2+1 eve eşimi nasıl ikna edebilirim?

Merhaba arkadaşlar. Eşimle karı koca öğretmeniz. Elimize 110 bin lira kadar para geçiyor aylık. Mevcutta 20 bin lira kira ödüyoruz. Ağustosta 28 yapacağını söyledi ev sahibi. Küçük bir şehirde yaşıyoruz ve oturduğumuz ev bulunduğumuz ilçenin kira olarak en pahalı evlerinden. Bu durum çok canımı sıkıyor. Bu yüzden ev almaya niyetlendik. Eşim şu anki bulunduğumuz muhitte oturmak istiyor gene bu muhitte evler 3+1 ler 3 milyondan başlıyor. Mevcuttaki birikimimizin üstüne 5 yıl kredi çekerek ancak ulaşıyoruz o rakamlara ve eşimin maaşı olduğu gibi kredi taksidine gidiyor. Ayrıca mevcut faiz oranlarında 1.5 milyonu çekince geri ödemesi 3.3 milyonu buluyor. 1.8 milyon faize Ödemiş oluyoruz. Tek maaşa düşmek istemiyorum. Bebeğimizin ihtiyaçları var. Benim formülümde biraz daha şehrin yeni gelişen bölgelerinden 3+0 ya da 2+1 almak var. Bu daireler 2 milyona bulunabiliyor. 2 yıl geri ödediğimizde diğerinden daha az taksit ödemesi yapıyoruz. Sonrasında o evi satıp 3 yılda ödeyeceğimiz krediyi çekersek gene çok daha düşük bir taksit ödemesi ile bu gün baktığımız 3+1 leri alıyoruz.
Kısacası 5 yıl için 1500 çektiğimizde aylık 55 bin ödemeyle 3300 öderken,

2 yıl ödemeli 800 çekip aylık 47 ödemeyle 1130+ 3 yıl 700 çekip aylık 33 ödemeyle 1190 dan toplamda geri ödememiz 2320 oluyor yani 2 yıl 2+1 de oturup sonra 3+1 e geçmek bize 980 bin lira az ödeme imkanı sağlıyor.
mevcut durumda eşyamız 3+1 eve göre. 2+1 e geçersek oturma odamızı iptal edip orada bulunan 2 kanepeyi satacağım.

Eşim ısrarla 3+1 evde bulunduğumuz muhitte (çocuk parkı kreş ve sosyal alanlar için) ve 3+1 tutmak istiyor. Sizce benim formülüm mantıklı mı? Görüşlerinizi merak ediyorum.

2+1 eve eşimi nasıl ikna edebilirim?