Bence bir tüccarın ya da satıcının en büyük silahı güvenilirlik ve dürüstlüktür 🤝 Satıcı dediğin kişi müşterisine karşı şeffaf olmalı, kandırmamalı ve verdiği sözlerin arkasında durmalı. Ayrıca her müşteriyi ayrı bir değerle karşılamalı, insan ilişkilerinde samimi ama seviyeli yaklaşmalı. Kısa vadeli kârlar yerine sürdürülebilir dostluklar kurmak uzun vadede her zaman kazandırır 💪 Ticarette etik olmak, iyi bir izlenim bırakmak demektir. Unutma, kazananlar daima dürüst olanlar olur! YTD 😛
Herhangi bir ticari girişimin amacı kâr sağlamaktır bu doğru. Fakat kâr makul oranda olmalı. Kazanç sağlayacağım diye parayı katlamaya niyetlenmek, bunu da insanlar üzerinden yapmak hoş değil.
Aynen öyle ticaretin içinde yer alınca. Bir de eğitimde yeğenler olunca okula o gün okuldan geliyorlar. Diyorum ders neydi buydu anlat bakalim bu nedir diyorum. Yok onu anlatmadi. Ya nasıl olur diyorum konu bu diyorsun ama diyorum. Ya hoca bile ders gecistiriyor diyor. 😃 Kapak atan atana valla yeminle. Ticarette tacirin ürünü istedigi gibi övmesi gibi. 😁
Ondan bişey satın aldığında kazıklanmışsın hissi olmayacak içinde 😀 Dürüst olmalı ve fiyat olarak da gerçekten malın ederi neyse onu sunmalıdır. Güler yüzlü nazik olması da artı puan
Tabii ki kâr etsin de 5 liralık şeyi 25e de satmasın yani :D gerçi şu an pahalı ucuz ayrımı yapamıyorum hiç bi fiyata şaşıramıyorum normal geliyor her şey 😀 bu ayrı bi konu da Evet o oyunlardaki hisse çok alışkınım 😀
Pazarlaması iyi olmalı ve müşterileriyle derin bağlar kurabilmeli ki sürekli ondan alışveriş yapsınlar kaliteli ürün de satarsa işi daha kolay ürün kendi kendini satar
Bak geçen güveç aldım. Çok şubesi olan bilindik bir markadan. İçinde tahta kurusu gibi bir böcek çıktı. Ben utandım öyle götürmeye fotoğrafını çekip gösterdim yere. Bana diyor ki 10 yıldır burada çalışıyorum ilk defa böyle bir şey görüyorum özür dileriz başka vereyim. Normalde insan olsa para iadesi yapar mesela