Eşimi nasıl ikna edeceğim?

Ben çalışıyorum. Aynı zamanda kendi işimi kurmaya karar verdim. Bunun detaylarını anlatınca eşim çok heyecanlandı hemen yapalım falan dedi. Sonra işten çıkmaya karar verdiğini söyledi. Çıkarken kendi de çıksa tazminat veriyorlar onun çalıştığı yerde. Tazminatı alıp sana veririm sermaye yaparsın diyor. Çok yoruluyorum bu işte başka bir işe girmem lazım zaten dedi. İşi asla yorucu değil. Esas yorulan benim. İşte yemeğimi bile hızlı hızlı yiyorum iş yoğunluğundan. Sonra evde de 1 saat çalışmam gerekiyor. Haftasonu da aynı şekilde birkaç saat evden çalışmam gerekiyor. Evin işi yemeği çamaşırı ütüsü herşeyi bende. Oysa iş yerinde bazen aradığımda kestiriyordum diyor. Bazen bilgisayarda oyun oynuyorlar iş olmayınca. Ben kabul etmedim asla olmaz dedim ama yok ben kararımı verdim diyor. Hemen iş bulucam zaten bir iki haftaya bulurum ben diyor. Hiçbir şeyden haberi yok iş bulmak ne kadar zor bilmiyor. Öyle kapılacak kadar donanımlı da değil ayrıca. Babasının bir borcu sebebiyle şu an maaş hesabı eksinin de eksisinde. Alacağı tazminat anca onu kapatacak. Üstelik ben bebek için tedaviye başlamıştım. Bunu yaparsan tedaviyi bırakmak zorunda kalıcam çünkü hem bebek bakıp hem evi geçindiremem dedim ve tamam erteleyelim dedi. Cidden çıldırıcam. Ben biliyorum ne olacağını ben aylarca çalışıcam o evde oyun oynayacak sonra kahvaltılara annesine gidecek. Keyif çatacak yani. Evde de bir şeye dokunmayacak. ben bir de gelip hizmetçi gibi ev işi yemek yapıcam. Asla böyle biri değildi ne oldu birden bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım da bu adam ikna olsun?

Eşimi nasıl ikna edeceğim?