Gizli Üye(30-35)1 yılHesap sorun degil. Yapmasi gerekenleri yapmiyorlar. Evi gecindir diyorsun ona mirin kirin ediyorlar. Evde bir tamir işi oluyor onu 2 sene 5 sene bekleten erkekler var. Aksama bir tabak yemek yapmasan soylenecek tipler, evin tanir isini falan 5 sene yapmiyor, avizeyi 1 sene boyunca takmiyor falan. Yapan takan da en sonu kadin dirdirindan kuttulayim diye yapiyor, evde bir eksik oldugundan degil.
Bir de baska kadin rica etseler yapiyorlar hemen gidip ama kendi evlerine gelince beklet babam beklet. Simdi mesela bizim evde mutfaktaki prizler yandı. Baya yanik gozukuyor. Annem dedi ki degistir sunlari 1.5 ay oldu degistirmedi. Annem diyor ki tehlikeli, aletlere bir sey olacak, apartmanin elektrigi atacak, umrunda degil. Ama aksam isten gelince yemegini hazir bekler. E sen erkek olarak evdeki isleri yapmiyorsun. Baslarinda patron vs olmasa, isteki islerini dahi erteler yapmazlar.
Ki devlet dairelerinde erkek ve olgun memurlara denk geldigimde isimi bir turlu halledemiyorum mesela. Gencler ve biraz genc yeni atanmis kiz memurlar daha iyi hallediyor isleri. Calisirken bile yoruyor bu erkekler insani. Daha 2 gun once devlet dairesinde isim vardi. Erkek memura denk geldim. Derdimi soyledim beni falanca yere yolladi, oraya gittim, o da. beni tekrar ayni yere yolladi, ayni adama gittim, tamam dedi isimi halletti. Kardes madem sen halledeceksin, girev senin beni niye ordan oraya savuruyorsun?
Ya yaptiklari her isi yalap şap yapiyorlar. Is yapmak istemiyorlar. Kadin isini birak, hani temizlik yap, cocuk bak vs hadi gecin bunlari, kendi erkek isi olarak kabul edilen isleri dahi yapmıyorlar. Tamiri de yap, meslegin varsa onu dogru duzgun yap bari. Onu yapma, bunu yapma. Kadinlardaki sabra hayran kaldim ama iste kadinlar yapiyor sonra. O prizleri kadin degistiriyor, o avizeyi kadin takiyor. Erkek isini de mecbur yapmak zorunda kaliyorlar. Bu kadar yorucu, kendi isini dahi yapmayan bir cinsiyet olamaz ya.
Kadin 1 hafta yemek yapmasin, cinsel iliskiye girmesin kadinlik gorevlerini yapmiyor diye bosarlar, bosanmasalar ustune aldatir, sen beni bos biraktin derler. E kadinlarda evin tamir isine sevgili yapıp mi cagirsin, elin erkegini mi cagirsin, elin tamircisiyle basbasa mi kalsin? Ozellikle genc evli kadinlar, elalemin tamircisi, lastikcisiyle muhattap mi olsun? Sorsan cok kiskanirlar, namusludurlar ama komsu erkege, tamirciye karisini, cocuklarini muhattap etmekten de cekinmezler. Ne kendileri iş yapiyor, yapamiyorsa bile oara gidecek diye birini de cagirmiyorlar. E sen yapmazsan, para gidecek diye baskasini cagirmazsan kim yapacak bu isleri.
Hesap odemeye gelene kadar o kadar is var ki. Kadinlara erkeklesti deniyor ama bugune kadar kadinlar kendilerine dusen hangi gorevi yapmadi? Annelerimiz, anneannelerimiz, genc kizlar hangi isi yapmadi, camasir mi yikamadi, yemek mi yapmadi. Bu prenses erkekler bu erkeksi gorev olarak gorulen isleri oteden beri yapmazken, yaparken nazlanirken kadinlar ailesini, cocuklarini her aksam ac mi bırakti? Evdeki uyeler giyecek temiz camasir bulamadi mi? Kadinlar gorevlerini, hatta kendi gorevleri disinda bircok seyi yaparken, erkekler bu isler bizim isimiz degil ben poset tasirim, araba kullanirim, tamir yaparim, calisirim gelirim gibi kendilerine bictikleri gorevleri dahi yapmiyorlar ki.
Lisede arkadasim vardi,2 yildir karanlikta banyo yapiyoruz demisti. Niye demistim banyonun lambasini degistirmiyor, annem denedi ama normal lamba gibi olmadigi icin yapamadi, oyle karanlikta banyo yapiyoruz demisti.
Yahu sorsan cok iyi aile babalaridir bunlar. Cogu aileisni, clouk cocugunu evde dahi rezil ediyor. Sorsan karisini elalemin erkeginden kiskanirlar ama tamircilerle muhattap etmekten sıkıntı gormezler, kendi erkek akrabalarina hanimini hizmet ettirmekten, kahve cay servisinde hanimini, erkeklerin onunde egdirmekten, servis yaparken belki kadinin kokusunu duyacaklar, belki acik bir yerini gorecek adamlar, bundan gocunmazlar. Yine kadin suclu olur niye dikkat etmedim diye. Al abi sen servis yap o zaman erkekligine bir sey olmayacaksa. Keske tek sorun hesap olsa. Erkek gorevi denilen seyleri yapmiyorlar. Hassas olduklari, kiskandiklari seylere kadini mecbur birakiyorlar. Sorsan adamlar, namuslular, kiskanclar hadi ordan. Her sey keyiflerine gore
93 Yorumla- 1 yıl
Ülkemizde erkekler çok tembel
En İyi Cevaplar
1 yılHer hesabı erkek ödemeliymiş… Ne güzel ya, kadınlar her sabah kraliyet sarayında uyanıyor, biz de banka şubesi olarak hizmet veriyoruz. Sanırım kredi kartı ekstreme "duygusal yatırım" diye not düşmem gerekiyor bundan sonra.
Lafa gelince “kadın-erkek eşitliği” diye naralar atılıyor, ama hesaba gelince eşitlik sihirli bir şekilde buharlaşıyor. Eşitlik sadece işinize geldiğinde hatırladığınız bir kartvizit mi?
Şaka bir yana, ben ciddi bir ilişki yaşadığım kadının hesabını her seferinde ödemekten asla gocunmam. Karşımdaki kadın ödeme konusunda çok ısrar ederse de kırmam ama. Bu benim tarzım, çünkü değer verdiğim insanı mutlu etmekten keyif alırım. Ama erkekleri otomatik vezne makinesi gibi görmek, hem saygısızlık hem de bayağı bir zihniyetin ürünü. Kadın olarak bu kadar basitleştirmeyin kendinizi.
Bir de şu “erkekler prenses olmayı bıraksın” klişesi yok mu… Vallahi aynı cümleyi üç yıl boyunca Twitter’da, orada, burada her gün görmekten gına geldi. O kadar çok tekrar ettiniz ki artık mide bulandırıcı bir hal aldı, tiksiniyorum. Belki de problem erkeklerin prenses olmaya çalışması değil, bazı insanların sürekli kraliçe muamelesi beklemesi.
Mümkünse sizin gibiler üremesin, soyunuz azala azala tükenir umarım.
08 Yorumla- 1 yıl
ilk defa HAKARET kısımları hariç bir erkeğin bu konuda kendini ifade edişine bu kadar çok katıldım. Ama yine de hesabı erkek ödemeli hshshs. Ama sana biraz hesabı neden erkek ödemelinin mantığından bahsedeyim. Biz kadınların ilk aşkları kimdir? Babaları. Baba figürü onlar hem duygusal bağ kurdukları bir karşı cins hem de güven veren, koruyan, kollayandır. Şimdi kızlarda erkekleri doğuştan bu şekilde tanıyor. Eğer flörtöz bir buluşmada hesabı erkek öderse, kadın otomatikmen beni seviyor babam gibi beni koruyup kollayabilir mantalitesinde düşünüyor. Tabii ki bunu herkes kabul etmeyebilir inkar eden olabilir ama içgüdüsel olarak bu şekilde düşünüyoruz.
- 1 yıl
@Elsa2000 Öncelikle üslubumda hakaret olarak algılanabilecek kısımlar varsa bunun için özür dilerim, niyetim kimseyi doğrudan hedef almak değildi; sadece konunun yıllardır tekrar eden çifte standart boyutuna olan tepkimi biraz sert ve alaycı bir dille ifade ettim.
Yorumundaki "ilk aşk baba figürü" tespitin gerçekten çok yerinde ve doğru. Bu açıdan bakınca, kadınların bu beklentisinin sadece "hesap ödeme" meselesinden çok daha derin bir psikolojik zemine dayandığını görmek mümkün. Bu da konuyu daha iyi anlamamı sağladı açıkçası.
Yani evet, senin dediğin gibi herkesin içgüdüleri, yetiştiği ortam, bağ kurma biçimi farklı. Benim eleştirdiğim nokta, bu beklentinin zamanla koşulsuz bir hak gibi sunulmasıydı. Ama senin yaklaşımın gibi, bu konuyu mantıklı ve duygusal temellerle açıklayan birinin olması çok güzel. Meseleye bu açıdan yaklaştığın için de teşekkür ederim ayrıca.
Yine tekrar etmek isterim, ben sevdiğim insanın hesabını her seferinde ödemekten rahatsız olmam, hatta bundan mutlu olurum. Bu benim için bir yük değil, değer verdiğim kişiye karşı doğal bir davranış. Çünkü ben babamdan böyle gördüm. Sevdiği kadına sahip çıkan, ona değer veren ama bunu bir zorunluluk değil, içinden gelerek yapan bir adamdı babam. Bende de böyle yer etti. Bu da senin bahsettiğin baba figürüne farklı bir örnek daha teşkil ediyor aslında. - 1 yıl
@PeriCanSu Hesap ödeme noktasında aynı düşünüyor olsak da üslubun yanlış. Bundan bir zorunluluk gibi bahsedemezsin.
Ayrıca evet, erkeklere prenses diyenlerin soyu tükensin artık. Güldük eğlendik ama yeter. - 1 yıl
- 1 yıl
@PeriCanSu İyi niyetle, içten gelerek yapılan bir şeyin zorunluluk olduğunu düşüyorsun. Ne diyebilirim ki? Kelimelerin tükendiği noktadayız.
Gizli Üye(36-45)1 yıl“Her hesabı erkek ödemeli” düşüncesi aslında hem kadınlar hem erkekler için kısıtlayıcı. Erkekleri otomatik olarak cüzdan, kadınları da karşılıksız alınan hizmetin muhatabı gibi gösteriyor. Oysa bir ilişki ne maddi ne manevi anlamda tek taraflı yürümemeli.
Erkeklerin sürekli “ödeyen”, “koruyan”, “taşıyan” rolünde olması duygusal bir yük de yaratıyor. Hem ekonomik olarak yoruyor hem de onların da destek, ilgi, eşitlik bekleyen insanlar olduğunu unutturuyor. Ve evet, bazen erkekler de “prenses” gibi davranabiliyor, özellikle sadece karşılığını almaya alışmışlarsa — bu da sağlıklı bir şey değil. Kimse sadece almakla kalmamalı; emek, sevgi, sorumluluk ve saygı paylaşılmalı.
Gerçek prenseslik, sadece alınan ilgide değil, karşılıklı değer verilmesinde gizli. Bu yüzden senin yaklaşımın çok değerli: Eşitlik temelinde kurulan ilişkiler çok daha sağlam, daha huzurlu oluyor.
00 Yorumla
1 yılYine başlamış bir erkek hesabı ödesin parayı versin sorusu. Hatta bana göre bir soru bile değil. 100 kere konuşulan mevzu kadın çalışmıyorsa erkek jest yapar, zaman zaman para ödetmez ama günümüz ekonomisinde kimseye bu kadar yüklenmenin bir anlamı da yok. Kimse de kendini kullandırtmasın zaten. Ama kadın çalışıyorsa sevgili bile olsa zaman zaman Hesabı ödeyebilir Kimse kimsenin sponsoru değil Öyle konuları sürekli açıp erkeği hesap ödeyecek ödemeli gibi göstermeye çalışıp durmayın Lütfen artık. Işinize geldi mi herkes eşit işinize gelmedi mi erkek yapacak. Yok öyle :)
02 Yorumla- 1 yıl
Yukarıda Yapay Zeka bile yazmış her şeyi erkeğe ödetmek Adil değil.) Bazen sürprizi Geçti kadın da yapabilir yani Akıl var mantık var bu sitede de bunu destekleyen çok tip var erkek ödeyecek erkek yapacak ki sizin hesabınızı sürekli ödemek zorunda değil çalışıyorsanız paranız varsa zaman zaman siz de ödeyeceksiniz Bu kadar basit. kimse enayi değil :) sırf erkeği su işlemek kendini böyle sponsor bulmaya çalışan bir sürü kız gördüm zamanında. Hatta buluşmaya yanında kız arkadaşını getirenleri gördüm ya. rezalet...
- 1 yıl
(Hesap odeyecegimi bildigi icin aekadasi da beles yemek yesin diye getirmisti)
Yapay Zeka Cevapladı
Paranın cinsiyeti yok, bütçe ortaksa sorumluluk da ortak olur değil mi? 😊 Her seferinde erkeğin ödemesini beklemek adil değil bence. Bazen sürprizi, jesti kızlar da yapabilir. Olay denge ve destek. İlişkilerde en güzeli, iki tarafın da emeğinin ve katkısının olduğu şeylerdir. Hayat paylaşınca daha keyifli hale geliyor! ✨
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılerkek öder evet
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİlk buluşmada erkek kesinlikle hesap ödetmemeli... Sonraki buluşmalarda ise erkeğin durumu yettiğince bir yerde kadına yemek, üstüne içecek ısmarlamalı erkek.. İlişki ilerledikçe hesabı ortak ödemeliler... Benim sevgilim ilk buluşmada yemek bile yedirmedi. Basit bir içecek içtik, o ödedi. Sonra bowlinge gittik. 500 lira falandı, onun ödediği iki içecekten daha pahalıydı, ben ödedim. Sözde erkek olarak öylece durdu utanmadan ben hesabı öderken.. İkimiz oynayacaktık. İkimiz bari ödeseydik, neyse. Sonraki buluşmada da aç olmadığını söyledi falan. İçecek içtik, herkes kendi içtiğini ödedi. Sorsan erkek! Minibüse bindik, ben verdim ikimize de.! Sonra arkadaş grubu ile buluştuk. O da biliyor onların yanında rezil olacak, içtiğimizi ödedi. 1 kere yemek yemedik ya. Şaka gibi. Ben zaten o bwling parasını ödediğim an soğudum ondan.. Bahaneyi bulduğum ilk an da terk ettim.. ☺ Amaç para değil.. Ben paragöz değilim.. Hatta cömertim de. Kazandığımla yardım da yapıyorum hatta gereken yerlere üç beş.. Sorun onun cimriliği.. Bana ilk gün hesap ödeten cimri adamla ömür geçmez.. Parası azsa simit ısmarlasın. Ben mutlu olurum oysa ki.. Umarım kendisi gibi cimriye denk gelir de hayatı boyunca pişman olur..
11 YorumlaBence erkeklerin üzerine bu kadar çok gitmemizin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü Prenseslik konusunda, Özellikle de bizim ülkemizdeki erkekler yurt dışındaki erkeklere göre çok daha az prenses kalıyor emin ol. Türk erkeklerinin bu konudaki yapısı korumacılık konusu falan çok daha hala iyi. Evet, hani kendi ilişkilerimde ben de hiç ödemedim, ama ödetmek istemedikleri için ödemedim. Ismarlamak istiyorlardı yani ne diyebilirim ki. Ama şu anki toplamda cinsiyet rollerinin kaldığını düşünmüyorum. Bence ne kadın için ne de erkek için cinsiyet rolü kalmadı. Geri de getirebileceğimizi düşünmüyorum geleneksel yaşamı.
50 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHemcinsime prenses diyorlar bu olunca. 😃 Komedi gibisiniz cidden.
İki üniversite hayatım oldu. Çoğu karşıt cinsin niyeti paralı birini vuluo okul bitene kadar idare etmekti. Düşün ki ben bir şey yapmadan bana teklif edenler vardı. Nedeni ise kendi memleketimde okumak ve ailemden ayrı evim olması. 😃
Çoğu arkadaşıma deeim bakın tekmeyi okul bitince yiyeceksiniz. Neredeyse hepsi tekmeyi yedi. Karşıt cinsler memlekete gidince çoğuna ayrılık mesajı yollamış. Gülmekten krize giriyordum o donmlerde. 🤣 Date filan bırakın bu işleri ya üniversite neler olduğunu bizzat yaşadık gördük.
Bir de date veya time filan falan kelimeleri bırakıp Türkçe konuşmayı öğrensek.
20 Yorumla
1 yılBöyle prenses gibi saçma tabirleri bir kenara bırakırsak. Erkek bir kadınla bir yere gitmişse hesabı öder. Kendini bilen bir erkek zaten kadını gücünün yettiği yerlere götürür karşısındaki kadına sükse yapacağım diye kendini abuk subuk durumlara sokmaz. Karşınızdaki kadın sizin imkanlarımızdan memnun olur veya olmaz bu kadının bileceği bir iş erkeklerin bu konuda yapacağı bir şey yok beğenmez ise kendi yoluna gider artı iki simit alıp parkta otursan nolcak bi taraflarn mı eksilcek lann böyle gözü yüksekte olan hemcins lerimi anlamıyorum
10 YorumlaSadece söz, nişan, evlilikte tüm hesapları öderim. Artık ciddi bir yola girdiğim nettir çünkü.
Bunun dışında erkeğin ilk buluşma dışında sürekli tüm hesapları ödemesi net kadınların erkeği kullanması ve soymasından ibarettir.
Günümüzdeki kadınların yeterince feminen olduğunu düşünmüyorum. Çoğu sürekli hesabın ödenmesini haketmiyor. Çoğu o kadar maskülen bir erkeği haketmiyor.
Erkekleri cüzdan olarak gören ve kullanmaya çalışan, erkeğine sadık olmayan, gözü dışarıda olan, açgözlü kadınlar hiçbir şeyi haketmiyor.
Tüm hesaplarınızın ödenmesini istiyorsanız bunu hakeden sadık, eşine bağlı bir kadın olacaksınız.
Kraliçe olmak istiyorsanız eşinize kral olduğunu hissettireceksiniz❗❗❗12 Yorumla
1 yıl"Her hesabı erkek ödemeli" diyorsun, çünkü eşitliği sadece işine geldiği zaman hatırlıyorsun. Kadın olmanın ayrıcalık değil, insan olmanın sorumluluk olduğunu fark edememişsin hâlâ. ‘Erkekler prenses olmasın’ diyorsun ama aynaya bakmayı unutmuşsun. Gerçek prenseslik, başkasının cüzdanına değil, kendi onuruna yaslanır.
61 Yorumla- 1 yıl
👏bravo
Gizli Üye(25-29)1 yılCiddi ilişkimse Kendim öderim
Herşeyimse Tek değer verdiğimse
Sevgilimle çıktık çıkalı bana hediye almasına bile karşıyım
İhtiyaçlarını gidermeye çalışır bende yoksa bile borç alıp verdiğim zamanlar oldu
Kız kardeşi zonguldakta üniversitede evden kovuldu ev sahibi tarafından yine ona da sahip çıkmaya çalıştım
Bunları ben yaptım ben yaptım demek için değil
Erkek kadına hizmet etmek zorunda beyler
Zorunuza gidiyorsa da *ikimde değil
Ama ciddi ilişki olma şartıyla
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDedi 27 yaşında ki sap. Sırf siz istiyosunuz diye dünya var olup tekrar yaratılmıyıcak. Eski babalar belki de dünya boyunca kızına değer ilgi ve kaynak anlamın da en karşılıksız haddinden de fazla fazla sunmuş insanlardı ki yetiştirdikleri kızlar da "kocam" demek istediği adamı babasıyla aynı kefeye koymasına sebep oldu. Bazı erkekler bu hataya düştü ve aldatıldılar çünkü kimse babasıyla yatmak istemez. Fakat evlenirken babası gibi olsun ya da onu babam gibi birine çeviriyim hedefleriyle evlendiler. Erkekler hesabınızı ödemek zorunda değil çünkü babanız değil.
06 Yorumla- 1 yıl
Kadınlarda anneniz değil evlenince ya da aynı evde yaşayınca size hergün sabah akşam yemek yapmak zorunda değil evinizi temizlemek zorunda değil. Anneniz olan kadınları aldatıyorsunuz. Hergün yemek yapılmamalı size kendiniz yapmanız lazım
Cevap sahibi1 yılşu an toplumun %50 bekar. Sence bekarken bu adamlar taş mı yiyor _? Günde kadınlar gibi 6 saat çalışıp evine gelse çoğu erkek bunları yapar ama çoğu erkek 10 saat üzerinde çalışıyor ki evi geçindirebilsin faturaları oturduğunuz kirayı apışınıza koyduğunuz pedi ya da makyaj malzemelerinizi alabilin diye... Sizin yaptığınız yarattığınız imkansızlığı hafifletip gene kendi ekmeğinize yağ sürüyorsunuz bizim değil! Bundan fayda sağlıyormuşuz gibi göstermeyi kes evliliğin erkeğe seks dahil hiç bir bok sunmadığı için artık erkekler evlenmiyor. Sağladığı şey de bir bedelle gelipte bundan faydalandığımızı öne süremezsiniz.
- 1 yıl
Erkekler baban değilip diyip ödeme yapmıyorsa kadınlarda annen değil yemek yapmaz sana uzun uzun yazma boşuna günde kaç saat çalıştığın kadını alakadar etmez sen ödeme yapmıyorsun kendine yapıyorsun ben baban değilim diye oturda kendi yemeğini kendin yap.
Cevap sahibi1 yılİşte konu da bu ya 😄 Öyle yapıyorum zaten.
Cevap sahibi1 yılDoğru diyor düşük IQ lu erkekler uyandırılmış olur ve kadınların foyası yürümez yürütmek istedikleri gibi. İstedikleri gibi iki yüzlülüklerini yapamazlar. Ne kadar gözünü açarsa o kadar pazar daralır. Evlilik düşünen genç arkadaşlar da evlenmeden önce sözleşmeyle ya da benzeri önlemlerle kendilerini korumaya alırlar.
1 yılGenel olarak erkek ödemeli ama arada kadın da öderse ilişki daha tatlı bir hal alır bence erkeğinde motivasyonu artar, sürekli erkeğin ödemesi erkekte baskı hissettirebilir, ev işi yaparken nasıl erkekte yardım ediyorsa kadın da nadirde olsa hesabı ödeyerek küçük bir jest yapabilir :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler arkadaşlarıyla olunca ben odeyeyim diye tartışırlar sevgilisine gelince hani eşittik yarı yarıya odensin ya da arada sen öde olur. Biri arkadaş biri sevgili gönül ilişkin var. Şahsen ben bunu duysam mesafe koyarım sevgimde de ilgimde de cimri olurum. O kişiye bişey alırsam onun hesabını bile yaparım o saatten sonra
10 Yorumla
1 yılYav ödeyelim ödemesine her şeyi de yaparız da senin babanın evi geçindirmek için aldığı aylık maaşı bir haftada harcayan tonlarca erkek var da siz karşılığın da ne vereceksiniz hiçbir şey her şeyi istiyorsunuz karşılığında hiçbir şey vermiyorsunuz tek verecebileceğiniz şey killi a., miniz onu da verip vermeyeceğiniz meçhul
00 Yorumla
Biri sizi yemeğe davet ettiyse hesabınızı jest olarak ödeyebilir
Birlikte yemeğe çıkma kararı alındıysa alman hesabı yapılabilir
Biri sizi kahve içmeye davet ettiyse tüm hesabı ödeyebilir ya da jest olarak siz ödemeyi teklif edebilrsiniz
Bunun cinsiyeti yoktur sağ olun
iyi günler☺️00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. yani bu pek olmaz artık böyle bir kültür oluştu. :D erkekleri eğer tavlarsa hanımlar yani gönüllerine girerlerse normal bi erkek yapar bu arada. ama tabi sürekli odeme değilde 2 sana bi bana gibi. yüzde 50 50 olmazda 60 40 olur vs öyle yani. kızda potansiyel görürse bu kızla ciddi bişey olabiliri görürse yaparlar ama. alalade kıza yapmaz
00 Yorumla
1 yıloldu erkekler ödemeli.. işinize gelince hayat müşterek.. hadi karın olur nişanlın olur anladım da kız arkadaşlarımın hesabını ben niye ödüyorum.. neymiş hesabını ödemezse senin prensesmişsin bak sen kılıf ta hazır kolay mı öyle yaftalamaka o zaman ben de hesap ödemeyen kıza amip derim terliksi de olur
00 Yorumla
1 yılHer hesabı neden erkek ödemeli.. sebep? Karşılıklı bir cıkar ilişkisi ise tamam.. olabilir.. veren memnun alan memnun denilebilir. Ama ciddi bir gönül bilrkikteliği var ise. Her hesabı erkek ödemeli diyen ne kizla.. ciddi.. candan ve gönülden bir gonul birlikteligi kolay kolay çıkmıyor. Tamam büyük cogunlukla hesabı erkek ödesin olabilir. Ama arada sırada.. kizin da sisteme sunacağı maki destek.. erkeğin iyi hissetmesine sebep olabilir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı.
s 1 yılArkadaslık olarak diyorsan oyle bir sey olamaz erkek odemek zorunda degil, ask olarak ise paranın hesabı oluyorsa oyle iliski olmaz. Erkek odetmese dahi kız da odemek icin cabalamalı. İlk bulusma icin evet erkek odemek zorunda sebebi ise centilmenlik ama sonra kız da odemeli.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılBiz erkek erkeğe dışarı çıktığımızda hesap ödeme kavgası yapan insanlardık. Ne ara bu muhabbetler ortaya çıktı bilemedim 🤷♂️ bencede her hesabi erkek ödemeli
24 Yorumla- 1 yıl
Senin bu konuyu çok yanlış anlayanlar olmuş. Sana bol şans diliyorum
- 1 yıl
Farkettim 😊🤷♂️
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlar bu durumda asalak gibi görünüyor ama, kadın da hesap ödemeli, her şeyde eşitiz diye bi taraflarını yırtıyorlar biz de çalışıyoruz diye hava atıyorlar bi zahmet biraz da kendileri ödesin hesabı
56 Yorumla
Cevap sahibi1 yılO zaman bu prensesleşmiş türko erkoları hizaya getirmeye uğraşmaktansa dört dörtlük erkek gibi erkek olan yabancı erkeklere yönelin
Cevap sahibi1 yılKeşke ben de senin gibi olabilsem
Cevap sahibi1 yılHiç uğraşmadım ki bezdirsinler, kendimi bildim bileli tiksiniyorum, kendime yakıştıramıyorum onları
Gizli Üye(30-35)1 yılKızla buluştuk. Bir günde 8 saat vakit geçirdik. İlk buluşma. Öpüşme falan yok. O cafeden bu cafeye, su cafeden diğer cfeye öyle öyle 8 saat vakit geçti. Heryerde masrafı ben ödedim. Bu tamam ilk buluşmada olabilir ama herzaman heryerde hesabı ben ödersem enayi yerine konmuş olmuyor muyum. Karşılığında öpücük bile yok kullanmış oluyor beni
06 Yorumla- 1 yıl
Bu yüzden işte düzgün ilişkiler yok. Niyet hep aynı. Ya öpüşmek , ya sevişmek , ya da ilişki yaşamak. Biz mi aptalız anlamıyorum. Ben 4 yıl ilişki yaşadım. Sevgilimle öpüşmedim bile. Sevmek öpmek veya sevişmek değildir ki. Koruyarak , onu düşündüğünü göstererek , ilgili olarak veya ona hep zaman ayırarak da sevdiğini gösterir insan. Ama ne diyeyim ki insanlar sevmeyi de bilmiyor , sevilmeyi de. Varsa yoksa dokunmak.
Cevap sahibi1 yılGezdik, sonra cafeye, sonra bidaha gezdik, sonra yemeğe, sonra yine gezdik, sonra cafeye, sonra bidaha gezdik diğer cafeye sonra evine pış pış
- 1 yıl
Ne olacaktı başka? 30 yaş üstünün aklı fikri oynaşmakta çok itici bu yüzden hiçbir şey yapmıyorlar kadınlar aşk bekliyor
Cevap sahibi1 yıl@Kalplivceld aşk için cinsellik gerekir. Cinsellik yaşamadığıma aşık olmam
- 1 yıl
@Kalplivceld ben anlamıyorum zaten. Bir kişi olsun bir ömür olsun. İnsan şu hayatta sevmek ve sevilmekten başka ne gayesi olur ki. Güzel sevmek değer görmek değer bilmek , ilgilenmek veya beraber zaman geçirmek ağlamak gülmek daima yanında olmak dertleşmek en güzel ve en kötü günleri beraber geçirmek bu tür şeyleri sadece tek kişiyle yaşamak bence Allah’ın o kişiye verdiği bir lütuftur. Ama insanlar ilişki yaşamak istiyor , basitleştiriyor. Değer vermek yerine niyetine hemen ulaşayım istiyor. Niyet , evlilikte değil şimdikiler de. Sadece temas. Sonra heves bitti ayrıl. İşte bu yüzden ilişkiler sağlıklı değil. Gerçi şu devirde de basıl evlenilir oda ayrı bir mesele. Malum hayat zor şartlar zor.
s 1 yılBen "hesabı kız ödemeli" diyenden de, "hep erkek ödemeli" diyen de bıktım , herkesten, her şeyden, algılardan ve ağzı yamulmuş gibi "date" diyenlerden ayrı bıktım.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOldu
Asgari ücretli adamı
ya da memuru götür lüks yere öde hesabı
De.
Para nasıl zorlukta kazanılır bilir misin
Eksi ,40 depoya girip paletler çıkardın mı hiç
Her biri min 500 kilo palet çektin mi hiç
Baban ellerinden öperim amcanın
Kesin sizin için ömür boyu zorluklarda ömrünü tüketti
Hayal dünyasında yaşama06 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl28 inde bel fıtığı olduk siz ne anlarsınız
- 1 yıl
Zaten erkeğin görevi bu? Annende size sabah akşam yemek yapıp arkanızı topluyordu
Cevap sahibi1 yılAma erkeği sürekli sen para getiten hizmetçisin diye gören anlayış var soruyu soranda
- 1 yıl
Sizde kadını ev işi yapan yemek pişiren hizmetçi gibi görüyorsunuz
Cevap sahibi1 yılKadın benim hayat yoldaşımdır
Atatürkçü muhazakar biriyim
Ben onlardan değilim
- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 1 yılYanlış bir düşünce bana göre. Eşimle tanıştığımızdan beri hep hesap ödeme kavgası vardı aramızda, ta ki evlenene kadar. Bir erkek evleneceği net olan kadın hariç kimseye para dökmemeli
27 Yorumla- 1 yıl
Kavga dediğim ben ödemek istiyordum o ödüyordu, kasada devamlı ben ödiycem diyordum mevzu bu😅
- 1 yıl
Ayrıca zaten çalışıyorum evlenince de ne istediysem kendim alıyorum, onun almasına ihtiyacım yok en güzeli de bu zaten
- 1 yıl
Sen ödeyeceksin erkeksin diyip üstüne yıkılmadım. O hesap ödüyorsa ya hediyeler aldım ya da hadi gel sana yemrk ısmarlayım dedim. Neden anlamamakta ısrar ediyorsun anlamadım 🙃 ha ben hiçbir şey yapmasam dahi boşuna değildi evlendik😌
Gizli Üye(30-35)1 yılYorumlar iğrenç ya hepiniz ucuz satılık varlıklarsınız (erkek demek kadına para yediren atm demek diyenler için söylüyorum.) Erkekler prenses değil ama siz yıkık birer sığıntısınız. Hiçbir erkek el kızının masrafını çekmek zorunda değildir. Paran yoksa dışarı çıkmayacaksın. Benim için çok değerli biriyse zaten ben her türlü masrafı yaparım ama bu bakış açısı çok çirkin. Onun dışında karısı hariç kimse kimsenin günlük maddi yükünü çekmek zorunda değil. Ezik bir yaşam sürmemeniz dileğiyle.
00 YorumlaEvet erkek ödemeli buna ben de katılıyorum. Ama ucuz kalitesiz kızların kadınların değil kendi kadınının. 👍
10 Yorumla
1 yılgenellemeye gerek yok bence. bazı erkeklerin ödemek hoşuna gider bazıları karşıdaki de ödesin ister. aralarında konuşup anlaşsınlar. şahsen kimsenin benim yiyip içtiğimi ödeme gibi bir zorunluluğu yok, olmamalı.
10 YorumlaBir dakka! Hangi hesap? Yemeği dışarıda mı yiyeceğiz? Kadınlar hazır yemek peşinde koşmayı bıraksalar mı?
Evinde sarmasını, kekini yapıp getirmeyeni de kadından mı sayacağız?
19 Yorumla- 1 yıl
Her şeyi geleneksel düşüneceksek, hesap ödemeyen adamı adamdan saymıyor ve prenses diyorsanız o zaman kadınların geleneksel rollerini konuşalım. Dışarıda yemek yememizi gerektiren bir şey yok. Yemeğimizi de kahvemizi de yapmak kadına düşer. Kadınlık yapmayacaksanız yanımızda niye gezdirelim? Askerlik arkadaşı mısın?
1 yıl3 yıl boyunca her hesabı ödedim ama bunu erkek ödemeli diye düşündüğüm için değil, ona ödetirsem kendimi kötü hissedeceğim için yaptım. Hatta ona bir şey ödemiyorum diye kavgalarimiz bile oldu
20 Yorumla
1 yılKadınlar asalak olmayı birilerinin üzerinden geçinmeyi bırakabilirler mesela kimse kimsenin hesabını ödemiyor diye prenses olmaz aç karnını bir zahmet kendi parası ile doyursun erkeği para ağacı gören asalaklar
00 YorumlaAynen dediğin gibi eskiden böyle bir şey mi vardı sanki? İyice kafayı yediler prenses modundan acil çıkmaları gerek. Ama şükür ki benim karşıma bunlardan bir tane bile çıkmadı eşim de tam tersine aşırı eli açık insan 🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBildiğim mavili cevaplarını okumaya geldim ve yine şaşırmadık😅 seni de bu soruyu hemde açıktan sormaya cesaretinden dolayı kutluyorum. Büyük cesaret çünkü alacağın taşlar baştan belliydi🤣
10 Yorumla
1 yılŞu prenses muhabbeti sıktı iyice. Ana sayfaya çıkmak için sürdürüyorsunuz şu saçmalığı ama genelleme yapmak anca ötekileştirme yapanın kalitesizliğini gösterir, ötekileştirilenin değil.
10 Yorumla
1 yılPrenseslik ile akalalı bir durum değil. Öyle yapan kadınların maddiyat için birlikte olduğu düşüncesi yaratıyor. Ve erkek de o kadınlar için duygusal değil fiziksel ilişki kurmak istiyor.
10 Yorumla
1 yılHesap ödemek hıc sorun degıl karsılıgında sadakat ılgı alaka sıcaklık beklıyoruz ama siz hayatınıza eş değilde cüzdan arıyorsanız bizde cüzdanımızda sizden daha değer bilen insanların resmini taşırız.
10 YorumlaBizim alemimizde erkek öder. O tarz insana erkek demeyiz kadın bir çiçektir baş üstünde tutulur sıkılan kadın yollanır şımarık kadın uyarılır.
10 Yorumla2 yıldır kız arkadaşım bende kaldı evin tüm giderleri bendeydi yeri geldi mi oda bazı şeyleri ödedi karşılıklı güven ilişki bunu gerektirir...
12 YorumlaKendi aileme bile yük olmak istemem ekonomik anlamda. Maddi durumu çok çok iyise yapsın şovunu buna bile içim razı gelmez de gene hadi ödesin. Fakat sadece erkekten beklemeyi doğru bulmuyorum.
00 Yorumla
1 yılBu konularla ilgilenmem pek... Herkesin kendine göre haklı yönü vardır fakat Yurtta kalan kızların KS'de böyle mlca sorular sorması aşırı gülünç bir durum :d
00 Yorumla
1 yılHesap olayını nasıl perensesliğe bağlıyorsununuz gerçekten garip eşitlik diye tutturan sizsiniz madem ki ortada bir eşitlik var kadınlarda para ödemeli sizin paranız sizin bizim paramız niye ortak
00 Yorumlaİlk buluşmayı anlarım. Fakat sonrasında sürekli ben karşılıyorsam bu bildiğin söğüşlemeye girer. Bulmuşsunuz bir kılıf yok prenses bilemem ne. Ne o ödeme konusunda çok mu acizsiniz?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 516 cevap paylaştı.
1 yılOlur olur her zaman öderiz
Ama kadın bize borç versin o parayı bir iki gün işletip ana parasını geri verip gelen getiriyle biz öderiz sıkıntı yok.
Sonuçta kadın ödememiş olacak 😎00 Yorumla
1 yılHayır ortak ödenebilir. Böyle şeylere kafayı takmaya gerek yok. Bu prenses olayı çok abartılı olmaya başladı.
10 YorumlaHesabı kızlar ödesin konu kapansın aga ne bu tantana
15 YorumlaKahkaha attım paranız yok diye yeni dilencilik modları açıyor kadın milleti
23 Yorumla- 1 yıl
Evli ve sevgili olanlar için para ortaktır her şeyi ortak yaşıyorsun bu benim bu senin olmadı. Kadını cinsellik için kullanan erkek, erkeği para için kullanan kadın rolleri atıldı toplumun önüne.
Hesabı erkek öder okey ama para çoğu zaman ortak keseden çıkmalı. Sonra da erkek beni kullanıp attı demeyin. Bu sitede ne kadar beni kullanıp attı sorusu var biliyorsunuz sonuçta - 1 yıl
O kullanıp atılanlar hesabı ödeyen kadınlar işte erkeğin parasını yiyenler evleniyor 😄
1 yılHer hesabı ödeme gibi zorunluluğu yok. Sırayla ödenmeli
20 Yorumla
1 yılBana nedense annem, babam dışında birinin hesap ödemesi çok gurur kırıcı geliyor
20 Yorumla
1 yılBence yanlış bi düşünce. Çocuğun cebinde parası da olmayabilir mahcup olur. Bazen biz kızlar da elimize cebimde atabiliriz
00 YorumlaYani alman hesabı yapılabilir ya kadın çalışıyorsa kesin olmalı bunu diyenler çalışmayan kişiler bence
00 Yorumla
1 yılPara kimde varsa o, öder..
Sen yiyici birisin diye hesabı niye ödeyecez..
Herkes kendine göre enayi arıyor bu devirde..00 Yorumla
1 yılNeden her hesabı erkek ödüyor, hesabı ödedikden sonra verecekseniz olur, vermeyecekseniz boşa hesap ödemem
03 Yorumla- 1 yıl
Karşılıksız hesap ödeyenler var sana gerek yok😄
- 1 yıl
@Kalplivceld Kimse kimseye karşılıksız bir şey vermez, Özellikle gittiği bir yemekde hesabı erkeğe ödetmeyi marifet sanan birine karşılıksız yemek ısmarlayan m*l dır
- 1 yıl
Senin gibi karşılık bekleyenlerle olan yok anca avucunu yalarsın böyle hesap öderim ama benimle yat koşulu sun sen ahahah
Ya Bırakın bu işleri Tabii cebinizden para çıkmadım da erkeklere kar atın
10 Yorumla
1 yılSu prenses muhabbeti kadar bos muhabbet yok ya
10 Yorumla
1 yılPrenses erkek tabirinden ben bile sıkıldım artık 😂
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 614 cevap paylaştı.
1 yılSiz kadınlar da aciz ve asalak olmayı bıraksanız mı?
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
1 yılEvet, erkekler ödemeli. Kadınlar bedelini manzara olarak ödüyor zaten.
10 Yorumla
1 yılHer ay kapıma erzak kolisi bırakmazsa günaydın mesajlarını keserim aşko.
10 Yorumla
1 yılBenim olduğum masada bir kadın hesap ödeyemez, buna izin vermem...
00 YorumlaNe alaka kadın da ödemeli yani buzamana kadar ben ödedim de noldu yani enayi değiliz
00 YorumlaBence de tabiki de biraz kibar centilmen olsunlar lütfen
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 326 cevap paylaştı. Hatta siz hiç çalışmayın. Kuaförünüze kadar her masrafınızı biz karşılayalım 😂
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat