2 aylık evliyiz eşimden para isteyemiyorum, çekiniyorum. O da 2 ay boyunca hic lazım olur, ihtiyacım olur diye ne eve para bıraktı ne de bana verdi. Mesela Geçen hafta alışverişe çıktık. Esim kendine kıyafet alışverişi falan yaptı ama bana hiç sormadı sende alacak misin beğendiğin bisey var mı vs demedi. Kendisine alışverişi yaptık hadi gidelim dedi. Yani bari nezaketen de olsa sorabilirdi ne bileyim.. Evlendikten sonra zaten hiç kendim için alışveriş yapmadım. Acaba babamdan mi para istesem diye düşünüyorum. Çünkü ihtiyacım olan şeyler oluyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
baban verir. Ama babandan ziyade eşin düşünmeli. artık ailen o. bu konuyu güzellikle baştan konuşmalısın kesinlikle. yoksa öyle gider ve bu durum çok yanlış bence
02 Yorumla
Soran1 yılYani ya düşünmüyor ya aklına gelmiyor. Aslında yanındayken konuşuyorum şu bitmiş bu bitmiş almam gerekiyor falan diye ama hiç umursamıyor bile dediğimi. Çalışsam iyi olacak o yüzden
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendine alıp sana sorma ması (burada küfür etmem lazım) neyse boş ver.
Babandan istersen...
Bu sefer niye benden istemedin diye hır çıkarır, önce eşinden iste vermezse babana yönel ki laf edemesin!066 Yorumla
Soran1 yılAslında yanındayken konuşuyorum şu bitmiş bu bitmiş almam gerekiyor falan diye ama hiç umursamıyor bile dediğimi
Soran1 yılYani bazı şeylerde de idare edemem ki. İlla ki kadınsal ihtiyaclarim oluyor nasıl idare edeyim
Sevmesek evlenmezdik ama bu konularda düşüncesiz sanki
- 1 yıl
Düşüncesiz değil, illa ki biliyor seninde özel ihtiyaçların olduğunu almamamsı sormaması garip bir durum. Ben sevgilime bile soruyorum biliyorum çünkü ihtiyaçları olduğunu.
Bekarkende böylemiydi?
Bu şekilde başlayan evlilik bu şekilde devam eder varlık içinde yokluk çekersin.
Bir kaç yıl çocuk düşünme sakın, sonra çocuğa bezde almaz bu
Soran1 yılBekarken zaten farklı sehirdeydik o zamanlarda izne geldiğinde falan verirdi biraz
Yani evet garip durum..
Soran1 yılYok kartım
Soran1 yılBirikim yapıyor. Bazen de kardesine falan gönderiyor
Çalışmayı düşünüyorum evet. şu an bu sartlarda çocuk istemem zaten:(- 1 yıl
Uzunnnnn zamandır bu sitedeyim, üyelerin çoğu evlilikte aradığını bulamamış kişiler.
Sizin evlilikte ilk baştan çatırdamaya başlamış...
Umarım yanılan ben olurum, ile başlayınca maaşınada ortak olursa o zaman felaket olur.
Direk kıyafet almanız gerektiğini evin ihtiyaçlarını söyleyin işin rengi belli olur bence; yüzüne söyleyemiyorsanız mesaj atın.
Soran1 yılAslında geçen gün alışveriş merkezine gittiğimizde bir bluz gördüm ve çok güzelmiş ya falan dedim. O da hadi neyse gidelim ben aldim alacağımı dedi. Bende bisey demedim. O yüzden daha da söylemeyi düşünmuyorum. En iyisi iş aramaya başlamak. Çalışmam lazım
Soran1 yılYani istemese bile çalışırım yapacak bisey yok. Bende insanım sonuçta ve ihtiyaclarim oluyor
Sadece kıyafet de değil. Evdekilerle idare ederim ama başka önemli ihtiyaclarim da oluyor. Ayrıca nakit para da lazım olabiliyor. Bir yere gittiğimde cüzdanım da hiç para olmuyor bu sefer ben zor durumda kalıyorum. O yüzden calisacagim
Soran1 yılÖyle yani. Düşünmeyen bir kişi olsa kardeşinide düşünüp para atmaz ama kardesi söylemeden her ay belli bir miktar atar mesela. Bana neden böyle anlamıyorum
Amin teşekkür ederim...- 1 yıl
Sana bir tespitimi anlatayım:
Ordu personellerinin eşleri seçilmiştir. Tane kadının ortasına koy güzellikleri ile fizikleriyle direkt ön plana çıkar, seçerek evlenirler.
Şayet sen de bu kriterlere uyuyorsan bu adamın sana aşık olmadığına dair yemin edebilirim ama bunu ispatlayamam
Soran1 yılAşık olmasa neden evlensin ki
Soran1 yılHaklısın 😔
Soran1 yılSöyleyeceğim bugün. Çalışmak istediğimi falan
Soran1 yılSöylerim geldiğinde..
Soran1 yılSöyledim evet. Calismak istiyorum dedim. Niye diye sordu. Bende kisisel ihtiyaçlarim oluyor. Gecen gunde bahsetmistim zaten almam gereken seyler var diye ama sen pek umursamadin dedim. O da nerde istiyorsan çalış kendin karşılarsin O zaman dedi
Soran1 yılEvet yani benim de garibime gitti. Sanki benden bunu duymak istiyordu. Bende diyince hemen kabul etti. Ben sana bakmak zorunda değilim zaten gibi bir tavır sergiledi...
Soran1 yılEvet yeterince kırıldım. Neden böyle davranıyor anlamıyorum. Neyse bugün marketlerle görüştüm. CV birakmami istediler yarın onları birakicam umarım en kısa zamanda arayıp çağırırlar da ise başlarim
Soran1 yılBence benim param benim kafasında. Çünkü evlendik evleneli 5 kuruş görmedim kendisinden. En iyisi çalışmam olacak.
Tüm marketlere bıraktım
Soran1 yılYani calisirsam ev işlerini vs pek yapamicam. Büyük ihtimal A101 den arayacaklar. Onda da sabah 9 dan akşam 9 a kadar iş olacak. Genelde marketler böyle zaten. Evle falan pek ilgilenemeyecegim
Keşke daha önce soyleseydi evet. Zor durumda kalan ben oldum..
Soran1 yılEv kira evet. Yani zaten o kadar çalışmaya asgari ücret alicam. Onu da bana yikmasin Yani bir zahmet. Kendi aldığı maaş zaten hayli hayli yeterde artardi. Nasıl olacak bilmiyorum ya bakalım
Soran1 yılAçıkçası bu da zoruma gidiyor. Kardeşi istemeden söylemeden ona her ay para gönderipte beni zor durumda bırakması çok kırıcı. Yani keşke en başından söyleseydi de bende ona göre hareket etseydim
Soran1 yılAilesi falan düzgün kişiler zaten ama kendisinin böyle olduğunu bilemezdik ki bana Bile hiç yansitmadi
- 1 yıl
Başına gelecekleri kahin gibi tahmin edeyim;
Senn işe başladıktan sonra ev işlerin haliyle aksayacak! Eşinde homurdanmaya başlayacak; yok yemekti yok ütüydü...
Finalde kafası dank edip hanım benim kazancım yeterli otur evinde bir de çocuk yapalım sen evle ilgilen çalışma (sanmıyorum) diyecek.
Ya da homurdanmaya sürekli devam edince;
Bu sefer sen düşünmeye başlayacaksın ulan bu kadar işle uğraşıyorum çalışıyorum, evin ihtiyaçlarını alıyorum, çamaşırı, ütüsü, yetmiyor gönlünüde yapıyorum.
Peki bunun bana faydası ne?
Bunu düşündüğün gün iplerde kopacak kardeşim.
Soran1 yılHomurdanmaya hakkı yok bence. Öyle bir durum olursa direkt söylerim. Çocuk falan da düşünmüyorum böyle devam ederse. Ayrıca çocuk olursa ben nasıl çalışayım hiç çalışamam ve yine zor durumda kalicam bunu da biliyorum. Bunu bile bile çocuk yapamam maalesef. Bu ilişkinin sonu nereye gider gerçekten bilmiyorum ya ama çok üzülüyorum..
- 1 yıl
Homurdanacağına emin ol...
Üzülmekten sonuna kadar haklısın;
Kim mutsuz olmak için evlenir?
Bir sürü hayalin vardı evlilikle alakalı ama kavun değil ki koklayıp alasın.
Evlilik tamamen tombala işi sanada bu denk gelmiş. İnşallah düzelir diyelim ama... Zor yaaa huylu huyundan vazgeçmez.
Yine kandırmaya çalışır bir şekilde
Soran1 yılNe diyebilirim ki..
Şimdi bunları söylesem bu sefer belki de benimle param için mi evlendin bile dicek. Of gerçekten berbat hissediyorum kendimi. Yani nasıl desem ki insan kendini yük gibi hisseder ya onun gibi. İşe alınsam da biran önce çalışsam bari
Soran1 yılBilmiyorum kendimi kötü hissediyorum. Yani dün ki tavırları hiç iyi değildi. Zaten o da çalışmama çoktan raziymis fakat benim dememi bekliyormuş. Belki de bunu demem için 2 aydır ki zor durumda bırakıyordu beni
Soran1 yılEvet yani guvenimi sarstı daha nasıl guvenicem ki. Demek ki kimseye güven yok bu esinde olsa öyle
Of ben çok duygusalim maalesef. Bu konuda zayıfım biraz keşke böyle olmasaydım
Ailemle ayni şehirde olsaydık keşke..
Soran1 yılBende kaybeder miyim bilmiyorum ama en ufak şeyde gözlerim doluyor hemen nefret ediyorum bu huyumdan
Evet uzağız bayagi
Soran1 yılİntikam derken nasıl yani?
Soran1 yılYok yani maddi olarak zorlayacak bir talebimiz de olmadı. Mesela illa ki geline altın takılır onda bile ne kadar yapabiliyorsaniz size kalmış dedik ya da ben dugun bile istemedim gereksiz buluyorum çünkü ama esim ve ailesi kendileri istediği için yaptılar onu da.
Soran1 yılBende anlamıyorum ki neden böyle olduğunu...
Hayir sıkıntı yok. Sadece ben biraz çekingen davranıyorum bu konu da o kadar- 1 yıl
O kadar çekingenlik normal.
Ama bu adamın yaptıkları hayatın olağan akışına ters yani.
Balayına gittiniz mi? Oradada böyle cimrilik yaptımı?
Hani konuyu bir yerden yakalayıp düzeltmeye çalışalım bu sorunu, yuva kurmak bir ömür beraber yaşamak kolay iş değil. Bir tuhaflık var ama neyyyy?
Soran1 yılYa balayına gittik ama çokta eğlendim diyemem. Yani adı balayına gittik olsun diye gittik diye birsey oldu
Soran1 yılDünkü tarif?
Soran1 yılKusura bakma kafam dalgın hatırlayamadım bir an
Uyuyorum fakat neden böyle bisey olsun ki? Neden seçip evlenme gibi bir amacı olsun? Bir insan sevmediği aşık olmadigi bir kişiyle neden evlenir ki?
Soran1 yılBen şimdi mesaj attim
- https://www.youtube.com/embed/Lpnfl0UU_Q0
Bu şarkıyı gönder belki işe yarar. saka bir yana iste isteyenin kıymeti olur.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum gerçekten hassas bir konu. Duygularını anlıyorum; yeni evlendiğiniz için ekonomik konuları konuşmak biraz zor gelebilir. Ancak eşinle oturup açık bir şekilde iletişim kurmak en sağlıklısı olacaktır. Para, evliliğin önemli bir parçası ve bu konuda birbirinize yakın bir dil oluşturmanız gerekiyor. 💬
Eşine, mali durumunu ve ihtiyaçlarını nazikçe paylaş. Bu tamamen normal bir şey! 🧡 Birlikte bir bütçe planlamak, bu tür sorunların önüne geçebilir. Babandan istemek, belki bir seçenek olabilir ama önce partnerinle konuşmayı denemelisin. Düzeni kurmak her iki tarafın da çabasını gerektirir. 🌱 Kendi mutluluğunu da önemse. Sen de değerlisin! 💪😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
15Cevap
1 yılNeden çekiniyorsun ki senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda karşılamıyorsa ne diye seninle evlendi
02 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum çekiniyorum biraz yani kendisi bir adım atsa bu konuda belki de böyle olmayacak
- 1 yıl
Severek mi evlendiniz
1 yılBabanda kocan versin der de kocan garip bi adam önce sana sonra kendine almalı hırt herif
02 Yorumla
Soran1 yılEğer babamdan istesem fazla fazla verir kocan versin demez. Hatta bekarken ben istemesem. bile babam veriyordu bana
- 1 yıl
Artık kocan var bakamayacaksa ne tamam aldı seni
1 yılEşine aç konuyu babandan istemen daha zor olmaz mı?
04 Yorumla
Soran1 yılBabam konusunda rahatım kendisinden para istesem fazla fazla verir bana biliyorum
- 1 yıl
Olay babanın verip vermemesi değil, eşinle aranızdaki bu sorunu çözmeniz ömür boyu babandan alamazsın eşinin seni düşünmesi gerek
Soran1 yılAklına mi gelmiyor düşünmüyor mu bilmiyorum. 2 ay oldu sonuçta
- 1 yıl
Aklına gelmiyordur ya da daha benimseyememiştir belki evliliği
- Para & Ekonomi konusunda 722 cevap paylaştı.
u 1 yılÇalışmıyorsan elbette eşinden isteyeceksin o senin ihtiyaclarini almak zorunda
10 Yorumla
1 yılDaha yeni evli olduğunuz için böyle biraz zaman geçsin rahat rahat istersin merak etme
00 YorumlaSinir oluyorup bu tip erkeklere dilenci gibi eşlerinin para istettirmelerinden
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. ne garip hayatlar var yahu kaç yaşındasınız siz 19 20 filan mı
00 YorumlaHayırlısı olsun ama para işini kocan verecek babanız değil size bakmak zorunda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAynı sorunun kaçıncı leveli bu, saydın mı? Bazıları hakikaten işsiz burada sürekli aynı senaryo üretiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen bari calisayim de, niye diyecektir, e param yok veren dusunen de yok ne yapayim neyle alayim ihtiyaclarimi dersin olur biter.
00 YorumlaYeni evlisin belki daha alismamis adam babandan isteme duzgun sekilde konus
00 YorumlaÖyle saçmalık olur mu ya nasıl düşünmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBabandan iste evet sonra da hemen bi işe gir
02 Yorumla
Soran1 yılÖyle yapmayı düşünüyorum aslinda
Cevap sahibi1 yılEn mantıklısı o olur 🫶🏻
Gizli Üye(25-29)1 yılSiz daha eş olamamışsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendin caliş ayreten ayrıl para hiç sormadıysa
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılbabanın evine dön bence
00 Yorumla
1 yılKocan ne is yapiyor
03 Yorumla
Soran1 yılUzman cavus
- 1 yıl
Iste o zaman Kocan sonuç olarak
Soran1 yılNeyse bakicam artik
Yazık sana ya
00 Yorumla
1 yılGel b3nibbul
00 Yorumla
1 yılBu nasıl adammış
00 YorumlaÇokmu cimri
04 Yorumla
Soran1 yılYani bilmiyorum. Cimrilikten mi böyle yapıyor yoksa aklına mi gelmiyor bilmiyorum
Soran1 yılCimri mi yoksa düşüncesiz mi anlayamıyorum
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Eşimden para isteyemiyorum o da hiç sormadı. Babamdan istesem sorun olur mu sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım