Alinmasi gerekiyo ki zaten gelin ile damada kaliyo gelinin ailesine degil 😚 bizdede istendi dugunden sonrada o altinlarla beraber ev alindi simdi ac gozlulukmu oluyo bu? Suda var evlenin biz gelinimize elimiz bollasinca takariz diyolar tabi yersen 😂 arkadasim bu bir gelenektir gelinin mihir parasidir fakat erkek tarafinin gücü yoksa zorlanmamalidir
12 Yorumla- +1 yıl
Mehir i muaccel diye bir şey duydun mu?
- 6 ay
Diyelim ki ev alıcaksınız bu kadar altını alıp değer kaybettirmek yerine gram altın alıp veya fiaze yatırıp mantıklı değerlendirmek de var. Ama niyet farklı illa o bilezikler setler düğünde gösterilecek şovu yapılacak. Kızlar kendilerine değer biçilmesinden şikayetçi ama ailelerinin istediği altınlar kıza değer biçmiş oluyor. O zaman ben de bu kadar para veriyorum malım gibi kullanırım derim ve bu evlilik uzun sürmez.
En İyi Cevaplar
Evleniyon mu yoksa 😊😊
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen yorumunu güzel yapan bir kişiye bilezikleri hazırlayıp teklif edeceğim. :)
- Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılGramı 193 lira olan altından haberi olmayan atıp duruyor altın uçmuş 100 gram isteyen var aralık ayında görücü istedik birini herşey iyi gidiyor bir baktım ailesi 40 gr altın 10 bin çeyiz için ev olacak işi olacak vs vs anneme sakın muhatap olmayın dedim bune ya kız mı satıyor öyleleri anlamadım ki.
66 Yorumla- +1 yıl
İşim olmasa neden evleneyim dedim tamamen görgüsüzlük valla 2 kız kardeşim evlendi mutlu olsunlar 1 er bilezik yeterli erkek tarafını borçlandırıyorlar sonra geçimsizlik
- +1 yıl
+1.
- +1 yıl
@NilDoğanays teşekkür ederim hiç alınmaz demiyorum alınır da bu kadarı çok altından evden önce çiftlerin birbirinin ahlakını istemesi önemli. birbirlerini tanıdılarmı sadık oldular mı beraber de alırlar samanla herseyi.
- +1 yıl
Duruma göre yapılır herşey niyetler temiz olsun yeter ki birbirlerine karşı şeffaf olsunlar. Benimde bildiğim bir bilezik yeter durum yoksa o da düğünde gelinin kolu boş kalmasın diye derler
- +1 yıl
@NilDoğanays aynen öyle
Bizim insanımız bazı adetleri kendilerine yorup abartmaya bayılıyorlar. Gram gram altın ve para şartı koyan aç gözlü kaynanalar çok. ✊✊ şuraya da vurayımda Allah uzak eylesin. 😂
Adetler bazen çok can sıkıyor.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
+1 yılmerhaba öncelikle bende bırakayım yorumumu yıllar sonra okuduğunuzda belki yararım olur diye yazıyorum 10 yıllık ilk aşkım gözbebeğim dediğim ilişkim vardı herşey çok güzeldi ve iyiydi elimde 5 kuruşum yoktu ilişkime başladığımda allah nasip etti bir kaç yıl sonra iş kurdum ve zamanla herşeyimi yaptım çok şükür yıllar sonra evimizide ortak aldık döşedik bineceği arabasına kadar almıştım her istediklerinede tamam diyen biriydim bu zamana kadar herşey sorunsuz borçsuz saygı ve sevgiyle karşı aileyi de hiç bir zaman üzmeden saygımı bozmadan gelip gittim tabi düğüne 3 ay kala 2 adet 25 gram saçmalığından dolayı evlilik işi bozuldu kız arkadaşımın 2 tane 25 gram olmassa bu iş olmucak bozulucak demesiyle annemi aradı tabi daha öncesinde adettendir annem babam yapmış zamanında altınları sadece yapılmış altın ile istediği altın arasında 3 5 gram farkı vardı ve altın gram farkı hesabını sorduktan ve 25 gram istediğini direttiği için işler koptu ve saçmalığa dönüştü zaten düğün öncesi 100 grama yakın takmıştık kız arkadaşım triplere girip bizi engelledi ve sildi tabi ondan sonra olan oldu ve bitti bir kızın arayıp altın istemeside moda olmuş artık bende artık dayanamadım ve bitirdim altıncı çıktıklarını bu olaydan sonra gördüm ve kibirli oldukları içinde bırakın gelip konuşmayı bizimle konuşmayı bir özür bile dilemediler varları yokları para olmuş bu insanların defol dercesine eşyalarımızı almamızı söylediler nişanda taktıklarımızda cabası fakat bu kadar yaşanmışlıktan sonra bizim aşkımız 3 5 grama kalmış olması çok yazıktı ben de sonradan farkettim aşırı üzüldüm paraya pula asla tamah etmeyen ve itibarı olan biriyim sadece sevdiğim ilk göz ağrım yanımda olsun diye herşeyi yaptım her zaman sadece tek üzüldüğüm 10 yıl ve verilen emekti bakmak ile görmek farkını bugünden sonra daha iyi anladım ders olsun banada artık siz siz olun herşeyi baştan konuşun biz konuşmadık kolay geçer diye ama olmuyormuş kız saçmaladı beni sevmediğinide zaten bu altın diretmesinden sonra çok iyi anladım birde kız tarafınında durumu bizlerden iyi ama sonradan görmeler o yüzden bu şekilde olduklarının kanaatını verdim seven insan 1 tl bile tenezzül etmez koşar gelir bende bunu bekledim yıllarca ama olmadı biz karşıklıksız paraya önem vermeden insan gibi sevdik sonuç bu rabbim bu insanlara tez zamanda hidayet verir inş
112 Yorumla- +1 yıl
Bir de noktalama işareti kullansan tam olurdu
1 yılŞimdi şöyle bir şey diyeyim. Öncelikle Altınlar gelecekte olurda sıkışırlarsa, ev araba vs. alacaklar para eksik diye lazım olur amacıyla isteniyor eyv. Ama bu altın isteme olayı damat adayının durumu bu istenen altın miktarını herhangibi bir borç altında kalmıyacaksan istenmelidir. misal benim görüştüğüm kızın ailesinin isteyeceği tahmini altın fiyatı 520 bin tl tutuyor. 6 bilezik 2 metre zincir güncel kur ile 520 bin tl yapıyor. diyelimki benim dururmum yok, ben bu altınları kredi ile aldım. 520 bin tl 4 yıl taksitli 900 - 950 bin tl geri ödeme istiyor. ee bu zaten beni 4 yıl borç batağı içinde sürükleyecek. Ayrıca kredi ile yatırım mı olur gelecekte sıkışırsam diye köşede bekleteyim? Tefeciye gitsen o da ayrı bir dert. Borç edeyim desen o parayı kimden borç alacaksın? Hadi aldın diyelim kimse tl olarak vermez yine döviz verir. o aldığın borçta = kıza verdiğin altındır. bi taraftan borcun artarken ve sen onu ödemek zorundayken köşedeki altın değer kazanacak. Ne anlamı var yani? Evlendikten sonra yıllarca borcun içinde yüzdükten sonra bu seferde bi ev sahibi olayım diye para toplayacaksın. Hani aşk, hani evlilik, hani mutluluk? Gelin ve Gelin Ailesi gerçekten mutluluk istiyorlarsa ypaıcakları şey şudur. damat adayı mutluluk ve refah verebilecek mi? bakmaları gereken tek şey budur. yok altın yok zincir falan bu kısaca altın alınsın borçlar yapılsın maks 2 3 yıl sonra ayrılık olsun demektir benim gözümde.
21 Yorumla- 1 yıl
Ayrıyetten cidden neden erkek tarafına bu kadar şey dayatılıyorki? ev dizme, düğün, kına, nişanı nikahı cartı curtu, balayı falan. Erkek miletti cidden yolunacak kaz olarak kafalara kazınmış. bide ayrılıkta yetmiyor gibi nafaka falanda veriyoruz. Affedersiniz ama erkek miletti nasıl gidip sağda solda iş arıyorda kadın miletti de gidip iş arıyabilir. mağazalara başvurabilir. ben niye ayrıldığımız zaman belirli bir miktar gelirimden vermek zorundayım ki. ben ne yiyecem. hani eşitlik nerde adalet nerde. erkek milleti niye borç altında yaşamak zorunda. mutluluk istiyorsanız adam akıllı sizi mutlu edebilecek birini bulun evlenin. zorlamayın şansınızı çok.
+1 yılGram gram altın istemek bana kız bir malmış satılıyormuş hissi veriyor. Ne yani bana 10bilezik taksa benim değerim 10bilezik kadar az mı? Ya da 15,20... Bunun sonu yok. Herkes bütçesine göre yeni evlenene yardım amaçlı içinden geleni takarsa takar, takmazsa canı sağolsun.
61 Yorumla- +1 yıl
Bazı yörelerde malmış kadın.
Kadına karı demek gibi mesela...
Direkt ayrılma - nişan atma sebebi. Ciddiyim. Kız aşırı şeyler isterken duruma uyanmayan bir erkek sonra çok dizini döver. Benimle mi evleniyor yoksa altınlarla mı? Önce bunu bir netleştirmek gerek. Günümüzde çok sayıda kız erkeği yolunacak kaz olarak görüyor. Uyanık olmak gerek. Dolandırılmamak için...
60 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yıldoğru istesinler de B. K unu çıkarmadan. berde ya hindistan da mı ne sadece başlık parası 30 bin tl miş :D
kıza takılxak altınlar cartlar curtlar hariç
yani evlenebilmek için önce kızın babasına 30 bin tl bayılıyoz :D sonra isticekleri altın düğün masrafları falan. kısaca bir 100 bin tl ye kız alıyon :D11 Yorumla- +1 yıl
Kıza hem sperm vermek için dönör oluyoruz bi de üstüne para mı vercem?
Kendini veya kızını mal olarak gören ister , bana göre çok saçma kurallar.. Hiçte adil değil tabi ki insanları evlilikten soğutan gereksiz gelenekler..
91 Yorumla
+1 yılBence gereksiz. Çünkü kızlara altın takma adeti, birşekilde kızların kiyida parası olması için oluyor genellikle. Eğer bu kadın zaten kendi ayakları üzerinde de durabilecek gelire sahipse düğündür, takıdır bunlar boş bence
80 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen almam şahsen. Ecnebiler bunu anlatınca dumur oluyorlar. Evlenirken taraflar bir iirne hediye alır, alış veriş yapar gibi altın almak da ne falan diye soruyorlar.
Su basit mantığı insanımız yürüyemiyor nedense.50 Yorumla Yatırımlık falan diyorsunuz ama ben 2 ay nişanlı kaldımİkimizde kamu çalışanıyızBenim ayrı Eski Nişanlımın ayrı birer dairesi var ve kiracılar varÇok şükür sağlığımız yerimizdeHiç engeline falan bakmadım ve kusursuz sevdik birbirimiziİsteme esnasında kız tarafının 150 gram altın istemesi ne kadar doğru kiBir de dediler ki bu altınlar olmazsa nişan olmaz dediler Tamam altın istenir eyvallah ama şu kadar gram olsun olmazsa bu iş olmaz diye diretmek doğru muGücünüzün yettiği kadar verin diyebilirlerdi ve nişanda bileziksiz olmaz dediler zorla bilezik dayattılar Zaten maddi olarak ikimizin de ayrı ayrı daireleri varken bu kadar altın istemek nedir yaniYanlış anlaşılmasın Altın istenir ama gücünüzün yettiği kadar diyebilirlerdiAma onlar direttiler Benim babam emekli olmasına rağmen hala çalışıyor inşaat işçisi olarakBir de kız diyor ki bu altınlar olmazsa bırakalım birbirimizi diyorBu gösteriş yapmak değil de nedir acaba
31 Yorumla- +1 yıl
Bana takamıyorsanız emitasyon da olur demişlerdi
+1 yılAdam gibi adam sülale vardır çöpçü dahi olsa ya da inşaatçı kızının sevgisi için tek kuruş istemez , gelenek adı altında kızını pazarlayan vardır altın değil zamanı gelince donunu ister
62 Yorumla- +1 yıl
@sallagec sen de vermezsin olur biter
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu altın işleri yüzünden bir düğün 100 bini buluyor kimisi geçiyor ve herkes evlilik hayatına borçla başlıyor gösteriş için altın alınıyor borca giriliyor sonra ödemeye çalışırken maddi zorluklar başgösterince de evde huzursuzluk başlıyor tartışmalar ve boşanmalar. Bence erkeğin üzerine çok şey yükleniyor maddi açıdan. Ülkemizde her kız prenses zaten babasının evinde görmediğini evlenince kocasından bekliyor. Sırf arkadaşının eşinin dostunun akrabalarının eşlerinde var diye. Eşi işteyken arkadaşı arar ay canım bizimki bı araba almış şöyle soylu böyle boylu akşam eve gelince arabayı değiştirelim falanlar almış aynı şey düğünde de geçerli falanlara 15 bilezik takmışlar benim ya da bizim kızımızın ondan neyi eksik diye uzar gider bunlar.
10 Yorumla20 gr lık 8 tane enli bilezik istedim damadın evi olacak cunku benin ailemden buyuk bir miras kalacak kusura bakmasin ben o kadar mal mulk ile geliyosam o da o yasina kadar bir seyler yapmis olsun yani
621 Yorumla- +1 yıl
Kendine parayla fiyat biciyorsun yani.
Kadının parayla satılan a birsey deniyordu ama.
Tabii taksitle olunca başka türlü oluyor herhalde. - +1 yıl
sen o zekanı bunlara harcama canim o kadar dayak aldatilma vakasıni hakim tazminat bile vermeden bosuyor kadinin da bir güvencesi olmak zorunda zaten kendini bilen erkek kendisine bir sey olursa karısı kimseye muhtac olmasin diye kadın istemeden alir onları sen uzerine alinma erkekler bilir zaten
- +1 yıl
Valla kendi ülke kizlarina gelince mıy miy ama suriyeden ordan burdan baslik paralarina milyarlar basiyo bizim ülkenin erkekleri benim de avim var ve kız tarafı 8 bilezik istedi daha neler neler tamam dedik aldık hamama giren terler mebir hakkı var islamda kimse kusura bakmasin zoru gören altin zamlandı diyen isyana geciyo ama isyan edenlerin %80 i günde 10 lira sigaraya veriyo 😂
- +1 yıl
Hakim tazminat bile vermeden bosuyormus, yalancıyı? Turkiye'de mahkeme her daim kadını koruyor, bari bunda yalan söylemeyin.
Parayla satıyorsunuz işte kendinizi, bari bahane bulmayın, Suriyelilere sulanan keresteler beni ilgilendimiyorlar sahsen.
Ben ben olmadan birilerine muhtaç olacak, bir kişiliği olmayan kadınla zaten evlenmem. - +1 yıl
Bizim bir abi var Odessa'da. 50sinde falan 20 kusur senedir yurtdisinda mekan işletiyor.
'Türk erkeği hayatının en ağır kazığını Türk bir kızla evlendiğinde yer, her zaman boyledir' der.
Al işte bir örnek. Daha evlenirken ilerde bana mal kalmaz, ortada kalırım, bir güvence olsun.
Kafaya bak mk. Hayır bir de bahane şu, ortada kalırım, kadın mağdur olur.
Bir tane erkeğin parasına cokemdigi taktirde hiçbir bok olamayacak biriysen, belki de mustehak tir hiç düşündün mü?
Hayata geliş amacınız birine yamanmak
- +1 yıl
Malı mülkü başkasının üzerine yapmasını görüyor mahkemeler
- +1 yıl
ben düm rahat rahat uyurken arkamdan baya bir saydırmışsın komik olmuş benim zaten bir isim mesleğim ve yorumda da belirttigim gibi ailemden mal varligim var. Asalak olarak yaşamak tarzım değil ama anlamak işinize gelmiyo türk kızlarıni begenmeyen begendigi kizi alsin bana ne 🤣
- +1 yıl
Bilgi yanlışını düzelttim ben sadece
Başkasının üzerine yaparak yırtamazsın mahkeme görüyor - +1 yıl
Herkesin kendi görüşü ben kararlarima saygı duyan birini beklerim siz de kararlarinıza saygı duyan birini beklersiniz 😏 kadin bir erkekten bin kat daha fazla yıpranıyo evlilikte o yüzdendir kiiiii kadın ne istese hakkıdır bu benim görüşum kimse uymak zorunda değil ancak saygı duymak zorunda ağır ithamları da kendilerine iade ediyorum kimseye hakaret ya da ithamda bulunmadim kimsenin de bana bulunma hakki yok kendinize iyi bakın 😊
- +1 yıl
Yalan söylüyorsun hacı, milletin tepkisi ona.
- +1 yıl
hacı lafını kabul etmiyorum onu belirteyim benim 9 yaşında kızım var bosandım ve 4 sene sürdü davam yalan söylüyosun demesi kolay da gelin bir o adliyeye okuyun yazılanları hakimin karşisına bir çıkın benim gibi hatta %100 kusurlu olan eş o kadar mal varliginin icinde ben belediyeden gida yardimi aliyorum nafaka tazminat ödeyemem desin bunu derken de adliyeye bmw ile gelsin hakim onu haklı bulsun cocuga 200 lira nafaka baglasın o zaman görürum ben sizi benim yillarim emeklerim yoktan var ettigim yuvam dagildi astim hastasiyim yogun bakimdayken aldatildim ben can cekisirken o evimde baska kadinlarla yatip kalmış hepsinin ispatı vardı o mahkeme neden babasının üzerine mahkemeden hemen sonra aktardigi mallarin hesabini sormadı? bilip bilmeden konuşmanız da benim zoruma gidiyo
- +1 yıl
Adam sana para vermek zorunda değil, aldatıldım, adam şerefsiz, tamam.
Ama bu sana evini falan kaptırmayın gerektirmiyor. Çocuk için adam akıllı bir aylık tedarik dışında, hiçbir şeyi haketmiyorsun heec gusra galma - +1 yıl
Kadının aldatinca öldürülmesini savunan mi var burda?
Sapla samanı birbirne karıştırıp durma. - +1 yıl
Kadın aldatınca canıyla ödüyor?
Cinayet onlar cinayet
Hukuk ayrı bir şey
Biraz beyni kullan - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bu durumda babasına da bişey deniyor neydi? Heh p**ezevenk galiba
+1 yılHayır bence değil. Sonuçta evlilik iki kişinin hayatini birleştirmesi demek. Peki neden tek tarafa masraflar falan yükleniyor? İki taraf da paylaşmalı. İlla hediye istiyorlarsa karşılıklı alınmalı.
42 Yorumla- +1 yıl
Sen seni çekip çeviren hemşirenin ellerinden ananın her iki elinden ayağından öpeyim
- +1 yıl
Tam tersi benim annem aşırı gelenekçi ve yobazliga kaçacak şekilde dindardır ama yine de annemi çk seviyorum❤️
+1 yılNikahın şartlarındn biri mehirdir, mehir ufak bir çöpte olur ama zamanımıza baktığımızda insanlar mehir olarak altın istiyor, hakkıdır alınması gerekir.
34 Yorumla- +1 yıl
Ben onu imam nikahın da var olarak biliyorum. Günümüzde çoğu insan da imam nikahı yaptirmiyor.
- +1 yıl
Oda kişilerin kendi isteklerine kalmış
- +1 yıl
O zaman resmi nikahta altın alınmaması gerekir. Daha doğrusu imam nikahı yapılmıyorsa.
- +1 yıl
Orasını bilemem kişilere kalmış bişey
+1 yılElinde paran yoksa o kadar bunu açık açık söylersin. Benim o kadar maddi durumum elverişli değil... tane altın/bilezik alabilirim diye baştan söylemelisin.
40 Yorumla
+1 yılBu artık gelenek haline gelmiş, aslında olmasa da olur ama illa isteniyor ise de bu damat tarafını borca harca, zor duruma sokmayacak miktarda istenmeli görgüye uygun bir şekilde.
20 YorumlaAltın zaten yine erkek tarafının oluyor. İstemenin tek amacı düğünde herkese göstermek takmak falan.
33 Yorumla- +1 yıl
Boşanma olmasına gerek yok borç almış oluyor erkek altınları
+1 yılBence denmeli ki
Siz nelere layık görüyorsanız oğlunuzu ona görede kızıma altın takın asıl amaç 2 gencin huzurlu yuva kurması
Denmeli e kaynana da bu lafın altında kalmaz herhalde24 Yorumla- +1 yıl
@sallagec Hayır bu laftan sonra kaynana neyi layık görürse o kadar bir daha altın konusu açılmaz
+1 yılEvime alacağım o kadar masraf üzerine birde bu. Evlenince ona göre sorumluluk sahibi olurum bende ya da hiç almim ben yabanci hatun gibi var mi dimi 😁
10 Yorumlahayır değil, niye ister ki? başlık parası da istesinler bari. kaldı mı böyle zihniyet, saçma.
50 Yorumla
+1 yılBence çok saçma yani isteniyor olması. Eğer zaten karsi tarafın durumu varsa böyle hediye olarak takacaktır ailesi ama illa istenmesi hoş değil
50 YorumlaEvet doğru, Baba olduğunu düşün kızını baska bir eve veriyorsun ve bir miktar altın kesimi yapıp Kızını maddi yönden sağlama almak istersin yani.
30 Yorumla
+1 yılBaşlık parası gitti bu geldi kızlarını bildiğin satıyor millet parasını veren alır anca diyorlar başka birşey değil
30 Yorumla
+1 yılBir bilezik olmalı en azından durumu varsa daha fazlası olabilir.
30 Yorumla
+1 yılerkek tarafını soymak gibi bişey bu altin elbette takılır ama bazıları adeti cıvıtıyor
30 Yorumla
+1 yılYapabileceğim kadarını alır sunarım amaç bizim mutluluğumuzsa gerçekten bu isteniyorsa kimse sesini çıkartmaz
10 Yorumla
+1 yılBen kendi ayaklarımın üzerinde dururum eğer adetse hediye ederlerse seve seve kabul ederim ama Güzel maaşlı bir meslek en garanti benim için
11 Yorumla
+1 yılBen suyun de istemiyorum. beraber evini alacan kuracam işte altınmış dugunmus bu ne zaten takılan altınları beraber harciyorlar kıza kalmiyo saçma yani
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin çoğu bu yüzden evlenmiyor samimi söylüyorum
bir düğün en ölüsü 50-60 bin tl ya mal oluyor, ortalama 70-100 bin arası
Durumu varsa amenna ama olmayan için evlilikten vazgeçiştir bu.40 Yorumla
+1 yılDuruma gore degisir eger durumu fazla yoksa bence abartili bir sekilde istememelidir.
20 Yorumla
+1 yılTabiki isteyecek kadının da kendini güvenceye alması için
21 YorumlaDüğünü erkek tarafı yapıyor üstüne de bunu yapıcaz ee başka :D
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılİstemeye gerek var mı. Zaten herkes elinden geleni yapar
30 Yorumla
+1 yılaz bile istiyolarrr erkeklere iyi oluyor hepiniz beter olun
89 Yorumla- +1 yıl
ne olduuu evlenmiyom zaten aman hepinizden soke sokke alcak kizlarrr herseye seyiniz kalkiyo
- +1 yıl
hadi hadi az laff cok iss esssekler calisin😂👊✋😎
- +1 yıl
Zaten bu gidişle kırkına varmadan anan turşunu kurar sen bu zihniyetle yaşamaya devam et Allaha şükür durumum çok iyi altın konusunda bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ama sen ve senin gibi zihniyete sahip insanlar için diyebileceğim tek şey değil gram gram altını bir kenara bırak şöyle dursun bedava düğünsüz verseler yine almam çünkü o kadar değeriniz bile yok gözümüzde çünkü değeriniz bedava bile değil mümkünse bir adamın hayatına yanlışlıkla falan gireyim deme yazık olur adama
- +1 yıl
@Solaraaystem34 düğünle dernekle altınla değer biçen biri daha...
- +1 yıl
@Freddy1616 lafı bana mı vuruyorsun görüş sahibine mi ona göre cevap vereceğim sana
- +1 yıl
@Freddy1616 lafı popon anlamasan anlayacaksın da hadi ordan et anlamasan da olur bak sen dalgana
- +1 yıl
O zaman bu altınlar kalkanı indirmek için mi isteniyor?
Evlenecek kadın ve erkek için çok rencide edici bir durum bence ailelerin böyle hesaplar yapması.
10 Yorumla
+1 yılAdil bence kiz tarafi her turlu eziyeti cekicek evlencek erkekten iki tane bilezik istemis cokmu?
13 Yorumla- +1 yıl
Ne eziyeti çekecekmiş?
- +1 yıl
@Freddy1616 evet erkek evi otel gibi kullanıyor çamaşır bulaşık temizlik yemek kadına bakıyor erkek hiç bir halt yapmıyor hem kiraya çıkacaksın hem evin bütün giderlerini ortak ödeyeceksin üstüne bide iş yapıcaksın oldu paşam
Gelenek haline geldi artık doğru veya yanlış bir önemi yok.
10 Yorumla
+1 yılOnu alacak parası yoksa almasın seviyosam zaten parmaklarımiza ip bağlasak farketmez bana
20 YorumlaBu altın aileye mi veriliyor yoksa gelinin mi oluyor?
10 YorumlaDurumunun yettiği kadar alırsın sende
Hiç almamakta olmaz.10 Yorumlab.. kunu çıkartmadıktan sonra istemeleri hakkıdır. atıyorum damadın maaşının 5-6 katı kadar meblağ uygundur derim
20 YorumlaOlmasi gereken budur zaten. Karşı tarafın istemeden alması gerekir. (Durumu yettiğince!)
11 Yorumla- +1 yıl
İstemeden alınır. Zaten...
Ancak, tanesi 60 gramdan 5 bilezik isteriz vs diyip sonra da iş altın pazarlığına dökülünce hoş olmuyor...
+1 yılcok sacma degilmi insanlar evlenmek icin milyar milyar para harciyolar birakin evlensinler 😂😊
20 YorumlaVarsa para alınır yoksa borçla alınmaz eğer ısrar ediyorlarsa nişanı atın vaz geçin sizi yoluncak tavuk gibi görüyolar görgüsüz çingeneler
31 Yorumla
+1 yılKızlar erkeklerle altınları için değil sevdikleri için evlenmeli ve evlendiği kişiden de bir karşılık beklememeli kız gidiyodu erkek de gidiyo o Zaman erkeğe de bir hediye alınmalı karşılıklı aynı şey alınırsa zaten alınmasına gerek yok 😜
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kimseden birşey istemem... kendilerine nasıl yakıştırırlar içlerinden nasıl gelirse öyle yapsınlar...
20 Yorumla2 bilezige kendini satiyor der ona gore muamele yapariz kardeş.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlınması gerek evet ama eğer gelip durumum yok şu an derse sevdiğim biriyse de anlayış ile karşılarım
30 Yorumlasaçma işler, insanları zor duruma sokmaktan başka birşey değil
20 Yorumla
+1 yılAdil tabi
Kiz almak kolay mı onlar size ömrünü veriyor evlat veriyor adam ediyor.369 Yorumla- +1 yıl
Gene aynı soruda senn...😁
- +1 yıl
Ulan paran olmazsa adam yerine bile koymuyorlar selam bile vermiyorlar
Şartlar bizi buna zorluyor. - +1 yıl
Ben evliyim zaten evlendigim adamdan da bir tane bile altın istemedim evlenirken.
Ailesi değmezlermiş keşke isteseydim diyorum hiç olmazsa altini kocama verir ev filan alirdik - +1 yıl
E banane yapın sizde...
- +1 yıl
Amaan naparsan yap hacı git suriyeli al diyecem onlar da altın istior😂
- +1 yıl
E cikaaaar o zaman.
Paralar da bitince sende yaşlanınca yanında bir evladın bile olmayınca anlarsin... - +1 yıl
E harca aga bisi demedimki
Ama bu gidişin birde dönüşü var diyorum herşey para değil çoluk çocuğun ailen olmadiktan sonra parası barsın. - +1 yıl
Sevdiğin kıza bir altını çok görüyorsan onlar napsın
- +1 yıl
Onlar sizin için katlanilmayacak ailenizin ignelemelerine katlanıyorlar. Sen onları hafif gorme
- +1 yıl
Kaynana dirdirina katlaniyorlar
Daha nelere katlanıyorlar
Bu da çok mu - +1 yıl
Normalde bekar olsalar bu kadar lafın altında kalmazlar mesela
Ama sizin için katlanıyorlar işte.. - +1 yıl
Algı malgi bilmem ben hacı
Zaten bu konuşmayı kimse okumaz merak etme uzun uzun - +1 yıl
Sana göre değil işte herkes binu doyrdur
Oğluna öyle degiller - +1 yıl
Elin kızına oyleler
- +1 yıl
Ben doğruları söylüyorum.
Bana mesela yapmadıkları haksızlık kalmadı bir günden bir güne arayıp da hesap. sormadim.
Nie itin hattı yoksa sahibinin var
Kocam için kocamin canı sıkılacak die - +1 yıl
Erkek altın harici mobilya alıyorsa kendi evine alıyor. Atiyorum koltuk almasa neyde oturacak parkede mi
- +1 yıl
Severek evlendim pişman değilim
Ailesi bakımından diyorum kocam çok iyi
Çünkü ben iyiyim ben şikayet etmiyorum onları yoksa bana yaptıklarını başkasına yapamazlardı. - +1 yıl
Konu o değil hayat müşterek TÜRK gelenek görenekleri de hep bu yöndedir zaten.
Ben de çok altın isteyip adamın belini buksunler demiyorum fakat altinsiz gelin de olmaz. - +1 yıl
Beni kim dinleyecek ki herkes kendi havasında ben yok desem de aldıracak olan aldırır
- +1 yıl
Yani diyorum ki
Seven adam alir
adamın durumu yoksa
Seven kadın da istemez. - +1 yıl
Hadi eyvallah.
- +1 yıl
Dünya asıl değil alışın.
- +1 yıl
Her şeyi tam ölçüsünde yapsaydık ne anlamı olurdu dostum
Ornek verecek olursam.
bir kızı peşinden koş. adan hemencecik alırsan basit kaçar.
Zor bulunan şeylerin değeri daha iyi bilinir
- +1 yıl
Ulen adil değil tamam illallah ettirsin
Sana katlanacak kız bul altını da surda kalsın 😁 - +1 yıl
Allah senin cezani vermesin
Tamam yeter
Günlük sinir dozumu aldim - +1 yıl
Tamam düş yakamdan😁
Buda beni mi topluyor nedir - +1 yıl
Trolluyor
- +1 yıl
Hay çenenin bağını...
- +1 yıl
Tamam iletirim..
- +1 yıl
Tamam diyorum neye yazıyorsun kardas😁
- +1 yıl
Allah seni alsın...
- +1 yıl
Trolluyorsun degilmi mikrop😂
- +1 yıl
Soruyu soran nerdesin lan😂şunu başımdan alin
Imdat diye bagiracam az kaldı...
Örf adet sayıyorlar adil olup olmaması önemli değil
10 YorumlaSenin ve ailenin yaşam şartlarının farkında değil ya da seni sevmiyo?
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok istiyorsa kaynana bana taksın altını zaten sembolik bir bilezik takar geçerim benim altın madenim yok.
00 Yorumla
+1 yılBen gelenekler bilmeyen bir insan olarak söylüyorum: bence doğru değil..
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİstemesi normal yok öyle bedavaya kız. Altın ilerisi için yatırımdır ikisi içinde.
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEşşeğin zkini diyorum. Gidin annanıza sorun bakim babanız ne takmış ve halinden memnunmu. Her işi bedavaya getirmeye çalışan züppe erkek modelleri !
Cevap sahibi+1 yıl@AaronBenElijah mal sensin benim yorumuma atlayan 😂 ben değil.
Cevap sahibi+1 yıl@AaronBenElijah he canım he görüyoruz kadınlara yaptıklarınızı. Çalışma işe gitme harçlık verme aldatma boynuzlama kadının elinde bir bok yok.
Ayrıca kendisini satıyor diyen Mallara bak altını kocasının evine getiriyor geri. Bukadar moronlar işte. İlerde sıkışırlar ev alırlar falan. bu türk erkeklerinden ne köy olur ne kasaba.
Cevap sahibi+1 yıl@AaronBenElijah seni napım ben ufaklık? Bana aklı başında erkek gerek böyle saçma düşünceli cahillerle ömür tüketeceğime kendim çalışır kendim yerim. Ayrıca canımı yakmalarına gerek yok çevremde görüyorum olup biteni önyargılı maymun
+1 yılNe sandin yani len garantimiz o bizim
227 Yorumla- +1 yıl
. d üff be hemen de ciddiye aliyosunuz siz de
- +1 yıl
Eger dini nikah da yapilacaksa her seyi göze almali bir erkek. Ayrildiklari vakit o kiza pek bisey kalmamis olacak nasilsa en azindan altin onun guvencesi olur
- +1 yıl
Komiksin. ddd
- +1 yıl
Napalim kardesim almazsin o zaman nikahina olur biter. dd
- +1 yıl
Hahahaha
- +1 yıl
Of amma taktin sende kafaya:D git o zaman cinsiyet degistir sana yapilsin helsi
- +1 yıl
O zaman neden bu kadar kastin anlayamadim tarafsız kendi görüşlerimizi sunuyoruz burada, madem gözün parada degil o zaman neden sabahtan beri paranın onun bunun lafini yapıyosun?
- +1 yıl
Pekala senin hayatin yorum yapmıyorum
- +1 yıl
Inkar etmeye kalkistigim veya kimseyi savundugum bisey yok neden üstüme yükleniyosun ki anlayamadım. Sozculeri degilim bu kafada olanlar varsa onlara anlat bu şeyleri ben sadece en azindan her kizin 1 bileziginin olması tarafindayim. adam alamayacaksa da zorlayacak veya dert edecek de degilim yani. d bence bu konu bu kadar abartilmamali
- +1 yıl
Iyi o zaman sende bilezik istemeyen birini bul evlen istemiyosan da evlenme amma yaptin yahu
- +1 yıl
Bela dönüp dolaşıp sahibini bulur aman diyim
- +1 yıl
Kelimelerinize az dikkat edin
- +1 yıl
Tamam ama bu sekil ifade etmen yanlış neyse kendinize iyi bakin hayirli aksamlar dilerim
Herkesin durumunA göre maddi Anlamda
10 Yorumla
+1 yılDeğil , birde boşanırken hepsini kaybediyorsun
20 Yorumla
+1 yılSaçmalık ya biz bir ev olacağız erkeği kızı yok
20 Yorumla
+1 yılAltını ne için istediği önemli
20 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri