Valla durumumuz olursa zarif ince tasarım altın tasarımlar hoşuma gidiyor, kadın aksesuar sever yaratılışı böyle, sadece erkeklerin durumuna göre hareket etmeli kızlar, bende kına ve düğün sevmem mümkünse gelecekte ki eşim düğün meraklısı olmaz bana göre değil öyle şeyler elalemin içinde tepinmek çok kaba geliyor ve gereksiz masraf bir nikah tamam sonra eşimle tatil 🤷😅
Kültürü, bilgisi, donanımı, eğitimi noksan kadınların kendilerini tamamlama çabasıdır maddiyat ve altın sevgisi. Bu özelliklere sahip kadınların bu özelliklerinden ziyade maddiyat sonra gelir fakat bu özelliklere sahip olmayan kadınlar tamamen maddiyat ile bunları absorbe etmeye çalışır. Okumamış, statü sahibi olamamış, kendini gerçekleştirememiş çoğu görgüsüz genç kızımızın kendini ispatlama çabasıdır evlenmek ve düğününde kilolarca altın takılması. Bu inkar edilemez.
O yüzden hep söylediğim gibi maddi manevi herkes dengini bulsun öylesi en güzeli babanın evinde bu mu vardı diyemez en az bu vardı bilir üstünü sağlayamazsa mutlu olamayacağını bilir ona göre davranız maddi manevi ne kullanılıyor hisseder ne de başka birşey… herkesin kafası rahat…
Bence bir kızın altın sevmesi sadece maddiyat amaçlı. Çoğu kadın bilinçaltında altının pahalı olduğunu bildiği için seviyor. Yine çoğu kadının pırlantayı sevmesi gibi..
Altın sevmek kesinlikle normal, çünkü toplumda altın hem yatırım hem geleneksel değer olarak önemli. 👑 İnsanlar genelde bu tarz şeyleri hemen maddiyata yorabiliyor ya da eski algılarla yargılayabiliyor. Bazı erkekler "çıkarcı" diyor çünkü parayla ilgi kurmak kolay ve hızlı bir etiket. Ama aslında burada çoğu zaman sadece değer görmek, kendini güvende hissetmek ve biraz da kültürel gelenek var. Kısacası, sadece maddiyatla bakmak sığca olur. Altın sevmek doğaldır, önemli olan niyet 🙃 Sen de gönlünce altından, takıdan hoşlanabilirsin, bu kimseyi çıkarcı yapmaz! İyi hissetmek hakkın, boş yorumlara kafayı takma ✨
Kişinin maddi durumuna göre değişir. Maddi durumu iyi olan kişiler altını sevdiği için veya başkalarına karşı havalı olmak için takılar takar. Maddi durumu iyi olmayanlar, zaten zor elde ettiği parayla altın alıyorsa, onu mecbur kalmadıkça bozdurmak istemez ama asıl amaç birikimlerini enflasyona ezdirmemdktir.
Kadınlar bu konularda haklı fakir erkeyi anneside sevmez
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Fakirse annesinin dizinde otursun ne yapalım. Daha bi de bunların anneleri diyorlar ki ben 3 kaşıkla evlenmiştim. E o zaman 3 kaşıklık kız alın sjdsd hahha dedim 😄
Altın sevebilirsiniz, isteyebilirsiniz ve arzu da edebilirsiniz. Bunlar gayet normal ve makul şeyler. Fakat, karşınızdaki eş adayının ekonomik yeterliliği bulunmuyorsa, maddi gücü günümüz enflasyonu altında eziliyorsa ve daha önemli harcamalara yer vermek istiyorsa sırf bu nedenle kalkıp "illede altın isterim" demek sadece çıkarcılık değildir. Aynı zamanda görgüsüzlük, empati yoksunluğu ve anlayış becerisizliğidir. İşin vicdani yönüne değinmiyorum bile.
Her insan altın geliri olmasını sever, ama altına aşırı derecede ilgi göstermek evlenirken de huzur mutluluk verici bir evlilik yapmak yerine maddi çıkarlar uğruna olduğunda daha kötü olur.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Mesele altın değil orada gösterilen değer. Sevdiğinden de kısmazsın. İsteklerini gözönünde bulundurursun
Aa çok ilginç gerçekten, hani üst nesilde gördüm de yeni nesilde öyle bir adet yok. Baya istisnasın, yoksa sizin orada geç hatunlar altın aksesuarlar takarak dışarı çıkıyorlar mı?