İkinci el kralları programındaki şu abimiz gibi olabilir misiniz? 🤣

İkinci el kralları programındaki şu abimiz gibi olabilir misiniz? 🤣
Ömrüm boyunca pazarlık yapmadım. Fiyatına bakarım, fiyatı yazmıyorsa sorarım. Bütçeme uygunsa, hayati önem taşımayan ama ürünün fiyatı piyasaya göre kazık fiyatta değilse alırım.
Ürünün fiyatını uygun görmezsem almam. Hiç pazarlık yapmakla uğraşmam. Yapım gereği ya evet ya hayır.
Kiralık dükkanım vardı kaç yıllık mesela. Hayır dedim direkt hiç indirim filan talep etmedim. Kendi dedi %50 ye kadar fiyatta düştü hatta fakat geri dönüşüm olmaz. Hayır dediysem hayır'dır cevabım. 1 lira dese genede kabul etmem.
Youtube'de bu İkinci Elin Kralları adlı videolar sürekli önüme çıkıyor. Türkiye'de bu kadar ünlü olması ilgimi çekti. Neden böyle ünlü oldu ki :D Bunu sürekli izliyorlar. Bir de yanlış anlaşılmasın iki de bir "Oe" tarzı harfler yazıyorlar. İnanın ne olduğunu bilmiyorum. Umarım küfür değildir. Türk İnsanı ikinci el eşyaları izlemeye neden bu kadar meraklı acaba? :D Türkiye'de pek görmedim ama birçok ülkede, özellikle Anglosakson Kültürünün hakim olduğu ülkelerde "Pawn Shop" 'lar vardır. Acil paraya ihtiyacı olan biri elindeki malı gider buraya rehin bırakır ve az bir para alır veya elindeki malı temelli satar. Rehin bırakılan ürün için daha az para, temelli satılan ürünler için daha yüksek para verir bu pawn shop'lar. Çok değerli bir eşya için bazen sıfırının 100'de 5'ini 7'sini öneriyorlar, bu ticaret değil, soygun diyorum içimden. :) İnsanın çok değer verdiği, sevdiği bir eşyayı sıfırının 100'de 5 - 7'si arasındaki bir fiyata bırakması çok acı bir durum. Timsah derisi ürünlere 10 - 20 Dolar öneriyorlar ya :D
Oe kardeşim aynı şeyler biri evladı diğeri çocuğu hehehe
Güzel program
@Cokuzgunumgecmiyor Doğrudur, "Oe" 'nin bir küfür olduğu konusunda şüphelerim vardı, haklı çıktı. :)
😂😂😂😂
Benim pazarlık yapma şeklim sıra dışı nasıl desem bağıra bağıra pazarlık yaparım sanırım bundan deli kız diyorlar bana 😄

SkrErd37, ikinci el kralları programındaki abimizin pazarlık stiline hayran olmamak elde değil! 😄 Ben de pazarlık konusunda fena sayılmam, kendime güvenirim. Özellikle fiyat araştırması ve ekonomik analizlerde kullanabileceğim bilgim var ama tabii televizyon starı karizmasına ulaşmak zor! Hem insan ilişkisine hem de tahammüle dayalı bir iş 😊 Pazarlık yaparken işin sırrı, önce karşındakini anlamak ve sakin kalmak. Unutma, finansal özgüven sende oldukça kazanırsın! 🤑 YTD 😛
Cevap
21Cevap
Sevmiyorum pazarlık yapmayı. Yani aslında şöyle ifade edeyim bir ürün alacak isem eğer bir kaç yerden teklif isterim ve her teklifimde de şunu belirtirim. Öyle bir fiyat verin ki pazarlık söz konusu olmasın vakit kaybetmeyelim. Tedarik edebileceğim yerlerin tamamından aynı ürün için teklif isterim ve bu ibareyi kullanırım en uygun olandan alırım.
Hmm telefonun güzelmiş dostum sanırım almak istiyorum ama çokta iyi değil eski bir model gibi 5 dolara ne dersin? Eğer kabul etmezsen telefon uzmanimla görüşmem gerek.
Bazi yerlerde pazarlık yapılır ama bazı yerlerde ne kadar uğraşırsan ugraş ne kadar dil dökersen dök nafiledir.. oncin ne kadar iyi olduğundan çok nerde pazarlık yaptığın dır önemli olan..
Bu programı çok izledim kızı ve oğlu da yanında birlikte pazarlığın kitabını yazıyorlar resmen 😂 hiç pazarlık yapamam , yapmadan alırım
Demek buna 2000 dolar istiyorsun..
20 dolara ne dersin?
Tamam 25 ama daha üstü olmaz...
O arada ashley melun melun bakar..
Yok yaw, özellikle karşımdaki satıcı ise pazarlık etmek adamın rızkını çalmak gibi geliyor bana
Satıcı fiyatı söyler , son fiyat mi derim, evet der, e alayım madem derim, utaniyorum pazarliktan 🤣🤣🤣
Kötüyüm. Dümenden indirim yapar mısınız deyip reddedilince de hiç ısrar etmem. Etiket fiyatı neyse o.
Ben yapamam . bakarım uygunsa alırım ya da hoşuma giderse genel uçundan kendiliğinden indirim yapan oluyor sağ olsun 😹🤭
Pek iyi değilim. Arabada 3-5 bin TL'den aşağı indiremem. Hiç olmasa satış fiyatı neyse o kadara alasım gelir.
iyi değilim keşke oe kadar ölücü pazarlık yapabilsem özellikle teknik serviste vs
Valla sünnet diye diye adamın fiyatını çürütmem, 500 liralık olan ürüne 450 TL teklif ederim.
Hiç beceremiyorum. Direkt parasini veriyorum
Programı çok izledim ckfkfm
Beni görenler indirimleri yapıyorlar
Abi ben esnaflıktan anlarım gram beni kandıramazsın😅
O kadar değilim ama indirim yaptıracak kadar iyiyim.
Bana Kayserili misin diye sorarlar o derece iyiyim🤭
Berbattt. Hic yapamam. O yüzden çok pahali bir sey alacaksam babamla giderim😄
Sevmem o yüzden neredeyse hiç yapmam yapımda da yok
Kötüyüm rica ederim şu kadar olur mu vs diye kabul ederlerse ediyorlar
Ben bu adamı izleye izleye geçen eczaneden kendi ilacımı 1
280 TL indirdim
h. ttps://hizliresim. com/tcweqk9
Böyle (xper yetmiyor la)
Kimse oe gibi olamaz. Ben berbatım.
Hiç yapmam ne derlerse o 🥺
bu abiyi gecmek imkansiza yakin
Maalesef çok kötüyüm