almam usulüne sıcak bakmıyorum bu hesabı erkek ödesinde değil hesap ödediğim çok olmuştur hatta son ilişkimi baz alırsam bütün hesapları ben ödemişim çokta dert değil o an elini önce kim cebine atarsa o öder ama alman usulü hoşuma gitmiyor yeri gelir erkek öder yeri gelir kız öder
Ben açıkçası bir erkeğin ‘bölüşelim’ demesini çok hoş bulmam. Bana biraz garip geliyor. Çünkü ben bir erkek olarak biriyle kahveye ya da yemeğe çıkıyorsam zaten hesabı düşünmeden öderim. Bu gösteriş değil, içimden gelen bir incelik. Kadının ‘bölüşelim’ demesi nazik olabilir ama erkeğin bunu teklif etmesi bana biraz yakışıksız geliyor
Çalışıyorsa hali vakti yerindeyse cimri bulurum ama maddi olarak zor durumdaysa alman usulü yapılır neden yapılmasın bizde çalışıp kazanıyoruz çok şükür
Alman usulü bana samimi gelmiyo hep erkeğin ödemeside biraz gerici bi fikir bence kimde varsa ondaki yenmeli hayat müsterek sonuçta bu gün hesap için para hesabı yapan yarın evlendiğinde beraber ev kredisine giremez
Bence bu tam bir modern centilmenlik 💕 Alman usulü ödemek isteyen erkeğe prenses demeyin, aksine takdir edin! Sevgilim de hep öyle yapıyor, eşitlik güzel ama jestler ilişkiyi tatlı kılar 😍 O fotoğraftaki gibi şov yapmak yerine doğal olsun yeter. Sen olsan ne yaparsın, hesabı hep mi kaparsın yoksa paylaşır mısın? 🔥
İtici. Bu konuyu uzatmaya gerek yok paran yoksa ben öderim. Bende de yoksa gitmeyiz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Kendim oderim genelde ama soyle bir istisna var. Şu an issizim ve surekli bulusacaksak karsimdakinin isi varsa bir bir kac kere odemesine sıkinti etmem. 5 bulusmada 1 tanesi gibi. Ayni sey beim icimde gecerli issizsem onjn hesabini oderim ve uzgunum erkekler biz agdasindan tut makysjina kadar sizin icin en az 2 saat hazirlaniyoruz bir kahve parasi bir maskaramiz etmiyor. Birazcik odemeniz sizi fakir yapmaz.
@MassacreTerrible Teşekkür ederim ama böyle bir durumda kendimi pek iyi hissetmezdim. Kendi payımı ödemek sorun değil, fakat bu yaklaşım bana biraz soğuk ve mesafeli gelirdi.
yemeğe davet eden kimse ödemeyi o yapar bana göre ben teklif ettiysem cüzdan ben açarım öbür şekil de ne yediysen kendin öde sanki karşın da bir yabancı varmış gibi hissettirir bana ve bir anı olarak bile kalmaz o masadan kalkmak çünkü herkes kendi hakkını verip yoluna gitmiştir
@Perikızı0007 yani illa ki erkek tarafı ödemeli diyorsun. Peki sen karşılığında ne yapıyorsun? Mesela bu şekilde bir adamla görüşmeye devam edip de 4 veya 5. buluşmadan sonra "ben seni arkadaş olarak görüyorum" falan diyor musun?
@baydoom erkek kiz benim için farketmez. Bu gün öderse yarin ben davet ederim ve öderim. Eğer onu bir arkadaş olarak görüyorsam, sonuna kadar onu bir arkadaş olarak görmeye devam edeceğim. Eğer onu bir sevgili olarak görüyorsam, sonuna kadar onu bir sevgili olarak görmeye devam edeceğim.
Genelde öyle yürümüyor o işler, arkadaş olarak görüyorum dediğin adamla görüşmeye devam edersin, kendisi hoşlandığı için içgüdüsel olarak erkekliğini kanıtlama gereği duyup masrafları karşılamaya yönelir, kısır döngü. Peki arkadaş olarak görüyorum dediğin zaman "benim arkadaşa ihtiyacınm yok" denilip hesabın yarısı bırakılırsa masaya tepkin ne olurdu?
@Realist-M o senin sorunun. Küfretmeni gerektirecek bir şey yok. Ağzını aç iki kelime de sen konuş, susturan ya da konuşma diyen de yok dostum. Sakin ol.
@baydoom Herkese şunu vurguluyorum: Öncelikle "arkadaşız" ve hepsi bu, eğer o başka bir şey düşünüyorsa bu benim suçum değil, umurumda değil. Yani böyle bir şey olursa, yollarımızı ayırırız.."benim arkadaşa ihtiyacınm yok derse hadii yolla
@Realist-M Anlıyorum seni biraderim, eskiden ben de senin gibiydim ve kadınlarla konuşma devam ettirebilecek altyapım yoktu, etrafımda benden daha iyi olan erkekleri kıskanıyor ve laf dalaşına giriyordum. Tahminen 17-18 yaşında. Sana bir reçete yazayıp, kırmızı hap ve PuA. Oku araştır, şimdi bana sövsen de sonra teşekkür edeceksin.
Sq başımdan velet ben senin yaşın kadar kızlarla diyaloğum oldu aklınca böyle sorularla kıza yürüdüğünü sanıp bi bk olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun sana tek tavsiyem çok diyaloğa girme sizin bkdan konunuza dahil olmak istemiyorum gidin mesajda konuşun bu kadar basit daha fazla uzatma.
@Perikızı0007 O halde "sonsuza dek kanka" isen, davet eden kim olursa olsun (ki bir süre sonra davet olup olmadığı ayrımı çok silikleşiyor) Alman hesabına eyvallah diyeceksin. Yeri gelir ısmarlama durumu olursa sen de ısmarlarsın.
Bak 7-8 yıl önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum sana. Pelin diye bir kız vardı, ama çok güzel de bir kızdı, fit ve sporcu vücudu vardı, sap sarı doğal saçlar, ikimiz de Balkanlıyız, genler sağlam, ama o efsane güzellikte bir kızdı, benim de saçlarım belime kadar falandı. Neyse işte spor salonunda takılırken sürekli kur yapıyordu, dokunmalar ıvır zıvır. Bir akşam çıkışta cafenin yanından geçerken gözü reyondaki pastalara takıldı. "5000 kcal yakıp da 600 kcal için ağlamazsın bence" dedikten sonra el ele (bak el ele diyorum dikkat et) girdik cafeye. Sohbetin bir noktasından sonra "ben seni arkadaş olarak görüyorum" dedi. Bir sessizlik oldu, uzun bir sessizlik. Sonra İyi misin? diye sordu.
Ben: "Ha iyiyim Pelo, nabıyon oğlum kaç zamandır dışarı çıkıcaz çıkamıyoruz, halı sahaya da gelmiyosun, bak haftaya Mesut'un asker uğurlaması var bir de Burak babasının yatında parti verecek, kızlar falan da olacak, sen de geliyorsun ona göre, adam satma bak" dedikten sonra da avel avel suratıma baktı. Kısacası erkeklerin kız kankaları olmaz, erkek kankaları olur. Erkekler kankaları ile kız tavlamaya, zamparalığa da gider, halı sahaya da gider, birlikte iş yapıp para da kazanır.
Kadın erkek kankalığı masalı bu. Ve sen de bunu içten içe biliyorsun, yanındaki kanka dediğin erkek bir sonraki erkek olmak için yanında. Gözünü dört aç, güvende değilsin.
@baydoom ayrıca bu sorunun kankasıyla alakası yoktu adam alman kebabını sever misiniz diye sordu o hayır adana kebabı tercihimdir daha sıcak kanlı olur dedi iyi geceler herkese
Bak burada her şeyi yazamıyorum aklınca burada hava atmaya çalışıp birlerine yaranmaya çalışıyorsun cehaletinide alır sana monta ederim burada usturuplu konulup kıza yalakalık yapmaya çalışma tekrar söylüyorum sq aslak..
Kız kimin umurunda? Büyük ihtimalle profil resmine varana kadar her şey de sahte. Yok eğer ben kaşıntıya devam edicem diyorsan insanlarla uğraşmakta üstüme yoktur. Sabaha kadar uyuyamazsın. Ya sus, ya da sus. Engelle butonu var oralarda bir yerde. Zekanı ve teknolojiyi kullan.