- Para & Ekonomi konusunda 522 cevap paylaştı.
11 ay40 bin maaş İstanbul için çok çok az kesinlikle yetmez ama iç Anadolu bölgesinde kiraların ucuz olduğu bir şehirde 40 bin yeterli olur. Evlenince kira ödemek yerine arabayı satıp ev alırsanız evin borcu bitince tekrar araba alırsınız. Yani maddi konular elbette önemli fakat önceliğin çocuğun karakteri, çalışkan olup olmadığı, evlilik sorumluluğunu alabilecek mi, uygun eş ve baba olur mu? Bu gibi soru ve konulara yoğunlaş 👍 maddi durumu iyi olup sana ev açıp araba alıp sonra başka birini sevip bir evde o kadına açacaksa birde araba ona alacaksa ne önemi var ki öyle maddiyatın?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. Yeni bi yerli dizi var adı aile saadeti diye adam çok zengin
Birgün oturup düşünüyor ben ailemle neden eskisi kadar mutlu değilim?
Ve ışık hızında bi karar alıyor
Yardımcısına tüm mallarını sattırıyor ve paranın büyük bi kısmını yardımcısına veriyor
Ve ailesiyle yalısının önünde buluşuyor
Karısı anahtarı kapıya sokuyor çeviriyor tık yok
Ne oldu ahmet diyor (adamın filmdeki adını unuttum 😀)
Ahmet bey ne olsun sattım herşeyi diyor?
Sonta karısı küçük bi buhran geçiyor ama peşine hemen toparlıyor sonra oğlu ben bi işe girer çalışırım diyor ve birbirlerine sarılıyorlar
Buraya kadar anlattığımdan bisey çıkarabildiniz mi?
Yorumum bu kadar iyi hayatlar efenim
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
11 aySana bağlı olarak değişir bu durum. Şu an ki yaşam standartın ne? Bunu da göz önüne alarak kararını verebilirsin.40 binde 400 binde kimileri için geçinilemeyecek düzeyde bir rakam...
50 Yorumla
11 ayNeden olmasın ki çalışıp parasını da tutmayı biliyosa karakteri de sağlamsa olur ayrıca yetmediği yerde sen de çalışır yardımcı olursun olunmalı.
41 Yorumla- 11 ay
Sana helal olsun be
Yapay Zeka Cevapladı
40 bin TL maaş şimdiki ekonomik şartlarda güçlü bir gelir! 💸 Ama evlilik sadece para üzerine kurulmaz; hedefleriniz, beklentileriniz ve yaşam tarzlarınız uyumlu mu diye konuşmanız şart. Gelecek planlarınızı konuşun, olası zorluklara karşı açık iletişim kurun. Maddi konular her zaman konuşulabilir, önemli olan uyum ve birlikte sıkıntıların üstesinden gelme isteği! 💕
34 Yorumla- 11 ay
Güçlü gelir mi? Sayın yz size silivri yok bendkaks
- 11 ay
Güçlü bir gelir derken ironi yaptım deyin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
Kesinlikle, bu soruya yaklaşımın oldukça olgun ve gerçekçi. Evet, 40 bin TL maaş günümüz şartlarında kötü bir gelir değil. Hele ki senin de bir işin varsa, iki tarafın ortak katkısıyla güzel bir yaşam kurulabilir. Ancak, para hiçbir zaman tek başına bir evliliği taşımaz. Birlikte yaşamanın içinde sadece faturalar ve harcamalar değil; sabır, anlayış, uyum, sadakat ve Allah korkusu gibi manevi temeller de var. Bu değerler olmadığında, çok daha yüksek gelirle bile insanlar mutsuz olabiliyor.
Benim de çevremde gördüğüm örneklerde, en kalıcı ve huzurlu evlilikler maddi imkanlardan çok insanların karakterleri, inançları ve birbirlerine olan anlayışı sayesinde ayakta kalıyor. Evlilikte kadının ara ara çalışmaya ara vermesi, çocuk bakımı gibi nedenlerle kariyerine mola vermesi çok normal. Bu noktada karşılıklı güven ve destek çok önemli. Adamın sana “birlikte olursak evlenmek isterim” demesi aslında ciddi olduğunu gösteriyor ve bu güzel bir şey.
Kısacası, eğer bu kişiyle inançlarınız, hayata bakışınız ve karakteriniz uyuşuyorsa, 40 bin maaşla da çok güzel bir hayat kurabilirsiniz. Aşkın yanına saygı ve inancı da koyarsanız, eksik kalmazsınız.
10 YorumlaAsgari ücret ile çalışan ne yapsın ölsün mü?
Onların evlenmeye hakkı yok mu? Yapabildiği bu kadar adamın Ayrıca niçin 40 bin maaş alan biriyle olur mu diyorsun ki Sen ne yapacaksın o arada
Ev hanımı gibi plânın varsa bu devir de ev hanımı pek kalmadı Çok zengin biriyle evlenirsen belki o konkenden diğer konkene durumu olabilir 🤔
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayYani sevdiğim adam şu parayı alsa çıkıpda böyle bir soru sormam. Ben çalışıyorum o çalışıyor, ticari bir sözleşme olmuş memleketin evlilik kafası gerçekten. Adam görse üzülür. Bende çalışıyorum ve erkek arkadaşım da çalışıyor söylediğiniz para dan çok az aldığı seneler de de onunla sevgiliydim, şimdi 55 alıyor ama 40 alsa yine bu soruyu sormazdım, çünkü seviyorum. El ele herşeyi çözüyoruz. Ben hatta kendi aldığım çamaşır makinem-buzdolabı ve fırın vardı 2 sene önce, evlenince yenisini almaya gerek yok sıfır zaten dedim :)) susuyorum. Birde arabanız varmış yani. Bu soruyu sormak yerine hayatım arabayı satalım ev alalım üstüne çalışır ekleriz derdim karşıma alıp.
23 Yorumla
Cevap sahibi11 ay@Arif_89 Allah razı olsun teşekkür ederim, hak eden herkesin olsun.
Geçim zor geçim sıkıntısı yaşamak çok daha zor
Ve İstanbul’da hayat aşırı pahalı kiralar almış başını gidiyor 25 bin tl 30 bin tl ev sahiplerinin asla acıması yok
E sadece onunla da bitmiyor yeme içme faturalar kıyafet vs
Diyeceğim o ki zor yani senin hamile kalma veya çalışmama gibi bir durumun olursa geçim sıkıntısı çekmeniz çok muhtemel.
Ama eğer diyorsan ki zor da olsa ben bu insanla her şeye varım el ele verip çalışırız
Karar senin 🤍20 YorumlaPara onemli aplacim 40 k maas cidden cok az.. ve cookk zor.. isteklerin arzularin hevweslerin var.. bi gunes gozlugu alacaksin olmus 1000 lira.. bir ayakkabi lacaksin olmus 5-6 bin lira.. ee pazardan da giyinmezsin sen simdi.. sonuc 40 k yetmezz.. bir erkegin bu donemde boruc olmamasi lazim ve en az 75 k maasi olmali ve meslegi gelecek vaad etmeli..
02 Yorumla
Soran11 ayBende öyle düşündüm 😢 yani evi arabası olsa neyse de sıfırdan başlamak var
- 11 ay
Kız evi arabası da yoksa napçan niye düşünüyorsun çık mu yakışıklı
11 ayBen kendimden bahsedeyim olası bir durumda kayınvalide ile yaşayabilirim diyecek bir kadın isen yani erkek gibi kadın isen bu durum tm doğru olabilir fakat benim eşim gibi isen sonun şimdi ki durumumuz boşanma durumuna dönüşür bir süre sonra artık çıkmaza girersin evi kabullenmezsin benimsemezsin rahat olamıyorum vesaire diyip üstüne sen erkek değil misin diye sözler söylemeye başlarsın geçim yapamıyorsun tarzında ve annenin evine gidebilirsin bu olası bir durum göz önünde bulundurarak hareket etmen gerekli bence dersen ki ben seninle her koşulda varım o zaman seçersin seviyorsun da tabi bu durumda ailesini iyi tanıman gerek sonradan deme kayınvalidem kötü boşanma davası açmak istiyorum 1 çocuğum var psikolojim kötü bu durum biraz buna benziyor
11 Yorumla- 11 ay
Bise dymmi benimde gorustugum birisi var ama cocuk durumu kotu demek istemyr calsyr tersanede kendisi ama bilmyrm ilerde zorluk yasayblrmym kaygisi oluyor cok
İkiniz de çalışıyorsanız bir şekilde geçim olur. Zor olur ama seviyorsanız olur. Maaşı az diye olmaz deyip, maaşı yüksek ama bu kadar sevmeyeceğin bir adamla olur mu sence?
Erkekleri maaşıyla değerlendirip onların insani yönlerini ikinci plana atanlar uzun vadede mutlu olamıyor.
10 YorumlaBacım senin kafanda soru işareti varsa olmaz tabi. Evet dediğine sonuna kadar katılıyorum. Sen evliniraen çocukta olursa ve evde kira olursa bu para biraz zorlayabilir ama hiç yoktan iyidir. Eğer ki karşındaki kişi seni mağdur etmeyeceğini hissediyorsan sonuna kadar git.
10 Yorumla
11 ayBu konuyla ilgili diyeceğim çok şey var şimdi benim etrafımda 100 bin alanlar var ama kumardan borca girip intihar ediyor bir çöpü bile yok.. Kimisi de var 50 bin geliri bizden daha iyi biriktirip yatırım yapabiliyor …Ama ekonomik şartların gerçekten zor olduğu bir dönemdeyiz senin de illa hayallerin var ama senin yardımın olmadan zor geçinirsiniz bunu göze alabiliyorsan dene yoksa olmaz ….
10 Yorumla
11 ayGene ayda 150k 300k kazanıyorum diyo yalandan hava atanlar basmış ortalığı. şu an yönetici veya kaynak ustası vs olmayan kimse 100k üstü kazanamaz. Kendi işiyse belki.
40k da basbayağı yeter geçinmenize. Sende 40k alsan tamamdır işte. daha ne olsun. 2. yılınızda araba 4 5 sene sonrada ev alırsınız. İstanbul gibi yerde değilde daha küçük şehirlerde veya Ankara'da falan çok faha rahat geçinilir.
Eğer birbirinizi severseniz her türlü bu ilişki yürür.
Tek tavsiyem evlenirken borçla evlenmeyin. Ev eşyalarını düğün masraflarını vs önceden biriktirip evlenin12 Yorumla- 11 ay
Bu arada müfettiş olduğumdan türkiyedeki en büyüğünden en küçüğüne çoğu fabrikaya gitmişimdir kimin ne maaş aldığını bildiğimden bu yorumu yazdım. Çoğu kişi maaşını söylerken yol parasını gıda yardımını yemek parasını cartı curtuda ekleyip yüksek göstermeyi seviyor.
- 11 ay
İki senede araba almaları için 2 sene boyunca hiç lüks bir şey almamaları gerek iğrenç bi şey bence zengin olmayan kız öyle erkekle evlenmesin
11 ay40.000 de biter 4 milyonda biter nasıl bir yaşam tarzı sürdüğüne bağlı bir gecede 60 bin TL harcadığımizda oldu 600 TL harcadığımizda oluyor 😅 evi kira degilse altında iyi kötü bir araci varsa standart bir hayat sürülebilir. Tabi senin yaşadığın hayat standartlarına bağlı her gün dışarda marinalarda cluplerde felan günü açıp kapatıyorsan yetmez.
10 Yorumla
11 ayOnun maaşı 40 bin lira. Siz de özelde öğretmen olduğunuza göre ondan daha fazla maaş alıyor olmalısınız. Fakat ev kiraları da çok arttı... Uygun kira koşullarında bir ev bulabilirseniz biraz da sıkıntılara katlanırsanız evliliğiniz yürür...
Ama ilerde bir de çocuğunuz olursa işiniz zorlaşabilir.
Çünkü her ikiniz de çalışıyorsanız çocuğa kim bakacak?
Allah sizlere kolaylık versin...00 Yorumlasende haklısın. İstanbul gibi bir yerde kirada yalamak zor. dediğin gibi bir de şimdi çalışıyorsun ama bir süre sonra çocuğun olursa doğum iznine ayrılman gerekecek. tabi sonrasında bebeğinde de bir sürü masrafı olacağı için 6 aydan sonra tekrar başlaman lazım. tüm bunları düşünmeden zor. sonrasında ki bakacak derdi de var. senin ya da onun annesi bakarsa ne ala. sorun olmaz. evin de işe yakında çok daha rahat olur tabi. biz kadınlar olarak her şeyi düşünüyoruz ne yazık ki. ama seviyorsan bir şekilde halledilebilir her şey.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. 40K eşin, 40Kda sen alıyorsan toplam aylık 80K geliriniz var demek ki. Ev kira olmasa iyiydi, ev sahibinin her yıl yapacağı zam sizin maaşlarınıza gelecek zamdan yüksek olacak ya, işte bu beni korkutuyor. Yine de gözün korkmasın, bugün başlangıç için yeterli bence. Yarınlarınızda da hesaplı gidersiniz. Zamanla hükümet değişirse daha iyi bir ekonomi ile her şey daha güzel olabilir. Karamsar olma. 😉😎
00 Yorumla
11 ayMerhaba,
O adamla olurda senin gibi düşünen biri ile olmaz! 😅
En azından şahsım adına olmaz! 😅
Millet asgarî ücret ile geçiniyor, senin maaşın ne kadar ki ya da anan baban ne kadar kazanıyor? 😅32 Yorumla- 11 ay
Geçinen nice insan, insanlar var. İstanbul'da evet asgarî ücreti geçmiş durumda ama uygunu da var ben Çekmeköy de 16 k kira veriyorum...
Para önemli, önemsiz değil ama her şey de para değil..
Çok para mutluluk getirir diye bir şey yok, olsa ben mutlu olurdum. Para ile olmuyor yani...
Çalışmayacak da sigorta ödeme yapıyor. Geçinirler gül gibi abimde yedi çocuk var ama o 42 bin alıyor ve ev kira..
Gizli Üye(30-35)11 aySenin özünde yatan düşünce şu: evleneceğim kişi iyi maaş alsın bana baksın, her şeyi ödesin. Ben de kendim çalıştığım parayı sadece kendim yiyeyim ve kendime ayırıp harcayayım. Bana bakmak zorunda, erkek evi geçindirmek zorunda düşüncesinde olan birisin o yüzden para miktarına göre yolacağın kazın tüyünü hesaplıyorsun
22 Yorumla
Cevap sahibi11 ayTeşekkür ederim vicdanlı ve merhametli bir şekilde doğruyu savunduğun ve beni desteklediğin için. Böylelerin anca amacı giderlerini karşı taraf yüklemek. Evlilik bunlar için ortak sorumluluk ya da ortak harcama yapmak değil. Bunlar için yolunacak kaz bulmak demek
Gizli Üye(30-35)11 ayŞu an eski yaşadıklarımı hatırlattınız bana. Aynı maaş fakat benim bir evim vardı. Evlenmek istediğim kişi başlarda çok iyiyken statümün düşük olması yüzünden beni terk etti. Bu bende işime karşı soğuma ve travma yarattı. Onun yüzünden karşıma çıkacak her kişi onun gibi düşünüp bırakıp gidecek diye korkudan artık ilişki yapamıyorum cesaretim kırıldı.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayKısacası evlenip çalışmak istemeyip bedava yaşayacağı adam istiyor. Max tc kadını. Sizi gördükten sonra iyi ki yunan bir kadınla evlenmişim diyorum. İşiniz gücünüz bedava yaşamak, hazır yemek, sponsor bulmak… Üstünüzde fiyat etiketi ile gezip karaktere bakmayan max tc kadını işte (şimdikiler için)
02 Yorumla- 11 ay
Bence görüşünüz yanlış, herkes icin genelleme yapmamalısınız hayat standartlarına göre bir yaşam istenir tabiki
Cevap sahibi11 ay%95niz öyle bu zamanda kusura bakmayın. Evli olan arkadaşlarımın hepsi mutsuz. Allah yardımcıları olsun. Komşuluğa gittiğimde bile hep rezillik çıkarıyorlar. Hep şikayetçi ve hiçbirşeyden memnun değiller eşleri
Gizli Üye(25-29)11 ayBi laf vardır ne kadar gelirin varsa o kadar da giderin var. Sen ayda 500.000 tl maaş da alsan o parayı hunharca harcarsan yine yetmez 😂 . Gelirine göre giderinizi planlarsanız bir sorun olmaz , zaten siz de çalışıyorsunuz geçirirsiniz rahat bir şekilde. Rahat dedim ama İstanbul falansa biraz sıkıntılı olabilir.
02 Yorumla
Cevap sahibi11 ayOlabilir , benim aylık gelirim 450.000 tayyip lirası. Para bol olunca harcamak istiyorsun. Bir kere ayda 250k tayyip lirasi harcadığımı fark ettim. Allah allah derken aklıma bodrumda tatil yaparken lahmacunlara 5000 , limontalara 1000 , şezlonglara 3000 tayyip lirası verdiğim aklıma geldi. O gün bugündür yeminliyim bodrumda tatil yapmamaya. Geliri yüksek arkadaşlara da tavsiyem gidin dubai de hawaii de moskova da falan takılın , kazıklanmadan doya doya tatillerini yaşasınlar.
11 ayŞöyle düşün. Bu ülkede 22 bin tl maaşla ev geçindirenler var ve onlar 40 bin maaşa hemen evet derler. Aslında 40 bin kötü de bir para değil. Ev kendininse ve maddi konuda afaki bir beklentin yoksa pek ala idare eder sizi.
10 Yorumla
11 ayHer zaman çalışacağınızın garantisi yok evet haklısınız ama yüksek maaşlı bir kişinin sağlığının yerinde olup onun da her zaman çalışma garantisi maalesef yok. İlişkileri ayakta tutan şey maddiyattan da ziyade kafa uyuşması beraberken duyulan güven, sevgi, huzurdur. Çok paranız olur ama huzurunuz olmaz o zaman hayatın hiçbir anlamı kalmaz Allah karşınıza yanında kendinizi dünyanın en zengin insanı hissedeceğiniz kişiler çıkarsın. Maddiyat bir şekilde hallolur
20 Yorumla
11 ayParasız, paralı fark etmiyor; aşkın süresi var. Bir zaman sonra işine gelmeyen huyları, davranışları çekilmez hale geliyor. Parada olmayınca eve kapanıyorsun, kafayı yiyorsun. Hee, bir de sonradan görmeler oluyor; onlar parayı bulunca sana tekmeyi vuruyor. boş ver, bekarlık sultanlık; aklı olan evlenmez, valla.
20 Yorumla
11 ayÖlürsün evet.
Dediğin paranın bi tık altına, ben birikim bile yapıyorum. Gezme tozmamız tam. yememiz içmemiz tam. ev de kira.
Bi de çift maaş geri gelse devlet kurarım demek ki.
Sen evlenme, gel buralarda sürt.
00 Yorumla
11 ayMaaşın ne kadar olduğundan ziyade harcamalarınız ne kadar onu bilmek lazım. Kira faturalar değişken giderleri hesaplayıp toplam gelirinize göre plan yapabilirsiniz. Ben şayet 100 k maaş ile yalnız başıma zor geçiniyorum
00 YorumlaNerde yaşayacağınıza göre değişir, küçük şehirlerde idare edilir. 40 bin alıyorsa mesleği yok sanırım. Mesleği varsa ve mesleğinde başarılı ise ilerde işler değişir, adam gibi adamsa Bi şans ver biraz tanı onu
00 Yorumla
11 ayEvi yıksa kesinlikle olmaz
Ama sende çalışırsan 40 binde sen alırsan olur
Kira hatıralar yol yemek birinizin maaşı bunlara gider diğeri evi geçindir ayda bir de dışarı çıkıp yemek yersiniz
00 YorumlaBence sonuna kadar haklısın bu soruları sormakta. Ama birde madalyonun tersini çevirelim istersen. Bahsettiğin kişi askeri ücretin 2,5 katını alıyor ve hala evlenilmek için yeterliliği sorgulanıyor. O çocuk daha ne yapsın peki?
00 Yorumla
11 ayBenim evim var arabam var cumartesi pazar tatil istedigim zaman istedigim saatte gidip geliyorum ama hala cesaretim yok iyi cesaret etmiş helal olsun 😄
04 Yorumla
Soran11 ayBuna rağmen erkekler beni kınıyor
- 11 ay
Neden kınıyorki kendine güvenen evlenir gayet dogal
Soran11 ayBakalım iş nereye varacak 😅
- 11 ay
Dügünüydü ev eşyası kirası altını çardı curdu en az 2 milyon 😄
40binden çok daha az maaş alan insanlarda var, bu insanlar evlenemez mi? çok değişik bir düşünme tarzı
20 Yorumlakuru soğanda karın doyurur yeterki iki gönülde bir olsun
20 Yorumla
11 ayMillet ne kadar kazanıyor ben anlamıyorum en fazla maaş veren yerler 30 ile 35 nasıl az hangi iş 50 70 bin veriyor bana da söyleyin
20 YorumlaYa kusura bakma ya kötü bir şey söylemeyeceğim insan birbirini severse aşık olursa ya isterse 80 yaşındaki bir adamla evlen sen onu o seni sevdi mi kimse bir şey diyemez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
11 ayÖnce birbirinizi tanıyın, hemen pat diye evlenmeyi düşündüğünü söylemek yanlış. Kazandığı paradan çok her şartta, zorlukta eve para getirirmi bunu düşün..
00 Yorumla Senin maaşın nekadar
Eşitiz bireysiniz her dalda sınız ya
Eşitlik kadının çıkarları doğrultusunda olmaz
Herşeyi erkekten bekleyip eşit olamazsnz
40 da sen alacaksn eder 80 bin00 Yorumla
11 aySeviyorum diyorsan katlanirm diyorsan olur. konuyu ilerleyince de çocuk yapmadan önce 1 senelik net bir birikim yapıp o dönemi hafif sıyrıklarla atlatabilirsiniz
00 Yorumla
11 aySeviyor SAN olur 22. Bin maaşa 2 çocugu olan var geçinen bazı kızlar dışarda yemek yemek istiyor Süsüne dikkat ediyor sonra 60.70 maaşı olsun diyor seviyorsan evlen 60 .50 maaş isteyen kızlar cahil olan dır seviyorsan evlen zorluk olur her evlilikte ama anlattıkça sorun olmaz
00 Yorumla
11 ayeşide kendine göre secmelisin ben bekarim Şu an calısmıyorumda, babamın maddi durumu cok iyi gidipte maddiyati düsük olan birisiyle anlasamam demiyorum hayat bu cok sey cikar onunuze, bence ev kirasi olmazsa gecinirsiniz kira varsa da ev hanımlıgını unutun
08 Yorumla- 11 ay
Merakımdan soruyorum; babanızın maddi durumu iyi belli ki zenginsiniz. Karşınıza çıkan erkek size babanızın verebildiğini veremezse o adamın gücüne gitmez mi veya siz onu yadirgamaz misiniz? Biraz da dengi dengine olmalı sanki?
- 11 ay
Benim babamda basta bu durumda değildi calısarak emeklerle yapılmalu tabi davul bile dengi dengine derler misali
- 11 ay
Ne işle meşgul babanız
- 11 ay
İnsaat, rent a car
- 11 ay
Anladım. Sen?
- 11 ay
üniversiteye baslayacagım.
- 11 ay
İyiymiş hayirli olsun
- 11 ay
Teşekkür ederimm
Bana bazen aylık 500bin lira yetmiyor. Kişiye göre değişir bu. Şayet yıllardır lükse alışmadıysan, sabırlıyım, gerekirse eşim ve çocuğum için sabrederim diyorsan, idare eder.
04 Yorumla- 11 ay
Yani 3 günlük dünya neye sabredecek ki
- 11 ay
@bandırmalıfrkn 70 yıllığın garantisinin olmadığı gibi, 3 günlüğün de garantisi yok. O yüzden işin bu boyuttaki felsefesine girmeye gerek yok.
- 11 ay
Yani bana saçma geliyor 3 kuruş para için sabretmek
- 11 ay
@bandırmalıfrkn Kendini o adamın yerine koy ve 3 kuruş kazandığını düşün. Sevdiğin kadını biri manipüle etmek için de gelip böyle yazıyor. Ne hissederdin? Ya da elinden gelen 40binse, o 40bin için terk edildiğini düşün? Bir cümle kurmadan önce, sonunun nereye varacağını düşünmeni tavsiye ederim kardeşim. İyi akşamlar.
Anca aile evinde yaşarsiniz ya da kirada kit kanaat gecinirsiniz. Ev kiralari şehirden sehire değişiyor en az 20 kira 10 mutfak masrafı + elektrik su 2000 olsa elinize 7 8 bin kalir o da en fazla daha elinizde olmayan masraflar eklenir ki yeni ev yeni esya borc harc. Sevdiyseniz anlasirsaniz aile evinde bir sure para biriktirmeyi göze alabilirsiniz belki ama insan kendi ailesiyle bile bir sure sonra tartismaya anlasamamaya basliyor esinin ailesi ile nasil olur bilemiyorum tabi.
04 Yorumla- 11 ay
Eskiden di 10 mutfak mı kaldı
- 11 ay
@bandırmalıfrkn biz toptan alıyoruz 10 15 arasi tutuyor 3 kisi yasiyoruz.
- 11 ay
Geçen markste gittim abur cuburlar 2.5 tuttu daha sabah yiyecek bişi almadım
- 11 ay
@bandırmalıfrkn evet abur cuburlar pahali biz pek almiyoruz eve Gross marketler daha uyguna geliyor. Indirim dönemlerinde de stok yapıyoruz.
Para & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı. Ev kira olursa çok zor Öğretmen hanım ama sizin ise ev o zaman idare edilir tabi bir çok şeyden kısarak.
07 Yorumla
Soran11 ayKısmasına insan kısar ama nereye kadar
Soran11 aySen olsan ne yaparsın
Soran11 ayAtanmaya odaklıyım da bu yıl erteledim
Soran11 ayHaklısın galiba
11 ayev araba gibi şeyler varsa 40 bin idare eder. 40 tan fazla kazancim var ama ev araba yok diye o işlere hiç niyetlenemiyorum bile
07 Yorumla
Soran11 ayArabası var ama evi yok
- 11 ay
kirada oturucaksan işiniz zor. çok sevmiyorsan evlilik düşünme derim. birlikte çalışıp almak zorundasınız. çok sevsen bunları dusunmezdin herhalde
Soran11 ayYok ben oldukça gerçekçi bakıyorum aşk penceresini aşalı yıllar oldu
- 11 ay
aşk yaşarken ona da bakican bakma demiyoruz da. şimdi birisiyle maddi zorluğa katlanırsın ama bir başkasında hafif nazını çekemezsin. herkesle o yola girilmez
Soran11 ayHaklısın bakalım düşüneceğim
- 11 ay
az aşağıdaki görüşlere baktım. meslektasiz. akademi işi varken gönül işi düşünme. aşk işlerine mesafe girince o işler yürümez. atanmaktan başka derdin olmasın. akademide daha iyisini bulursun. su an benim tek derdim akademi ve sonrasi hayata hazırlık. OT gibi yaşayıp birikim yapıyorum. gönül işini 1 senede unuttum gitti. yenisini orada buluruz, ömürlükte olur
Soran11 ayGerçekten o kadar haklısın ki 👏🏻
11 ayNe yapalım jigolo mu olalım 50 den fazla alıyorum gerçekten zor şartlar
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 441 cevap paylaştı. 68 bin lira aylık gelirim var. İnan yetmiyor buna rağmen hayatımda birini istemiyorum. Ancak benim gibi 70 bin lira geliri olanla evlenirim.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
11 ayOf herkes milyoner olmak zornda mı ya
Sizin yüzünüzden paragöz ilan ediliyoruz23 Yorumla- 11 ay
Kız milyoner mi olsun istemiş sanki ortalama bi gelir istemiş ki bu çok normal çünkü 40 bin az bir miktar
- 11 ay
Takma cemreyi. Herkes iyi maaş alamayabilir 40b de az değil
- 11 ay
Cemre boş yapma bir sus ya
Amacın para yemekse olmaz ama yok ben onunla her turlu mutlu olurum diyorsan her turlu olur
20 Yorumla
11 ayanne babalarımız zamanında elde avucta olmadan evlenmiş. kusura bakmayın ama böyle düşünen kadınların bazen paragöz olduğunu düşünüyorum.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. 60-70 bin ve üzeri kazanan adam sana bakmaz kendi dengini bulur çok güzel bir kız değilsen 40-50 bin kazanan adam senin dengin
00 Yorumla
11 ayEv kira olmasaydı yetebilirdir yetmeyeceğini düşünüyorsan evlenme. Yoksulluk kapıdan girince aşk pencereden kaçarmış 🤣
00 YorumlaGelire göre yaşamak gerekir Ayağını yorganına göre uzat insanlarda bir söz geziyor iyi hayat diye çoğu lüks peşinde
00 Yorumla
11 aySen niye çalışmıyorsun. Evlilik tek kişi ile olan bir şey değil iki kişi ile olan bir şey. Sende çalışsana
00 YorumlaAsgari ücretle gecınıyo insanlar ayağını yorganına göre uzatırsın. Sende çalışırsın istedıgın seylerı alırsın
00 Yorumlaaklini kullanana, azla yetinmeyi bilene, eger ev kira degilse 22de yeter, ama evinizde gormediginiz seyleri evleneceginiz insandan istiyorsunuz
00 Yorumla
11 ayAnlaşırsanız mı 😂 pardon, sanki kurban pazarında bu büyükbaş için anlaşırsak olur gibi geldi paragraf 😅
00 Yorumla
11 aySen zaten kararını vermişsin soylediklerinle, ne diye soruyorsun ki buraya😃 Hadi beni ikna edin demek için mı sordun?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 11 ayEv kendinin o civar aliyom. begenmiyosa gelmesin zaten ilerde sorun yaratcaksa. Tek vuskimi içerim daha iyi
00 Yorumla
11 ayBen yalnız yaşıyorum 170 alıyorum ay sonunu getiremiyorum
03 Yorumla
Soran11 ayNe yapıyorsun onca parayı 😅
- 11 ay
Gezip tozuyorum bide yeni araba aldım aylık ödemeler çok ağır bide tatil planlaması yapıyorum tek başıma gidicem çeşmeye 3 gün için 40 bin gitti zaten yakıt otel beachler falan
- 11 ay
Yani hesaplamaya göre 40 bin belki daha fazla da gidebilir bilmiyorum 😂
eğer ikinizde çalışıcaksanız rahat şekilde geçinirsiniz ama tek eşinin maaşıyla olmaz ya olsa bile anca mutfak masrafına eve yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayArkadaşlar siz evleniyor musunuz kendinize sponsor mu arıyorsunuz? Evet ülkemizde enflasyon gerçekten berbat ama evlilik dediğimiz şey farklı bir şey evlenirken evleneceğiniz kişinin karakterine bakmanız gerekiyor parasına değil 40 bin TL ile çokk rahat olmasa da gecinebilirsiniz ama sizin amacınızın eşinizle aynı evde mutlu bir yuva kurmak olmalı ha çok mu pahalı zevkleriniz var o zaman kendiniz kazanın kendiniz alın eşiniz dahi kimseye minnet etmeyin
10 YorumlaMaddiyat biri değilim ben herşeyin en pahalısından yana da değilim o yüzden olur
10 Yorumla
11 ayOlur emin ol
Seviyorsan çok güzel olur hemde
Zamanla her şey kazanılır10 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar