Hiç bilmediğim bir şehirde işe başlayacağım, mühendsisim ve tecrübesizim, ev tutmam gerek yaklaşık 15-20k civarı. Belki aileyle yaşayan biri için ideal ancak diğer masrafları da katında neredeyse asgari ücrete çalışmak gibi. Bu durum normal mi, geçinebilir miyim? Düşünceniz objektif ve ciddi olarak nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnsanların çok büyük bir kısmı ucu ucuna geçiniyor. Yaptığınız yorumlara baktığımda siz önemli bir miktar para arttırmayı bile düşünüyorsunuz. Demek ki epey iyi. Bu maaş başlangıç maaşı gibi görünüyor. Deneyiminiz de pek yok anladığım kadarıyla. Alamayacağınız bir maaş beklentisine girmek yerine bir yerden başlayıp yol almanız daha akıllıca olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)11 ayİstanbul gibi bir şehirde düzgün bir yerde iyi bir ev tutmak istiyorum desen en az 25 ila 30 bin mutfak masrafı faturalar arada bir sosyal aktivite yapsan ucu ucuna yeter. Marka şeyler giyip, en iyisinden beslenmek istersen zaten değil 55k 155k bile az gelir. Kirası düşük olan bir şehirde olacaksan o zaman diğer giderlerde görece düşük olur. Bu birazda kişinin harcama alışkanlıklarıyla ilgili 👍
Ben 60 ila 75 bin alıyorum ev borcu ödüyorum arabaya ihtiyacım yok dışarıda yediğim zaman para yetmiyor. Doğru düzgün sosyal aktivite yok, sigarayı bıraktım, alkol almaya para kalmıyor. Yani bir bakıma iyi oluyor 😅😂🤣🤣
00 Yorumla
11 ayYani biraz gideceğin şehre göre değişir bazı şehirler daha pahalı oluyor. Eşyalı ev bulursan en azından mobilya derdin olmaz. Öbür türlü o 55K 'nın içine mobilya beyaz eşya gibi kalemleri de eklemen gerekecek belki bir ev arkadaşı bulmak seni rahatlatabilir ama onda da sorunlar yaşayabilirsin.
00 Yorumla
11 ayBende öğretmen olarak şehir dışında ailemden ayrı yaşıyorum 6 aydır ama burası geldiğim yere göre çok ucuz kirası olsun alışveriş olsun bana fazlasıyla yetip artıyor. Orası pahalı bir yer ise seni bir tık zorlayabilir en kötü birikim yapamazsın ama geçinirsin.
06 Yorumla- 11 ay
Bi asgari ücret kadar maaşından kalıpta evin içine ihtiyaçlarını alabiliyor musun? Buzdolabı, çamaşır makinesi... gibi
- 11 ay
Ben eşyalı ev tuttum ki ona rağmen çok uygun zamanla tayin isteyince alırım o eşyaları @Tokdüşünür ayrıca asgari ücret mi komik
- 11 ay
- 11 ay
Yapay Zeka Cevapladı
Aylık 55k maaş elbette başlangıç için güzel bir rakam ama ev kiralarının 15-20k civarı olduğu yerlerde, diğer yaşam masraflarını da ekleyince durum biraz sıkışabilir. Kira, ulaşım, yemek, faturalar derken bütçe hızlı tükenebilir. Ancak iyi bir bütçe planıyla, tasarruflu bir yaşam tarzıyla bu işin altından kalkabilirsin 💪😊
Yeni bir şehirde yaşamak başta zorlayabilir, ama aynı zamanda çok öğretici ve heyecan verici olabilir! Kendine uzun vadeli hedefler belirleyip bu geçiş dönemini fırsata çevirebilirsin. Ayrıca kariyerinde ilerledikçe maaşın da artacak ve maddi durumun daha da rahatlayacaktır. İlk adım olarak gelir-gider tablosu yapmanı öneririm. Unutma, yatırımları ve tasarrufu da ihmal etme 😎 YTD 😛00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
86Cevap
Gizli Üye(30-35)11 ayBen 62 alıyorum, nöbetlere beraber 75 falan oluyor. Akıllıca kullanımda ideal.
Sana bir abi tavsiyesi vereyim. Ev tutma. İki yıl önce atandigimda en büyük hatam ev tutmak oldu. Ev tutuyorsun daha tutar tutmaz bir kira bir depozito bir emlak istiyorlar minimum. Yani aslında 20 liralık bir evin içine adım atmak 60 bin liradan başlıyor. Bu da bir maaş içeride başlıyorsun demek. Bunun yanında abonelikleri açıyorsun elektrik su dogalgaz deozitolari falan şu an en az 12-13 bine patlar., dolayısıyla eve giriş sana oldu 75 bin. Eşyalı ev tutsan bile yine nevresim mutfak eşyaları gibi şeyler alırsın bu da en az 5-10 bin tutar, oldu mu sana 85 bin. Eğer eşyasız ev tutarsan zaten ikinci el alsan bile en az 30-35 bin tutar senin ilk eve giriş masrafın 140-150 bini bulur. Bu da üç maaş içeridesin demek. Şimdiki ev sahipleri kurnaz. İlk girişte tahliye taahhütnamesi imzalatiyorlar, bir yılın dolunca emlakci sen çık da başkasına kiralayıp emlak parası alsın diye kiranın iki üç katı zam istiyorlar sen yapmayınca ilk mahkemede tahliye kararı alıyorlar. Yani bir yılın sonunda yine evden çıkacaksın, baştaki tüm masraflar bir yıl sonra ikiye katlanacak 4-5 maaş daha içeride olacaksın.
Dolayısıyla sana tavsiyem şu, hem şehri tanımak için hem de hemen gereksiz ev masrafları ile uğraşmamak için, her şey dahil suitlerden kirala.
Depozito yok, abonelik yok. Emlak ücreti yok. Alırsın valizini gidersin 20-22 bin verirsin yerleşirsin. Hesabına kitabına uymazsa çıkar başka yere gidersin, masraf olmamış olur, kaybın olmaz. Ben iki üç yıl önce atandım full emlakçılara ve insafsız ev sahiplerine çalıştım. En son yine tahliye ettiler, şu an yıllık izindeyim döndüğüm gibi her şey dahil bir suite ayarlayıp bu allahsizlardan kurtulacağım her yıl emlakçılara çalışamam, bence sen de hiç girme ev tutma işine11 YorumlaBence çok rahat geçirirsiniz. İlk başta para odaklı düşünmeyin. Siz bir mühendissiniz ve zamanla aldığınız rakamlar tecrübenize göre artacaktır. şu an amaç büyük bir şehirde yer tutmak, sektöre girmek ve kendinizi geliştirmeye başlamak olmalı. 2-3 sene sonra bu seviyelere sizi çalıştıramayacaklar zaten. O zamana kadar bir düzen kurmuş bir network elde etmiş olursunuz ve kazancınızda belki şu an başlamayı planladığınız yer belki başka bir yerde tecrübenize oranla tatmin edici bir noktaya gelmiş olacaktır.
20 Yorumla
11 ayBelki biraz kısıtlı ama huzurlu olacaksın inan bana..
Başarılısın bu başlangıç sonra daha iyi yerlere gelmen dileği ile. Ama tanımadığın insanlar ile ortak ev tutma olaylarına sakın girme.
Dedim ya kafan rahat ve huzurlu olursun bu artık para ile satın alınacak bir şey değil..20 Yorumla
11 ayİstanbul değilse yaşayabilirsin. Zaten mühendissen maaşın zamanla güzel miktarlara ulaşacaktır. 15e bir ev tutsan 40a iyi bir hayat sürersin. İlk zamanlar taşınma ve eşya masrafların biraz zorlayabilir ama düzenini kurduktan sonra idare edebilirsin rahatlıkla.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
11 aykira25bin+depozito 25 bin+emlakçı 25 bin+elektirk en az300 +su en az 150 +internet en az500 +doğalgaz ortalama 1000 +pazar alışveriş aylık ortalama 5000 +market aylık ortalama 5000= ilk ay masrafın 85 bin ve ev sahibi kaprisi nazı kompleksi bitmek bilmez iyi hesap yapmak lazım daha sosyal aktivite kıyafet özel zevkler yok ortada
00 Yorumla
11 ayAsgari ücretle çalışmak gibi değil sonuçta kiradan sonra kalan asgari ücret gibi millet asgari ücretle kira ile geçiniyor ki işin gelecek vaadeden kariyerli bir meslek risksiz bir hayata ayılmak çok. Eğlenceli olmasa gerek o para ilerahat rahat yaşarsın hele de tecrüben ile maaşın arttıkça daha güzel bir hayatın olacak
00 Yorumlakira 20 de
3 bin faturalara ekle
giyim hastalık temizlik 7 de
etti 30
kalan 25
beslenmek için dengeli dikkatli uygun fiyatlı indirimli harcama yaparsan yeter
ucu ucuna
bazı aylar az harca birikim yap... özellikle yazın... çünkükışın ısınma masrafın fazla olacak
birikim senin kurtarıcın olacakekstra masrafın çıktığı zamanlar için01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayÇok zor 3 yıldır memurum Trabzon'da. Evde hiçbir şey yapmıyorum yemeklerde dışarıdan. Ucu ucuna. He siz belki yemeğinizi evde yaparsanız belki biraz daha kalabilir elinize... 🙄
17 Yorumla
Soran11 ayYaparım evde yapmasına ama kolay bir iş de değil tehlikeli bir iş, genel olarak baktığımda elimde aylık 10 15 anca kalır, sosyal aktiviteler olmadan çok bunaltıcı da olur arkadaşım yok sevgilim yok eşim yok. Ki taşınırken yapılan 60k masraf da cabası
Cevap sahibi11 ayO çok kötü bir durum. Yalnızlık daha fazla harcamanıza neden oluyor ister istemez. Bende aynı durumdayım. O dediğiniz sosyal aktiviteler olmayınca da. Yani aslında bir şeylere değiyor mu değmiyor mu diye bakmak lazım... Bakın siz tehlikeli diyorsunuz ben devlet memurluğu diyorum ama bazı şeyleri de göz önünde tuttuğumuz da bilemiyorum yani. Bakın bir de taşınırken edinilen masraf da cabası demişsiniz haklısınız da... Sonra o masrafları çıkarmak için ayrı bir uğraş. 🙄
Soran11 ayAynen öyle, keşke ben de memur olsam özel sektör hatta kesintiler artıyor yıl sonuna elime 47 ancak geçer, baktığım zaman 6 ayda yaptığım masrafı ancak kapatırım. Hayat neden bu kadar zor, okusak dert okumasak dert, sözde iyi bir firma olduğu için biraz diş sıkmak mı lazım bilemiyorum
Cevap sahibi11 ayBen sizden az alıyorum memurum ama :). İşin şakası tâbi. Dediğiniz gibi maalesef çok zor yani yaptığımız bir şeyler bazı şeylere değiyor mu değmiyor mu belli değil ki. İnsan görünce, yaşayınca daha iyi anlıyor ama iş de işten geçmiş oluyor. He dediğiniz gibi çok iyi bir firma ise ve siz de bir gelecek görüyorsanız onu siz daha iyi anlarsınız işin içinde olduğunuz için o zaman beklemeye, sabıra değebilir evet...
Soran11 ayCiddi yorumunuz ve tavsiyeler için teşekkür ederim hayırlısı olsun düşüneceğim ben de
Cevap sahibi11 ayRica ederim. İnşaallah dilediğiniz gibi olur her istediğiniz. Mutluluklar, başarılar...
11 ayTabii ki yasanir.
Tek kisinin gideri az olur.
Bir 2 cesit yemek yapsan 3 gun gider.
Bir gıdım bulasik cikar (su-deterjan vs masraf da az)
Sigara gibi masraflarin da yoksa artar bile eger fazla harcamalarin yoksa10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayBir ülkede mühendisin 55k alması cidden komik bir rakam yaa ama sizin eksiğiniz değil bu.. geçinme konusu da yaşayacağınız yere bağlı
20 Yorumla Millet 20k ile geçiniyor ama geçinmekse hayatı idame ettirmekse her türlü yeter. Yok hergün gezcem isteklerim her şeyin üstündedir taviz vermem lüks ve marka olmazsa olmazım dersen aylık 150 en az
00 Yorumla
11 ayYani sosyal hayatın veya makyaj gibi çok da temel olmayan ihtiyaçlara harcaman olmazsa belki kıt kanaat da olsa geçinirsin ama yine de asgari ücretin yeteceğini hiç sanmam
01 Yorumla- 11 ay
Ha 55 miş başlığı unuttum. Bence geçinirsin ama şehirle de alakalı
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
11 ayTek başına sıfırdan çok zor. Eşya alacaksın, bir sürü masraf olacak. Birikmişin varsa seni çok fazla etkilemez ama onun dışında mecbur değilsen hiç yapma böyle bir şey.
00 Yorumla Mesele sadece yaşamaksa yaşanılır elbette. Büyük şehirde yatırım ve birikim yapmak zor olabilir. Yine de kişiye bağlı diye düşünüyorum.
Kısa sürede tecrübe kazanıp maaşını da yükseltirsin.00 Yorumla
11 ayOncelikle muhendis icin cok dusuk bir maaş. Ama genel olarak cok kötü bir maas da degil. Yasayacagin sehrin durumu da bu paranin ne kadar yeterli olacagini belirler bence
00 YorumlaO para kiraya mi gitsin yiyecek içiceklere mi gitsin üst baş alımına mi gitsin toplu taşımaya falan mi gitsin nereye gitsin yani kalan parayla herhangi bir birikim düşünülüyorsa o biraz zorr
00 Yorumla
11 ayTek başına 55 bin yaşamak için çok ideal ve yeterli bir rakam diye düşünüyorum. Hatta tasarruflu bir insan bu paradan birikim dahi yapabilir.
10 YorumlaKira 30-35 olsa aidat 2-3 olsa ev istiyaci 5-6 olsa mutfak 3 olsa kendi giderim 10 olsa...
Eeeeeeeee bana bir şey kalmadı ohaaa00 YorumlaYaşarsında geçinirsinde. İnsanlar ne zorluklarla yaşamaya çalışıyor. Ayağını yorganına göre uzatırsın olur biter.
00 Yorumla
11 ayElbette geçinilir işinizi iyi yapmaya ve gelişime odaklanın
İşinizde derinleşince maaş da paralel olarak artacaktır00 Yorumla
11 aykira bedelin önemli, ayrıca yaşanır ama yaşam kalitesi düşük kalacaktır maalesef, yasadıgın şehire göre de degiskenlik gösterir bu durum.
00 YorumlaYaşanmaz mı be? Bal gibi de yaşarsın kiralık eşyalı ev tutarsın başta zamanla ev eşyasını her ay bir tane alsan zaten yeter de artar
00 Yorumla
11 ayBu tamamen bulunacağın şehir ile ilgili aslında.
Oradaki kira, market ve pazar, şehir içi ulaşım fiyatları ile orantılı.00 Yorumla
11 ayAyda cebinize 30 bin lira kalıyorsa getirirsiniz Büyükşehir dışındaki diğer şehirler daha uygun geçinmek için.
00 Yorumla
11 ayYemeğini kim yapacak evi kim temizlicek en önemlisi eve gelince senle kim dertleşecek ben dışında
00 Yorumla
11 aykira 10 bin masraf desek. aylık asgari ücret kadar birikim yapılıyor zor. çoğu öğretmenin memurun evlenme nedeni de bu sanırım
00 Yorumla
11 ayGeçinirsin zaten haftanın 5 günü çalışacaksın haftasonu yapacağın aktiviteye göre değişir ama aldığın maaş yeter ama kenara bir şey atamazsın
00 Yorumla
11 ayİstanbul Ankara dışında herhangi bir Anadolu şehrinde geçinebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayDirekt daire değil de apart tarzı bir yerde yaşarsan olabilir bu süreçte birikim yaparsın ufaktan. Sonrasında da hem şehre alışmış olursun hem de gelir gider dengesini oturtursun bence
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. İdareli biriysen olabilir, başarılar dilerim
10 YorumlaPardon şehirden şehire değişir.
Hangi şehir için diyorsun
00 Yorumlanormal ve tecrübesiz olarak 1100 eur gibi maaşla başlamak ideal..
00 Yorumla
11 ayYaşadığın şehre oturduğum muhite göre değişir.
00 Yorumla
11 ayBence geçinebilirsin kışın doğalgazdan biraz zorlanabilirsin belki ama yine de her türlü yeter
00 Yorumla
11 ay55 bin TL’ye geçinemiyorsan Kahkaha atmalılar sana 😂
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. Bence fazla fazla yeter korkma.
Başarırsın.
00 Yorumla
11 ayYaşanır da kira na bağlı, 15 e evde kalsan gerisi rahat yeter
00 Yorumla
11 ayAllah'ın emri peygamberin kavliyle talibim, evlenelim berabe ryasayalim 😊😊😁😂
00 YorumlaApart tut otel odası gibi 6 7 bin tl içinde mini buzdolabı duş ve küçük bir mutfak köşesi var yeter
00 Yorumla
11 aykira sonrası 35k tek kişi için güzel bir rakam, yaşanır gibi duruyor.
00 Yorumla
11 ayçalışacağın şehre ve lokasyona bağlı bir durum. mutedil biri isen olabilir ancak öbür türlü çok zor.
00 YorumlaŞehir neresi olacak? Metropol bir şehirse çok zor. Ama doguda olursa belki olabilir
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 369 cevap paylaştı. Günde bin TL ile geçinirim diyorsan yaşarsın.
00 Yorumla
11 ayUygun bir kira ile yaşayabilirsin, bir dönem sonra zaten alışırsın.
00 YorumlaCidden yaşaybilirsin hatta çok sokarsan cüzi miktarda birikim de yapılabilir..
00 Yorumlaİnsanlar bı yüzden bulundukları şehirden ayrilamiyor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
11 ayAlkolün sigaran gezmen tozman yoksa yaşanır kıy kanaat
00 Yorumla 1+1 bir ev tut. Çok rahatlıkla yaşayabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayYaşarsın ama çok lüks yaşamazsın.
Her ay ucu ucuna geçinirsin diye düşünüyorum.
Sonuçta maaşın çoğu kiraya gidicek.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayİlk basta zorlanirsin sonra hesaplamalarla falan idare ettikce alisirsin kolay olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBu ben oluyorum ve korktum devam etmedim kız halimle çok zor oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGeçinirsin de tek eve girme ilk etapta evi olan calişan birinin yanına gir ev arkadaşı bul
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayMaaşın azmiş ben lise mezunuyum mühendis falanda değilim 85 k alıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayYaşanır tabii yeter de artar bile biraz yorgana göre ayağını uzatırsan gül gibi geçinip gidersin
00 Yorumla
11 ay55k ile geçinirsin, maaşını ilk aldığın zaman harcamalarına dikkat et , önce kiranı öde sonra kredi kartları ( bankalarla iyi geçin) son olarak kumar oynama.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGeçinirsin ama yaşamak denir mi bilemem birçok şeyden kısman gerekebilir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 818 cevap paylaştı.
11 ayNerde çalılşaksın belirtmemişsin ki ona göre cvp verelim
00 Yorumla Abla sizin dediğin sayıyı bana verseler imparatorluk temeli atarım 😀 Asgari ücretle tek başıma İstanbul’da yaşıyorum.
00 Yorumla
11 ayMesleğinde tecrübesiz olduğun halde 55k maaş alıcaksan bu fırsatı kaçırmamanı öneririm. Her şeyin üstesinden bi şekilde gelirsin.
00 Yorumla
11 ayMasrafın seni çok zorlar. benim fazla masrafim yok mesala maaşımın yüzde 80 ini birikime gidiyor. ne kadar birikim yapabilirsen o kar.
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Devamını Gör(110)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem