Aileme çalışıyorum diye yalan söyleyip nişanlımdan para alıyorum?

Akıcı şekilde anlattım lütfen okuyun, kimseye anlatamıyorum birilerinin görüşüne ihtiyacım var.

Babam 65 yaşında. Çalışmasına engel bir hastalığı yok, kolesterolü var, ilaçlarını ağlıyor. Yaşına göre baya kalıplı kaslı bir vücudu var. Kızar, sinirlenir, döver, gücü küveti baya yerindedir. Ama keyfinden çalışmıyor. Tüm gün ya evde ya kahvede, başka bir b*k yaptığı yok.

Annemin ise karaciğer hastalığı var. Normalde çalışmaması gerekirken çalışıyor maalesef. Evlere temizliğe gidiyor, okullarda hademelik yapıyor… Devletin verdiği yardım hiçbir şeye yetmiyor. Evin kirası, faturaları vs. hep annemin adına. Bu yüzden babam bu kadar rahat, her şeyi annem ödüyor, o da ekmek elden su gölden yaşıyor.

Ben ise eczacılık 2. sınıfım. Derslerden kafamı kaldıramıyorum. Zar zor geçiniyoruz. Bu yüzden çoğu kez okulu bırakıp işe girmeyi düşündüm ama her seferinde annem engel oldu. Oku benim gibi olma diyor kendi ayaklarının üstünde dur diyor… Part time çalışmayı düşündüm ama eve girer girmez derslerle uğraşıyorum.

Sırf bu yüzden onurumu gururumu ayaklar altına alıp nişanlımdan maddi yardım istedim. Durumu anlattım. Tabi o ailemizin bu halde olduğunu bilmiyordu ben babam deyyuz gibi yan gelip yatıyor, tüm yük annemin omuzlarında demeye utandığım için çaktırmamıştık. Ama dayanamadım artık annemi hasta hasta bu hallerde görünce. O da çok üzüldü halimize babanın böyle biri olduğu aklımın ucundan geçmedi dedi. Okul çıkışı kütüphaneye gidip ders çalışıyorum, anneme de part time iş buldum dedim, nişanlımın verdiği paralara ordan kazanmışım gibi yapıyorum. Çok utanıyorum bu durumdan ama gerçekten aklıma başka bir şey gelmiyor…

Aileme çalışıyorum diye yalan söyleyip nişanlımdan para alıyorum?