Yeme & İçme konusunda 36,2b cevap paylaştı. Üniversitede sevgili olmadığımız bir kız arkadaş vardı. Normal arkadaş yani. Neyse yemek yedik benim haberim olmadan gitmiş hesabı ödemiş. Gözümde değer kazandı. Ha o ödedi diye ben de değer kaybetmedim. Çok delikanlı bir kızdı. Çoğu erkekten bile delikanlı. Ben bu yaptığını asla unutmam
Bir keresinde de yaz okulu için işte ben geç kaldım. O şehirde ödenmesi gerekiyordu. Erkek arkadaşa dedim kem kum etti ödemedi. Yine aynı kız arkadaşa dedim hemen TC ni at dedi. Sonrasında zorla parayı geri verdim, almıyordu. Böyle kızlar baş tacıdır. Erkeğin parasını yiyen kadınlar bu hesap peşine düşenler asla değil sevgili olarak arkadaş olarak bile baş tacı olmaz. Bir insan kendi değerini kendi belirler.11 Yorumla
Soran+1 yılO kız ne kadar kibarmış, aslında uygulaması değil, düşünmesi bile yeter...
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılİlk buluşmada erkeğin ödemesi daha doğru olacaktır ancak sonraki görüşmelerde Alman usulü yapılması gerekir.
Eğer bu kişiler sık sık görüşmüyorsa ayda 1 2 kez görüşebiliyorsa yine erkek ödeyebilir hesabı ancak sık sık görüşen çiftlerde hesap sürekli erkeğin üzerine yıkılırsa bu onu maddi anlamda kullanmak, sömürmek olur.
Tabi bazı Türk erkekleri bunu gurur meselesi gibi yapıp ben kadına hesap ödetmem diyerek ego kastığı ve sonra eldeki avuçtaki bitince salçalı ekmekle 1 ay geçirdim moduna geçiyorlar.
Israrla sürekli hesabı erkeğe ödetmeye çalışan kadın maddiyatçıdır ve erkeği kullanıyordur net.10 Yorumla
+1 yılBu ödeme konusu neden bu kadar sorun oluyor ki 🤔 sevgiliysek aramızda paranın lafının olmaması gerekiyor. Kimi zaman erkek öder, kimi zaman kadın yani. Bunu sorun etmek yeterince sevilmediğine bir kanıt bence. Ben herhangi bir konuda herhangi bir cinse yüklenen sorumlulukların tümünü kabul etmiyorum açıkçası.
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun.
+1 yılŞart değil tabi ama ben ödüyorum genelde. Sevgilimse tabi.
Sevgilim değilse gitsin kendisi ödesin aaa. 🙄👀
Ha, eğer öğrenciyse ben öderim tabi ama çalışıyorsa alman usulü olacak. 😂
Tabi ısmarlama vs. Yaparız orası ayrı.24 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenciyiz kardeşş. 😃
- +1 yıl
Kasada sen şunu yemiştin ben bunu yedim diye hesaplıyonuz mu ne kadar samimiyetsiz yav 😂
- +1 yıl
Ismarlama işi yoksa yapıyoruz evet. 😄 Bunda bir sıkıntı yok
- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Yeme & İçme konusunda 264,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKarşılıklı olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru, haklısın. 🌸
+1 yılBiz ortak ödüyoruz öyle daha iyi oluyor ya da bazen herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor bizde çoğunlukla böyle
22 Yorumla
Soran+1 yılEn güzeli
- +1 yıl
Aynen öyle katılıyorum
Hesabı kimse ödemeden mekandan kaçırmalı 😃 şahsen benim yanımda bir kadın varken ona hesap ödemek doğru gelmiyor. Bu konuda birazcık eski kafalıyım. Kesinlikle ama kesinlikle hesap ödetmek hoşuma gitmiyor.
31 Yorumla
Soran+1 yılBaştaki daha makul. 😃 bu da tercih meselesi tabi ki...
- Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, böyle bir şeyi ben kendime yakıştıramam ki bu gibi konuların bahsi edilmesi dahi lüzumsuz. Param varsa yemeği, sevgilim bey öder çayı ben öderim. Yahut birkaç gün yemeği o ödediyse bir dahakine ben öderim. Elbette çoğunu erkek ödeyebilir, lakin sanki onlar parayı gökten buluyormuş gibi bütün masrafları karşı tarafa yıkmak bana bencilce geliyor.
20 Yorumla
+1 yılÇok yanlış bi düşünce tarzı bence neden erkek ödesinki centilmenlik falan diyolar ama bence alakası yok o an param varsa birşeyler söyler yerim yoksa söylemem ki hiç çıkmamda yoksa erkeğe ödetmem ben hesabımı eşitlik dedikten sonra onun ödemesini istemem saçma olur zaten
10 Yorumla
+1 yılHayır, böyle bir şeyi ben kendime yakıştıramam ki bu gibi konuların bahsi edilmesi dahi lüzumsuz. Param varsa yemeği, sevgilim bey öder çayı ben öderim. Yahut birkaç gün yemeği o ödediyse bir dahakine ben öderim. Elbette çoğunu erkek ödeyebilir, lakin sanki onlar parayı gökten buluyormuş gibi bütün masrafları karşı tarafa yıkmak bana bencilce geliyor.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır erkekler ödemek zorunda değiller, aslında bu algıyı onlar yarattı ki “ben varken, sen duuur!” diyen kendileri :D artistlik yapmasalar sorun kalmayacaktı. Şimdi bizde tereddüt ediyoruz, elimizi cebimize atamıyoruz, hepsi onların suçu 😅
12 Yorumla
Soran+1 yılAhsjsos doğru, gurur yapıyorlar. 😃
- +1 yıl
Yanii :D
Yeme & İçme konusunda 378 cevap paylaştı. İlk buluşmada kim davet ediyorsa o ödemeli. Ama sürekli erkeklere dayatılmasını hoş bulmuyorum. Ha arada erkek arkadaşımla dışarıda yemek veya bir şeyler içtiysek biliyorum ödetmek istemeyeceğini tuvalete gidiyorm deyip gizli gizli ödemişliğim çok oldu.
10 Yorumla
+1 yılİlk buluşmayı erkek ödemeli bana göre. Nezakettendir. Buluştuğumuz kız arkadaşlarımız öğrenci olabilir, çalışmıyor olabilir, bunda bir anormal durum yok. Samimiyet ilerleyince kadın da öder zaten
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle, çok doğru. 🦁
Bu neyin kafası :) yani nasıl bi acizlik. Kendini pazarlamak? Sonra neden 2. plandayız :) ayaklarınızın üzerinde durun
31 Yorumla
Soran+1 yılBu da tercih meselesi. 🌸
+1 yılHep biz ödüyoruz dhdj
https://voca.ro/12xx5b9RlgjT17 Yorumla
Soran+1 yılAhsjsoekd çok dertlenmişsin sen. 😃
- +1 yıl
Dertleriniz bizi tüketti :D
Soran+1 yılSizde efenim sizde 😃
Soran+1 yılHerkes öyle değil bee kfodkdx
- +1 yıl
Hemen nikah basarım
Soran+1 yılAhajsoskd bulursun o zaman inş
İlk buluşmaysa erkek, sonraki buluşmalarda ya anlaşılarak ödenir (yemeği biri kahve ve tatlıyı biri gibi) ya da çağıran öder. Aksini iddia eden sağmal inek arıyordur.
12 Yorumla
Soran+1 yılAjajsoskdp, öyle yaparsın sen. 😃
+1 yılBence herkes kendi hesabını ödemeli. Erkeğin de kadının hesabını ödemesini doğru bulmuyorum ben. Hele ki bu ekonomide.
23 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bebeğim ya, şu anki durumu düşününce maalesef...
- +1 yıl
Ekonomi böyle olmasa dahi aynı şeyi düşünüyorum. Benim hesabımı ödeyen biri olursa borçlu hissederim ve rahatsız eder. Mutlaka telafi etme ihtiyacı duyarım. Onun da sonu gelmez. Herkes kendi hesabını ödesin, erkek ödesin diyen görüşlere katılmıyorum. Kilit. 😂
Soran+1 yılDurumu iyi olmaz falan orası ayrı ama ben de rahatsız olurum ya, sürekli birisi ödese.
- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİlk buluşmada erkek ödemeli daha sonra ki buluşmalarda bazen ben bazen o.. öderiz bir şekilde takılmam bunlara
25 Yorumla- +1 yıl
tamam sen öde
Soran+1 yıl@Balhaatunn haklısın, en mantıklısı.
- +1 yıl
@Eoéa_Eoéa 🌸🌸
+1 yılBi' buluşmada kadın öder diğerinde erkek. Biletleri biri alıyorsa kahveyi diğeri ısmarlar gibi gibi..
İlk buluşmada kim davet ediyorsa o öder.21 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı evet
+1 yılHayır. Kim ne kadar yediyse eğer herkes kendi parasını ödemeli
31 Yorumla
Soran+1 yılOrta yol bu aslında.
+1 yılBence herkes kendi yediğini ödesin, arada da birbirlerine ısmarlayabilirler bugün benden diye
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın bu da olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi adamın cömert olması önemli bi kriter düşünsene yiyip içtiniz ama adam lokmalarını sayıyor ya da kasaya gittiniz ben bunu yedim sen şunu yedin diye hesap yaptığınızı çok aşırı itici bence adam dediğin kıymet verecek kadınının yiyip içtiğini hesaplamayacak parasından değil kişilikli olacak erkek dediğin Geçen biriyle tanıştım buluştuk bi çay bi kola içtik hesabı ödedi ben ödeyecem deyince ses etmedi 10 tl sorun değil adamı denedim ve bir daha asla da buluşmam
120 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen bu kafayla zor
Cevap sahibi+1 yılSenin zihniyetin yanlış hep erkek ödesin demiyoruz pısırık olmasın bi zahmet erkek olduğunu hissettirsin yoksa seni neden adam yerine koysun
Cevap sahibi+1 yılİşime nasıl gelirse onu savunuyorum de eşitlikmiş git bakalım kim sahiplenecek seni 😂
Cevap sahibi+1 yılSaçma yere çekiyorsun kaç arkadaşım evlendi hiç biri de pinti bi erkekle evlenmedi kusura bakma karısının lokmasını sayan adamdan hayır gelmez
- +1 yıl
Ben doğruyu yazdım erkekler sizi çok sevdiği için değil yatmak için hediyeler alıp hesabınızı ödüyor cinsel obje olarak görüyor bunun farkınasın ama kabul etmek istemezsin. Aynı şey evlilik içinde geçerli günümüz evlilikleri çıkar üzerine kurulu kimisi güzel kadın diye bir dediğini iki etmez evlenir evlilik de çömert davranır senin o arkadaşların evlenip 35 kilo alsa güzelliğini kaybetse kocaları bak nasıl tavır olarak değişiyor
Cevap sahibi+1 yılboş ver kaliteli adamın metresi olmak daha iyidir kardeş sende kendini kandırma
Cevap sahibi+1 yılBen para peşinde değilim ki çoğunlukla da ödedim cimri erkeklerden bahsediyorum önemli olan düşünce
Cevap sahibi+1 yılNiye duralım kendime kastım mı var boş yapıyosunuz vaşlahi ha duranı bulun sizde
Cevap sahibi+1 yılBoş yapma yav
Cevap sahibi+1 yılÇekemiyonuz o adamları
Cevap sahibi+1 yılO zaman kadınları kıskanıyosun djdmsn
Gizli Üye(30-35)+1 yılArada bir samimiyet varsa zaten kimin ödediginin bir onemi yok. Sevgili, eş gibi durumlarda farketmez. Erkekte öder kadinda. Tabi kadinin durumuna da bagli. Calismiyor olabilir, öğrenci olabilir. Ilk bulusmada belki erkek ödeyebilir ya da herkes kendi öder. Ama bir samimiyet varsa bu konularin hesabının yapılmaması daha dogru.
10 Yorumla
+1 yılNezaket kuralları gereğince hesap davet eden kişi tarafından ödenmelidir. Ancak ülkemizde nezaket kurallarını bilen insan pek az olması sebebiyle bu uygulanamıyor ki bunu yorumlarda rahatlıkla görüyoruz.
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma bir algı. Her ikisi de ödesin ne fark eder. Her seferinde erkek ödememeli.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın aşkım
Alman usülü ödenmelidir ( herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli).
21 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Algısını bilemem, benimle masaya dişi sinek otursa hesabı ben öderim. İster davet edileyim ister davet edeyim, bir kadınla aynı masada oturup sohbet ediyorsam hesap kimde kalacak soru işaretini başta kaldırırım.
10 Yorumla
+1 yılAbi ben erkek arkadaşıma pek hesap ödetme tercihinde değilim param varsa bilir cüzdanım elinde olur onunki de bende olurdu o yüzden param varsa ben öderdim yoksa bile ortak öderdik bi şekilde yardımcı olurdum önceleri :l
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılYine mi bu soru ya, KS sal artık şu soruyu, milli oldu😅 net cevabı yok...
11 Yorumla
Soran+1 yılAsla kurtulamıyoruz sorudan jdoskdpdkd
+1 yılYarı yarıya ödesinler. Hem kimse borçlu kalmaz hem de ikisi de ödemiş olur. Bence çok mantıklı. 🤔
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de mantıklı. 😃
Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ya mesela yemeği erkek ödedi, kadın da tatlı alır vs.
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı
+1 yılKeşke kızlar da ödemesi yapsa. Giren çıkan hep bize.
13 Yorumla
Soran+1 yılAhsjdod her zaman midemizi düşünürüz. 😃
- +1 yıl
Normal pastane 15 TL olan keke. Kafede 55 TL verdim.
Soran+1 yılAh bee cidden çok pahalı
+1 yılÖdemek isteyen ödesin karışmam ben 😃
Kendime dönecek olursam ben öderim11 Yorumla
Soran+1 yılİyi barii. 😃
+1 yılBence hesabı kimin ödemesi gerektiği değil, neyin adil olduğu ile ilgili. Bir erkek ve bir kadın randevuya çıkarsa ve erkek öderse, bir dahaki sefere kadın ödemelidir. Sadece adillik.
20 Yorumla
+1 yılBir gün erkek bir gün kız ödemeli ikisinin de maddi durumuna göre değişir bir gün erkeğin olmaz kız öder bir gün kızın olmaz erkek öder ama asla evlenmediğiniz sürece tek taraflı olmamalı bence bana kalırsa.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- Yeme & İçme konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılerkek ödemez. bi keresinde erkek öderse diğerinde mutlaka ben öderim.
neden sürekli erkek ödesin ki? ne vereceğim bunun karşılığında? borçlu kalmayı sevmem11 Yorumla- +1 yıl
haaaa.. iş için davet edilmişimdir, ofisimde görüşmek istememiştir (çeşitli haklı sebepleri olabilir) o zaman zaten içtiğim bir kahvedir sudur... ödeyiversin yani onun işi için elimi cebime atacak değilim
+1 yılbence bu durum müşterek, erkekler zaten genelde ödetmiyorlar ama ben zorluyorum mesela içim rahat etmiyor. Yemeği o ödese daha sonraki hesabı da ben alıyorum meselaa
21 Yorumla
Soran+1 yılDoğru yapyorsun
+1 yılBahsedilen erkek kadının yakiniysa ( baba oğul erkek kardeş koca vs) ödemesi gerekir. Bunlardan biri değilse gerekmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonomik sıkıntı var, en ucuz hamburger Mc Donald's' da olmuş 55 TL. 2 kere erkek 1 kere kız ödesin ya da erkek yemekleri kadın kahve, çayı ödesin. Kızlar ekonomik kriz var. Biraz elinizi cebinize sokun. Hayat müşterek.
10 YorumlaErkek ödemeli. Belki alman usulü herkes kendi yediğini içtiğini ödeyebilir ama erkeğin ödemesi taraftarıyım.
10 YorumlaKadınların ödemesi lazım
110 Yorumla
Soran+1 yılHep mi? 😃
Soran+1 yılPara yohh. 😃
Soran+1 yılBenim neden haberim yok bundan doskdodk
Soran+1 yılServetimi verin jdodkdodk
Soran+1 yılAaaa olmaşş jdoskdpskd
ilk buluşmada hesabı kıza kitlerim (kendimki dahil) gold diggerları elerim diğer hesaplarda hesap yapmam pek karışık olur
10 Yorumla
+1 yılBen yedigimi öderim ödemek isterse kendininkini ödiyebilir
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben yemeğime bakarım kim öderse ödesin 😂😂😂
14 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisi. 😃
- +1 yıl
Bazen erkek bazen kadın ödemiş ne önemi var önemli olan o anı güzel yaşayabilmek degilmi
Soran+1 yılKesinlikle...
- +1 yıl
👍
Yeme & İçme konusunda 998 cevap paylaştı. İlk bulusmada erkek ödemeli ama daha sonra kim davet ederse o ödeyebilir
10 YorumlaSaçma. Neden her seferinde yenilen içileni erkek ödeyecekmiş?
10 YorumlaHayır
Benim yanımda kadın ödeyebilir illa benim ödemem gerekmiyor ya da ortaklaşa10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılBen erkek ödemeli diyenlerden im şimdiye kadar hiçbir bayana hesap ödetmedim
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılben ödemezsem kötü hissederim , en kötü ihtimal diğerini de ben öderim öyle olucaksa olabilir
10 Yorumla
+1 yılhayır tabii ki zaman zaman ikisi de ödeyebilir ama sanki erkekler ödeyince daha rahat ediyolar. çok takıldığım bi şey değil
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet gurur meselesi olabiliyor.
Yeme & İçme konusunda 4,5b cevap paylaştı. Herkes yediğini içtiğini ödemeli bana hesap ödetmek isteyen bir kızla ikinci buluşma olmaz hesabı erkek ödesin diyen kadınlar erkekler için cinsel obje olduğunu kabul edip ödetsin
01 YorumlaYeme & İçme konusunda 425 cevap paylaştı. Kızı erkeği yok bu işin kimde varsa o öder. Hayat müşterek
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHesabımı erkek öder nokta bir yemek alt tarafı veya kahve
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılEkstrem bir durum yoksa erkek ödemelidir tabii ki de.
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 65,3b cevap paylaştı. Erkekleri Bankamatik olarak görmeyin artık hayat çok pahalı
10 YorumlaKural neyse o erkek öder.
21 Yorumla
Soran+1 yılYazılı olmayan kural sanki? 😃
Herhalde yani boşunamı ekeyiz
23 Yorumla
Soran+1 yılHayır kdoskdpsls
Bence biz ödesek daha iyi racona ters jsjs
21 Yorumla
Soran+1 yılDiyorsunn 😃
- Yeme & İçme konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadinda pekâla hesap ödeyebilir
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun
Erkek ödemeli mantığı bitmedi mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılDaha bitmemiş, sorduk vallahi. 😃
Yorumları okumaya geldim
12 Yorumla
Soran+1 yılHoş geldiniz, sefalar getirdiniz... 😃
+1 yılYoo niye biz ödeyelim ki herkes yediğini içtiğini ödeyebilir hangi devirde yaşıyoruz
10 Yorumla
+1 yılValla tarihte hesabı erkeğe ödeten ilk kadını tebrik ediyorum sonsuza kadar sürecek bir adet yapmış
10 Yorumla
+1 yılhayır böyle genellemelere karşıyım ben asla olmamalı böyle şeyler
10 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne