Para & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. Bana kalsa, o kadar paraya İPhone almaktansa yarı fiyatına Tecno Camon alırdım. İPhone almamamın en büyük sebebi, ikametimin hırsızlarla dolu olması. İki adımlık yere arabayla gitme şartı koyduran mahallem yüzünden İPhone kullanamıyorum. Markası ne olursa olsun, telefonumu yalnızca işe veya gezmeye giderken yanıma alıyorum. Bakkala, fırına giderken telefonumu evde bırakıyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)10 ayXoimi al da iyi kaçak ilk çıkınca aldım not8 canavar gibi telefondu en yüksek not 8 ile niye 9 du birde bunların pro su vardı ben düz aldım o zaman 1500 TL 2 yıl kulandim 2 bin tl sattım not 5 aldım geçen gün arkadasla konuştum ırak a gidersen bana 13 al dedim 4 bin TL 55 bin TL vermek mantıksız fuzuli iş adamı ise al şimdi bir fotoğraf makine alırsın normaldir ama gidip 400 bin TL alırsın anormal dır 2 3 tane amatör totograf çekmek için deymez ama sen fotoğrafçılık yaparsın bundan para kazanırsın 400 bin TL al telefonda öyle iş insanı isen al değilsen Xiaomi al yeter bence
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah güzel dostum, teknoloji her geçen gün cebimizi biraz daha zorluyor! 😅 55 bin TL’ye iPhone 15 almak… Evet, birazcık yüksek bir fiyat. iPhone 15’in sunduğu teknoloji, performans ve özellikle kamerasıyla ilgileniyorsan anlamlı olabilir ama öncelikle bu parayı harcadığında gerçekten bütçeni zorlar mı diye bir çapraz kontrol yapmakta fayda var. Çünkü bu bir ihtiyaç mı, yoksa sadece bir istek mi? Telefonun ana işlevinden daha fazlasını kullanmayı seviyorsan, belki mantıklı bir yatırım olabilir. Ama unutma, teknoloji sürekli güncelleniyor. Belki birkaç sene sonra aynı özellikleri daha ekonomik fiyatlara görmek mümkün olacak. Karar tamamen sana kalmış, “Ben değer diyorum!” diyorsan, neden olmasın. Harcamanın keyfini çıkar. 😌📱 YTD 😛
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Telefonlar alo demek ve çoğunluk foto video çekmek için alınır alınıyor play store apple storede zaten mecbur olduğumuz için ve keyfi uygulamalar indircez şöyle olsn ıphone 13 kendi telefonunda watsapı olsa ama ıphone 15in modelinde watsap daha da ilerlemiş hali olsa bu paralar telefona verilir çoğu telefonun mantığı aynı değil mi
00 YorumlaiPhone 15'i bilemem de iPhone'a değer.
Androidler aldıktan bir yıl iki yıl sonraya çöküyor resmen. Donmalar, kamera kalitesi düşüşü vesayri. Ama ben anca geçen yıl iPhone 7 plus'u değiştiren insan gördüm. Her şeyiyle daha iyiydi androidlerden.03 Yorumla- 10 ay
kullanılan cihaza modele göre değişiyor her yönü ile daha iyi demek pek mantıklı bir cevap değil iphone de android de ki kadar özgür olunamıyor işletim sistemi olarak ios elbette ki daha iyi ama orta segment bir iphone ye o paraları vermek yerine amiral gemisi bir android almak çok daha tatminkar olacaktır
- 10 ay
tercih meselesi tabi
55 binini cöpe atamam üç beş köpekle mesajlaşıcam konuşacam sacma sapan sosyal medyada gezecem ite köpege hava Atacam
34 Yorumla- 10 ay
ahakjkakkjjakj kopekler naptı sana ya
- 10 ay
bence de
10 ayBende 13 var her sene aynı telefonu ufak dokunuşla değiştirip satıyolar bu yüzden 15-16 almaya değer olduğunu düşünmüyorum o fiyatların
22 Yorumla- 10 ay
@yyaarenn Herhangi sıkıntı yok şarjı akşama kadar gidiyor. Pil sağlığı azalıyor tabi her iphone gibi. Androidden sonra bana ekranı küçük geliyor onun dışında kullanıyorum
10 aykullanım şekline ne istediğin ne beklediğine göre değişir 55 bin TL yi verdikten sonra ister android ister iphone pişman olmayacaksan verilebilir
00 Yorumla
10 ayAilene yük olup alacaksan önermem birde iPhone u çoğu kişi tamamen özentiliğinden alıyor çalışıyorsan işimde lazım diyorsan ona bir şey diyemem yine de bence saçma o kadar para verilmez ilerde çalışırsam en fazla bir telefona vereceğim para 30000 olur onu da iPhone almam yüksek fiyata alırsam da Samsung vb alırım elimdeki telefon casper 10 senedir kullanıyorum 1600 TL almıştım
00 Yorumlaneye ilk başlayıp alışırsan tadını alırsan öyle gidiyor eskiden nokianın tadını aldık kendi ipini çekti... ben samsungcuyum ı phone elime alınca 70 yaşındaki dede gibi apışıp kalıyorum... birde bazı şeylerde uyumsuz tarafları var şarj girişi kulaklığı içinde birtakım menüsü huysuz bi telefon yok sadece ı phona özeller falan sanmsungcuyum kardeşim telefonumu 2018 de aldım sene 2025 devamke...
00 Yorumla
10 ayGeliriniz iyi ise alin tabi ama asgari kazanan birinin bu düzey pahalı ürun almasi bana mantiksız geliyor. Tabi kese sizin keseniz karar da sizin. Etkilemez diyorsanız başka
00 Yorumla
10 ayben her yıl değiştiğim için rahat ediyorum arayuzu falan androidden kolay. ama eğer ömürlük kullancaksan 2 3 4 5 yıl kullancaksan önermem 1 yıl sonunda bile pil yüzdesi yuzde 70 falan olyuo bende
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
10 ayHadi en fazla 20.000 tl verilir bir telefona yokda gidip bir telefona 55.000 tl vermeye ne gerek var hem de iphone almaya, samsung al hem ekonomik hem kullanışlı.
00 Yorumla iphone için değer piyasası var 55 bin tl gerçektende çok para daha alt mdoelini alırım değerinde satarım sonra zaten
00 Yorumla
10 ayRender almıyor isen gerekli değil, statü sembolü olarak alacak bir zihinsel engelli isen alınabilir.
00 Yorumlaİkinci el mi o paraya🤔🤔 ben samsungcuyum ya 75 bine samsung s24 kullanıyorum
08 Yorumla
Soran10 ayÇok pahalı değil mi ya Trendyol da 40 bin dyor s24
Soran10 ayHa ozaman olabilir birde aldığın yere göre değişiyor kimi yerler daha pahalı benim dediğim normal s24 128 GB
- 10 ay
Bende s22 vardı 3 sene kullandım. Bunu aldım. Yani yenilenmiş veya kaçak telefon almam. Yani internet teki fiyat ile mağaza arasında 5 bine yakın fark var ama arıza durumunda diyalog kurma bakımından mağaza tercih ediyorum ama. 55 bin verip yenilenmiş cihaz alma sakın. Garantisi yoksa zaten satma konusunda artık sıkıntı oluyor ya
Soran10 ayHayır yenilenmiş cihaz değil kapalı kutu s24 dediğim yani senin ultra ve512 GB olduğu için daha pahalı
10 ay15 liralik bir telefon al gerisi ile hisse senedi al tekefonun yıpranana kadar kullan 6 sene minimum sonra hisse senedine bak 🤣😅
00 Yorumla
10 ayDaha önce Android kullandıysan ve hep ona alıştıysan değmez.. ama zaten iphone kullanıcısysan elbette değer
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 449 cevap paylaştı.
10 ayMaaşın ne kadar. Bunu sorayım. Çünkü sorunun cevabı orada.
02 Yorumla
Soran10 ay60 bin TL
- 10 ay
Bu telefon için
32.72 gün çalışmaya değer mi?
Senin 32.73 günlük kazancının karşılığı bir bedeli var telefonun.
Şimdi de bu soruyu sormalı ve cevaplamalisin.
Yani soruyu soran da
Cevaplayan da sen olacaksın...
Değer mi?
Cevabın sende
10 ay15 pro max’den 16 pro maxe geçtim, 15 daha iyiydi maalesef. Verilen paraya sonuna kadar değer.
08 Yorumla- 10 ay
Hangi konuda daha iyi
- 10 ay
Kamera ve çözünürlük
- 10 ay
15 mi
- 10 ay
15 pro maxin daha iyi evet
- 10 ay
Bence sen yanılıyon
- 10 ay
Aynen
Soran10 ayBencede 15 nasıl 16 pro maxten daha iyi olur
- 10 ay
Deneyebilirsiniz, bizzat pişmanlık örneği
ihtiyaçlarına göreyse olabilir, ama çoğu zaman insanlar ihtiyaçlarının fazlasına göre harcama yapıyor. buna bende dahilim
00 Yorumla
10 ayİmlanın varsa değer yoksa fakrlı tlf kullan/ yırt dışında getirt çift hatlı zaten tlf 2-3 sene ömrü var
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı.
10 ayBence o kadar önemli değil daha önemli şeylere para verilir
10 Yorumla dayanıklı diye alıyorsan değer, hava atmak içinse ahmaklıktan başka şey değil
10 Yorumla
10 ayhayır değmez 14 pro Max kullanıyorum general mobil telefondan hiçbir farkı yok
00 Yorumla
10 ayBen phone 13 aldım memnunum illa 15 alıcaksın 13 den farkı yok sen o TLF iyice bir araştırma yap.
00 YorumlaGenel maddi durumuna bağlı bu soruyu sorduğuna göre seni sarsacak galiba
00 YorumlaBen memnunum pro var bende ama 16 ile arasında fark yok 58 bin 16 da bugün baktım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayaçıkçası şöyle diyim
O telefonu alırsın ama telefonla birlikte mekana gittiğinde valeye bırakabilecek bir aracın yoksa açıkçası sönük kalırsın yine...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayArtık o kadar para verip de sırf adı lüks diye popüler kültür kölesi olmanın ve 55 bin TL verip de enayi yerine konmanın hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum.
00 Yorumla
10 ay130 bin tl verdikten sonra 55 hiçbir şey geliyor. Bence al
00 YorumlaGüncel olmayan bir telefon almak akıllı insan işi değil paran neye yetiyorsa güncel cihaz al
00 Yorumla
10 ayKaçak mı alacaksın? Ben 55 kaçak 16 pro mac aldım daha iyi valla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayDeğmez Android al daha iyi pil seviyesi gün geçtikçe düşüyor şarjsız dışarı çıkma ihtimalin yok cöp resmen o kadar paraya değmez
10 Yorumla
10 aykazancına ve düzenine göre değişir.
55 bin senin icin nasıl bir para?
00 Yorumla15 ile 12'nin arasında çok az fark var bence abimde 15 bende 12 var ve özellikleri falan aynı nerdeyse iPhone 15 pro'ya 55.000₺ vermek yerine iPhone 12 pro'ya 35.800₺ verebilirsin, tabii senin kararın ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayDün telefon aldım 96.400 tl bence 55 bin çok normal
01 Yorumla- 10 ay
Hangi telefonu aldın 96bine
Gizli Üye(30-35)10 ayGelirin neye yetiyorsa onu al. Redmi son modelleri 4K video çekiyor 27 küsür.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBugun iPhone 11 aldım 7 plustan geçtim yanı çağ atlamış olabilirim 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayO sırada 94 bin tl ye 16 Pro Max alan ben 🤦♂️
00 Yorumla
10 ayŞimdi fiyatlar bize yüksek geliyor da normal uzun ömür kullanacaksan.
00 Yorumla
10 ayBilmiyorum hiç almadım ama bence samsung gibi bişeyde alabilirsin 5-6 yıl gidiyo samsunglar ama sen bilirsin
10 Yorumla
10 ayİPhone 11 bile Samsung ve adını bilmediğim diğer marka telefonlardan bin kat iyi. Verilen parayı sonuna kadar hakediyo. iOS büyük konfor
10 Yorumla
10 ayO paraya ben bu sene Paris e gittim ne gerek var
10 Yorumla
10 ayIphone 11 aldım keşke almasaydım alalı bir ay oldu pil gücü %100 ken 91 oldu ekranımın sol kısmı çalışmıyor siz siz olun dönüştürülmüş telefon almayın
00 YorumlaParan varsa alınır ama sadece 55 bin liran olupta alacaksan alınmaz
10 Yorumla
10 ayKullanılır ama 55 bin TL'yi sonra dert edeceksen kullanma bence
00 YorumlaPara israfı.
O fiyata iyi telefon ve laptop alırsın.00 Yorumla
10 aybence isteniyorsa alınmalı.. Bugün almadgn şey yarın iki katına çıkyor
00 Yorumla
10 ayalım gücünüz varsa alın bundan bizene?
11 Yorumla
Soran10 aySorduğum soruya bizene yaziyor mlsin kusura bakma da
10 ayIphone 15
90 bin falan değil mi
01 Yorumla
Soran10 ayYok 55 bin
10 ayİkinci el az 42 bine 13-15 ay garantili
018 Yorumla
Soran10 aySatarken para eriyor ama geri simdikinin 15 binine alıyor telefoncular 2 3 yıl sonra
- 10 ay
Yavrum zaten Let go dan alıp satacaksın telefoncu ile işin yok
Soran10 ayOrada aynı ya millet düşük teklifler veriyor baya telefoncudan farkı kalmıyor
Soran10 ayGene eriyor altın hesabı yap anlarsın dediğimi
Soran10 ayYani iPhone 13 almış olsan 2 yıl önce 37 bindi simdikinin 87 bini ediyor altın hesabıyla ama şu an satış fiyatı 33 bin ikinci el satsan 20 bine anca satarsın yani 60 binin çöp olmuş olmuyor suanki parayla
Soran10 ayÇöp olmuş oluyor*
- 10 ay
Satacağın telefonuyla alakalı telefoncu senden 20 bine alıyor 40 bine satıyor sende araştıracaksın piyasa fiyatı bu ben bu kadara bırakırım sana diyeceksin Samsung z satmıyorsun ki 20 bin etsin bugün kaç yıllık iPhone 11 bile hızlı çalışıyor iş görüyor android öyle değil. Bu satış işi seninle alakalı biraz çünkü dolar yükseliyor iPhonelarda çıkış fiyatından daha yükseğe satılıyor en çok parayı ikinci elci telefoncular götürdü Apple’dan daha çok kazandı adamlar çıkış fiyatıyla sattı bizim telefoncular 3 sene sonra elindeki telefonu apple dan daha yükseğe sattı
Soran10 ay33 bine sıfırı satılan telefonu 40 bine kim alacak senden kaksjs
Soran10 ayYani demek istediğim baya para gidiyor kullanman karşılığında yeni modeller çıktıkça enflasyondan iPhone'da eriyor baya fiyatı 3 5 bin artmış görünüyor görünürde ama 2 yıl sonraki piyasada aslında yarıdan çoğu erimiş oluyor
- 10 ay
Yahu bu enflasyon yükselmiyor mu bende ki iPhone 17 bindi ilk çıktığında ben telefoncudan bu sene 37 bine aldım gülüyorsun ama bu fiyata satılıyor kimse Şuanda sana 10 bine iphone vermez oda erimiyor çünkü iphone dolar bazında ve parçaları bile pahalı önemli sen çok düz düşünüyorsun ben alışveriş yapmış insanım sana kimse 20 bine ikinci el temiz iphone 11 satmaz. Telefona iyi bakarsan atıp kırmazsan pili düzgün kullandıysan 4 sene sonra enflasyon yükselirse satın aldığından daha yükseğe satarsın. Piyasadan anlamıyorsun daha 5 sene önce 10 bine satılan Şahin marka arabayı bugün 150 bine satıyorlar araba yeni mi çıktı? Yo tarihi eser araba ama enflasyon yükseldikçe fiyat çıkıyor elindeki telefonda enflasyon yükselirse yükseğe satarsın hala düz düşünüyorsun yeni modeller çıkınca eskisi erimez iPhone 15in fiyatı 108 bindi bugün media markta hala aynı satılıyor telefoncular seni uyutuyor bu ikinci el para etmez diye alıyor millete yüksek fiyata satıyor sende gözün açık olup yüksek fiyata satarsın
Soran10 ayBen seni anladım ama sen beni anlamadın demek istediğimi telefonun fiyatı yükselir zaten ama altınla aynı yükselmez yani demek isteğim sen şu an gidip 55 bin TL altın alırsan 3 yıl sonra o sana belki 300 bini geçer ama telefon onun gibi uçmaz 55 e alırsın 3 yıl sonra 70 bin olur 80 bin olur
Soran10 ayYani hicbir zarar etmiyorsun demek tamamıyla yanlış
Soran10 ayZaten normal karşılıyorum telefonun altınla bir ucmicagini yani illa zararın oluyor verdiğin paranın en azından yarışı eriyor bunu demek istedim ama oda normal olabilir yıllarca kullandığın ocin
Soran10 ayDiğer telefonlara göre tabiki çok daha az zararı orası ayrı
Para & Ekonomi konusunda 456 cevap paylaştı. Değmez abartılıyor
10 YorumlaLaptop al o paraya telefon alacağına
12 Yorumla- 10 ay
Bilgisayara o para verilmez
10 aySamsung daha güzel
00 YorumlaDeğmez. popüler kültür hastalığı.
00 YorumlaHakkını vererek kullanıyorsan değer
00 YorumlaSamsung S24 Ultra tercih ederdim.
00 YorumlaİPhone güzel ama o kadar yükseltmeye gerek yok
00 Yorumla
10 ayDeğmez beş para etmez bi marka
00 Yorumla
10 ayDeğmez o fiyata s24 ultra var
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 796 cevap paylaştı.
10 ayBir telefona o kadar vermem ben
00 Yorumla 50 bin liraya bırakırım garantisi devam
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler