3 aylık evliyiz eşimden para isteyemiyorum, çekiniyorum. O da 3 ay boyunca hic lazım olur, ihtiyacım olur diye ne eve para bıraktı ne de bana verdi. Mesela Geçen hafta alışverise çıktık. Esim kendine kıyafet alışverişi falan yaptı, alsin tabi ama bana hiç sormadı sende alacak misin beğendiğin bisey ya da ihtiyacın olan birsey var mı vs demedi. Kendisine alışverişi yaptık hadi gidelim dedi. Evlendikten sonra zaten hiç kendim için alışveriş yapmadım. Acaba babamdan mi para istesem diye düşünüyorum. Çünkü ihtiyacım olan şeyler oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
6 ayEve yiyecek erzak alırken durum nasıl oluyor? Yani para bırakmıyorsa sen de çalışmıyorsan hangi parayla alıp da yapıyorsun?
Aslında eşin sevgiliyken kendini bu konuda belli etmiştir. Şimdiden bir ihtiyacın var mı diye sormayan kişi sevgiliyken bir yemeğe gittiğinde de sadece kendi hesabını ödemiştir. Ben, en azından öyle düşünüyorum. Böyle birisi bundan rahatsız olduğunu desen de artık sen istedikten sonra lafını eder. Artık evlenmişsin. Babanın sorumluluğunda değilsin maddi olarak. Desen de baban içinden kocan için “ O ne biçim herif?”der haklı olarak. O yüzden çekinme ve önce eşinle konuş. Sorun ederse ya sen de çalış ya da evde hiçbir iş yapma. O senin ihtiyaçlarını karşılamıyorsa sen de onunkileri karşılama. Nasıl oluyormuş? Bir görsün. Ha iş bulup çalışırsan da ev işi ortak olmalı. Buna da her erkek tamam demez, işine gelmez. Çünkü anası öyle alıştırır çoğu erkeğin ama sen cinsel ihtiyacını karşıladığı bir obje, bedava hizmetçi, çocuk olursa bedava dadı falan mısın yani? Bir kendine gelsin kocan. Azıcık erkek gibi davransın. Sonra niye prenses diyor bu kızlar erkeklere?
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bunu yaşaman gerçekten insanın içini inciten ve yalnız hissettiren bir durum çünkü evlilikte para konusu sadece para değildir, değer görmek, düşünülmek ve birlikte hareket edebilmekle ilgilidir ve üç aylık evlilikte çekinmen çok normal olsa da eşinin sen söylemeden de ihtiyaçlarını fark etmesi gerekirdi, özellikle alışverişte kendine alıp sana dönüp bir kez bile sormaması insanın kendini yok sayılmış hissetmesine neden olur ve bu çok anlaşılır bir duygudur, babandan para istemek ayıp ya da yanlış değil elbette sonuçta baban ama bu durum bir çözüm değil sadece geçici bir kaçış olur çünkü bugün babandan istersin yarın içten içe daha da kırılırsın ve asıl konuşulması gereken mesele ötelenmiş olur, evlilikte sürekli baba kapısını çalmak sağlıklı bir denge yaratmaz, bu yüzden en doğrusu suçlayıcı olmadan ama net bir şekilde eşinle konuşman, para isteyemediğini ama ihtiyaçların olduğunu ve bu durumda kendini değersiz hissettiğini söylemen kavga çıkarmak değildir, aksine ilişkinizi kurtarabilecek bir adımdır çünkü susmak genelde sorunları çözmez büyütür ve senin ihtiyaçlarının olması son derece normaldir, bunu dile getirmek de ayıp değildir.
10 Yorumla
6 ayDemekki senin de bir işe girip kendi ihtiyaclarını karşılamanı bekliyor. Herkesin parası kendine olacak biri diğerine para vermeyecek ortak alandaki kullanılan şeylerin faturasînî beraber ödeyeceksiniz ben bunu anladım. Adam seni iş bulana kadar bile idare edemem şu an sadece benim param var ve harcama yapabilecek olan da benim diyor. Bu kadar imaya rağmen anlamamazlığa geldiyse tek açıklaması bu olabilir. O zaman gideceksin annene şu an düğün borçlarını ödüyoruz biraz paraya ihtiyacım var eşimi bunaltmak istemiyorum babamdan ister misin diye söyle sonra işe girince ailene geri verirsin
26 Yorumla- 6 ay
@uyuzbukız ne bileyim yeni evlenmiş bir anda boşan diyemedim. Baska yol bulmaya çalistim. Yavas yavaş arasını açsin mesafeli olsun tabi
- 6 ay
Kadın bu yüzden işe girmek zorunda değil erkek milletini öyle alıstırmıcaksın gerekirse gözünü oyucaksın aileye mutlaka söylemesi lazım he yola gelmiyo mu ki öyle gözüküyor direkmrn yolu gösterceksin çocuk yapmıcsksın bu bir hata olur Rabbim yardımcısı olsun sonra kadın niye boşandı derler erkek güzel kardeşim olmasa kadın niye sıcak yerini bıraksın tabi kepaze kadınlarda var ama kıza üzüldüm inşallah Rabbim karşısına güzel insanlR denk getirir insanda şans olmadı mı olmuyor
- 6 ay
@uyuzbukız Amin inşallah kendimde yaşasaydım üzülürdüm. O yüzden anlayabiliyorum. Eskiden olsa git boşan derdim ama şimdilerde biraz biseyler deneyip karşındaki kişinin tepkisini merak ediyorum başka bir olayi mi var acaba. Adam eşek değilse bu kızın bir anda parasizken nasıl harcama yapabildiğini merak eder. Merak etmiyorsa da o insandan bir cacık olmaz. Gitsin boşansin öyle insanla hayat geçmez
- 6 ay
Açıkcası evliliğe karsıyım ama evlilik isteseydim ve kendimi bu tarz bişeyin içinde olsaydım kendime üzülürdüm ama yolları ayırırdım yapıcak bir şey yok 🙃her zaman birşeyleri allah sana erkenden gösteriyosa bu senin yıpranmaman için sanşdır insan bekledikçe daha çok yıpranıyo kendine olsn saygısını kaybediyor üzücü rabbim o kadını bu hale düşürendeb hesabını sorsun allah ıslah etsin ne diyim ki anası düzgün yetirememiş bu bildiğin pintilik Rabbim kimseye kötü kader vermesin bahtsızlık zor
- 6 ay
@uyuzbukız amin 🙏
Siz yeni evlisiniz ve babandan alışveriş için para istemeyi düşünüyorsun bu bana biraz saçma geldi. Baban da vermiyor ki babandan istemeyi düşünüyorsun. Neden babam bana para vermedi diye sormuyorsun peki? Yani babam bana alışveriş için para vermedi sormadı da ama babamdan para istemeyi düşünüyorum gibi oldu seninkisi. Aynı şey kocan için de geçerli. Kocan da sormadı ve para vermedi o halde ağzın var dilin var kocanla neden iletişim kurmuyorsun? Belliki iletişim eksikliğiniz var. 3 ay geçmiş karı kocasınız ama birbirinize hiç mi sormaz konuşmazsınız. siz nasıl vakit geçiriyorsunuz ki?
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, yeni evliliğinizde bu tür dertlerin olması normal ama çözülmesi de şart tabii ki 🧡 Evlilikte iletişim en önemli şeydir. Eşinle oturup bu durumu sakince ve anlayışla konuşmalısın. Ona maddi ihtiyaçlarını, çekincelerini ve hislerini dile getirmen gerek. Eminim ki o da farkında değil ve belki de ne yapacağını tam kestiremiyor. Bu konuşmayı yapmadan babandan para istemek senin için kolay bir çözüm gibi görünse de uzun vadede daha büyük sıkıntılar yaratabilir. Senin mutluluğun, ihtiyaçların eşinin de sorumluluğu olduğunu unutma 🫂 Yavaşça ama açıkça konuş, ona duygularını ve beklentilerini anlat. Bu konuşma evliliğinize daha sağlam bir temel atacak, inan bana 🌻
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
63Cevap
6 ayYorumlarda ki erkekler canım mı_?
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/erkegin-aile-reisligi-bugun-hukuken-bitti-45903
Yıllar önce erkeğin aile içinde ki tam sorumluluğu son buldruldu. Eve %50 %50 sorumluluk sahibi eşler... Hoş görü adına erkek bir şeyleri karşılar ama her şeyi erkeğin karşıladığı zamanlar 23 yıl öncesine kadardı... Sorumluluk ve yetki birdir... sorumluluk yükleyip CEO yapıp yetkilerini kısıtlarsan adam başarısız olur. Erkeklere ne kadar maddi ve manevi sorumluluk varsa veriliyor ama yetki kadında bu iştin sonu başarıslzıkla sonuçlanmak zorunda kalır.
00 Yorumla
6 ayBu tarz sorular devamlı soruluyor sizin amacınız ne? 🤔 Gerçekten sizin amacınız ne devamlı devamlı böyle sorular eğer ciddiyseniz bu daha da büyük problem bu kadar kadın böyle erkeklerle evleniyor ulan kendine saygınız olsun azıcık çekiniyorum diyor kocasıyla alışverişe çıkmış herif ihtiyaçlarını almış sana da sormamış ha eminim ki evlilikten önce devamlı kızlara para yediren biriydi bu, sen de onun beleşşş escrtu olmuşsun ev robotu olmuşsun don yıkama makinesi olmuşsun arkasını toplayacak alet olmuşsun hâlâ utanıyorum diyor 😂 o gün sana sormadığı için seni yok saydığı için ağzına etmen gerektiği yerde sen hâlâ ben çekiniyorum diyorsun ay siz var ya siz, siz insanı çileden çıkarırsınız cidden bu ülkede aptal kadından çok ne var bilmiyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
6 ayEvli olduğun halde babadan para istenirmi hiç? Baba verir kesin ama sormaz mı kocan sana bakmıyormu eve para bırakmıyormu diye, o yüzden kocan sonuçta çekinmeyecen isteyecen üzerinde para bulunsun bir şey olur alırsın yoksa bu hayat değil, ya seve seve ya da seve seve para vermesi lazım
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
6 ayBabandan para isteme, esine Sohbet arasında de ki, babamda bir ihtiyacim olur belki diye para gondermis de, bugun alışverişe cikacam de... Tepki gosterirse sordunmu de, söyleseydin derse Babamada soykemedim ama o düşünür de... şimdi kendi düşünsün... Sonunda tartışma cikarsa para felan gondermedi, ama istersem gonderir dersin..
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ay
Evlenirken hic mi sorgulamadin ablam gözünü seveyim.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
6 ayEşine diyeceğin söz net. Bu evin reisi ve kocası isen bu evin ihtiyaçlarını karşılaman gerekiyor. Karşılamayacaksan kim karşılayacak de? Karsilamayacaksan ben bu evliliği asla yürütmem de. Net ve kesin konus. Sen canım mısın? Baban size baksın. Nereye kadar? Uyan da gerçekleri gor. Onu de yıllar var. Bugün bunu yapan yarın seni satar
10 Yorumla
6 ayBu çok kötü bir durum maalesef. Daha evliliğin başında bunu yapan insan inşallah böyle devam etmez. Yani onun düşünmesi lazım konuş diyenler olmuş bu da yanlış değil de adam Marstan yeni gelmediyse ve ya Ergen degilse kendiliğinden düşünüp vermesi lazım. Her şey de söylenmiyor ki.. hele yeni evli bir kadının kocasından para istemesi biraz zor oluyor insan utanıyor yaşamayan bilemez.
Al karşına konuş erkekler düsünemeyebilir diyenler var da bazı erkekler nasıl düşünüyor yapıyor gerçekten yapamasalardi hiçbir erkek yapamazdı. Buradaki asıl sorun duyarsızlık ve özensizlik maalesef. Eğer çalismayan bir kadınla evleniyorsa bu kadına para vermesi gerektigini kadının utanacağini düşünmesi lazım. Böyle şeyler istenmez. Hele de evliliğin başlangıcında. Bir erkek kadını evlenecek kadar seviyorsa duyarsız olmamalı o senin sevgilin değil artık nikahlı eşin yani
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayEşinle açıkça konuşmadan babandan istemen geçici bir çözüm olur, ama sorunu kökten çözmez. Evlilikte maddi konular da paylaşılmalı. Para istemeye utanmamalısın; bu senin hakkın. Ama eşin bunu görmezden geliyorsa, babandan destek alman da ayıp değil. Yine de esas çözüm, eşinle bu durumu net bir şekilde konuşmak. Yoksa bu sessizlik ileride daha çok yorar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayİlk aylarda bende babamdan istiyordum hatta 3 sene boyunca kontorumu babam aldı bana sonrada beni kısıtlamaya başlayınca bana hala babam bakıyor bana karışamazsın diyince olaylar değişti tabi şimdi babam öylesine para atsa geri gönder ihtiyacın yok ben atarım diyor
211 Yorumla- 6 ay
Ne zaman evlendin
Cevap sahibi6 ay@Hristiyann1Türk 2013 yilinda
- 6 ay
Anladım maddi olarak destek ister misin
- 6 ay
12 sene olmuş epey.
Cevap sahibi6 ay@Hristiyann1Türk destege ihtiyacim yok sanirim nerden cikti bu
- 6 ay
Snei mutlu etmek isterdim düşünürsen maddi olarak. Pişman olmazsın bir düşün istersen
Cevap sahibi6 ay@Hristiyann1Türk paran bolsa keyfince yesene baskasina yedirecegine 😄
- 6 ay
İkimiz yiyelim olmaz mı? Pişman olmazsın
- 6 ay
Lütfen seni bekliyorum
Cevap sahibi6 ay@Hristiyann1Türk ne bekliyorsun
- 6 ay
Seni mutlu etmeyi dönüş yapar mısın lütfen. Pişman olmazsın inan bana bir fırsat ver lütfen
6 ayHani her yerde okuyun / çalışın diye kendimizi parçalıyoruz, o diplomayı almaya çok önem veriyoruz ya. Neden olduğunu merak edenler, gereksiz olduğunu düşünenler vardı. Onlara bir cevap olmuştur.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 aySaçmalama babandan kesinlikle para isteme.
Eşin alışık olmadığı ve birazda odun olduğu için sormamış fakat senin sessiz kalman büyük bir hata. Sonuçta kocan senin ve para istemen gerekiyor. Uygun bir şekilde söyle ihtiyaçlarım var 5 bin ateşle reis dersen verir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı.
6 ayKocan o senin kocan nüye babandan para istiyosun iste evin harçlığını bıraksın bırakmıyorsa önce yatağını somra evini ayır bu ne yaaa bu kadar sorumsuzluk olur mu yaaa akşam akşam sinir oldum
32 Yorumla
Soran6 ayEsim bu konuda hiç bir adımda bulunmadı bende o yüzden istemedim. En azından kendisi biraz öncelikli olsaydı böyle olmazdım belki de
Babamdan istemek daha kolay geliyor bana- 6 ay
Sen para isteyeniyosun sevişmek istediğini de söyleyemiyosundur kesin bu nasıl aşk nasıl evlilik nasıl lahana turşusu
Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. Babandan istemen yanlış olur da Eşin davranışı cimri biri gibi ne olursa olsun seni soracak duruma düşmemesi lazım
26 Yorumla
Soran6 aySanırım babamdan isteyecegim
Soran6 ayYa iste bu konuda sıkıntı yaşıyorum ben..
Soran6 ayBelli etmedikte değilim mesela o yanımdayken şunum eksik, bunum eksik, pek biseyim yok falan dedim ama konuyu değiştirdi
Ya da dün annemlere gidicektim otobüs için kartımda para kalmadi dedim. Ben belki bırakır diye düşünmüştüm ama bırakmamış bende annemlere gidemedim. Zaten en son kartıma da babam para yükletmişti bekarken... o da geçen haftalarda bitmişti işte
Bende daha ne diyim en iyisi babamdan istemek diye düşündüm
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Valla baştan nasıl alistirirsan öyle gider para bırakması lazım, senin ihtiyaçlarını da gelir duzgunse karşılaması. lazim.. Ama çok pinti adamla zordur ömrünü yer değişmesi de baya zor bir erkek türüdür söyleyeyim...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 6 ayDevamlı babandan mı para isteyeceksin? En kesin çözüm çalışmak. Adam düşüncesizse yapacak bi şey yok. Ya da alışverişe gidince bunu beğendim diyip alacaksın. Çoğu erkek ne de olsa tüm gün evde diye ihtiyacın olduğunu düşünmüyor bile
07 Yorumla- 6 ay
Sen en son ne aldın
- 6 ay
Ne aldıysam aynısını hediye mi alacaksın ne alaka😅
- 6 ay
Niye olmasın. Sana çok dedim konuşalım sana bişey alayım diye 😂 aynısı olmazsa daha iyiis olur küçük hanım
- 6 ay
Sağolasın ben istediğimi alıyorum zaten🙂
- 6 ay
Aldığını biliyorum sadece farklılık yaratmak istiyorum sana. Fikrin değişirse beklerim. Sen çok merak ediyorum gerçekten
- 6 ay
Lütfen inan bana.
En azından en son ne almıştın onu söyler misin - 6 ay
Gerçekten dediklerim doğru. En azından normal arada konuşmak isterdim
6 ayOlur. Ama burada problem bunu kendisinin düşünmemesi. Senin inisiyatifinde. Babandan alırsan kocana olan güvenleri sarsılır. Kocan bunu kendisi düşünebilecek kapasitede değilse de söylersen düzeltebilir.
00 Yorumla
6 ayŞahsı muhteremin eşine vazifesini yapmayacak ise niye böyle bir yükümlülüğe girdi? Pardon ama eşk gibi ihtiyacını da alacak süpriz de yapacak ihtiyacın olmasa da para bırakacak her ihtimale karşın ( absürt darlık durumu yok ise )
00 Yorumla
6 ayBenim evde öyle , ben farklı sekilde halletim nalesef
32 Yorumla
Soran6 ayNasıl hallettin
- 6 ay
İstersen destek olurum
5 ayeşinden istemeyi ögrenmelisin. zor olurda genede neyap et başar. dikkat et sana vermedigi parayi naskasiyla harcama ihtimali var. o yuzden sen ondan iste sana versin
00 YorumlaBabandan isteme afedersin de kocan tam bir odun yani hadi para birakmiyorsun sor dimi ama alisverise cikip kendine alip sana sormamasi oha yuh yani
00 Yorumla
6 ayhayır kocandan isteyeceksin artık. istemekten çekinme onun parası senin de paran. bu erkekler evlenmeden para yedirmem demeye başladı da evlenmeden yedirmeyen evlenince de yedirmiyor işte maksat kadını bedavaya getirmek sömürmek. iste sen onun eşisin isteyeceksin evinin hanımısın değerlisisin en doğal hakkın. a
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Eşin davar diye sende neden utangaç olmak zorundasın ki? İste, yatıp kalkarken utanılmıyor ama normal bir şeyde neden utanıyorsunuz anlam veremiyorum 🤦♀️
00 YorumlaHadi bugün babandan istedin yarın istedin e nereye kadar..
Soruna geçici bir çözüm bulmak seni yıpratır. Kökten çözmelisin.
Karşındaki kişi bu ve düzelmeyecek buna emin ol00 Yorumla
6 aytabiiki sorun olmaz , eşin o senin, ayrıca erkekte bu düşğncelerin olmasını bekleme , yani sen iste sen söyle , bizim yağımız bu ince düşğnmek değil kalın görmeyi biliriz , zaten çift olmak bu kadın ince erkek kalın görür , tamamlayıçı şeyler ,, kocandan çekşnme söyle bu ayıp değil yanlış anlamaz adamı büyütme gözünde , ama isterkende rencide etmeden iste , düşüncesiz flan flan deme kırma , beynimizde öyle bir bölüm yok ama eşimize kırılma bölümü var 😉
00 Yorumlaİşe başla bence çekme şunu ben evli değilim fakat sevgilim çok düşünceli öğrenciyim diye bana sormadan neyim eksik bakar ve alır hatta kabul etmiyorum diye zorla harçlık bile veriyor millete ağız eyme taksi ile gel gerekirse diyor keşke böyle birini seçseydin o adamla evlilik çok gitmez
00 Yorumla
6 ayBu nasıl evlilik konuşamıyor sunuz galiba iletişim kurabilirsiniz sıkıntı olmaz iletişim olmayan heryerde yanlış anlaşılma çoktur tuhaf bir durum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ayİşin mesleğin olmayıp böyle asalak gibi evlenirsen olacağı budur, bu yüzden ben sürekli kadının çalışması gerektiğini vurguluyorum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
6 ayİşte utanacak ne var bunda evlisiniz artık her ihtiyacını görecek eşim bunun bilincinde cokdan sorması lazımdı para ihtiyacın var mı diye
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
6 ayherife bak ya sorsan çalışıyor adam gibi evine bakıyor aynen
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Eşinden para iste para kazanan el oysa dağatacak el de odur babandan istersen kocanı ezikleştirebilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Eşin seninde tüm ihtiyaçlarını karşılamak mecburiyetinde acil bir şey olursa eve para bırakması gerekir onu açıkça konuş
00 YorumlaArkadaşım senin kafan mı güzel adam senin eşin eğer trol soru sormuyorsan karşına al adam gibi konuş isteklerini söyle
00 Yorumlaeşinle konuş bu durumu, belki o bilince sahip değildir 😳 eşle konuşmadan babadan para isteme durumu yıpratır.
00 YorumlaÇalışmıyorsun sanırım ev hanımısın. İşte en doğal hakkın sonuçta neden çekiniyorsun ki
013 Yorumla
Soran6 ayYa o bu konuda hiç bir adımda bulunmadı bende istemek istemiyorum iste
Soran6 ayİste hiç sormadığı için bende isteyemiyorum
Soran6 ayAslında dün annemlere gidicektim otobüs için kartımda para kalmadi dedim. Ben belki bırakır diye düşünmüştüm ama bırakmamış bende annemlere gidemedim. Zaten en son kartıma da babam para yükletmişti bekarken... o da geçen haftalarda bitmişti işte
Soran6 ayEvlenmeden önce böyle ilgisiz değildi ama şu an niye böyle anlamıyorum
Aklına mi gelmiyor bilmiyorum
Soran6 ayDimi yani sahsen ben olsam yanında bulunsun ya da evde bulunsun diye para bırakırdım ama eşimde bu yok..
Bir dışarı çıksam 5 kuruşum dahi olmuyor, hiç kimseyle vakit geçiremiyorum sıkıldım bu durumdan
Soran6 ayÇalışırım zaten ya olmuyor böyle
6 aySenin ihtiyaçlarını karşılıyorsa para vermesine gerek yok.
10 Yorumla
6 ay"Nasıl herifler var ya " Cübbeli Ahmet
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayKeşke okuyup mesleğini eline alsaydın bu hallere düşmezdin ama ondan istemen en doğal hakkın sonuçta eşin utanma mecbursun
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayEşine bana harçlık bırakır mısın diye sor. Babamdan alırsan eşini dolaylı yoldan kötülemiş olursun. Evinin erkeğiyse niye bu zamana kadar istemedin ki. Sen isteyeceksin o da verecek
00 YorumlaPardonda sen niye evlendin kızım sen canım gözünü aç ye ne utanması ikincikarının yemesini beklşyon
04 YorumlaDüşüncesiz birisiyle evlendin normal çünkü kendi ekonomik özgürlügün yok ne bekliyordun knka
00 Yorumlaİste belkide evlilik hayatını idrak edemedi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. eşinizden isteyin eğer para vermezse ailenize durumu anlatır onlardan para istersiniz
00 Yorumla
6 ayE istemessen vermez var sanar isteki para versin ama eşin sonuçta olup olmadığını bilmesi lazım 😂
00 YorumlaO nasıl adammis! Bence sakin çocuk yapma ve en kısa zamanda da yoluna bak
00 YorumlaÖnce eşinden bir istemeyi dene bence bayağı düşüncesiz birisi ama bi şansını dene
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Eşinden istemelisin babandan istersen sorun olduğunu düşünür
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
6 ayNereden buluyorsunuz böylelerini anlamıyorum. Anlayışsız hödükleri
00 Yorumla Eşinden iste daha yenisiniz sonuçta bilmiyordur aklına gelmemiştir bazı şeylerde çekşnememk laızm
00 YorumlaYanlış anlama ama eşin kaç yaşında sen kaç yaşındasın
04 Yorumla- 6 ay
Helal kız çok iyi fikir aklı başında kadınsın tebrik ederim
- 6 ay
Aynen öyle sen bekarsın demi
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Babandan isteyebilirsin bence.. düşünmemesi eşinin sorunu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayErkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın der büyükler. Yanlış yapıyorsun nasıl alışırsa öyle gider. Aynen buraya yazdığın gibi kendisiyle konuş. Benim de kişisel ihtiyaçlarım oluyor sen hiç beni düşünüp ufak tefek harçlık bile bırakmıyorsun ben babamdan isteyeceğim ama senin hakkında kötü düşünürler diye istemedim de. Bende işe başlıyım bari böyle olmayacak de. Çocuk bile yokmuş bi karısına bakamaz mı bi adam?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
6 ayEşinin bunu düşünmesi ve vermesi gerk ne kadr okz bu erkekler ya
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
6 aySiz henüz evli oylamamışsınız bi sorun var ama anlamadım. Esinin parası senin de paran olmalı
00 Yorumla Konuşulup halledilmesi gereken bir konu çekinmen normal ama bunu aşmalısın, eşin de ne kadar düşüncesiz biri, ya nasıl hareket edilmesi gerek onu bilmiyor ya da bilerek öyle yapıyor git konuş konuşarak halledilir sadece bu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayEşinle görücü usuluü evlilik falan mı yaptınız neden bu kadar ilgisiz?
07 Yorumla
Soran6 ayEvet görücü usulü oldu
Cevap sahibi6 ayEşin diğer konularda da sana karşı bu kadar ilgisiz mi
Soran6 ayYani böyle ilgisiz değil
Cevap sahibi6 ayEşinden iste bence. Kendisi yaptığı hatanında farkına varsın
Soran6 ayYarın ilk ona söylerim o zaman ne der bilmiyorum 🤦♀️
Cevap sahibi6 ayBenimde almak istediğim şeyler var de anlar heralde
Soran6 ayYarın söylerim
Gizli Üye(25-29)6 ayEşinden para istemelisin istemediğin halde vermiyorsa bu paralar nereye gidiyor diye sorarlar adama
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayTam bir öküzle evlenmişsin. Ve seni gram bile sevmiyor. Kendine iş bul
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayEşinle konuş
Evin ihtiyacı var de iste.
Evli olduğun için baba doğru olmaz
00 YorumlaEvlenince babadan para istemek çok zor oluyor ki. Bir kadın olarak da artık utanç verici oluyor benim naçizane fikrim herkesin görüş açısı elbette farklıdır.
00 Yorumla
6 ayReis okurken sinirlerim bozuldu, evlenirken çalışmadığını biliyor sonuçta, o yüzden sana para vermek zorunda, şu soruyu sorman bile çok abes, sakın çocuk falan yapma yazık olur
00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Devamını Gör(105)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimden para isteyemiyorum, o da hiç sormuyor ya da para bırakmıyor. Babamdan para istesem sorun olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler