AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
Dehşete düştüm, keşke her evlenen anne baba olamasa.
Herkes ailemi haklı buluyor ve bana şımarık diyor maalesef
Çok tanıdığım var ailesi zırnık vermiyor tek başına çabalıyor bence şükür et
Herkes öyle diyor ama gençliğimi de yaşamak istiyorum sürekli kısıtlanarak yaşamaktan bıktım
Canım bence ailen gayet iyi veriyor elinden bu kadar geliyor demekki bunları dert edeceğine ailene şükür etmelisin bir tanıdığım vardı bur alırdı ailesi asla para göndermezdi o burs ile yaşıyordu üniversitede hem yurt parası olan der hem harçlık birde böylelerini düşün
Klavye hata yapmış ya
Çok güzel bence yeterli kendini kısıtlamayi bilmelisin
Bunca sene kısıtladım artık gençliğimi yaşamak istiyorum ama
Sen bilirsin ama benim için babanın verdiği para aşırı yeterli harçlık için
Tabi senin hayatın farklı
Vala kendi kazandığım parayı vermem o kadar babama o da istemez zenginde değiliz ama kendi param
yok kanka yetmez ya ben 2 bin zor harcayınca içim sinmiyor
Neden peki
fazla çünkü
Ben diş hekimiyim 2 senedir çalışmaktayım. 80 bin tl civarı maaş alıyorum fakat ailem 60 bini kendilerine alıp bana 20 bin harcama hakkı veriyor. Buna da şükür diyorum ama daha fazlasını verebilirler bence.
Ne birikim yapabiliyorum ne de doğru düzgün kişisel ihtiyaçlarımı alabiliyorum
o zaman istesene aq
Herkes yeter, 20 bin neyine yetmiyor diyor
En mantıklısı evden taşın, kendi paranla geçin.
evlen kocam alıyor de kimseye verme paranı
Artsın dediğin harçlık ile emekliler ev geçindirmek zorunda...
Buna da şükür ama babam istese çok rahat şekilde daha fazlasını verebilir
Demek ki o onunla idare etmeye çalışmanı istiyor. Tabi nasıl bir yaşam sürüyorsun bilmiyorum ama yeterli diye düşünüyorum...
Bende aileme veriyorum ama onlarda beğenmiyor işte 🤷
Kira derdiyok sufaturasi yokelektrik Yok 20 bin tl aile evinde mis Gibi para tek yasasaydin sikintiydi Ama yemegi bile Annen yapiyor ne giderin varki
Maaşım 80 bin 60 binini kendilerine alıyorlar bana 20 bin bırakıyorlar en azından 30 bin vermelerini isterdim o kadar okudum emek ettim 20 bin için miydi diye üzülüyorum
oha her ay 15.000mi veriyor ne iş yapiyoda
Ailen zengin herhalde
Ben diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Hm o zaman başka onlara söyle sevgilim var onunla para biriktircem de sevgilin yok mu
Ayrı evde değilsen çok iyi harçlık
Ben diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Üçte birini versen neysede bilmiyorum Alllah yardımcın olsun
valla iyi para
Hiç birikim yapamıyorum temel ihtiyaçlarıma zar zor yetiyor
valla kira ödemiyosan ailenle yasayıp 15 bin para alıyosan ve birikim yapamıyosan savurgansın
Ben diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar.
sen okadar okumussun ve böyle biseyi neden yapıyosun anlamadım ayrıca seninde cocukların olucak bu ne senin ailen para yiyen tarikat felanmı anlamadım bu nasıl mantık
Senin maaş hakkını kimse el koyamaz buna kimse hakkıda yoktur git dava aç
Böyle saçmalık mı olur
5 kuruş bile dokunamaz kimse paranı git davacı ol ailenden
100 bin vermeliydi haklısın
Çalıştığını söylememişsin. Yaptıkları saygısızlık. Bence ayrı eve çıkıp kendi ayakları üzerinde durmalısın. Yok öyle saçma şey. Umarım soru trolldür
Kesinlikle katılıyorum ayrı eve cık afedersin ama ailen tam bı pislik hayırdır olm senin paranla abinler geçiniyor yok öyle dünya sakın paranı verme onlara ayrı eve cık
herkes bana nankörlük bu yaptığın, şükretmelisin diyor
boş ver aileler hep böyle kaç kurtar vala o parayla her şeyi yapabilirsin
Abine neden veriyorlar 70 bini
Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Lan ben aylık 9k maaş alıyorum 5k giderim var 4k ile geçinmeye çalışıyorum
Bak yaşını bilmiyorum nerelisin bilmiyorum. Yeni maaş kartı çıkart maaşın yatar yatmaz hemen kaç onlardan. Böyle olduğunu bilmiyordum. Bak ciddiyim kaç onlardan böyle ailenin yanında yaşanmaz.
24 yaşındayım. Herkes 15 bine şükret bunu bulamayanlar da var ailenin kıymetini bil diyor
Hayır sen deli misin. Ne kıymetini bileceksin okumuşsun hakkın ile kazanmışsın. Sen abine onun karısına bak diye okumadın. Bence dediğimi yap zaten hep aileler yüzünden bu hallere düşüyoruz.
Abinşn karısına swn bakıyorsun bildiğin abini sana versin karıyı dahs iyi o ne öyle
Şu kötü günlerde güldürdün beni 😁 evet karısına kendisinden çok ben bakıyorum
Güldürdüysem ne mutlu bana yani mutlu olman lazım zaten kötü günler yaşıyorsun. Ciddi sen bakıyorsun yani. Sohbet etmek istersen. Konuşabiliriz yani bende çok zorluk çekiyorum çektim anlarım halindne
Yurt paranı ya da ev kiran da buna dahil mi
Öğrenci değilim diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Kürt musunuz
hayır
Ayrıl rest cek abin gitsin bir zahmet çalışsın sorunu kaldirip
O paraya insanlar kirada kalıyor kardeşim.
Ben 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Eşin o durumda kabul etmez kardeşim. Maaş senin ise ailen haksızlık yapıyor. Abin çalışmıyorsa ne halta evlendi o zaman. Kusura bakmasın da öyle insanoğlunu görünce yüzüne tüküresim gelir. Ailen de kendine gelsin. Maaş senin ve sadece ailene istediğin kadar kendi rızan ile verirsin. Finansal özgürlüğün varsa başka eve çıkmayı dene. Bedavaya üzerinden kimseyi geçindirme.
Günlük 500 tl nerede yaşıyorsun
Ankara
Her gün dışarı çıkıp aktivite yapıyorsan yetmeyebilir yemektir sigaraydı alkoldü kahveydi falan derken yaş kaç
24 yaşındayım
Neden çalışmıyorsun
Çalışıyorum. Diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Ailem belki 20 bin verir gelecek aydan itibaren.
Abine neden gönderiyorlar 70 bin prenses mi abin
Eşi de kendisi de çalışmıyor
O zaman niye evlenmişler şeninde düzenini bozuyorlar şeninde yatırım yapman lazım
Kızsın senin paraya ihtiyacın yok sen evlendiğinde kocan kendi parasıyla sana bakar sen de maaş kartını abine verirsin diyorlar
He tabi canım öyle bi dünya var mı neden eşine bağımlı olasın ki
Kadının görevi kocasına hizmet etmektir hayırlı birini bulup evlendireceğiz seni diyorlar
Ailen afedersin muhafazakar mı bu nasıl bi zihniyet
Evet öyleler
O zaman niye okutmuşlar seni demedin mi onlara o zaman okutmasaydınız bana baksaydınız bende çalışmazdım diye güzelce karşına alıp ya da konuştun mu şartların eskisi gibi olmadığını
Bu okuduklarım şaka olsun lütfen
@ravelyn ben de okudum ve su an inanmıyorum yani okumuş kadın 80bin lira maas alirken kendi evine cikabilecekken neden evli ve calismayan abisine para göndersin ki
Allah yardımcısı olsun
Valla her şey okumak değil işte. Hayatının iplerini eline almak her şeyden önemli. Allah yardımcısı olsun
Aynen öyle ama oda işte ailesiyle kötü olmak istemiyor belli ki
Sadece dediğin ücret asgari ücrete yakın...
aa pardon sizin maaştan mı size bu kadar veriliyor... Afedersiniz
Ailem haklı mı sizce
Ayrıntı vermemişsin diğer yorumlara yazmışsın
Evet detay veremedim soruda
Tuhaf geldi çok yumuşak huylu birisn sanırım
Ailen sonuçta, onların dediğini yapmalısın nankörlük etme diyor herkes
Seni okuttular ve bu sebeple sen bu imkana kavuştu isen, vefalı olman ve anne baba rızasını gözetmen gerçekten muhteşem bir derece...
Nankörlük demeyelim ama vefa göstermen, toplum anne baba sözünü hiçe sayarken senin riayet etmen güzel bir şey...
Liseyi yatılı okudum devlet bursuyla eğitimimi tamamladım. Üniversiteye geçeceğimde lise KPSS ile temizlikçi kadrosuna memur olarak atandım üniversiteyi o şekilde bitirdim. Hem okudum hem çalıştım. O zaman bile abim benden para alıyordu.
Bi parantez açmak istiyorum ki,
baban seni varlıklı biriyle evlendireceğim demiş. Ama ya Varlıklı kimse ile ruhsal uyum olmazsa?
O sebeple neyin hayırlı olacağını Allahu Teala bilir. İlla varlıklı diye ben filan şahıs ile evleneyim demek pek yeterli değil evliliğin genel amacı arasında
E peki senin buna rıza göstermenin sebebi nedir şimdi düşünüyorum da ailen bu konuda pek insaflı davranmamış...
Ailem sonuçta, başka ne yapabilirim ki
Huzurunuz yerinde ise bir şey yapmanıza gerek yok zaten, huzurunuz kaçmış ise ne yapacağınızı kendiniz fark edersiniz
Hiç huzurum yok yaşadığım hayattan yoruldum ama bu hayat imtihan dünyası olduğu için katlanmaktan başka çarem yok
Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunun farkında olmanız çok güzel...
Neyin rızası için katlanıyorsunuz peki onu merak ettim
Aileye karşı gelmek en büyük günahlardan birisidir, bu işin başka bir yolu yok maalesef
Allah rızası için miydi cevap...
Rabbim en doğru olan neyse sizi o yolda yürütsün. Dünya ahiret işlerinizi güzel eylesin...
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız
Benim yaşadığım şeyler biraz farklı ama bilemiyorum ki.. 14 yaşımdan beri çalışıyorum
Aile içi huzuruma ve verilen değere bağlı
Eğer değersizlik hissediyorsam mizacım soğur ve negatif, özgüveni kaybetmiş biri olurum
Ve eğer böyle olursam hayat anlamsız gelir. Ne sevmek isterim ne sevilmek... Eh bir nebze sevilmek isterim
Hayat anlamını kaybetmiş ve beni mutlu eden pek biseyler kalmamış olurdu
Zaman içinde kendimi sevmeyen birine dönüşmüş olurdum, biraz robotumsu..
Okumuyorsun evde kalıyorsan yeterli
Okumuyorum işte çalışıyorum ve evde kalıyorum. 85 bin lira maaş alıyorum babam maaşımı alıyor 70 binini abime 15 binini bana veriyor. İstese daha fazlasını bana verebilir ama vermiyor.
Senin paranı neden alıyor. Ayrı eve çık aldığın maaş sana yeterli
Abim çocuklarını özel okulda okutuyor kendi de çalışmıyor karısı da çalışmıyor paraya ihtiyaçları var.
O zaman yardım diyelim
Bizimkiler haftada 50 verio
3 ekmek alırsın 50 liraya
Çalışıyorum diye
Ben de çalışıyorum 85 bin lira maaş alıyorum babam maaşımı alıyor 70 binini abime 15 binini bana veriyor. İstese daha fazlasını bana verebilir ama vermiyor.
Çok zor. Sabırlar diliyorum
Teşekkür ediyorum 🙏
Yeter gunluk 500 tl iste daha ne istiyosun
85 bin maaş alıyorum ailem 70 bin lirasını alıp abime yolluyor. Bana en az 30 bin tl vermeleri gerekmez mi?
Verme sende vermek zorundamisin. Köle misin sen.
15 bin iyi para neyine yetmiyor nankör olma diyor herkes
Abine neden veriyolar parayi orasi sikintili.
Çocuklarını özel okula yazdırdı, okul masraflarını ödeyemiyor ve eşi de çalışmıyor
Cok boş bence. Bu abinin sorunu. Sana guvenerek mi ozele yazdirdi. Veya cocuk yapptilar. Yarin bir gun sen ayni olsan sana kimse yardim etmez.
Evet kimse yardım etmeyecek. Ailem bu senin görevin, bekarsın ve kızsın paraya abinin daha çok ihtiyacı var diyor.
Yazik günah
Kira fatura ödemiyorsan yetsin bir zahmet
Maaşım 80 bin 60 binini kendilerine alıyorlar bana 20 bin bırakıyorlar en azından 30 bin vermelerini isterdim o kadar okudum emek ettim 20 bin için miydi diye üzülüyorum
Maaşından neden harçlık alıyorsun
Kızsın ve bekarsın aile geçindirmiyorsun 20 bin lira bile sana çok diyorlar.
Herkes beni suçluyor ve ailemi haklı buluyor parayla ne işin var, yaşıtların 3 bin liralık kyk bursuyla geçiniyor onlar şikayet etmiyor sen 20 bin alıyorsun beğenmiyorsun diyorlar
Kendi maaşınızı neden alamayasınız? Ben ailenizi haklı bulamadım şu an
Eve giren para herkesin hakkı, o maaş tamamen senin değil diyorlar
Dün 20 bindi bugün 15 bin olmuş
Ağlicam bana babam 1k veriyor sadece
Acilen şikayetçi ol!!!
Hangi şehir için veriyorlar
Öğrenciyken rahat geçinşrsin
Geçinemiyor isen, işe gir
Ev kirası ve fatura yoksa mümkün
Harçlık olarak sadece o kadarsa daha nolsun
Nerede ve hangi şartlarda yaşadığına bağlı
Neye harcama yaptığına bağlı
Nerde ama o önemli
Ev kirası yoksa evet geçinmek mümkün
Bu kaçıncı oldu? Yeterli dedim.
Yeterli bir miktar.
fazla verirlerse azarsın
Keşke bana da 15 verseler
Umarım verirler ailenle konuştun mu
Hayir konuşmadım
Kaç veriyorlar şu an
Kendileri vermiyorlar ben şunu atacağım 3 verir misin şunu alacağım 2 verir misin öyle alıyorum
Senin durumun da kötüymüş. Allah yardımcın olsun.
Saol
Ohoho bana 7 veriyolar ben napiyim
Neden o kadar az veriyorlar ya
Babam cimri ayda milyarlar kazanıyor ama vermiyor..
Allah yardımcın olsun
Şaka yapıyosun dimi? Neden el koyuyolar şaka mı bu? İzin verme sakınnnn yapmaa bunu kendinee iyi misin sennn çok üzüldüm :( ayrı eve çık kaç onlardan çok kötü bi ailen varmış :(
Amin
Hani 20 bindi? Siödi 15 mi oldu? 😂
Ayrıca bu sefer abi birdi iki oldu ve karısı kendisi çalışmıyordu şimdi iki abi var biri mühendis biri hemşir ve karıları da çalışıyormuş 😂😂😂 kurguya bak ya bari herkese kusursuz şekilde aynısını yaz.
Şizofreni var galiba
Kesinlikle normal değil ya da dikkat çekmeye çalışıyor şuradan bile belli mesela ayrıntı vermemiş soruda neden? Çünkü herkes yanlış anlayıp yeter tabi diyecek sonra herkesi gt edecek o cevap gelecek 80 bin alıyorum diş hekimiyim diye milleti şaşırtıp sorusuna ilgi çekmeye çalışıyor
İki sene önce 3bin tl alan ben
Çok az alıyormuşsun nasıl geçindin
Ben aylık 100 tl harcıyorum
Neden peki
100 bin olcakki o 🤣
Mümkün millet ev geçindiriyo o paraya
Oldu ya başka istek arzuları varmıymış
abim sana kredi çıkar faizler düştüğünde ev kredisi çekersin evimizi alırsın bizi kiradan kurtarırsın diyor
Seni yiyolar
Öyle bi abi bende de var Allah yardımcın olsun
Evin kiraysa çok zor ama aile eviysekolay
Yeter tabii
Öğrenci misin çalışan mı?
Diş hekimiyim. 85 bin tl maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım.
Ne kadar ücret aldığını sormadım şimdi burada bize ne anlatmaya çalışıyosun bunu belirterek neyse önemli değil. Ailenin yaptığı elbette yanlış kendi hayatını devam ettirebilmek için bişeylere sahip olmak için senden ellerini eteklerini çekmeleri gerekir sen içinden gelen kadarını ailene vermek istersen verirsin ayrıca neden senin maaşının büyük bi bölümünü abine gönderiyorlar çok saçma
Abimle karısı çalışmıyor ve çocuklarını özel okula gönderiyorlar paraya ihtiyaçları var o yüzden abime gönderiyorlar
Hahaha iyiymiş bu söylediğin hikayeye inanmadım ayrı konu ama ya gerçekse daha beter
Diğer yorumlarda anlattım hayatımla alay etmek size düşmez bence
Hayatınla alay etmiyorum seninle alay edesim var adam evlenmiş çocuk yapmış çocuklarını özel okula yazdırmışlar garibim sen birde onlara bakıyosun. Bu senin değil abinin görevi
Ailem varlıklı koca adayı arıyor sen evlenince kocan sana bakar sen de maaş kartını abine bırakırsın diyorlar. Varsa yoksa abim için yaşıyorlar.
Ekonomik özgürlüğün elinde bence bir an önce kendi hayatına bakmalısın
Çalıştığım hastaneyi biliyorlar oraya gelirler hayatı bana zindan ederler. Zorunlu hizmette olduğum için tayin isteme şansım da yok.
Çok saçma ama ya
Allah yardımcın olsun
Çalışsanız daha kâr da olursunuz
Mümkün geçinemiyon mu o parayla
Ailenle yaşıyorsan gayet iyi
Asgariler napsin
Maalesef onların da işi zor ama ben kendi hayatım için birikim yapmak istiyorum hiç yapamıyorum
Sigaran yoksa fazla ihtiyacın ayır köşeye 3 5 çeyrek altın al
Ben 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar.
Ailen olmasa bir şey Derdimde kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz abi olur mu öyle şey hakkını sabun yedirme sen o kadar emek veriyorsun el kızı yiyor olur mu öyle şey annen baban ses etse böyle şey olmaz onlarla konuş yedirme ilerde pişman olursun
Ailem şart koşuyor babam maaşımı alıp kendi eliyle abime veriyor maalesef
Öyle abinin de babaninda neyse ama abin tam Köteklik öyle böyle değil azını yüzünü severdim
Olmadı ayrı ev tut
Şanslısın 1000 TL ile geçinmeye çalışan ben
Nasıl geçiniyorsun Allah kolaylık versin
Evdeyim aile evi sorumluluklarm yok ama kişisel ihtiyaçlar ve giyim icn sadee by kadar:((
Şükret bence
Ailem de söyle diyor istesek bunu da vermezdik dediler
Böyle diyor*
Yani bunu alamayan da vardir
Ben diş hekimiyim 85 bin maaş alıyorum paramı kendime ayırıp kendi istediğim şekilde harcamak isterdim ancak ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar.
Hani kocan aliyordu🤣🤣🤣
Ben evli değilim bekarım
15 bin az mı gerçekten?
O zaman seni iş hayatına davet ediyorum
Şaka yapıyorsun bence
ailemin huyu böyle ne yazık ki
İyi para
Yetmese daha kötü değil mi?
Biraz saçma oldu bu
Ailem için katlanmak zorundayım
Oha daha ne biriktirir ehliyet bile alırsın
Öğrenciysen tabi, ben öğrenci olduğum için öyle görüp öyle yorumladım
diş hekimiyim ve maalesef maaşımın çoğunu ailem benden alıp abime veriyor
yuh kafan mi iyi
neden öyle diyorsun?
çalışmadan oyle verıyolar ne sımarıksın daha ne git çalış
Çalışman lazım
Çalışıyorum ailem maaşımı alıyor
Kaç yaşındasın da 85 bin maaş alıyorsun
Ve ne iş yapıyorsun
Ben daha okuyorum harçlık bana da biraz daha fazla veriyorlar ama 18-24 yaşları arasındaysan nasıl 85 bin maaş alıyorsun onu anlamadım
24 yaşındayım diş hekimiyim
22 yaşında mezun oldum
Temmuz zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım
Nasıl 22 yaşında mezun oldun diş hekimliği 5 sene
17 yaşında başladım çünkü.
18 de girsen 19 da 1 20 de 2 21 de 3 22 de 4 23 de 5 bitiyor 17 yaşında mı başladın üniversiteye? erken falan mı başladın ilkokulda okula
6 yaşında başladım 17 yaşında mezun oldum
17 yaşında üniversiteye girdim
neden bu kadar çok sorguladın anlamadım
Anladım ben de tıp okuyorum 2 sene mezuna kaldım 26 da mezun olacağım ama ailenin yaptığı ayıpmış ben olsam asla vermezdim herkesin kendi derdi yani
Ailenle yaşıyorsundur 15 bine yaşanmaz çünkü tek başına yani ne diyeceğimi bilemedim ama vermezdim ben olsam umarım her şey dilediğin gibi olur
ailem maaşıma el koydu 70 binini abime gönderiyor sadece 15 binini harçlık olarak almama müsaade ediyor. Temmuz memur zammıyla 100 bine yakın maaş alacağım. Abim ve karısı çalışmadan benim maaşımla geçiniyorlar. Beni evlendirip maaş kartımı tamamen abime bırakmamı istiyorlar, seni alacak erkek kendi maaşıyla sana bakar diyorlar
Yuh yok artık
Kaç yurtdışına falan bence
Ya iğrenç bir durum benim de babam kardeşlerine bakmış kardeşleri onu sömürmüş sakın böyle bir şeye izin verme
Konuşabiliriz istersen ekleyebilirsin benzer bir durum anlatacağım
Sakın kendini sömürtme çalışsınlar onlar da onların sorunu seni ilgilendirmiyor
Böyle insanlara çok sinir oluyorum ya sen oku çalış onlar bir tamam senin parana çöksünler yok ya yok öyle dünya sakın ama sakın daha fazla tahammül etme bu duruma sen tavrını koyarsan kimse bir şey yapamaz