Ilk yatirimim , ilk gayrimenkulüm bu. Daha arabam bile yok. Hiç yurt dışına gitmedim. 5 milyon liralık ev aldım. 1400 bin kredi çektim. Kendimi adam olali bir fare tutmuş gibi hissediyorum. Bakıyorum benim yaşımdakiler neler neler almış. Ben biraz geç kalmışım gibi. Olsun bir yerden başlamak lazım. Siz aynı durumda ne hissetmiştiniz? Mutlu oldunuz mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)11 ayHayırlı uğurlu olsun güle güle oturun. Bazen soruyorum gerçekten bu ekonomide nasıl ev alabiliyorsunuz ne iş yapıyorsunu. Gerçekten özeniyorum yani. 11 yıldır çalışıyorum kiraya, faturalara ve karta gidiyor üstüne borç. imrenmemek elde değil, bir yolu yöntemi mi var ben mi yanlış yerden ilerliyorum çzemedim.
04 Yorumla
Soran11 ay15 yıldir çalışıyorum. Hep altin alip banka kasasinda biriktiriyorum. Aile evindeyim kira ödemiyorum. Hiç yurt dışına çıkmadım. Arabam yok. Evim işyerine yakin yürüyerek gidiyorum. Öğlen yemeğimi kahvaltimi yanimda götürüyorum. Millet devamli alışveriş yapiyor bir giydiğini bir daha giymiyor. Ben sezon sonundan birkac parça alişveriş yapiyorum. Mesela hiç iphone telefonum olmadi.
Altin hizli yükseldiği için iyi birikti.
Cevap sahibi11 ayBenim demekki tek sorunum kira. Bende ilk eve çıktığımda kazancım ile arabamı almıştım, kira ödemeye başladığımdan beri zordayım ev almayı bırak arabamı satmak zorunda kaldım. Demekki çibanın başı kiracılık :))) Bende alışveriş ve gereksiz şeylerden uzak duruyorum. İşim evime yakın, bakalım 3 ay sonra kira ödemekten kurtulucam çünkü sevdiğim adam ödeyecek evleniyorum. Nasip evlenince almak diyorum. Kira ödemeseydim evim ile birlikte arabamı da almıştım ah ah kiracılık zor iş. Allah daha çok versin kuzu. Güle güle otur
Soran11 ayAmin teşekkur ederim. Sana da hayirli olsun evliliğin, çok mutlu olursun inşallah :) ev araba alinir huzur çok önemli
Cevap sahibi11 ayHaklısın canım. Teşekkür ederim. :)
En İyi Cevaplar
Geçmi kaldın benim iğnem bile yok 5 milyon tl lik ev almışsın ben dünyaya 2 kez gelsem yine alamam 5 kez gelsem yine alamam bu paraları kazanmak imkansız Ne iş yapıyorsun miras mı düştü atadan abla hayırlı olsun evin bu arada güle güle otur
01 Yorumla
Soran11 ayMiras değil kendi kazancim üniversite bittiğinden beri çalışıyorum. Aile evindeyim çok harcamam yok. Araba hiç almadim. Yurt dişina hiç gitmedim. Iphone telefonum hiç olmadı. Hep altin alip banka kasasinda biriktirdim.
Evi, hayatını sürdüreceğin bir yaşam alanı olarak mı görüyorsun? Yoksa bir yatırım olarak mı?
Eğer yatırım olarak düşünüyorsan o miktarda bir yatırım yapmanın haklı gururunu yaşayabilirsin ama evin tadını çıkarmakta biraz zorlanabilirsin.
03 Yorumla
Soran11 ayYatirim çünkü kiraya vereceğim 50 60 gelir diye düşunuyorum
Soran11 ayAmin teşekkur ederim
- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
11 ayYok hiç mutluluğunu yaşamadım sonra alışkanlık haline geldi sürekli alıyorum araba desen çok ev çok ama mutluluk vermiyor sen kemdinde aldıysan mutlu olursun
07 Yorumla
Soran11 ayÇok bişey hissetmedim gibi
- 11 ay
Hayatı anlamış ve çözmüş gibisin yıllarca hayalini kurduğun şey ulaştığın zaman pek de değerli gelmiyor göze o yüzden yapman gerekeni yaptın ama hayatta mutluluk veren farklı şeyler oluyor
- 11 ay
Abi şu evin çokluğunu bende yaşasam mutlu olurum sizde neden olmuyor ki heyecan yok mu hiç?
- 11 ay
@Gelişmeyeniyetettim ben de artık rutin haline geldi ev olsun lüks araba olsun sürekli ağlıyorum hiç ne bakıyorum ne sevincini yaşıyorum daha iki ay önce ev aldım öyle duruyor içine bile bakmadım insanın keyfi olmadığını gerçekten hiçbir anlam taşımıyor
Soran11 ay@Gelişmeyeniyetettim Bazı şeyleri çok bekleyince çok çabalayinca heves kalmiyo gibi
- 11 ay
Neden keyfiniz yok demek ki materyalist eksikliği yok ama manevi bir eksiklik var enerjiniz başka şeylere vakit ayırıp heyecan yaşamak istiyor da olabilir.
- 11 ay
@Gelişmeyeniyetettim sanırım hayatımdaki insanlar enerjimi tüketi güvenim sarsıldı ondan kaynaklı diye düşünüyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Evin hayırlı olsun! 🏠🎉 İlk ev sahibi olmanın heyecanını hissetmek gerçekten harika bir duygu! Kendine bir başlangıç noktası bulmuşsun ve bu gayet değerli. İnsanlar farklı zamanlarda farklı şeyler başarır, önemli olan senin için doğru adımları atmak. Herkesin yaşam yolculuğu farklı, bu yüzden başkalarıyla kıyaslama yapmana gerek yok. Mutlu ve gurur dolu olmalıydım çünkü bu, geleceğe dair sağlam bir yatırım ve güvence demek. Unutma, kendi yolunda ilerlemeye devam et! 💪😄
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
102Cevap
Para & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. İlk evimi 2016'da 25 yaşındayken aldım. 46 bin peşin, 90 bin kredi ile toplam 136 bin TL'ye aldım. Şimdi ailecek oturuyorum. Evlenince ailem 3 sene önce müteahhite verilen yeni eve taşınacak. Kira kira dolaşmak istemiyorum. 2022'de 32 yaşındayken 170 bin TL'ye 2001 model araba aldım (PP) Hiç yurtdışına çıkamadım, evlenemedim. Ülkemizdeki 81 şehrinden sadece 17'sini gezebildim.
31 Yorumla
Soran11 ayBen de öyle ama yanlış yapiyoruz. Önce yaşamak lazim. Mal mülk yavaş da olsa yapilir
11 aygüle güle otur ablacım. o yaşta çoğu şeyi babadan aldıklarıyla kuruyorlar. 30 dan sonra anca karı koca kredi vs girip araba aliyo anadan babadan olmayan. subay hemşire kuzenlerim var hepsi o yaşlarda hayatını kurdu evi baskını almış oldu. çok ekstra hayatlar yaşamayanlar için durum böyle maalesef
15 Yorumla- 11 ay
bu arada 5 milyonluk ev 50 kira getiriyorsa çok iyi. bizim burada 4.5 luk evler 25 getirmez
Soran11 aySemti çok elit, evi ucuza aldim bence. Adam 84 yaşinda, ilk evliliğinden olan kizindan mal kaçiriyor galiba , adam hik diye gider yolcu diye acele ediyorlar bence. Yani bu ev iyi denk geldi bana. Semt çok pahali
- 11 ay
iyi bulmuşsun o zaman. insan kızından mal mı kaçırır ne insanlar ya. nasıl kız yetistirmis. adam sıkıntılı başta
Soran11 ayAdam 30 yaş genç kariyi bulunca karisini boşamiş. Bunla evlenmis bundan 1 oğlu olmuş büyümüş. Böyle durumlarda adamlar eski karisindan olan çocuklardan soğur düşman gibi olur. Yeni karisi ve çocuklari da kötüler hep ara bozar. Mal kaçirip son karisina ve son çocuğuna verirler hep. En zengininden en fakirine böyledir ülkemizde. maalesef.
Ben de bunu sonradan farkettim ama yapacak bişey yok. Oğlu geldi nakit istediler bankadan da değil, kayitli transfer istemiyorlar ilerde miras için mahkemede talep edilmesin diye. Çantalar dolusu parayi adamin oğlu yüklendi gitti. Evdeki klimayi bile sökmüş götürmüs oğlu- 11 ay
ruh hastaları
Para & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. Ben de sizin taşlarınızda ev sahibi olmuştum ve bunu eşim ve benim gelirlerimle başarmıştım.
Hayırlı olsun. Bu devirde konut alabilmek çok zor. Sen zoru başarabilen şanslı ve akıllı nasir insanlardansın. Hele bekarsan yani sadece kendi gelirinle bunu başarmışsan mucize gerçekleştirmişsin demektir. Demekki ekonomini iyi yönetebilmişsin. Tebrik ediyorum seni. 🥉 🏆 Güzel günlerde sağlıkla mutlulukla kullan evini arkadaşım. Bunu nasıl başardığını da bize anlat lütfen. 😎
12 Yorumla
Soran11 ay15 yıldir çalışıyorum. Hep altin alip banka kasasinda biriktiriyorum. Aile evindeyim kira ödemiyorum. Hiç yurt dışına çıkmadım. Arabam yok. Evim işyerine yakin yürüyerek gidiyorum. Öğlen yemeğimi kahvaltimi yanimda götürüyorum. Millet devamli alışveriş yapiyor bir giydiğini bir daha giymiyor. Ben sezon sonundan birkac parça alişveriş yapiyorum. Mesela hiç iphone telefonum olmadi.
Altin hizli yükseldiği için iyi birikti.
Tebrik ederim, hayırlı olsun. Allah güvendirsin.
Ben de ilk arabamı aldığımda pencereden bakıp bakıp duruyordum. 😁😁 28 yaşındaydım. Ev alınca o kadar hissetmemişim şimdi düşündüm de. 😂😂 Ama evin önemi farklı tabi.
Hayırlı olsun inşallah tekrar.11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayKaç yaşındasın ki niye böyle düşünüyorsun senin yaşındakiler ya çok zengindir ya da aileden kalmıştır, şu an mümkün mü maaşla hem geçinip hem kira ödeyip hem de ev alabilmek? İnsanlar kirasını zor ödüyor, evin hayırlı olsun huzurla otur umarım bir gün bende alırım biliyorum çok zor ama
11 Yorumla
Soran11 ayInşallah alırsın bol bol dua edip iste, ama olacak gibi iste. Karamsar düşünme. Hiç mümkünü olmayan şeyler bi bakmişsin sebepleri sıralanip oluyor
4. evimi geçen sene aldım. İlk evimi 29 yaşında almıştım. Şimdi toprak alıp kenarda tutuyorum. Topraklardaki ağaçlardan zeytinleri toplatıp, zeytinyağlarını çıkarıp, satıyorum. "Yapamazsın" diyenlere inat yaptığım için mutlu olmuştum. Şimdi de para gram haz vermiyor
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 883 cevap paylaştı.
11 ayHerkesin hayatı aynı şekilde ilerlemiyor maalesef. Her zaman kendimizi bizden daha çok iş başarmış insanlarla kıyaslarız ancak bizden saha kötü durumda olanlar da var. Herkes kendi hayatı içerisinde kendince bir şeyleri başarıyor işte. Hayırlısı olsun en azından artık her ay kiramı ödemem lazım stresinden kurtuldun iyi ya da kötü başını sokacak bir evin var.
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ayBu hayat pahaliliginda evinizi almanız büyük başarı. Orta gelir sekemntini tamamen bitirdiler. Memurlar alamaz su an. Helal olsun size arabanızda inşallah en yakin zamanda alırsınız hayatınızda mutluluklar dilerim
12 Yorumla
Soran11 ayTeşekkür ederim
- 11 ay
Rica ederim
11 ayHayırlı olsun tanımadığım biri olsan da sevindim ev sahibiyle uğraşmak, durmadan taşınma derdi olması gibi şeyler gerçekten çekilmiyor. Kredi bittikten sonra elin rahata kavuşur o zaman da araba alırsın
11 Yorumla
Soran11 ayTeşekkur ederim
Ben hiç ev almadım annem aldı ama çok mutlu ve çok rahat o yüzden annem mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum allah korusun ama ben öldükten sonra evi sen kullanacaksın evlenirsen kocanla oturursun eğer ki evlenmezsen de tek oturursun diyor darısı ev isteyenlerin başına güle güle oturun siz de hayırlısı olsun 🙏🏻
10 YorumlaHayırlı olsun kredi de bi an önce biter inşallah. Evi kendim almadım babam aldı ama 700 binini ben koymuştum o zaman o da bişe 😅 ilk arabayı da o aldı sonra üstüne koyup değiştirdim.
11 Yorumla
Soran11 ayBenim baba da servetini 2 karisina yedirmişti. Vefat etti miras davasi devam ediyor. Babanin kıymetini bil elini ayağini öp yani. Gerçi anne çok etkili. Erkek sevdiği ve birlikte yaşadiği kadinin çocuklarini sahipleniyor, diğer çocuklarini düşman gibi görüyor
11 ayHayırlı olsun tebrik ederim.. Varlıkiçimde yokluk çekenlerde var zengin adamla evlenip 3 ün birini alanlar da var o yüzden hiç ses etmeyin gayet iyi yapmışsınız
13 Yorumla
- 11 ay
3 üm biri
3 ü bir arada gibi bir şey mi 😀 - 11 ay
😇😇
11 ayBen pandeminin başında 530 bin liraya 4+1 140 metre kare daire aldım şu an 10 katından fazla arttı fiyatı ama keşke başka yerler de değerlendirseydim diyorum :)
13 Yorumla
Soran11 ayÇok harika bir firsatı gole çevirmişsin bravi
- 11 ay
Nerde aldığın ev?
Soran11 ayİstanbul'da boğaza yakın
11 ayGüle güle kullan, tebrik ediyorum. Başkasına değil kendi mutlu olduğun şeylere odaklan böylesi daha makul :)
22 Yorumla
- 11 ay
Rica ederim
- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
11 aydarısı başıma hayırla kolaylıkla sağlıkla afiyetle hayırlı komşuyla Allah ım şu cumanın hürmetine
11 Yorumla
Soran11 ayAmin bana sa size de :)
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayBunu bir başına başsrdığın için seni tebrik ederim. Ben senin yaşından önce sahip olmuştum. Allah'ım ödeme kolaylığı versin
11 Yorumla
11 ayhayırlı olsun uğurlar getirsin 🩷🩷😊 ben daha hiçbi şey alamadım sadece biraz altın ve dövizim var tarla bile aldırmaz
11 Yorumla
Soran11 ayBence arsa veya tarla al. Para altin çok getirmiyor toprak çok prim yapiyor. Sonra onu satar başka şey alirsin
11 ayBen daha bir kuyuya taş atmış bile değilim kesicem bir taraflarımı artık djfjf hayırlı olsun bu arada
11 Yorumla
Soran11 ayAmin teşekkur ederim. Allah size de nasip etsin
Gizli Üye(30-35)11 ayGözlerim yaşarmıştı tapuda kağıdı elime verdiklerinde. Hayırlı olsun, ağız tadıyla otur inşallah. Zor olan ev almak, birkaç yıl içinde de binecek bir araba alırsın
21 Yorumla
Soran11 ayAmin teşekkür ederim
11 ay2 sene önce 3. yu almıştım artık o kadar heyecan vermiyor
22 Yorumla
Soran11 ayVayy ne iş yapiyorsunuz ki?
- 11 ay
Birkaç işle uğraşıyorum, İzmir'de otelde genel müdürüm İstanbul'da tekstille uğraşıyorum birde Mardin'de çiftliğimiz var
Gizli Üye(36-45)11 ayYaşım 45 ne evim var ne arabam ne eşim ne de düzgün bir işim.. Hiçbir şeyim yok. Dahası umudum bile yok. Kafama sıkıp defolup gitmemek için kendimi zor tutuyorum 😢
116 Yorumla
Soran11 ayUmutsuz olma çabalayip dua etmek gerek. Gün doğmadan neler doğuyor
Cevap sahibi11 aySenelerce dua ettim bir tarafımı yırttım evlenip bir düzen kurup dünyamı düzene sokup ahiretimi kurtarmak için ama hiçbir şey değişmedi tam tersi de güzel bir işim vardı onu da kaybettim şimdi hiçbir şeye dair umudum yok dahası Allah'ın adil ve merhamet olduğuna da inanmakta zorlanıyorum birilerini verdikçe veriyor birilerinden kıstıkça kısıyor. Ben evden 11 yaşındaydım aile Ne demek hiç bilmiyorum tek başıma 5-6 şehirde sokak iti gibi savrulup durduk bayramda bile gidecek bir ailem yok benim Yalnızlıktan başka rezillikten başka hiçbir şey bilmeden ne umudu ne inancı Umut mu kalır inanç mı kalır hepsi öldü
Soran11 aySana bişey diyim mi çok farklı değil hayatlarimiz. Çok ayrinti vermek istemiyorum ama benim de annem öldü babam genç kadınla evlenip bizi istemedi falan. Hayat öyle kolay değil. Allahtan umudunu kesme, herkesin imtihanı başka
Cevap sahibi11 aySenden bir şey almış Ama sana bir şey de vermiş Benden her şey aldı ama hiçbir şey vermedi iki sene boyunca deli gibi iş aradım iş bulamadı 2 sene boyunca ev Kiram ödeyemedim 2 sene 3 sene boyunca salatadan başka hiçbir şey yiyemedim cebimde 2 lira param olmadığı için marketten marul alamadım kredi kartımı da kapatmışlardı aldığım marulu kasadan geri götürmek zorunda kaldı 70 liraya garsonluk yaptım bulaşıkçılık yaptı hayatını her türlü pisliğini gördü ne umudu ne inancı
Soran11 ayHayat inişler çıkışlarla geçer, fakirlik yaşayan işini kaybeden çok kişi var sonradan işleri yoluna giriyor çabaladıkça. Allaha isyan etme, öyle dertler var ki sen bu derdine şükredersin. Herkesin farklı farklı imtihanı var.
Cevap sahibi11 ayYalnızlıktan başka hiçbir şey bilmiyordum Ben aile Ne demek hiç bilmiyorum Ondan 20 sene önce de yalnızsa 30 sene önce de şimdi de hiçbir şey değişmedi değişmeyecek kafama sıkıp defolup gitmemek için kendimi zor tutuyorum
Soran11 ayÇok karamsarsın. Belki de bu yüzden oluyor. Içine kapanma dışa dönük ve umutlu ol. Işlerini yoluna koyanlar senden farkli değil. Olumlu düşündükçe olumlu şeyleri çekersin. Başarılı olanlarin hayatlarini okudum çoğu senin gibiyken başarmış. Kimi 30 da kimi 50 de farketmiyor
Cevap sahibi11 ayBen boka battim
Soran11 ayBu kafayı bırakmadıkça hiçbir şey düzelmez. Değişim sende başlar. Kimisi yüzeye yakın bulur hazineyi, kimi 20 metre aşağida ama vazgeçersen baştan kaybedersin
Cevap sahibi11 ayBunlar boş lakırtılar
Ben 20 değilim
45 im
Soran11 ay45 yaşlı mı? 80 gibi konuşuyorsun. hiçbir şey için geç değil
Cevap sahibi11 aySenin empati duygun eksik
Soran11 ayEmpati duygum fazlasiyla var. Sen çok karamsarsin. Hep böyle gidecek diye kendini şartlamişsin
Cevap sahibi11 ayBen evden 11 yaşında ayrıldım Yaşım 45 oldu tek başıma 5 farklı şehirde Sokak 2 gibi savrulup durdu aile Ne demek hiç bilmiyorum bayramda bile gidecek bir ailem yok diyorum Sen ise beni Sadece anladığını söylüyorsun
Soran11 ayBenim abim de 17 yaşinda evden ayrildi, 43 yaşinda, 8-10 şehirde çalıştı bazi yerler parasini vermeyip kovdu, anasini 8 yaşinda kaybetti babasi babalik yapmadi, bayramda gidecek yeri onun da yok, 44 yaşinda evlenmedi, kirasini ödeyemedi işyerinin bir odasina taşindi. Ama çabalamaya devam ediyor.
Cevap sahibi11 ayO da onun hayatı
Ben Allah'in adil ve merhametli olduğuna inanmıyorum
11 ayBende dükkanı satın aldığım zaman çok mutlu olmuştum
11 Yorumla
Soran11 ayKaça almiştin, ailen yardim etmiş miydi?
Hayirli ugurlu olsun odeme kolayligi nasip etsin Allah.. gule gule oturr..
11 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 730 cevap paylaştı.
s 11 ayAllah sağlıkla oturmayı nasip etsin, ben daha almadım
12 Yorumla
- 11 ay
Amin inşallah
- Para & Ekonomi konusunda 909 cevap paylaştı.
11 ayHayırlı olsun , kredi için Allah ödeme kolaylığı versin
11 Yorumla
11 ayHayırlı uğurlu olsun ilk maaşımda çok heyecanlanmıştım ama araba ev falan ulaşınca maddi şeyler çok heyecanlandırmıyor artık beni
110 Yorumla
Soran11 ayEvet ben de çok bişey hissetmedim gibi
- 11 ay
Olsun ev güzel yalnız mı yaşayacaksın onda şimdi
Soran11 ayKiraya vereceğim yine ailemle yaşiycam
- 11 ay
Güzel bir yan gelir kaç yaşındasın ayrı eve çıksana :))
Soran11 ayÇıkıp napicam? Hiç değilse para getirir
- 11 ay
Ya hayata bi kere geliyoruz 😅
Soran11 ayEve erkek atmiycam napim ayrı evi 😂 para getirsin yeter
- 11 ay
Neden belki atarsın Seninde canın var kimse karışamaz
Soran11 aySağol gerek yok 😂
- 11 ay
Benim için değil bu senin için 😅
Evim yok maalesef kiradayız. Güle güle oturun hep mutlu olun içinde
12 Yorumla
Soran11 ayTeşekkür ederim. Allah size de nasip etsin en kısa sürede
- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
11 ayHayırlı olsun ben borçlanmak sevmediğim için kredi çekmeden ev araba sahibi olmayı başardım ama umurumda değil dünya malı için çokta şey yapmamak lazim
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBen de denedim almayı ama beceremedim, bu zamana kadar neye elimi attıysam hep yarım kaldı, hayırlı olsun sana güle güle otur
12 Yorumla
Soran11 ayAllah size de nasip etsin tez zamanda
Cevap sahibi11 ayEtmesin artık
11 ayHAyırlı olsun
İyi saglıklı güzel günlerde oturun12 Yorumla
- 11 ay
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)11 ay5 milyonum olsa faiz bu kadar iken faizi ile yatirim yapardim dusene kadar. onun parasiyla secime kadar ayni parsyla 2 ev bile alinirdi.
13 Yorumla
Soran11 aySatan kişi de faize ve borsaya yatiracakmiş ama bence gayrimenkul daha çok kazandirir hata yapti
Cevap sahibi11 aysecimlere kadar sorun yok baskiya devam. ondan sonra belli olur ak koyun kara koyun.
Soran11 ayFaizler düşecek
Gizli Üye(30-35)11 ayDünyanın en güzel evi gibi göründü bana. Uzun süre inanamamistım.
12 Yorumla
Soran11 ayNe güzel bende o kadar olmadi bilmiyorum niye. Çok bekleyip çok cabalayinca hevesim mi kacti ne
- 11 ay
Kendi emeğinizle alındığı için dünyanın en güzel evidir o
Hayırlı uğurlu olsun güle güle otur 🙏😊🌸Ne güzel bı evin var bu devirde çok önemli şeyler bunlar kiralar çok uçuk
10 Yorumla
11 ayBu dünyada üzerinde hiçbir şey bize ait değil ki
20 Yorumla
11 ayGüle güle sağlıkla otur. Ben evimi 7 yıl önce aldım. Kredi borcunu kapattığın gün ev aldığın günden daha çok seviniyorsun 😄
22 Yorumla
Soran11 ayTeşekkur ederim inşallah çabuk kapatirim :)
- 11 ay
İnşallah bakalım 🤲🏻
11 ayYaa hayırlı olsun🤗🤗🤗 ben babamdan bağımsız ilk daire işimi aldiğimda uçuyordum resmen
25 Yorumla- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
dedim belki sana ve babanın projelerine boya satarım boya firmasında çalışıyorum 😂 @Ben_köpraa
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
11 ayEn iyisini yapmışsın peşinatta verdin herhalde. Hayırlı olsun.
10 Yorumla
11 ayHayırlısı olsun uygun zaman böyle imiş demekki
10 Yorumla
11 ayÇok iyi inşallah darısı bana nasip olur bende çok istiyorum kendi evimi almayı. Güle güle oturun.
11 Yorumla
öncelikle hayırlı olsun bunu bi ıslatmak lazım 😂😂 merak ettiğim kredi geri ödemesi ne kadar ve aylık taksit ödemeleri ne kadar?
16 Yorumla
Soran11 ayAylik 60 bin ödeyeceğim
Soran11 ayEvi 5 milyona aldim, 110 bin tapu masrafi, 100 bin emlakçi ücreti, 40 bin de kredi masrafı expertiz sigorta vs. Toplam 5.250 bin TL ye maloldu.
1400 ü kredi. 3 yillik kredi aldim.
Soran11 ayVardir çok bakmadim ona. Faiz oranı 3.05
11 ayAlanlarla degıl alamayanlarla kıyasla tebrık ederim
10 YorumlaÇok sevinmiştim ilk evimde.
Sen de çok mutlu ol inş hayrını gör borç da biter huzurla oturursun01 Yorumla
Soran11 ayAmin teşekkur ederim :)
Gizli Üye(30-35)11 ayHayırlı olsun. Güle güle oturun hep mutlu olun. Ama emin olun sizden de geç kalanlar var haberiniz olsun 😂
10 YorumlaHayırlı olsun benim işim bile yok vjldçd daha napcan
13 Yorumla- 11 ay
Ne is yapiyor sun
Soran11 ayOlur inşallah
- 11 ay
Garson luk yapsin kolay hemde bulunur
Hayirli ugurlu olsun darisi olmayanlarin başina inşallah
15 Yorumla
Soran11 ay@Titizzz yeni gördüm
Soran11 ayAmin, teşekkur ederim :)
Süpersin. Hayırlı olsun.
Ev , Boğazın neresinde?12 Yorumla
Soran11 ayGümüşsuyu, bir penceresinden boğaz görünüyor
11 ayHayırlı olsun. Borç var ama borçsuz olmaz zaten. Zorlanır mısın?
112 Yorumla
Soran11 ayKiraya verirsem zorlanmam
- 11 ay
Ne kadar kira
Soran11 ay50 bine veririm aylik
- 11 ay
Hm. Taksit ne kadar kredi
Soran11 ay60 bin ödeyeceğim aylik
- 11 ay
Bişey sorcm
Soran11 aySor
Soran11 ayBurdan sor
Soran11 ayAnlamadim
Soran11 ayAnlamiyorum
Soran11 ayBurdan yaz
- 11 ay
Yok
Bakalım olunca ne hissederim bilmiyorum ama şu an uzak olduğu için güzel geliyor. Ama elde edince bişey hissettmicem eminim.
00 YorumlaAl istersen saray al da burada böyle paylaşım yapmak sonradan görme gibi oluyor
014 Yorumla
Soran11 ayGörmedik zaten gördük mü? 😂 ilk mülküm
Soran11 aySağol teşrkkur ederim 😂
Soran11 ayKiraya vericem çünkü aile evindeyim gerek yok
Soran11 ay50-55 düşünüyorum
Soran11 ayİstanbul
Soran11 ayGümüşsuyu
Soran11 ayO semtte bodrum katlar bile 40 45 dan başliyor
11 ayHerkesin hızı ve hedefleri kendine. Başarılı hissetmen güzel ama böyle kıyaslama yapıyor olman hiç iyi değil.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı.
11 ayHayırlı olsun. Allah içinde gönendirsin.
Ben de çok mutlu olmuştum. Kredisi devam ediyor
00 Yorumla Hayırlı uğurlu olsun. Ama faizler daha yüksek getiriyor ev yatırım aracı değildir. Aileden kalma 4 tane var bizde de
00 Yorumla
11 ay29 yaşındayım sanırım İstanbul'dan flasn daire almak artık imkansız ve mantıksız gibi geliyor bana da
00 Yorumla
11 ay5 milyona ev alacana arsa alıp ev yaptırmak daha mantikli bi deprem olsa apartmanlar nakaft
03 Yorumla- 11 ay
Ne kadar mal biriktirsen boş fazla kasma gireceğin 2 metre kara toprak
Soran11 ayİstanbul'da arsa bulmak pek kolay değil ben oturmak için almadim kira geliri olsun diye aldim
- 11 ay
Hayırlı olsun
Gizli Üye(36-45)11 ayHenüz öyle bir his yaşamadım araba alırken olmuştu birşeyler 😅
10 Yorumla
11 ayEv Araba yurt Disina cikmak fasafiso
Onemli olan saglik be guzel bi is gidip gelip Kafan Rahat olmasi 30.40 Yasina gelipte yurt disina cikmamis araba ev alamamis insanlar var ama ginede iyi ler hersey Bo’s sag lik ve guzel is20 YorumlaHayırlı olsun, iyi günlerde oturun evinizde. Ne iş yapıyorsunuz diye sorsam?
00 Yorumla
11 ayBen hic ev almadim. Zaten babam aldi evimi zamaninda
00 YorumlaHenüz nasip olmadı ne yazık ki
12 Yorumla
Soran11 ayOlur inşallah
11 aySeni gerçekten tebrik ediyorum hayırlı olsun..
11 Yorumla
- Devamını Gör (79)
Devamını Gör(124)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > İlk evimi bugün aldım. Siz aynı durumda neler hissetmiştiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler