Finansal anlamda yükselmek?

18 yaşındayım 19uma girmek üzereyim. Mezuna bıraktım amacım bu sene tekrar yksye girip yapabileceğimin en iyisini yapmak. Malum ülkenin hali belli. Ekonomi belli. İnsanlar belli, oturduğum yerde hem yan taraf hem de üst taraftaki dairede Iraklılar oturuyor. Genel anlamda ülkede elalem ne de der diye insanlar istediğini ya yapamiyor ya da yaparken huzursuz oluyor. Ayni zamanda gittikçe tacizciler arttı. Özellikle sokakta yürüdüğüm zama köşelerde grupça toplanıp dikizliyorlar vs... Dolar artıyor, yaşam kalitesi azalıyor. Annemle görüşmüyorum, babam vefat etti akrabalarım yurda postaladılar ve her zaman onlar için bir hata oldum. şu an sevgilimle yaşıyorum. Ama hem hayatımı sonsuza kadar paylaşmak istediğim birisi değil hem de anlaşamadığımızı hissediyorum. Yazın garsonluk yapıp kendi paramı çıkardım. şu an ne yalan söyleyeyim sadece onun parasıyla devam ediyoruz. O asla sorun etmiyor aksine beni bir noktada sahipleniyor. Lakin bu şekilde istemiyorum. Bu muhitten, bu ülkeden gitmek istiyorum. Sırf bu yüzden doktorluk okumak istiyorum yurt dışına açılmak ve iyi bir gelir için en ideal mesleklerden biri özellikle sağlık bazında. Ama daha fazlasinı istiyorum. Finansal anlamda yükselmek, para nasıl ciddi anlamda kazanılır ve sadece o mesleğe bağlı olmadan nasıl özgürlüğümü satın alabilirim? Nasıl bu dünyadaki ne akrabaya ne de eş dost birine muhtaç kalmadan bu ülkeden s*ktirip gidebilirim? Ne okursam ne öğrenirsem maddi anlamda kendime katkı sağlayabilirim? Bu konuda ciddi anlamda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. (Saçma sapan, yargılayıcı yorum yapanlar şikayet edilecektir.)

Finansal anlamda yükselmek?