükür diyip sessiz mi kalmalıyım
Soran11 ay@Astke33 biraz eksik yazmışım karakter yetmeyince
- 11 ay
Senin içinde bulunduğun durum elbette normal değil abinle yengenin senin gelirin ile geçinmesi oldukça Absürt bir şey Üstelik küçük olan senmişsin Ben de ablayım benim de kardeşim var Erkek kardeşim Yüzünden cüzdanımda para kalmıyor Senin abin kendisine abi derse ablalığı abiliği hakkıyla yapanlara büyük Haksızlık etmiş olur ben kardeşimden bir gün bile para almadığım için bana tuhaf geldi çok
En İyi Cevaplar
Yorumları okudum da durum farklıymış. Öğrenci olsaydın yetebilirdi ama çalışıyormuşsun. Ki gayet de iyi kazanıyormuşsun. Maalesef burada düzeni yanlış kurmuşsun. Senin onlara vermen gerekirdi parandan, onların sana vermesi değil. Ama bu biraz da türkiye gerçeği, biliyorum. Alınan parayı abine gönderiyorlar, üstelik özel okul gibi bir harcama için gönderiyorlar ve üstelik abinin eşi çalışmıyor. Sen neden bunu finanse etmek zorundasın ki? İmkanları yetmiyorsa göndermesinler özel okula ya da gitsin abinin eşi de çalışsın. Tabii ki aile içinde, kardeşler arasında destek vs olur ama bu anne-baba üzerinden bu şekilde olmamalı. Yarın bir gün bunlar mevzu olduğunda abin de eşi de sana minnet duymayacak, bize parayı anne-babamız gönderdi, sen değil diyecekler. Kaldı ki senin de isteklerin hayallerin var, daha gençsin. Bu paranın mücadelesini yap, kavganı et ve makul ölçüde ev bütçesine destek için para ver, gerisini kendine sakla. İstersen biriktirirsin, istersen harcarsın, sana kalmış. Vermemek için direnecekler tabii, “Madem bana bu kadar para kalacak, çalışmıyorum o zaman” gibi bir argümanın olsun.
98 Yorumla- 11 ay
Başka yorumları da okudum; durum daha da vahimmiş: ailen bir sömürü düzeni kurmuş, hesabına vekaletname ile gasp koymuşlar resmen. Öncelikle dendiği gibi bunu noterden istersen azledebiliyorsun. İkincisi evlensen dahi onlara paranı hala bu kadar seviyede gönderecek olmanı beklemeleri müthişmiş. Yok öyle bir dünya. Bunu hiçbir erkek kabul etmez. İhtiyacı olan aileye iki taraf da destek olmalı o ayrı ama burada sömürü düzeni var, buradan evlilikte de kavga çıkar söyleyeyim. E belli ki iyi bir işin var, bunu da sürdürmek istersin, ama eline 15bin geçecekse neden yorulasın ki? Kaldı ki para sayesinde insan kendini geliştirmeye devam eder. Kıyafetleri güzelleşir, tarz sahibi olur, vizyon elde eder, hobi kazanır, ev-araba vs alır. Ailemle büyük kavga çıkar demişsin. O kavgayı yapacak veya yapmayacak olman geleceğini dahi etkileyecek bir durum. En fazla ne olur’un sınırını sen daha iyi bilirsin ama diyelim ki evden kovdular seni? Demek ki sadece menfaat sağladığın müddetçe değerin varmış onlar nezdinde. Bunu ne kadar erken görürsen hayatta ona göre yol çizme avantajın olur. Kaldı ki 80 bin tl ile gider kendine yeni bir hayat da kurarsın merak etme. İstanbul’da dahi. Bence o kavgayı yap, geleceğini kurtar
- 11 ay
- 11 ay
@Arinnaaa Allah herkese iyilikler versin
- 11 ay
öyle
Kendi evine çık, abin ve eşi kendileri çalışsınlar, kazansınlar, sen kimseye bakmak zorunda değilsin, güzel bir mesleğin var, kazancın iyi.
Ailen peşimi bırakmaz demişsin, ne yapacaklar, öldürecekler mi?
Bu şekilde korku ile yaşanmaz.
Bence başka şehire tayinini çıkar, o şehirde evini ayarla, bütün bunları yaparken ailene hiç renk verme, tayin olduğun gün bas git, arkana bile bakma. Sadece ailene mektup bırak, öldüğünü falan zannetmesinler, kaçtığını söyle, nerede olduğunu bilmesinler, gerisi tamamdır.
Zor biliyorum ama aynı şehirde başına bela olacaklarını söylediğin için böyle bir yol önerdim, eğer sadece dırdır edip sana zarar verme ihtimalleri yoksa aynı şehirde kendi evine çık, bırak dır dır etsinler, görüşme bile.35 Yorumla- 11 ay
Kelimesi kelimesine katılıyorum.
- 11 ay
@rekreasyonistt Teşekkür ederim, çok değerli bir mesleği var ama ailseinden kurtulamıyor, bir çok kişi böyle bir durumda çoktan tekmeyi basardı ailesine.
Ama arkadaşta belli ki iletişim sorunu da var, soruyu sorma şeklinden belli, empati eksikliği olabilir belki de, bu konularda kendisini geliştirirse ailesine de gereken tepkiyi verebilir diye düşünüyorum. - 11 ay
İletişim ve sosyal beceriler konusunda kendini geliştirmeli gibi bence de.
Gizli Üye(25-29)11 ayDiş hekimiyim demişsin de inandırıcı gelmedi. Ailen parana el koyuyormuş sana 15 bin TL kalıyormuş bu bir hikaye gibi geldi. Diş hekimi insan kendini bu enayiliği nasıl yakıştırabilir? Ya çok boşsun ya hikaye yazmayı seviyorsun.
02 Yorumla
Soran11 ayAilemin huyu böyle, nasıl karşı çıkabilirim? Onlar beni bu dünyaya getiren insanlar. Onlara karşı itaatkar olmaktan başka çarem yok. Bu dünya imtihan dünyası, aileye karşı gelmek en büyük günahlardan biri.
Cevap sahibi11 ayOff slk mısın? Niye boyun eyiyorsun işin var paran sana yeter. Onlarla yaşamak zorunda değilsin. Benim elimde mesleğim olsa bir saniye bile ailemle aynı evde yaşamam.
Yapay Zeka Cevapladı
15 bin TL harçlık güzel bir tutar, ama geçim durumu yaşadığın şehire, kişisel harcamalarına ve alışkanlıklarına bağlı. İzmir'de yaşıyorsan kira, ulaşım ve yeme-içme masraflarını uygun şekilde yönetirsen geçinebilirsin. Ancak, lükse kaçan harcamalar yapıyorsan zorlanabilirsin. Harcamalarını listele, bütçe planı oluştur. Finansal farkındalıkla bu tutarla dengeli bir şekilde yaşamak mümkün! 😊👛
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 11 aygit çalış madem
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBen bu dediklerine inaniyorum ve sana çok üzüldüm. Muhtemelen kapalisin ve ailen aşiri baskici. Bunun adı istismar. Kaç gildir devam ediyor bilmiyorum ama kurtulmalisin.
1- Derhal maaş kartinin ve kredi kartlarinin şifresini değiştiriyorsun.
2- Hemen kendine 1+1 daire kiraliyorsun ve birkaç eşya sipariş ediyorsun. Hafta sonu taşinirsin yavaş yavaş.
3- Ailene resti çekip gidiyorsun. Senin peşini birakmazlarsa polise gideceğini savciliğa şikayet edeceğini söylüyorsun. Korkut ve kendi hayatini kuracağini söyle , çekip git.
4- Kades uygulamasini cep telefonuna yükle.
4- Eğer işyerine gelirlerse hemen o ortamı ter et ve tuvalete falan da kaçabilirsin. Kades uygulamasinin butonuna bas onlar dakikalar içinde seni bulur. Merak etme çok rezalet çikmadan seni ordan alirlar aileni savciyla mahkemeyle hapisle korkutup uzaklaştirirlar.
5- Kendi evine çikip rahata erdiğinde her şey çok farklı olacak. Zamanla huzura kavuşup mutlu olacaksin. Eski travmalarinin iyileşmesi için terapi de alabilirsin. Ailenle sağlikli bir mesafe koyunca bayramdan bayrama ziyaret edebilirsin ama onlarin senin evine gelmesine müsade etme sakın.
Gerekirse savciliktan uzaktaştirma karari alirsin. Bunun adi ekonomik şiddet ve istismar. Ben avukatim dediklerime güven.
Kendi hayatina sahip çikmazsan kimse seni kurtaramaz. Kendi kendini kurtarmak zorundasin. Cesaret gerekli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayçok daha iyisini yapabiliyorsan tek başına kiraya çık, benim gibi hem tek yaşa hemde alın teri ile daha iyisini kazan. Ne saçma sapan sorular soruyorsunuz ya, sanki tek geçiniyorsun, senin şuanda bulunduğun harçlık durumun geçinmek olmuyor, aile evinde yaşamak ekmek elden su gölden hayatını idame ettirmek oluyor. Geçinmek tek başına çalışıp sorumlulukları olup ödemeler yapan, fatura ödeyen, kira ödeyen insan demek. Ailem bana 5 kuruş vermezdi, istemezdim, hem okudum hem çalıştım ama bu çağın gençlerinde olan ego bende yoktu. Ailene söyle geçinemiyorum kiram ödemelerim var HARÇLIĞIMI arttırın de asgari ücret bağlasınlar.
216 Yorumla
Soran11 ayÇalışıyorum. Diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Ailem belki 20 bin verir gelecek aydan itibaren. Ayrı eve çıkmama kesinlikle izin vermiyorlar çıksam bile çalıştığım hastaneyi biliyorlar hayatı zindan ederler. Tayin olma şansım da yok zorunlu hizmetteyim.
Cevap sahibi11 ayGeçinebilir miyim demişsiniz, keşke detay verseydini. 85 bin maaş alıpta üstüne 15 harçlık alanı da ilk kez duydum :)) Çocukluğumdan beri iş kadınıyım hayatımda daha ailemden almadım, alabilirsiniz ama geçinilir mi diyince sanki ailesi ile yaşayıp çalışmayan birisi algısı oluşuyor, soruyu eksik sormuşsunuz. Maaşınız gayet iyi ve bu soru da bence yanlış bir soru, zaten vermeseler de geçiniyorsunuz.
Soran11 ayMaaşımı ailem alıyor bana sadece 15 bin bırakıyorlar
Soran11 ay70 binini abime gönderiyorlar
Cevap sahibi11 ayYuh. :)) Tamam şimdi oldu canım. Şok artık ne alaka ya abine niye gönderiyorlar senin maaşını, özür diliyorum ama sen saf mısın kuzu. Abin ne b... ok yiyor. Senin maaşın senin alın terin. Çık kendin eve, minnet etme hakkını yedirme, ailen seni sağlam sömürüyor.
Soran11 ayEşi de kendisi de çalışmıyor paraya ihtiyacımız var çocuk büyütüyoruz diyorlar ailem de abime acıyıp tüm parayı ona veriyor
Soran11 ayİstesek 15 bini de vermeyiz biraz şükretmeyi öğren nankörlük yapma, daha azıyla geçiniyor gençler diyorlar
Soran11 ayKira ödemiyorsun, fatura ödemiyorsun 15 bin senin için iyi para kıymetini bil diyorlar. Bu durumu başkalarına anlattığımda da ailen haklı, 15 bin iyi bir harçlık diyor herkes.
Cevap sahibi11 ayuçkuruna sahip çıkıp evlenmeseymiş o zaman. Onun derdi onun sorunu, seni bağlamaz onun ihtiyacı, senin parana güvenip tembelliği bırakmıyor sende safım devam et vermeye. Ay sinirlerim bozulduuuuuu. Ben siler atar defolur giderim o evden. Mis gibi maaşın var vermiyorum gitsin iş bulup çalışsın bana mı güvendi evlenirken de verme maaşını canım. Uyanık ol geleceğin söz konusu, yarın öbür gün evleneceksin bak ona da engel olurlar yağlı kapı gitmesin diye. Ailen sana acımıyor da ona mı acıyor. Ayrımcılık resmen. Sakınnnn verme sakınnnn. Kendine ev bak, ben hayatıma bakmak istiyorum kimseye verecek param yok gitsin çalışsın koynuna almadan önce düşünecekti de. Ne b... okuma evlenmiş o zaman. Vermeye devam edersen paranı müstehaktır benden söylemesi aha da başka bişi demiyorum. Kuzu sen o parana altın alsan en kısa zamanda arabanı, evini alırsın. Kendine yatırım yap. Seni düşünmeyen anana babana abine değil. Hiçbirinin umrunda değilsin... anla
Cevap sahibi11 ayAyyy hasbamlara bak sennn senin maaşınla birde sana afra tafra mı yapıyorlar, kendi paranla birde nankörlük ile mi suçluyorlar. Sen desene benim alın terim, ben g... ütümü yırtıp kazanıyorum ister veririm ister vermem de çek kapıyı çık. Muhtaç değilsin bişi değilsin yaaaa. Bak bana senden az alıyorum ama asla minnet etmiyorum tek yaşıyorum...
Soran11 ayBana varlıklı eş adayı arıyor babam. Sen kızsın, parayla malla mülkle işin olmaz seni alacak adam kendi maddi gücüyle alacak, kendi parasıyla sana bakacak diyor. Evlenince maaş kartını abine bırakırsın kocan sana bakar hayırlısıyla yuva kurarsınız diyor.
Cevap sahibi11 aybence sen güzel hikaye yazıyorsun, tepkisiz yazıyorsun bu yazıları normalmiş gibi. Ben diyeceğimi dedim,85 bin alan kimse minnet edip bunlara izin vermez, ya çok saf vur kafasına ekmeğini al birisin, ya da psikilojik sıkıntılar. ben diyeceğimi dedim gerisi sende. Selametle bol şans.
- 11 ay
Maaşını al ayrı eve cik
- 11 ay
Sen enayimisin sayın soran 70bin tl abine göndermek ne demek 😆😆😆
- 11 ay
Ve abiini kayiriyolar senden resmen şaka gibi
Durum o kadar ciddi 🧐 yazıp yazıp siliyorum yorumumu olacak iş değil ailenin sana yaptığı bende kamuda çalışıyorum memurum ( 82 ) bin tl maaş alıyorum aile bireylerine vermek zorunda değilim gönlüm isterse kendi rızamla yollarım ben o maaşı almak için bir ay boyunca çalışıyorum kimse demez nasıl çalıyor ne zorluklarla işe gidiyor diye parana sahip çık…
417 Yorumla- 11 ay
Hangi bakanlık ya biz niye o kadar almıyoruz 😃
Soran11 ay@Gülay34347 sağlık Bakanlığında diş hekimiyim
- 11 ay
Mühendisler evet bizden yüksek alıyorlar güle güle harcayın
- 11 ay
🙏🙏🙏
- 11 ay
@Uehrjsbsb şu memurları kötülemeyi bırakın lütfen nöbet usulü çalışıyorum 24 saat kesintisiz çalıştığım günler oluyor buna yatarak mı diyorsunuz herkesin çalışma şartı yaşantısı farklı
- 11 ay
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 2 üniversite bitirdim gece gündüz ders çalıştım biraz onlarda çabalasaydılar keşke
- 11 ay
Aynen öyle ne stres çektik puan aldık kaç ay atama bekledik uyumadığımız geceler bile oldu ağladığımız hatta hepimiz buralara gelmek için ne sıkıntılar çektik yaz kış demeden aralıksız çalıştık
Yorumları okudum durumun gerçekten içler acısı derhal noter moter avukat ayarla maaş hesabından vekaletnameyi kaldır. Tamam aileye yardım yapılır da arkadaş hem senin ailenden hem eşinin ailesinden parayı alıp ne yapıyor bu abinler ikisi de çalışmıyor bir de?
11 Yorumla
Soran11 ayEvet maalesef ikisi de çalışmıyor. Ben üniversitede okurken lise KPSS ile temizlikçi kadrosuna memur olarak atanmıştım. Hem okudum hem çalıştım. O zaman bile abim benden para alıyordu.
- Para & Ekonomi konusunda 461 cevap paylaştı.
11 aySen aynı soruyu dönüp dönüp neden sürekli soruyorsun yavrum ailene söyleyemediklerini burada bize söyleyince ne değişiyor Ailen seni sömürüyor işte. Abin çalışmıyor senin paranı yiyor. ailene söyleyemediklerini bize söylüyorsun ne değişmesini bekliyorsun
31 Yorumla- 11 ay
Acı ama gerçekleri yazmışsınız 👏🏼
11 ayDelirirdim senin yerinde olsaydım. Bu kadar maaş alıp ailene tüm maaşını kaptırmak ne demek ya? Hem abin hem yengen hazır paraya alışmış zaten. Sen bir ömür kriz gibi onlara mı bakacaksın cidden? İsyan bayraklarını kaldırma vaktin gelmiş bacım artık sorunlu olan sen olmalısın !!!
10 YorumlaAnnem okula giderken bana 1 TL harçlık veriyordu. Onunla idare etmeye çalışıyordum. Bazen üzülsem de mutluydum. Farkındayım şu an zaman ve şartlar farklı. Ancak bu kadar parayla geçinebilmek tamamen senin elinde olan bir şey. O parayı istersen bir günde harcayıp bitirebilirsin. İstersen de dikkatli harcarsın. Ve dikkatli harcarsan birikim bile yapabilirsin.
12 Yorumla
Soran11 ayHaklısınız biraz daha idareli kullanırsam daha uzun süre para dayanır.
Yorumları okudum da cevaplar hiç inandırıcı değil hiç bir anne baba çalışmayan hele birde erkek çocuğunu bu kadar tutmaz. bir iki acınır evlat yardım edilir iş bulana kadar ama fazlası olmaz aileyi kim daha az utandırıp rezil etmiyosa ana baba onu tutar trol soru gibi geldi bu kadar maaş alıcam işim olucak çalışmayan evli abime maaşımı vericem hadi ordan bana güvenip mi evlenip çocuk yapmış trolsün bu kadar saflık olmaz
17 Yorumla
Soran11 ayAbim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar. Kız evladın asli görevi kendisini yetiştirip gelecekte kocasına hayırlı bir eş olmaktır diyorlar.
- 11 ay
Ee o kadar üniversite okumaya gittin belli bir eğitim seviyen kültürün de var yani ortada bir haksızlık var neden susup oturuyorsun git konuş abinle ara bana güvenip mi evlenip çocuk yaptın helal etmiyorum hiç bi ihtiyacımı alamıyorum isteyerek içimden geçerek vermedim diyemiyomusun ayrı ev tut verme paranı bıçak mı dayıyorlar boğazına uzaklaştırma al bence ailenle ilgili onlar aile değil bi kurtuluş bi para kaynağı olarak görülüyosun o evde artık çocuk değilsin bir bireysin ve onlara ihtiyacın yok ciddi bir evlat ayrımı var her anne baba kim aileyi daha az utandırıp rezil ediyosa ona yönelir sizde durum tam tersi çalışmayan asalak oğlunuza hayat boyu ben bakmak zorunda değilim benden bu kadar uzaklaştırma kararı alıcam sizi istemiyorum hayatımda de önüne bak
Soran11 ayabime de söyledim anne babama da söyledim bu dediğiniz şeyleri. onlara bakmak benim görevim değil ben bakmak istemiyorum dedim. bu evde demokrasi yok ailenin reisi benim ve benim sözüm geçer dedi babam. o paranın hepsini sen alsan yoldan çıkarsın bir kıza o kadar para yaramaz, abinin hakkı sonuçta neslimizi devam ettirecek kişi abin dedi.
- 11 ay
Rahatsız ederlerse karakola git ailenden şikayetçi ol çünkü onlar senin ailen değil aile böyle bir şey değil inan bana benim ablamın da durumu çok iyi evli bekarken de yapı kredide bankacıydı inan bana onun içinden gelmiyorsa ondan para almadım istemedim 7 ülke gezdi kendi çalıştı kendine harcadı ehliyet falan aldı bunlardan mahrum kalıyosun keza brnim de okulum bitti çalışıyorum paramı kendim yiyorum en fazla aileme pazar parası faturalar destek oluyorum bundan fazlası yok ha ortada ciddi bi hastalık olur tedavi ücretlidir devlet karşılamıyodur vs kredi bile çeker aileme veririm o ayrı konu onun dışında yok yani ablamın durumu o kadar iyi ki en fazla ayda bir 500 tl verirse verir marketten diş macunu şampuan vs benden olsun ablam der bu onu da ben istemem içinden geldiği için yapar bunu
Para & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. Adı üzerinde harçlık. Geçim parası değil. Harçlık olarak aylık 15.000₺ çok normal. Diğer her türlü ihtiyacın zaten ailenle birlikte karşılanıyor. Bu ekstra özel bir para.
12 Yorumla
Soran11 ayBen dil hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
- 11 ay
Çok garip bir aileniz var. Anne baba çocuklarına bakmakla mükellef o da reşit olana kadar. Senin abine bakma zorunluluğun yok. Ben senin yerinde olsam, ailemden ayrılır ayrı kendi evime çıkar, özür dilerim ama asalakça senin kanını sömürenlerden uzaklaşırdım. Sana yapılan zulüm.
Gizli Üye(18-24)11 ayO aileden kaç kurtar kendini. Yorumlarını okuduğumda inanamadım. Nasıl böyle bir şeye müsaade ettin? Üstelik Türkiye standartlarında gayet iyi maaş kazanıyorsun, o parayla kendine başka bir yerde hayat kurabilirsin. Gerekirse karşındaki ailen bile olsa sana bunu yapıyorsa hayatından çıkar, kimse paranı zorla alamaz. Yerinde olsam ailemi silerdim, böyle insanlar ebeveyn olamamalı.
20 Yorumla
11 ayGeçinmek zor ama. Ailen bunu veriyorsa bence teşekkür etmen lazım. Kimisinin ailesi yanında bile durmuyor bence.
12 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar.
- 11 ay
Ben bunu bilmiyordum. Ben sizin çalışmadığınızı ve öğrenci olduğunuzu sanıyordum. Ama bu yaptıkları gerçekten çok acımasızca. Yani ne yaparsanız ya da ne düşünüyorsanız. Haklısınız. Mantıklı karar vermek sizin elinizde. Hayatınızı bir başkasının eline bırakmayınız. Konu aileniz bile olsa.
- Para & Ekonomi konusunda 354 cevap paylaştı.
11 ayBacım kendini niye kullandırtıyorsun
Sen damızlık inek misin
Senin emeklerin senin hakkın sen onlara 15 bin ver o da istersen istemezsen vermek zorunda değilsin30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 aykıyamam ya😂
Allah'ım sinirim zıpladı soruyu görünce...
elinde ne varsa kendi yolunu bul çiz yetmiyorsa çalış çabala fazlası için öğrenciysen başarı karşılığı burslar var başvur zira durumu olmadığı için burs alanlarla aynı yerden burs alaman uygun olmaz. hadi bakalım o gözleri yavaş yavaş açıyoruz dünyaya karşı balım..
12 Yorumla
Soran11 aydiş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Cevap sahibi11 ay@cazsever çok güzel cevaplamış, samimi dürüstsen ona kulak ver
18 binle 4 kişilik aile gecindiriyorum, 15 cok iyi hatta para bile birikir
13 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Soran11 ayAilem abimin çalışmasını istemiyor evinde dur eşinle ilgilen diyor abim ve karısı da hemen kabul etti senelerdir çalışmadan bizden aldıkları parala geçiniyorlar
Para & Ekonomi konusunda 831 cevap paylaştı. mümkün olabilir ama görüşlerde ailenizin paranızı aldığını söylemissiniz. bu konu hakkında bir çözüm bulunmasi gerek. ayrı eve çıkmayı deneyebilirsin ya da konuş bu para benim param de al parani
20 YorumlaYorumlara baktım da ailen seni sömürüyo bildigin yaptıkları çok saçma senden alıp abine vermesi ne? Daha bide evlendikten sonra bile istiyorlar hayret ayrı eve çok bundan iyi
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayNiye kimse sorunun trol olma ihtimalini düşünmüyor acaba🤣 çok açık belli ama halktan yaşamdan bir kesit iyi kurgu olduğu için insanlar bunu düşünemiyor oysa verdiği cevaplar her şey ortada. Ve bu kaçıncı versiyon yine aynı soru, bu ve bunun gibi aynı senaryoların defalarca ust üste sorulduğu sorular çok son zamanlarda burada demekki bu kadar işsiz dolu burası. Birisi yazıyor birisi inanıyor bu ülkede sorgu, okuma düşünme yetisi yok, yazık sana ezik işsiz
20 YorumlaYorumlara baktım azıcık aklın varsa kendine de saygın varsa alırsın paranı çıkarsın kiraya herkesle de iletişimini kesersin. Az yesinler çalışsınlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayÇok iyi para bence, o para ile ev aile gecindirenler var
14 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Cevap sahibi11 ayNasıl bir ailen varmış kusura bakmada, abin çalışsın kazansın. Sen resitsin sonuçta, bilgilisinde, kanunen senin maaşına el koyamazlar. Buna musaade etme bence. Tehtitmi ediyorlar yoksa. Üzüldüm bu duruma gerçekten
Soran11 ayHerkes 15 bine şükret bunu bulamayanlar da var ailenin kıymetini bil diyor
Cevap sahibi11 ayBöyle ailenin kıymeti bilinmez kimse senin iç. durumunu bilmiyor ilk başta ben de öyle düşünmüştüm ama sen de baştan bu yazdıklarıni yazmamışsın. Ayda 15 bin yetermi diyorsun herkes ona göre yorum yaptı tabiki
Para & Ekonomi konusunda 834 cevap paylaştı. Öyle bir aile anca sırtında kamburdur yüktür bence ayrı eve çık bir an önce
20 YorumlaBenim gibi yurtta kalıyorsan gayette yetiyor tabii telefon faturani falan öduyorlarsa bir de. Ödemiyirlarsa arada günlük iş yapıp kendinde ödeyebilirsin ya da harçlığa ek part time çalışabilirsin
03 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar.
Gizli Üye(30-35)11 ayNankörlük etmeyin gerçekten yani çok abartılı durum olarak görüyorsunuz ama kendimden örnek veriyim ailemin harclik vermesi söz konusu bile değil ve ben günde 10 saat çalıştığım halde 18 bin maaş alıyorum buna ne diyeceksin
112 Yorumla
Cevap sahibi11 ay15 den 18 oldu yeni
Cevap sahibi11 ayE öyle yazsana
Cevap sahibi11 aySen şu telefon alan kızdın dimi baban satmış hani
Soran11 ayEvet bana verdiği 15 bini biriktirerek telefon almıştım. O telefonu alıp sattı parayı abime yolladı.
Cevap sahibi11 ayE sen 20 demiştin
Cevap sahibi11 ay20 veriyorlar dedin
Cevap sahibi11 ay80 alıyorum dedin
Cevap sahibi11 ayGenel hekimim dedin
Cevap sahibi11 ayFakemmmisin nesin anlamadım
Soran11 ay20 veriyorlardı 15e düşürdüler
Cevap sahibi11 ay15 i de ver yolluk yaparsın hastanede onu yersin
Sen nasıl diş hekiminin okadar okumuşsun gerçekten neyin ne olduğunu idrak edrmiyormusun
10 Yorumla
11 ayO maaş tümüyle senin hakkın ve kesinlikle vermek zorunda değilsin.
10 Yorumla
11 ayMümkün tabi ki , asgari ücrete yakın para veriyorlarmış. Asgari ücretle aile gecindirmeye çalışan anne babalar var.
15 Yorumla
- 11 ay
Az önce yazını okuyordum abine niye yolluyorlar ki , güzel kardeşim çalışsın kazansın. Yaptıkları şey ayıp. Seni alacak erkek ne demek hem bu nasıl bir bakış açısı. İnsan çocuğuna mal muamelesi çeker mi
- 11 ay
- 11 ay
Yer yerinden oynasa kabul etmezdim yaşadığın şeyi
Gizli Üye(18-24)11 ayAbinin eşi nasıl kabul etmiş anlamıyorum insanda biraz gurur olur bu adam kardeşinin parasıyla ev geçindiriyor kendisi çalışmıyor diye o adamı bırakması bile lazım saçmalık. Üstelik aylık 85 bin maaşın var zam da gelecekmiş evden git başka ev tut kendine onlarla iletişimi kes öyle aileden hayır gelmez zaten sana. Sana değer vermiş olsalardı böyle yapmazlardı.
10 Yorumla
10 aySadece başlık alanını değil, açıklama alanını da kullan.
Durumun nedir; evli misin, bekar mısın, bir yerden gelirin var mı vs. bunları iyicene açıkla da ona göre yorum yapsın insanlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayGaliba üniversite öğrencisisin ve ailenden uzaktasın ailen bu kadar para verdiğine göre. Bu senin yaşadığın evin kirasına yemene içmene gezmene bağlı bunları bilmeden yetip yetmeyeceğini bilemeyiz.
014 Yorumla
Cevap sahibi11 ayAnladım durumu yazmamışsın ondan öğrenci sandım. Ailen haklı abin evli bir hayat kurmuş çocukları var onlar geçinmek zorunda sen kız olarak görevini yapmalısın 15 20 bin alıyormuşsun o yeter sana bekar kızsın sonuçta
Soran11 aybenim alın terimle kazandığım parayı benden zorla almaları doğru mu sizce
Cevap sahibi11 ayResmi olarak doğru olmayabilir ama hak olarak doğru bu durumu yaşayan tanıdığım vardı sizin kadar alıp daha az harçlık alıyordu ve inanın hiç söylenmiyordu çünkü durumu görüyordu
Soran11 ayabim de çalışmıyor karısı da çalışmıyor evde oturuyorlar ya da hep tatile gidiyorlar çünkü benim paramla geçiniyorlar bu doğru mu siz olsanız kabul eder miydiniz
Cevap sahibi11 ayBaşkası olsa kabul etmem edilecek bir şey değil ama anne baba kardeş gibi bir şeyse ederim. Edenler de var buradaki insanlara bakmayın çoğu da kabul ederdi başkasının hayatına şöyle böyle ederdim diye yorum yapmak kolay. Helali hoş olsun elin adamı değil ya ve yeğenleriniz sayenizde güzel eğitim alıyor bundan daha güzel ne olabilir ki?
Soran11 ayonlar benim için hiçbir şey yapmadı benim kendi hayatım ne olacak hayatımı çöpe mi atmalıyım beni sadece para için abime hayatımı mı adamalıyım
Soran11 ayabim sadece para için beni arıyor her gün para soruyor
Cevap sahibi11 aySen kızsın hayatın çöp olmaz evlenirsin kocan bakar sana her türlü kardasın. Abinler geçinmek zorunda ama erkek tarafısın sende. Onlar için herkes elini taşın altına koyacak. Oda ne yapsın çocukları var geçinmek zorunda mecbur parayı soruyor tabi.
Soran11 ayanlamıyor musunuz abim ve eşi keyfinden işe girip çalışmıyor. beni hizmetkarları gibi kullanıyorlar.
Soran11 ayantalyada 2 haftadır tatildeler benden aldıkları parayla 5 yıldızlı otelde keyif yapıyorlar
Cevap sahibi11 ayAnlıyorum hatta öyle anladım ki tüm yorumları okudum. Ne istiyorsunuz hanımefendi ben anlamıyorum çoğu kişi size evden ayrıl haksızlığa uğrama demiş kabul etmekten başka çarem yok diyip kavgadan ondan bundan kaçıyorsunuz bende onlar gibi tepki vermeyince garibinize gidiyor zaten aileniz benim kafada hatta sizde benim kafadasınız ki para veriyorsunuz yoksa kimse sizi zorlayamaz? Vekâlet bile vermişsiniz bunlar zorla olacak şeyler değil başınız ağırmasın diye kabul etmişsiniz. Ayrıca dediğim gibi adam bekar değil ailesiyle vakit geçirecek tabi. Evli insanlar iyi yaşamalı ve erkek sizden abin sizden yani bunuda sağlayacak olan sizlersiniz o yapmıyorsa yapacak bir şey yok. O yapmıyorsa sizde yapmazsanız ne olacak adam tek değil. Mutlu olsunlar sen evlenince de zaten durumu iyi olan biri olur parana tenezzül etmez kadının parasını erkek ne yapacak zaten. O zaman daha mutlu yaşarsın.
Soran11 ayben 24 yaşındayım durumu iyi olduğu için görüştükleri damat adayları 40-50 yaş civarında. mecburen benim 2 katım yaşında biriyle evleneceğim bu da benim geleceğim olacak.
Cevap sahibi11 ay40 50de çokmuş cidden neden o kadar yaş? Aileden zengin olanlar da var gencecik. Ama şunu düşün ailen sana en iyisini bulacaktır yaşı kusuru olsun kim 4 4lük ki benim arkadaşta 26 yaşında şu an hamile kocası 43 yaşında falan ve kocası çok zengin çokta iyi biri. Olgunlar daha iyi karısına bakıyor gençler çokta kıymet bilmiyor.
11 ayAilem bana aylık 100 dolar para verir sadece, para artıyor bile, kendim de çalışırım, sen iktisat yap yetecektir.
016 Yorumla
Soran11 ayBana ucu ucuna yetiyor ama hiç birikim yapamıyorum istediğim şeyleri alamıyorum. Gençliğim gidiyor daha iyi yaşamayı hak etmiyor muyum sizce?
- 11 ay
Hak ediyorsun bence de. Tabi işler daha da boka batsın istemiyorsan sabırlı ol, ağabeyin çalışıp kazanır inşallah.
Soran11 ayAbim evlendiği günden beri çalışmıyor ben işe girmeden önce karısının ailesi ve benim ailem para gönderiyordu şimdi benim maaşımı alıyor. Karısı da çalışmıyor.
- 11 ay
Ağabeyinle konuşacaksın, erkek çalışır ve kadın yer. Doğrusu bu.
Soran11 ayBu ayki zamla maaşım muhtemelen 100 bine yaklaşacak. Babam maaş kartını komple abine ver diyor.
- 11 ay
Yok, konuşacaksın, ağabeyin gidecek ve çalışacak ki işler düzelsin.
Soran11 ayAbimin çalışma ihtimali sıfır
Soran11 ayHayatında hiç çalışmadı
Soran11 ayBen üniversitede okurken lise KPSS ile temizlikçi kadrosuna memur olarak atanmıştım. Hem okudum hem çalıştım. O zaman bile abim benden para alıyordu.
- 11 ay
başka çare yok
Soran11 ayAbimin işe girme ihtimali yüzde sıfır
- 11 ay
Zorunda.
Soran11 ayÇalışmaz o bana inanın
Soran11 ayAbine bakmak senin sorumluluğunda diyor ailem
Soran11 ay2 çocuğu var özel okula yazdırdılar paraya çok ihtiyaçları var
Soran11 ayAilemin verdiği 15 binle geçinmekten başka çarem yok
- Para & Ekonomi konusunda 497 cevap paylaştı.
11 ay20 bin harçlık iyi bir para. Çalışırsınız sizde üzerine ilave edersiniz. Ya da okulunuz için biriktirirsiniz..
07 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 2 senedir çalışmaktayım. 80 bin tl civarı maaş alıyorum fakat ailem 60 bini kendilerine alıp bana 20 bin harcama hakkı veriyor.
- 11 ay
Ailenin geçimini sen mi sağlıyorsun peki?
Soran11 ayBen kız olduğum için ailem birikim yapmaya ihtiyacım olmadığını düşünüyor. Evlenince sana kocan bakar diyorlar. Bu yüzden benden aldıkları parayı erkek kardeşlerime yolluyorlar.
- 11 ay
Bir dış hekiminin aylık geliri 200 - 300 dür. İmplant dış yapıyorsunuz tanesi 100 - 200 euroya. Damak porselen diş bile 20 - 30 bin olmuş..
Soran11 ayBen özel klinikte değil devlet bünyesinde çalışıyorum
Soran11 ayÖzel kliniğimi açacak parayı biriktirmeme ailem izin vermiyor
- 11 ay
Aaa olur mu hiç öyle şey ya.. ailen sana büyük bir haksızlık yapıyor ama. Geleceğin çünkü bu senin..
11 ayVay arkadaş ya … hem çalışıp hem okuyanlar ne yapsın?
01 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. O parayı rüyasında bile göremeyen insanlar var
Bütçenizi hesaplı harcamayı öğrenin03 Yorumla
- 11 ay
Du du şimdi olay değişti ?
Ben sizi ev kızi sandım çok pardon
Yaprulari çok saçma ve hakkaniyetsiz
Buna neden izin veriyorsunuz 🤔 - 11 ay
Siz neden bu kadar saf ve temiz kalplisiniz 🤔
11 ayBizden harçlık istiyorlar sen ne anlatıyon :d
03 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar. Umarım senden de bu kadarını istemiyorlardır.
- 11 ay
Maaşına nasıl el koyabilirler bu bildiğin gasp. Ailen hiç iyi bir aile değilmiş teröristten farkları yok. Sen bunu açıklamamışsın ki sanki sen çalışmıyorsun da ailenden harçlık bekliyorsun gibi anlaşılıyor. Şikayetçi olup devlete sığınıp biraz para biriktirip kiraya çıkmaktan başka şansın yok gibi. Ya da evlenebilirsin ama sevdiğin biri olmalı kurtulmak gibi düşünürsen daha kötü de olabilir.
- 11 ay
Yani kurtulmak için tanımadığın biriyle evlenme demek istedim
- Para & Ekonomi konusunda 801 cevap paylaştı.
11 ayYorumları okurken sinirden kudurdum böyle aile olacağına hiç olmasın daha iyi resti çekip kendi hayatına bak gerekirse sil
00 Yorumla
11 ay5 parası olmayan bi gariban daha gelmiş siteye. Taşlayın mk. umu
02 Yorumla
- 11 ay
kötü, yazık
- Para & Ekonomi konusunda 880 cevap paylaştı.
11 ayÇüşooo bi zahmet geçin ya kyk bursuyla geçinmeye çalışan öğrenciler var 🫠
01 Yorumla
Barınma ulaşım masrafların hariç aylık 15 bin yeter
029 Yorumla
Soran11 ayBen 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar. Sizce bu durum normal mi?
Soran11 ayİkisi de senelerdir çalışmıyor. Benim ailem ve eşinin ailesi para gönderiyor öyle geçiniyorlar.
Soran11 aySenin paraya ihtiyacın yok bekarsın ge yediğin önünde yemediğin arkanda nankörlük etme verdiğimiz 15 binin kıymetini bil diyorlar
Soran11 ayBen üniversitede okurken lise KPSS ile temizlikçi kadrosuna memur olarak atanmıştım. Hem okudum hem çalıştım. O zaman bile abim benden para alıyordu
Soran11 ayDiş hekimiyim. Üniversiteden mezun olduktan sonra temizlikçi kadrosundan istifa ettim sağlık Bakanlığına geçtim.
Soran11 ayBen ailem 15 bin tl veriyor, bu para bana yetmiyor dediğimde herkes bana kızıyor. Bu parayla millet aile geçindiriyor şımarıklık nankörlük yapma diyolar.
Soran11 ay2 yıl önce mezun oldum 2 senedir hekimlik yapıyorum
Soran11 ayİlk maaşımı ben aldım. İkinci maaşımdan itibaren kontrol babama geçti. Temizlikçi olarak çalışırken maaşım bende kalıyordu ama yarısını eft aile abim alıyordu.
Soran11 ayÜniversite okuyan kız var. Ailemin verdiği 15 binin 10 binini ona gönderiyorum onu benden başka kimse düşünmüyor.
Soran11 ayAilemizde en kıymetli kişi abim bizde
Soran11 ayKızların tek görevi gelecekteki eşine hayırlı hanım olmaktır diyor annemle babam
Soran11 ayEvet
Soran11 ayBana varlıklı damat adayı arıyorlar kendim birini bulsam asla kabul etmezler. Kendi çevrelerinden birini arıyorlar.
Soran11 ayBabam emekli asker annem emekli öğretmen öyle çok varlıkları yok
Soran11 ayAbim lise terk liseyi bitirmedi ve hayatında en fazla 1 ay çalışmıştır. Ben tesettürlü değilim.
Öğrenci iseniz az bir miktar değil. Yurdunuzu vs onlar ödüyorsa. Ama çalışıyorsanız az
02 Yorumla
Soran11 ayBen 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım.
11 ayMüge olayına dönmüş yorumlar. d genellikle veriyorlar ama ben almıyorum yüksek aldığım icint istemiyorum ben gönderiyorum onlara para.
00 Yorumla
11 ayBen calisip ev baktigim halde ayda 15 bin harcamiyorum kendime :)
016 Yorumla
Soran11 ayBen de çalışıyorum 85 bin lira maaş alıyorum babam maaşımı alıyor 70 binini abime 15 binini bana veriyor. İstese daha fazlasını bana verebilir ama vermiyor.
- 11 ay
Oyle desene. Ben direk baban sana harclik veriyor sandim. Abin ne alaka?
- 11 ay
@İiiiiim kim ben mi?
Soran11 ayAbim çocuklarını özel okulda okutuyor kendi de çalışmıyor karısı da çalışmıyor paraya ihtiyaçları var. Kirasını babam ödüyor çocukların özel okul masrafını ben ödüyorum.
- 11 ay
Masallah diyeyim. Ama senin de bir hayatin var. Birikim falan yapmalisin. Abin ve esi calisabilir illa ki.
Soran11 ayAsgari ücretle köle gibi çalışmak istemiyoruz senin verdiğin para yeterli diyorlar
- 11 ay
Saka falan mi bu?
Soran11 ay@İiiiiim karı koca yıllardır çalışmıyorlar babam ve karısının ailesi para gönderiyor öyle geçiniyorlar
Soran11 ayBana damat adayı arıyorlar bir an önce evlen diyorlar. Seni alacak erkek sana bakmak zorunda, evlenince maaş kartını abine bırakırsın kocanın maaşıyla geçinirsiniz diyorlar.
- 11 ay
Neyse sus daha. Cok sacma bir aile iliskisi.
Soran11 ayAile geçindirmiyorsun, kızsın ve bekarsın 15 bin verdiğimize şükret bunu bulamayanlar da var istesek 15 bini de vermeyiz diyorlar
Soran11 ay@İiiiiim herkes bana nankörlük yapma diyor. Otur şükret bunu bulamayanlar da var yediğin önünde yemediğin arkanda, 15 bin lira senin yaşındaki biri için fazlasıyla yeterli diyorlar.
11 ayO sırada 2 ayda 200 300 harcama yapan ben ne aliyonuz o kdr merak ediyorum alacak ne buluyonuz
06 Yorumla- 11 ay
TL yani **
Soran11 ay85 bin maaş alıyorum ailem 70 bin lirasını alıp abime yolluyor. Bana en az 30 bin tl vermeleri gerekmez mi?
- 11 ay
senin elbiseleri kim aliyor?
Soran11 ay@multiplexer kendim alıyorum 15 bini her şeye dahil olarak kullanıyorum
- 11 ay
@kıvırcıkk777 ye sordum
- 11 ay
@multipexer Elbise almam ki çok fazla insan her ay elbise mi alır
11 ayogrenciysen ve bu parayla odemen gereken kira fatura vs yoksa rahat rahat yeter
012 Yorumla
Soran11 ay85 bin maaş alıyorum ailem 70 bin lirasını alıp abime yolluyor. Bana en az 30 bin tl vermeleri gerekmez mi?
- 11 ay
senin parani neden abine yolluyorlar
Soran11 ayÇocuklarını özel okula yazdırdı, okul masraflarını ödeyemiyor ve eşi de çalışmıyor
- 11 ay
sen evlensen barklansan napicakmis acaba abin 😄 yerinde olsam asla bu kadar cok gondermezdim, cocuklar da ozele gitmeyiversinler sana guvenip mi yazdirdi
Soran11 ayBen göndermiyorum ailem maaşıma el koydu. Bana kafalarına göre harçlık veriyorlar
- 11 ay
askim nasil maasina el koyabilirler maas senin banka hesabina yatmiyor mu? bankaya gidip sifreni degistirirsin direkt ailen de bir bk yapamaz. 70 bin yardim mi olur
Soran11 ayBankacılık işlemleri için noter vekâletleri var ben kartı iptal etsem şubeden yenisini alırlar maalesef
- 11 ay
azledebilirsin yine noter aracılığıyla aileni
Soran11 ayEvet ama bunu yaparsam çok büyük kavga çıkar ve ailemle bağımız kopar. Herkes 15 bine şükret millet daha azıyla geçiniyor nankör evlat olma isteseler 15 bini de vermezlerdi diyor
- 11 ay
evlensen napicaklar acaba
Soran11 aySeni alacak erkek sana bakmak zorunda, kartı direkt abine verirsin kocanın maaşıyla geçinirsiniz bizden aldığın 15 bine de ihtiyacın olmaz dedi babam
- 11 ay
ay yok artik... aileni azletmeyi bi dusun derim
11 ayNankörsün tabii o 20.000 lira bende olacaktı neler neler yapardım ah ulan hayat
01 Yorumla
Soran11 ayMaaşım 80 bin 60 binini kendilerine alıyorlar bana 20 bin bırakıyorlar en azından 30 bin vermelerini isterdim o kadar okudum emek ettim 20 bin için miydi diye üzülüyorum
Gizli Üye(25-29)11 ayKıs bende o da yok. Bin lira ya var ya yok. 15 ne. Maaş gibi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ay15.000 mi ben ayda 5.000 le geçiniyorum tabi maaşım iyi bu arada paramı kenara koyup biriktiriyorum 5.000 tl ile de geciniyorum
12 Yorumla
Soran11 ayben de kenara para koymak istiyorum fakat hiç birikim yapamıyorum 15 bin ile
Cevap sahibi11 ayDışarıda yemek yemiyorum mesela çikolata vesaire hepsini kestim arada bi dondurma yersem yerim onun disinda cok öyle aşırı bi harcamam yok 15.000 lira bende olsa ben o parayı degerlendirirdim
çocuk yapamamakta ne kadar haklı olduğumuzu şu sitede her gün görüyorum :)))
010 Yorumla
Soran11 ayNeden böyle düşünüyorsunuz peki
- 11 ay
çocuk masraflı iş. bak biz mesela her sene yaz tatilimize bugünün parasıyla 100 - 120 bin arası ayırıyoruz. 12 yıldır geziyoruz. kaliteli yiyoruz, kaliteli giyiniyoruz. kulüp üyeliklerimiz var, kendimizi tüketene kadar çalışmak zorunda değiliz. yazın havuzu, kışın kayağı. bunun gibi şeyler işte kardeşim, üstüne alınma tabiiki, çocuk yapsak bu deneyimleri yaşayamazdık
Soran11 ayBen 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Benim tercihim olsa doğmayı istemezdim ve ailem de rahata kavuşurdu.
Soran11 ayBeni evlendirip bana verdikleri 15 bine de el koyup maaşımın tamamını almak peşindeler sana kocan bakar diyorlar beni kocaya köle etmek istiyorlar
Soran11 ayTemmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım
Soran11 ayEvden ayrılmama kesinlikle izin vermiyorlar çok denedim hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Verdikleri 15 bine şükür demekten başka çarem yok.
Soran11 ayBu durumu anlattığım herkes beni suçluyor nankörlük etme demek ailenin imkanı bu kadar, otur şükret bunu bulamayanlar da var diyorlar.
Gizli Üye(25-29)11 ayYa sen geçenlerde akademisyendin simdi de ne ara dis hekimi oldun daha geçenlerde gördüm sorunu ben
23 Yorumla
Cevap sahibi11 ayEvet cidden trol bence ya hiç inandırıcı gelmiyor bana da sen gibi değiştirip değiştirip soruyor iste saçmalığa bak Cidden neden okutsunlar onca yıl madem paran var mesleğin var git kendi hayatını kur bi ev tut yasa kendi basına
Soran11 ayHem akademisyen hem de diş hekimi olunabiliyor. üniversite hastanesinde çalışıyorum. Hem intörnlere ders veriyorum hem de sahada çalışıyorum.
11 ay70 bin TL içinde 15 bin TL çok az en az sana 40 50 bin vermesi lazım çalışan sensin tabiki harcican
04 Yorumla
Soran11 ayAbim çocuklarını özel okulda okutuyor kendi de çalışmıyor karısı da çalışmıyor paraya ihtiyaçları var. Kirasını babam ödüyor çocukların özel okul masrafını ben ödüyorum. Aile geçindirmiyorsun, kızsın ve bekarsın 15 bin verdiğimize şükret bunu bulamayanlar da var istesek 15 bini de vermeyiz diyorlar. Bu durumu anlattığımda şikayet ettiğimde herkes bana nankörlük yapma diyor. Otur şükret bunu bulamayanlar da var yediğin önünde yemediğin arkanda, 15 bin lira senin yaşındaki biri için fazlasıyla yeterli diyorlar.
Soran11 ayTemmuzda maaşıma zam gelecek 100 bine yakın alacağım ve ailem 15 bin vermeye devam edecek maalesef
- 11 ay
Abin ne iş yapıyor kendi evine baksın sen köle değilsin biraz ağırlığıni koy verme para felan iptal ettir yeni kart çıkart gerekirse git çık ayrı evde yaşa abinde olsa ilerde evlendiğini düşün böyle kafa olmaz ya sen bir genç kızsın ihtiyaçların olur genelde
- 11 ay
Sen bu kafayla çok ezilirsin kimseye bakmak zorunda değilsin çık bu kafadan eşek kadar adam olmuş gitsin ailesini kendi gecindirsin evlenirken sanami sormuş çekme böyle şeyler git çik kirada yasa gül gibi geçinirsin sen daha çeyiz yapman lazım ilerde evlenicen
Gizli Üye(36-45)11 ayYalan be inanmayin kendini avutuyor sizinde modunuzu düşürüyor fakir
17 Yorumla
Soran11 aydiş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Cevap sahibi11 ayKeşke fakir olsaydın sen enayiymissin
Soran11 ayailem sonuçta, siz olsanız aynısını yapmak zorunda kalırdınız bence
Cevap sahibi11 ayYapmazdım nasıl yaparım büyük kaza geçirirler ikiside çalışamayacak durumda olur kirasını öder faturalarını oderdim okdar
Soran11 ayabim ve eşi keyfinden çalışmıyor hazıra alıştılar maalesef
Cevap sahibi11 ayOzaman enayisin eşek olana semer vuran çok olur
11 aykira odemiyor ailenle yasiyorsan iyi bir rakam
21 Yorumla- 11 ay
Yaş doğru mu 🤔
11 ayya ne olsun istiyon ben çalıstığın halde maaşım 45k 50k arasında degişiyo 15k dan fazlasını almıyom daha az aldığım bile oluyo ha bak hatrı sayılır zenginler bile sizler kadar luks yaşamıyo
02 Yorumla
- 10 ay
Vallha kusura bakma yeni gördüm özür dilerim bence agırlığını koy tama cok para hepsi verilmez ama altın veya yatırım yapalı ailen senin adına kusura bakma ama biraz sorumsuz galiba ailen
Gizli Üye(25-29)11 ayAilem günlük 20.000₺‘cik maaş veriyor ben bununla nasıl gecinicem 🥺😭
03 Yorumla
Soran11 ayalay etmeniz hiç hoş değil...
Cevap sahibi11 ayNe alayı 🥺 en az senin sorun kadar gerçek 😢 geçinemiyorum cebimde 2000₺ kaldı uyuyana kadar yetmez bu
Gizli Üye(25-29)11 ayAnanın babamın yernde olsam verdiğimi de alırdım nankör olmamak gerek
03 Yorumla
Soran11 ayBen diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar. Merak etmeyin verdikleri 15 bini de yakında alacaklar.
Cevap sahibi11 ayAa pardon ben bilmiyordum özür dilerim kusura bakma haklısın sen
Cevap sahibi11 ayYani o senin emeğin emeğini kimseye yedirme yardım etmek ayrı bir mevzu ama el koymak senin halkını gasp etmek demek kusura bakma tekrardan
Sadece mi? Yıllardır kendi çabalarımla kazanıp harcıyorum. Ailem bana da herhangi ay 15 verse valla çalışmam ya
11 Yorumla
aslında mümkün çok pek çok insan asgari ücretle açlışıp idamesini yapıyor bence sende biraz daha tutmlu olursan neden olmasın
01 Yorumla
Şikayetçi ol. Asla bir seye varamazsın o kadar calısıyorsun ediyorsun o paradan 15 bin tl mi veriyorlar bir de yüzsüz gibi.
01 Yorumla
Soran11 ayherkes bana kızıyor nankörlük etme ailenin kıymetini bil yediğin önünde yemediğin arkanda isteseler 15 bini de vermezlerdi diyorlar
Ayrı bir evdeysen çok az ama normal onlar değişiyorsan sırf harçlık olsun diye parayı veriyorlarsa çok bile
00 Yorumla
11 ayEvet kafeye fazla gitmezsen yeter. Bana 3000tl civarı veriyorlardı 🤌🏿🤫😨🥶😎
02 Yorumla
Soran11 ayçok gezen biri değilim ona rağmen yetmiyor
- 11 ay
Giyim dahilse yetmez. Bu arada aşağıda yazdığın durumu okudum. Paranı nasıl alabiliyorlar ki izin verme sert davran.
çalışmayı bırak artık sende 1 senedir soruyorsun yeter artık ya
07 Yorumla
Soran11 ayÖyle kolay değil maalesef. İşi bıraksam beni evlendirecekleri damat adayı hazır.
Soran11 ayHaklısın daha güçlü durmam gerekiyor ama sonuçları beni korkutuyor
- Devamını Gör (102)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne