Hisse ya da fon alırken temettü geliri gelmesi amacına mı, yoksa hissenin bulunduğu sektör, f/k favök yatırımları, bilançolarının iyi olması ve büyümeye odaklı olmasına mı öncelik verirsiniz?

Hisse ya da fon alırken temettü geliri gelmesi amacına mı, yoksa hissenin bulunduğu sektör, f/k favök yatırımları, bilançolarının iyi olması ve büyümeye odaklı olmasına mı öncelik verirsiniz?
Yani alsında anlamadım ama şöyle bir kez daha okuyup düşündüm hepsi de olabilir hem hisse hemde fon alabilirsin yani neye yatırım yaptığın da önemli şimdi batmak üzere bir şeye yatırım yaparsan büyük ihtimalle paran da batar ama yükselmeye devam eden bir şeye yatırım yaparsan kazanma olasılığın daha yüksek analiz yapıp bir araştırma yapıp en iyi olanı seçebilirsin tabi doğru anladıysam
Temettü veren fonlarda var hisseler gibi. Fonlarda zaten hisseler topluluğundan oluşuyor. Nihai hedef mutlak kazanç. Kesinlikle büyümeyi hedef alıyorum ben ama temettüsü çok iyi şirketlerde var.
Tamam :)
Kanka 2021 den beri borsadayım
Temettü Türkiye'de işe yaramaz. Çünkü Kuzey Kore'de biri burnunu karıştırsa bizim borsa etkilenir. Hisseyi kötü zamanda düşükten toplayacaksın ama böyle adetin çok fazla olacak havalar düzeldi mi hisse yükselecek ve o zaman satacaksın. Ben parça parça kazanç sağladığı hisseler oldu ama 2021 den beri gayrimenkul sektöründe 2 şirketin hissesini topluyorum. Zararım olsa da hava düzeldi mi ben kazanacağım. (Asgari ücretle çalısıyorum)
Şu an tam toplama zamanı. Öyle deme bence çok iyi temettü veren ve temettü vereceği zaman fiyatlarında her hangi bir düşüş görülmeyen çok şirket var. Ben daha çok büyümeye odaklanıyorum.
İkisinin ortak buluştuğu hisselerde vardır ancak büyüme odaklı olanlar bir tık ön plana çıkar. Temettü veren hisseler her yıl temettü verecek diye kural olmayabiliyor. Önemli olan sepetinin içinde hepsinden olması gerekir.
Temettü geliri, genç ile yaşlının araba kullanmasındaki fark gibidir. Temettü ile max 40 yaparsın, iyi bilanço ile 140 yaparsın. Borsa da temettü korkakların yönelimidir.
Bu soruda kesin bir doğru yok, tamamen yatırım tarzına ve hedeflerine bağlı. Eğer düzenli pasif gelir istiyorsan temettü hisseleri güzel bir seçenek sunar 💸 Tatlı tatlı temettü almak insanın motivasyonunu yüksek tutar. Ama “ben uzun vadede katlanarak büyüsün, gelecekte ciddi değer kazanayım” diyorsan büyüme odaklı, bilançosu sağlam şirketlerin peşinden gitmek daha mantıklı olur 🚀
Ben genellikle önce şirketin sağlıklı büyüyüp büyümediğine bakarım, para nereden geliyor, borç yükü nasıl, sektörü geleceğe uygun mu diye incelerim. Temettü bu aşamada, kaliteli bir bonus gibi oluyor. Sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle devam et, unutma YTD 😛 Uzun vadede sakin kalmak da en az doğru hisseleri bulmak kadar önemli!
Cevap
6Cevap
Hastanedeki çaycı abinin ònerdiklerine öncelik veriyorum🥲
Kendin öğrenmeye bak birazda, fikir al ama yönlendirmesinler seni.
Temettü vermesi yatırımcısına deger verdiğini gösterir ama kazanç kısmı düşük olur bir bakıma garanti kazanç az risk için tercih edilir
Diger türlü riskli ama yüksek kazanç beklentisi olur
Zaten borsa dedigimiz beklentiyi satar onu degerler
Büyümeye öncelik tanırım.. Temettü çok da önemli değil.
İkisi de makul uzun vadede ikisi de güzel ama kısa vade de temettü pek tatlı gelmiyor
Ben temettücüyüm 3 yıldir
Büyüme
Temettü gelirine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?