AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
Hadi lan köpek deseydin
Ve sen ziktir looo demedin öyle mi?
Onu boş ver uygun degilmissiniz
Böyle bir erkekle görüşülmez bile
Evli biri olarak mantık evliliği yap derim
kibirli bi erkekmiş zaten shte et onu
bence "ev gecindirmek erkegin gorevi" lafi fakirlik belirtisi.
Yemiyo mu?
sus daha da fakirlesme 😂😂
Iyi espriydi baya güldüm 😂😂😂
Ona benim adımö ver ayağını denk alsın
Çok saçma bir olay. Bırak takılma değmez.
Fakirlik belirtisi değil yol ver gitsin
Yol ver bu tipe görüşme
Tokat atıp gideydin egosu batsin
Haklısın adam değilmiş
Adam haklı ev araba soran kadınla anca sevisilir geçilir
asla degıl ulkenın yarısından cogunda araba yok nasıl fakırlık olsun
Araba büyük sehirde ihtiyac ama kişisine göre değişir.
Ne alakası var canım her kadının veya adamın arabası olacak değil ya
arabanın olmamasi fakirlik belirtisidir
Senin var mi? 😂
benim bir arabam yok. bunun anlamı bende fakirim
İkinizin yaptığıda tam varoşluk
Ben niye varoşluk yapmiş oluyorum?
Abiyi milletce alkışlayalım
Nesi hoşuna gitti?
Yalancının birini sondaki gülmesiyle rahatsız edebildiği ve kendini olasi bir hatalı evlilikten koruduğu için kutladım abiyi
Onun parası ikğnizin parası senin paran sadece senin paran he
Yalancı mı? 😂 tapularimi e devletten gösterirsem etek giyecek misin sokakta?
Evet kadinin parasi kendinindir, erkek evi ve ailesini geçindirmekle sorumludur
Yahu adama söylediğin yalandan bahsediyorum. Hiçbir şeyim yok demissin ya. Beni ne bağlar senin malın mülkün
Haa ilk buluşmada kadina "Ne malvarliğin var buyur say, maaşini eşine verir misin?" Diyene bir de malvarliğimin çetelesini mi sayacaktim? 😂😂😂 sen bu zekayla iyi yaşamışsin. Bide yalanci diyo. Soyleseydim yapişirdi rolünü değiştirirdi
sen yaptıgının yalancılık değil de zekilik oldugunu düşünerek sürdür hayatını. Ben de bu zekayla ne kadar yaşarsam kârdır. Hahahaha
Sen her soran kiza sayiyon galiba süper zeka seni 🤣🤣🤣
Adamın sorusunun sözde soru cümlesi olduğunu;senden kalem kalem mal varlığını öğrenmek istemediğini, senin evin var mı sorundan hareketle seni paragöz olarak değerlendirdiğinden bu soruyu yöneltiğini çıkarsayamayacak kadarsın. Önce istemeden yarattığın imajı düzeltmekle başlasaydın başka şeyler de yaşayabilirdin, herifle. Sen hala benim zekânı aşağıla hahhahaa
Ben bu zihniyet ve kabaliktaki herifle hiçbir şey yaşamak istemem. Kendimi sokakta bulmadim
Hayırlısını dilerim bayan cimri.
Kadından para bekleyen yetersizler sizi 😂 hiç utanç hissi de mi bünyede zuhur etmiyo?
Sanki fabrikatör Nubar Beyin kızısın ne bu havalar
Fabrikatör olmak mi lazim yüzsüze yüzsüz demek için😂
Bahçıvanın kızıysan olmaz tabii diyemezsin
Adamdan ve sülalesinden daha zenginim ben ve ailem. Ama kibirlenmeden onla evlilik görüşmesine gittim. Bir evi olsa evini geçindirse yeter diye düşündüm ama adam benden para bekliyor. Sizin gibi çakal erkekler böyle sap gibi kalirsiniz
Helal olsun ne kadar mütevazı oldugun hem soru metninde hem de burada aşikar zaten. Biz de zengin kadın avcısıyız, onun parasını yiyeceğiz
Ikinşzinde muhabbetlerini seviyesızce ve çok cahilce buldum 😀
Hatayı önce sen yapmışsın. Aracı kanalıyla evi var mı diye sorulmaz. O da seni affedersin yerin dibine sokmuş sokmuş çıkartmış.
Kendi kaybetti.
Ayrica hata değil, 40 yaşinda olup evi olmayan adamla görüşmek istemeyebilirim.
25 yaşindaki adamdan ev sorulmaz ama 40 yasindakinden sorulur. Napmiş bugüne kadR?
Sorulmaz. 50 de olsa sorulmaz 60 da olsa ev araba sorusu sorulmaz. O da sana mustehak davranmış.
İkiniz de hatalısınız.
Canim benim ben daha 40 olmadan ev arsa vs alabilmişsem o da erkek olarak yaşca benden büyuk olarak evini almasi gerekir.
Haa 40 yaşina kadar alamadiysa da dengine gitmeli. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.
Elin adamini içgüveyi mi alacağim?
Sen de çok arsizsin, kendi kizin kizkardeşin olsa hayatta dengi olmayani istemezsin. Elin kizi olunca hemen para önenli değil evi olmasa da olur diye maval okursunuz
Sen 36 yaşına gelmişsin ama evlilik mal mülk olmadığını öğrenememişsin. 36 yılı bu konuda boşuna yaşamışsın. Bu düşüncelerinden kendinden utanmalısın. Adam sana az bile demiş. Hak etmişsin.
Evlilik mal mülk değildir, yaş kaç olursa olsun. Bunu kız kardeşime de böyle söylerim, başkasına da böyle söylerim.
Köylü kurnazı zihniyetinin karşılığını sana vermiş
Sen kizina kizkardeşine 40 küsür yaşinda evi barkı olmayan adamı alir misin? Kivirmadan cevsp ver
Alırım, adamsa alırım ve netim.
Köylü kurnazi mı? Nişantaşinda yaşiyorum canim 🤣
Ben sizin gibi mala mülke tamah eden biri değilim. Ailemden böyle bir terbiye görmedim.
Büyük konuştun biliyorsun büyük konuşmanin sonunu 😂
Siz öyle yaparsanız o da sizi zayıf yerinizden yakalar, mesela araba gibi... Sen de 36 yaşına gelmişsin, çıkar malını mülkünü ortaya koy bakalım der. Evlilik bu değildir.
Evlilik iki insanın gerekirse tek odalı evde beraber yaşayabilmesidir, sevebilmesidir.
Nişantaşında yaşayıp yaşamamak önemli değildir. Ben de yaşadım Nişantaşında bir dönem... Zihniyet önemlidir.
Demekki siz öyle görmüşsünüz size de doğru böyle görünüyor. Olabilir. Siz nasıl sorduysanız karşı tarafa, o da size sorduğunda bozulmayacaksınız.
Bana böyle bir aracı bu şekilde bir soruyla gelse "o kendini ne zannediyormuş" deyip görüşmeye bile gitmezdim.
Aradığınız özelliklerde adam bulun o zaman bulabilirseniz.
Keşke o da görüşmeye gelmeseymiş. Bana deselerdi adam bunu sorun etmiş diye ben de gitmezdim. Gelip de bu şekil konuşmasi hamlik
Olan olmuş. Allah gönlünüze göre versin.
Düşünmeyin fazla hiçbir şeyi
Sadece haddim olmayarak söyleyecek bir tavsiyem olur. O da şu: Evi var mıymış arabası var mıymış, arsası var mıymış muhabbetiyle tanışmaya çalışmayın. Karşınızdaki kişiyi tanımaya bakın. Unutmayın, sarayda da yaşayabilirsiniz, peki sarayda huzur olmazsa ne olacak?
Kadının geçmişine erkeğin geleceğine bakılır
Eeee
Sormanda bjr sakınca yok bence evini
yoo erkeğinde geçmişine bakılır
@2Yüzlüİnsanlar tabi ki bakilir, geçmişi neyse geleceği de odur erkeğin
Aynen Onun bunun artığı or* erkoyu napalım
Erkekte de bakılır listesi kabariksa olunmaz kabul ama genelde kadınların önemsediği. sey para ise erkegin de önemsediği seyler var iste. Erkeğin evini sorarsan o da senin arabani sorar vs uzar gider. Hak verdim size de çünkü ortalık cok karışık
Sacma olmus karsilikli
Bende de mi var yani hata?
Yokta cok maddiye donmus olay
Kendi söyledi. Ne dememi bekliyordu?
Aman boş ver kurtuldun gicigin biriymiş herif
Uzak dur ondan başını ağrıtırsın
Erkeğin görevi falan değil. İslamda öyle ve bu toplum Müslüman değil.
Kanıtıda Mü'minun Suresi.
Işinize gelmeyince dininizi de cinsiyetinizi de bırakırsiniz 🤣🤣🤣
İşime gelmeyince değil o zaman İslamda 4 tane eş alabiliyorum o zaman bu hükmü kabul edin.
Erkeğe 2 Kadına 1 Mirastan pay veriliyor
Allah çeşitli ve zaruru durumlar için o ruhsati vermiş senin uçkurunun keyfi için değil. Ayetin devaminda da tek eş sizin için daha hayirlidir diyor. O ayeti beğenmedin mi?
Türkiye’de öyle deniyor ama Arap ülkelerinde 4 tane eşi olan adam var.
Türkiye’de zaten ayetleri eğip büküyorlar
Arap ülkeleri mi islami daha iyi anliyor ve yaşiyor , biz mi? Birak islamı kendine göre bükmeyi
Biz daha mı iyi yaşıyoruz? Tabi ne demezsin 😀
4 kadini sence Allah sizin uçkurunuzun keyfi için mi izin verdi yoksa başka bir sebep mi var buyur açikla
İslam’ın kelime anlamı teslimiyettir. Allah İbrahim’den çocuğunu kurban etmesini isterken İbrahim as bunu sorgulamadı.
Esas sorun Kadınlar Batılı gibi yaşayıp iş evlenmeye gelince geleneğe dine başvurmaları. Dürüst ve samimi değiller. Ya Batı ya Doğu ikisi birden olmaz.
Ben sana bir soru sordum niye cevap vermek istemiyorsun da konuyu değiştirmeye çalişiyorsun?
Allah azze ve celle bilir ben bilmem.
Islamı anlamayip araştirmayip ben bilmem demek mi islam öğretisi? Yoksa gerçekler işinize gelmediği için bilmem deyip yalan söylemek mi islam öğretisi?
İslam demek teslimiyet demektir. İşime gelmeyen her hükmü nefsimize göre red edelim o zaman. Ayrıca tek bundan ibaret değil daha bir sürü hüküm var. Önemli olan samimiyet ben bunu söylüyorum.
Soruma cevap vermiyceksin yanı ısrarla 😂 kivir babam kivir
Sadece bu hüküm yok mesela 3 defa boşandığın kişi ile 4. kez evlenemiyorsun. Ya da mesela zina yapana 100 sopa ceza var.
Ben bir soru sordum onun cevabini bekliyorum
4 kadın benim hakkım madem zengin istiyorlar
Soruma cevap vermeye yüreğin yetmiyor değil mi?
Zaruri durum ne olacak zaten kadınlarda çalışabiliyor sen onu açıkla mesela
Sen yoksa islamı bilmiyor musun? Tüüu! Bide vaaz veriyor 🤣
Kadının çocuğunun olmamasi ve boşaninca gidecek yerinin bakacak kimsesinin olmamasi. Kadının hasta olmasi ve kadinlik görevlerini yerine getiremeyecek olmasi ve boşaninca gidecek bakacak kimsesinin olmamasi.
Savaşlarda erkek nufusunun azalmasi ve toplumda çok sayida kadinin dul kalip çocuklarin yetim kalmasi, sefalete düşüp korumasiz kalmasi güvenliğinin sağlanamamasi vs vs... sebepler
Bu dönemde öyle bir şey yok o zaman senin dediklerin geçersiz oluyor bak mal varlığın varmış zenginmişsin artık kadınlarda çalışıyor yani üniversiteye gidiyor.
İş hayatının içinde kadınlarda var kısaca
Bak kendin dedin bu dönemde bunlar olmadiği için 4 kadina kadar evlenmeye gerek yok. Zaten ayette de tek eş sizin için daha hayirlidir diyor. Peki sen niye Allah sizin uçkurunuzun zevki için bu ayeti indirmiş gibi konuşuyorsun. Bilmeyen insanları dinden sogutmak nefret ettirmek günah değil mi? Değdi mi kendi zevkin icin ayetleri çarptirmaya?
Ama ayetler her dönem için geçerli o yüzden bu dönem için de geçerli oluyor. Tek eş daha hayırlıdır diyor ama yasak getirmiyor.
Uçkur ile ne alakası var? İsteyen zaten bu sistemde 4 taneyi bırak 100 tane de yapar yani
Kadınların düşünce yapısı ve tercihleri yanlış bence. Ben bunu söylüyorum. Peygamber eş seçimi yaparken Dinine bakın diyor Parasına değil.
Islam içinden cimbizla ayet seçmekle uygulanmaz. O nedenle cahil insanlar kafasina göre fetva vermemeli.
Bu yüzden fikih kelam hadis kitapları var, mezhepler var , alimlerin fetvalarına bu yüzden başvuruluyor. Islamin tamamini araştirip ögrenen alimlerin butüncül fetvaları bu yüzden önemli.
Senin gibiler sadece islama kara çaldırir. Nefret ettirir. Islam erkeğin si, kine tapmiyor ama siz öyle göstermeye çalışıyorsunuz
Cehennemin çoğunluğunu kadınların oluşturduğuna dair Hadis var buna ne diyeceksin?
Ben cehennemin kapısı önünde de durdum. Oraya girenlerin çoğunun kadınlar olduğunu gördüm!”
Buhari 6456, Tirmizi 2729
(2) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:
“Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır.”
Nesei 1493
Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
Bayram günü, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile namazda beraberdim. Hutbe okumadan önce ezansız ve kametsiz namaza başladı. Sonra Bilâl’a yaslanarak ayaküstü durup Allah’a karşı takvalı olmayı emireder ve Allah’a karşı itaatli olmaya teşvik ederek halka vaaz ve nasihatte bulundu. Sonra Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kadınların olduğu yere geldi, onlara da vaz ve nasihat etti ve şöyle buyurdu:
−“Sadaka verin! Zira siz kadınların çoğu cehennemin kütüğüdür!”
Kadınların en hayırlılarından yanakları kırmızı olan bir kadın ayağa kalkıp:
−Niçin? Ya Rasulallah! dedi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
−“Kuşkusuz ki, siz halinizden çok şikâyet eder, kocalarınızın ihsanına karşı nankörlük edersiniz!”
Bunun üzerine kadınlar kendi ziynet eşyalarını tasadduk etmeye başladılar. Bilâl’ın elbisesinin içine küpelerini ve yüzüklerini atıyorlardı.
Müslim 885/4, Darekutni 2/47/16, Ahmed bin Hanbel Müsned 3/314, Albânî İrvau’l-Ğalil Fi Tahrici Ehadisi Menari’s-Sebil 3/99
Allah senin belani versin! Halen kendi nefsin için islamı kullanmaya çalışıyorsun.
Ev geçiminin erkeğe yüklendiği ayetleri hadisleri niye paylaşmiyorsun? Kadinlara nasil davranilmasi gerektiğini anlatan hadisleri niye paylaşmiyorsun? Kadinlarin yüceltildiği hadisleri niye paylaşmiyorsun da binlerce hadis içinden cimbizla çekip bunu paylaşiyorsun? Çünkü sen münafıksın. Kendi nefsin için islamı kötü gösterecek kadar adisin.
Evet cehennemlikler içinde kadinlar daha çoktur çünkü kadinların nefsi daha fazladir iradesi daha düşüktür. Günaha daha kolay ve çabuk bulaşirlar. Bunu da herkes bilir.
Ama bu kadının aşağilik bir varlik, erkeğin de üstün bir varlik olduğu anlamina gelmez
Erkek daha üstündür delili ise Nisa Suresi 34. Ayettir
Ben İslami kötü göstermiyorum neyse onu söylüyorum sadece
Münafik! Sen demin erkek kadinin geçimini sağlamak zorunda değil dedin, şimdi de bu ayeti mi örnek gösteriyorsun? Bu ayette erkekler kadinların geçimini sağladiği ve güvenliklerini temin ettiği için kadinlarin kocalarina itaat etmesi gerekir diyor.
Sen ayetleri işine geldigine göre çarpitip, cimbizla çekip , nefsine göre kivirarak islamı kötü göstermeye utanmiyor musun?
Allah senin benani versin munafık. Sen Allaha değil nefsine tapiyorsun.
Ben islam senin sk, ine tapmiyor diyorum verdiği ayet örneğine bak. Allahin laneti senin üzerine olsun. Senin gibiler islama en çok zarar verenler. Gavur bile senin kadar islama zarar vermiyor
Bak benim dediğim şeyi yanlış anlıyorsun sürekli. Bir kadın düşün mesela , bu kadın gençlikte batılı bir yaşam tarzı ile yaşıyor ve her türlü şeyi yaparım diyor namus bekçiliği yapmayın diyor sonra yaşı ilerliyor ve evlenmek istiyor. Gençken nikah şartı ve mehir şartı koşmuyor takıldığı erkeklere ama evleneceği erkekten her şeyi bekliyor. Bu yaptığı şey ikiyüzlülüktür. İki yüzlü olan kişinin de Allah’a karşı yüzü olmaz. Ben bunu anlatıyorum sadece.
Kardeşim gücü yeterse 4 kadın almasına müsaade var ayetlere göre tek Es hayırlı diyor ama erkek 4 tane de alabilir onu geçtim cariyelik diye bir şey var cariyeyo de hesaba katarsan sınırsız kadın alabilir tek şart bakabilmesi 4 halife ve peygamber Muhammed'in 4 eşi hariç bir sürü cariyesi var sekste kullandığı
Allahın ayetlerini kendi nefsi için eğip büken , islami bu amaçla kötü gösteren münafıkları , Allah iki dünyada da rezil etsin! Ben bu kadar sefil insan çok az gördüm.
Allahin laneti üzerinize olsun. Yüzleri bile kizarmiyor halen rezilliğe devam ediyorlar
Sen dini bile tam bilmiyorsun burada bilgiçlik taşlama ciddi ciddi araştır sonra böyle konusmazsin kafana göre İslam bu işine gelirse inanırsin gelmezse inanmazsin din seçmede zorlama yok İslam'a girince zorlama vardır ha hero ya mero anladin mi
@Vffffg Erkek kadına bakmak zorunda değil diyosun, sonra da bunları söylüyosun. Allah senin gibi münafıklarin islami kendi hevasi için kötü gösterenlerin belasini versin.
Erkek kadına bakmak zorunda değil diye bir şey demedim tekrar oku burada dine göre konuşursam zararlı çıkarsin benimle konusma
@Vffffg beyin, siz yukardaki mesajlari oku. Neyi savunduğunu gör öyle konuş. Münafik
Ben Dürüstlüğü savunuyorum ya Avrupai bir yaşam ya da İslami bir yaşam , ikisi birden olmaz.
Okuma yazman yok mu tekrar oku okuduğunu bile anlamıyorsan benim sorunum değil herkes algıladığı kadar anlar napayim
Ben gideyim Kafir dediğim kişiler gibi yaşayım her türlü şeyi yapayım ondan sonra ben Müslümanım 😀
Münafık sen yazdiklarin arasindaki çelişkiyi, ikiyüzlülüğü münafıklıği görmüyor musun? Kör müyüz apt. al miyiz? Allah da sana ona göre muamele etsin. Burdaki duruşuna islama karşi sadakatinin seviyesine göre. Hakettiğini versin sana iki dünyada
Çelişkiyi örnek ver anlat biz de anlayalım yanlisimiz varsa düzeltiriz senin gibi öğrenmeye kapalı değiliz
@Vffffg yukarda bu münafik erkek kadina ve ailesine bakmak zorunda değil dedi. Sonra erkek üstündür diye bir ayet örnek verdi. Ayetin içeriğini koymadi mahsus. Ayetin içeriğinde kadinin geçimini erkek sağladiği için ve kadinin koruyup kolladiği için kadinin erkeğe itaat etmesi gerektiğini erkeğin bu şekilde kadina göre güclü yaratildiğini fedakarlik etmesi sebebiyle bir derece üstün olduğunu falan yaziyor.
Ayruca sen de 4 kadin sinirsiz cariye diyorsun. 4 kadin ruhsati zaruri durumlar için verilmiş. Kadinin çocuğunun olmayip boşaninca gidecek yeri bakacak kimsesi olmamasi, kadinin kadinlik görevini yapamayacak kadar hasta olmasi, savaşlarda erkek nufusunun azalip kadinlarin dul çocuklarin yetim kalmasi, sefalete düşüp korunmasiz kalmasi mecburiyetten fuhuşa süruklenme tehlikesi vs gibi birçok toplumsal sebepler nedeniyle böyle bir ruhsat verildi 4 e kadar evlenebilme ruhsati ama ayetin devaminda tek eş sizin için daha hayirlidir diyor. Ayrica şart olarak da eşit davranilmasi gerekiyor. Eşit davranamazsaniz bunun vebali sizin felaketiniz olur diyor. Bu nedenle tek eş sizin için en hayirlisidir diyor. Cariyeler de savaş esirleri, her toplumda vardi. şu an yok.
Sizler ise sanki Allah ve islam dini erkeğe tapiyor da sizin zevkiniz için bu ruhsatlar ayricaliklar veriliyor gibi konuşup insanlari islamdan soğutuyorsunuz.
Mirasta kadina 1 erkeğe 2 pay verilmesi de bu nedrnle. Islam hukujunda erkek annesine babasina kardeşlerine boşanip gelen kizkardeşine, çocuklarina, dedesine ninesine hatta kimsesi yoksa halasina teyzesine bile bakmak zorunda. Karisina da bakmak zorunda. Ama siz bakmak zorunda değil diyorsunuz.
Islamin size yüklediği yükleri kabul etmeyip, size bu yükler nedeniyle verdiği ayricalikları cimbizla çekip bu benim hakkim diyorsunuz. Insanlarin islamdan nefret etmesine sebep oluyorsunuz. Bunun vebali büyüktür. Kim bilir sizin yüzünüzden bunlari okuyan kaç kişi islamdan çikti hatta ateist oldu. Sizin bu yaptiğiniz münafikliktir
Zaruri durumlar için peygamber ve halifeler 4 den fazla eş almıştır cariyr ayağına hepsi mi zaruri ihtiyaçları için aldı? Osmanlı padişahlari emevilet Abbasiler hangi şeriatın dokunduğu devlete bak hep böyledir git kaynaklarına bak onlardan daha mı iyi dini biliyorsun kafanızda kurduğunuza inanıyorsun zaruri durim diye bir şey yok ayetler hadisler fıkıh hep bunu destekliyor yazdıklarımı ki bunu tasdik eden bir sürü kaynak var zaten İslam'ın çıktıgi dönemler bu yazdıklarım normal tek eşlilik yeni bir şey dunyada
Sen günümüzdeki kaynaklara bakma geçmiş zamanlarda yazılan erken dönem İslam kaynaklarına Kur'an'a bak Buhari Müslim tirmizi bunlar gerçek İslam simdiki hocalar dini eğip büküyor millet dinden çıkmasin diye
İlk attığım cevap İslamda öyle diyorum yani İslamda Erkeğin görevi ama İslamı baz almazsak erkeğin görevi değil. Bu toplum hayatı boyunca İslami hiçbir kaynağı baz almayıp kendi kafasına göre hareket ediyor ama iş kendi çıkar ve menfaatlerini korumak olunca o zaman İslam Dinini kullanıyor/
Din ciddi bir disiplindir en az matematik fizik kimya kadar önemli inanıyorsan kaynakları iyice okuman lazım ondan bundan duydugin ile din olmaz hadi işine gelmiyorsa iyice öğrenmeye eksen hiç inanma daha iyi
@Vffffg benim dediğimin aksini ispatlayan bir ayet ya da hadis getir madem ben yanlişim
Şu an netten arayamam kim bilir nerede ayet hadis hiç de aramadım benim dediğim kaynakları komple oku orada bulursun çok sasiracagin şeyler var okumaya useniyorsan Googlea sor teker teker yanlışsa yanlış de
@Vffffg 😂😂😂😂 kendi bulamiyor ben bulacakmişim. Rezilsiniz
Sen araştır diyorim bulamayacağım bir şey değil ki arasan sen de bulursun ama işine gelmiyor alışmışım kopyala yapıştıra
@Vffffg Sen ne mezunusun? Benim binde birim kadar okumamişsindir
Din okumamissin diğer ne okudum bilmem de din okumanın tavsiye ederim ben pek okuyan biri degylim ama dine çok meraklıyım
@Vffffg 😂😂😂 tereciye tere satma kardeş. Bilmediğin konularda ahkam kesme. Hadi biz neyse de millet senin yazdiklarini okuyup dinden soğuyor ateist oluyor hristiyan oluyor. Vebali sana. burada atip tutmanin zararı yok saniyorsunuz
Gerçekten bilmiyorsun seninle uğraşılmaz bak burada olmam bile haram ona bakarsan çalışsan bile erkek olan ortamda çalışmazsin kadının sesi haram olduğu televizyonun haram olduğu dini yorumlar bile var bunları alimler yazmış ne yapsan ofsayt ne okudun din ile alakalı onu söyle biz de bilgilenelim
@Vffffg haram olmayana haram demek dinden çikmana sebeptir.
Haramlar sadece ayetle belirtilir. Ayette olmayani başkasinin lafiyla haram diyemezsin. Islamı en çok sizler karaliyorsunuz böyle
Hayır her şey Kuran'da helal haram kuranda yazmaz haram helal hadisler artı kurandir Kuran'da namazın kaç rekat oldigi orucun günü ne hallerde bozuldugi evlilik hukukunin tamami yazmaz namazın kaç vakit oldugu bile belli değildir
Kur'an'a bakarsan sadece İslam tarihini bile ogrenemezsin hadislerden günümüze gelmiştir bunlar hep
@Vffffg Kuran anayasa ve kanunlar gibidir. Hadisler ise yönetmelik gibi.
Neyin haram neyin helal olduğu kuranda yazar. Açiklamalar hadislerde geçer
Hayır hepsi yazmaz bilmiyorsun işte sana açıkladım
Neyin haram helal olduğu kurana sığar mı? Biraz mantik
@Vffffg nasıl sığmasin geri, zkali 6666 adet ayet var.
6666 ayetin her birinde günah haram anlatılıyor 6666 ayet yok. Seytancilarin uydurması 666 şeytanın işaretidir tek tek say istersen
Zaman kaybisin bir daha yazma hakaret ediyorsun
@Vffffg Karacahilsin ve bunu kabullenemiyorsun
Yahu bilgin yok fikrin var dediklerimin hangisi yalan
İkiniz de çekilmezmişsiniz
Çok saçma ve gereksiz bir muhabbet olmuş
Bu nasıl bir sohbet
Fakirler Allah'ın en sevdiği kullarmis
Ne iş yapıyorsunuz acaba merak ettim :)
Olmayabilir kücümseyen insanla işin olmamalı
Ne okudum ben az önce
saçmalık ben bir kızda güzelliğe bakarım zenginliğe değil arabası olmasına değil
Böyle kişilerden şiddetle uzak durmak lazım...
Ay Allah kurtarmış
Siz anlaşamazsiniz zaten
ikinizden de bir bk olmaz.
benim bisikletim bile yok ahksajhska
Bendede yok isteyen defolur
zor seven bırısın normalde dımı?
Evet nerden anladin?
yazma seklınden burcun ne ve bırı sevgı yonunde cokmu kırdı senı?
Evet kirildim , yengeç
senle uzunca konusalım mı ıkı kanka sırdas gıbı
Görüşmeye devam ediyor musunuz?
Hayir bir daha görüşmedim üstelik o da benim için paragöz demiş 😂
Paranın gözünü sevelimm yaa varlığı şu kadsr yormuyor insani zjzhzjzj
Bu insan tipinden kaçmalı
Küçük düşünmüş
Bir erkeğe görevini hatırlatmışsın kraliçe 💅
Tek hatalı noktan seni satın alırım diye kibirlenmen, unutma kibir çok büyük günah
Egolu itici biri
Niyeti o ama kucumsenecek bir durum yok
Araban yoksa küçük görmesi normal mi sence seni
Gorucu usulü mü kaldı aw
İki tarafında suçlu.
Benim ne suçum var?
Ya bir gitsin ya..
Saçma bence benim arabam var ama talip yok
Saçma ha
Bunada şükür etmek lazım
Ne alaka ya
Yok değil