Bugün instagramda Koreli bir kadının kolunda da altın bilezik gördüm. Bizim milletimize özgü değil yani bu durum.

Bugün instagramda Koreli bir kadının kolunda da altın bilezik gördüm. Bizim milletimize özgü değil yani bu durum.
Altın çok uzun zamandır kullanılan ve yüksek değeri olan madenlerden birisi. Ben gösterişten ibaret buluyorum. O kadar altınla sokakta gezemezsin zaten, kesin çalarlar. Sadece fotoğraf çekmelik, özel günlerde hava atmalık olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle bir tarz filan değil bence.
Bilmiyorum süslenme hevesi herkeste var ama neden altın? Yatırım olsun diye alır kenara koyarsın o ayrı. Ama neden bilezik, kolye, küpe hatta saat alır ki insan? Ben hiç sevmiyorum altını. İlla süslenmem lazımsa gümüş alırım veya doğal taş. Hem hafif hem de gerçek. Altın çok sahte geliyor bana bir de neden her yere götürelim ki altın alsak bile
Bence de saçma bir durum
Önceden gümüs kullanıyordum sonra çeliğe evrildi ama fiyatların bu kadar abartılmasi sebebiyle yalan yok altına döndüm ince zarif küpe kolye alıyorum kararma derdi yok en azından altın diyorum. ama oyle şıkır şıkır takıpta gezmek tarzım değil.
Bilmem hiç araştırmadım. Muhtemelen eskiden başlık parası diye verildiğinden kadınlara özgü olarak kaldı
EİC için teşekkürler ☺️🙏🏻
Ricalar
Cevap
10Cevap
Asya’da daha çok var bu altın takma sevdası, gösteriş, ekonomik durumu belirtme gibi anlamları var
Gösteriş, hava atmak, kendini zengin gösterme…
Aynı şekilde bağımlı olan erkeğe var bizzat dayım 🤣😂🤣😂🤣
😳😳
Dayım da bizzat kadınlar gibi parasıyla Altın alıyor 2023 martta kuyumcu da 480 gram altını olduğunu bizzat gördüm dayı boz yatırım yap diyorum böyle iyi boş ver diyor 🤷♂️🤷♂️🤦♂️🤣😂🤣
Takmıyor ama di mi? O da yatırım sonuçta. Rahat bırak adamı😂
7 ayda bir yüzüğünü değişir o kadar 🤣😂
Beni evlendirsin boşuna durmasın orada
Biraz da evlilik yoluyla kandırılayım diyorsun😂
😂🤣😂🤣 aynen öyle ama eli görüp görebileceğiniz en sıkı ve cimre insandır 🤦♂️🤦♂️
İnsan az dayısına çeker. Sen gittin halana mı çektin🤣
🤣😂🤣😂🤣 yok be halam idare eder ama amca çok fena 2020 de dolandırdı beni 5bin TL gitti her arayıp istediğim de iban gönder atıyorum diyor ama gelmiyor 😂🤣😂🤣😂🤣
Ahaha mecazi olarak atıyor bence🤣
🤣😂🤣😂 amca vermeyeceksin söyle diyorum yok be olum söz iban ver 5 dakikaya hesabında diyor atıyorum gelen giden yok sanırsın hayal gücü ile göndermeye çalışıyor 😂🤣🤣😂
Erkek kadına erir kadın altına altın da ateşte erir
Ben erimem. Yatırım amaçlı alıyorum. Başka bi kadın da bileklik yaptırmış çeyreği. Daha değerli mi hissediyorlar takınca acaba?
Bilmiyorum ama kadınlarda altına karşı bir zaaf var yani
Acaba kadın değil miyim ben neden sevmiyorum 😅😅
Takmayı ben de sevmiyorum 😄
O kadar hırsız kap kaççı var ne gereği var yaani😅
Oh tek değilmişim hee😅
Ne demek efenim 🤝
Bence altın bilezik takmayın başınız belaya girer haberlerde gösterdi siirtte 2 çocuk annesi kadını bilezikleri için komşusu tarafından öldürülmüş
sanırım güzel olduğunu hissetmek :)
çok severim altın 😃
Takmayı sevmem ama altını severim 💛💛
Bu kadar hırsızlığın, şiddet olaylarının olduğu dönemde altın takmak çok saçma geliyor bana.
Yatırım için ben de severim.
Ne bileyim, nasıl keyfi takıyorlar anlam veremiyorum.
Değerli bir maden
Eskiden kalma bir gelenek ve kadınlar parayı sever
Görgüsüzlük
İşte mllık
Keko olduğunuz için
gösteriş amaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?