Ben yarın işe başlıyorum. Daha önceden çok az iş deneyimi oldu ama biraz çekingenim ve iyi iş yapamıyorum. Bu konuda destek almak istedim. Girdiğim yer ayakkabıcı. Ayakkabı çanta satmam gerekiyor. Benim tek sorunum gelen müşteriye çok çekingen davranmam. Sanki müşterilerden korkuyorum. Orada iyi bir satış elemanlığını nasıl yapabilirim? Müşterileri nasıl kazanabilirim ve satışı nasıl gerçekleştirebilirim. Başarılı olmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
avrupada satış elemanlarının yaptıkları ilk girişte selam verirler sonra sizi takip ediyorum bir isteğiniz olursa hemen geleceğim der müşteriyi rahat bırakırlar benim en beğendiğim karşılama biçimidir
Türkiye'de ise daha ilgi alaka göstermek gerekir hoşgeldiniz nasıl bir şey bakmıştınız işte biraz sohbet muhabbet müşteriyle hatta çay kahve ikramı kesinlikle ayakkabıyı sattırır bir sürü sistem var satışla alakalı hyalnız en önemli tavsiyem sana ayakkabıyı bil ne sattığını bilirsen müşterinin güvenini kazanırsın müşteride ne aldığın bilir ayakkabı mağazam var sıkıştığın zaman sor yardımcı olurum05 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın... Yabancıların işi daha kolaymış ve hoşmuş :)
Ben zaten hep bana sorduklarında bilmiyorum cevabı veriyodum hepsini öğrenmem gerek
Peki mesela ayakkabı ve çanta için fiyatı numarasından başka neyini bilmem gerek
mesela ayakkabı için en çok rahat mı sorusunu sorarlar sanırım öyle değil mi?- +1 yıl
çok şey var malzemesi mesela deri mi deri ise derinin çeşitleri var bunları bilmen lazım tabanı nedir bir çok taban çeşidi var mesela ayakkabının rahatlığını anlatmak için derisinin gerçek dana vs (ne olduğunu bilmiyorum tabi ki sattığının) olduğunu tabanın kauçuk mostrasının poliüretan gibi ayakkabıyı anlatman lazım öncelikle araştır en güzeli işini seversen sana getirisi çok olur
Soran+1 yılAnladım :) bilgilerin için teşekkür ederim :) Çok saol :)
Soran+1 yılAmin Allah razı olsun saolun :)
En İyi Cevaplar
+1 yılYa bırak gerek yok böyle şeylere.
Kaç yıl kaç tane yerde satış elemanı olarak çalıştım hatırlamıyorum.
Gelene hoş geldin buyur ne bakmıştınız de olay bitti, ya ben kendim bakarım der ya da yardım ister. Bir süre geçtikten sonra bezdiğin için somurtarak takılacaksın zaten. :)00 Yorumla
satacağın ürünü iyi tanı müşteriye gülümse ne istediğini iyi anla çekingenlik dezavantaj gülümse sohbet et bu ayakkabıyı nasıl satarım deme bu ayakkabının yanına çantayı nasıl satarım de ürün gösterirken ucuzdan pahalıya doğru göster indirimlerden ödeme kolaylıklarından bahset müşteri alacağı üründen emin olmak ister özgüven göstermelisin satış yapmak zordur metanet gerektirir 40 çeşit insan hepsi ayrı zorlar daha da kolayı iyi bir satış elemanını gözlemle işi nasıl yapıyor diye
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok haklısın :) Bunlarıda dikkate aldım teşekkür ederim :)
+1 yılkafana takma.. sanki sen oraya müşteri olarak gelmişsin gibi düşün ve sen nasıl hizmet almak istiyosan öyle davran.. sen orda onlara yardımcı olmak için varsın.. çekingenliğin bir süre sonra zaten kalmaz
13 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kalmaz işte tek sorun bu çekingenlik artık ne iş yapmam gerektiğini anladımda ben normal insanlarla konuşurken bile aşırı çekingenim :) Bir de hani bugün çekingen durdum yarın öyle olmak istemiyorum ne kadar çabuk gelişirsem o kadar iyi benim için :)
- +1 yıl
:) merak etme zamanla gider çekingenliğin.. bu işi kendine bir fırsat olarak da görebilirsin.. çekingenliğini yenmen için güzel bir fırsat..
Soran+1 yılEvet. Çünkü böyle bu gidişle zor zamanımda iş asla bulamam. Çok kötü olur. Her yer iyilerini istiyo :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
+1 yılMüşterinin yerine kendini koyman ve bu malı niye alman gerektiğini önce kendin düşünüp ona da böyle böyle diye anlatman lazım. Ve satış yapan insanların belli karakteri yoktur. Bir urfalıyla urfalı olur, bir izmirliyle izmirli gibi konuşur.
Kısaca yağcılık yapacaksın ama mantıklı yağcılık yapacaksın.11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama çok itici olmadan bunu unutmiyim teşekkür ederim :)
+1 yılElindekini en iyi şekilde sunmaya bak, ama unutma bazı müşteriler hiç başında eleman istemiyo, anladın ki öyle tip rahat bırak, ama ilgilenilmek istiyosa da çekinmeden net işe yarar bilgiler sun
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet oraya ayrı bir dikkat etmem gerekiyor :) Teşekkür Ederim :)
- +1 yıl
Ne demek, kendini kasmana çekinmene de gerek yok, sanki kendine bişey satıyormuşsun gibi düşün , hangi bilgilere ihtiyacın oluyosa onları söylersin
Soran+1 yılHaklısın :) şimdi daha çok cesaretlendim çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Ne demek hayırlı başlangıçlar sana😊
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun :)
- +1 yıl
Senden de😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılSattığın ürünü iyi tanıyarak, karşındaki insana güven vererek, güler yüzlü, fazla ısrardan kaçınarak, müşteriyi sıkmadan yardımcı olma amaçlı başka ürünlerde önererek...
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler :)
çok konuşup müşterinin kafasını karıştır onun konuşmasına fırsat verme tabi o konuşunca dinle tabiki alaycı şekilde de konuşma sohbet et arkadaşca yaklaş sonra kitle kaç biz öyle yapıyoruz nereli olduğunu soruyoruz çay ikram et sohbet et ne satıyosan göster kendini yor müşteri onu almayı kendini mecbur hissetsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBende farkettim nerede ilgi oluyorsa ısınıyolar alışıyolar alası yokken bile alıyolar bunuda tutayım aklımda teşekkür ederim :)
+1 yılYa müşteri zaten alacaksa alıyor bakmalıklar bakmalık ya iş müşteride bitiyor yani adamlara silah zoruyla bişey satamazsınki :D
03 Yorumla
Soran+1 yılYok silah zoruyla satamam zaten de mesela bir ayakkabıya bakıyor beğenmiyor çıkarıp orada başka çeşit göstermem gerek o zaman belki alabiliyor görmüyor orada ama ben bu çekingenlikle yapamıyorum biraz bunu düzeltmem gerek bildiğin korkuyorum :)
- +1 yıl
Alışırsın ya bende yazları internet satışı yapıyordum (okul harçlığı için :D ) Yani başlarda çok çekingendik ama bilgisayarı olmayan eve internet sattığımı hatırlıyorum :d
Soran+1 yılYok artık :) Bir an önce alışmalıyım yoksa yollarımızı ayırabiliriz :)
Çok sabırlı isen ve insanlarla aran iyiyse olabilirsin :)
10 Yorumla
+1 yılCin olmadan adam çarpacan işte :=)
https://www.youtube.com/watch?v=1Cl9_fU8Q0k029 Yorumla
Soran+1 yılAy seeeen :)
Gıcık şey :)
Amacım o değilde teşekkür ederim :)- +1 yıl
Sen kimsin :)
Soran+1 yılSöylemem :)
- +1 yıl
Niye ki =)
Soran+1 yılÇünkü ben sana gıcık oldum :/
- +1 yıl
Beyin nasıl algılamak istiyorsa =) mesela birini sevmek istersen ne yaparsa yapsa seversin sadece belli süre sonra yorulursun demek ki sen gıcık olmak istedin =) oysa yanış tanıdın
Soran+1 yılPeki :)
- +1 yıl
Merak etme biliyorum kim olduğunu :) pislik
Soran+1 yılKimmişim ki ben :)
- +1 yıl
Yazsana bir sen oysan o sun derim
Soran+1 yılBoşver :)
- +1 yıl
Tamam sktr et
Soran+1 yılİşte bu yüzden gıcığım kibar değilsin gıcık bb sana
- +1 yıl
hahaha =) sevdiğim dışında kibar olmam ben =) doğal yaşamak gerek hem naza da gelemem
Soran+1 yılBiliyodum zaten dalga geçmek için yazdığını :/
Sen git arkamızdan ay mesaj attımda havalara falan giriyolar gibisinden konuş pis uyuz- +1 yıl
Girmiyormusunuz :/ bir şey var sanıyorsunuz hemen valla bir kız bana yazdığında hiç egom şişmedi hemen ayy yavşyo bana demedim ama siz diyorsunuz işte ayrıca baksana tavırlarına yazsana dedim boşver diyorsun ee boşver diyorsan bende sktr et diyorum ne diyim :/
Soran+1 yılPeki sence neden öyle düşünüyor olabilirzi %90ı öyle yaptığından tamam öyle göryorsan öyledir
- +1 yıl
Fazla kasıyorsun ya en azından karşıdakine göre hareket edebilirsin :/ cidden ufak bir şeyde hadi bb yapan kızlar çok itici sonuçta sana kötü bir şey denmedi çok alıngansın onun yerine hafif ılımlı olsan zamanla anlarsın nasıl olduğumu
Soran+1 yılHaklısın tamam
- +1 yıl
Al işte yazsan suç yazmasan suç tamam neyse
Soran+1 yıl:) :) :)
- +1 yıl
Rica edicem soru sorduğunda SavaşaHazırHükümdar sen cevaplama dede birdaha gerilmeyim ben
Soran+1 yılSorun değil görmemezlikten gelirim
- +1 yıl
Olsun sen yaz ben hiç cevap verme tenezzülünde bulunmayım çünkü ben kimseyi umursamamazlık yapmadım gıcık felan diyince şok oldum
Soran+1 yılSeni tanıdığımdan öyle gıcık demiştim o görüşünü görünce üzerime alındım ki alınmam normaldi alınmam gereken bir şeydi o yüzden öyle demiştim üzdüğümü sanmıyorum ama öyleyse afedersin
- +1 yıl
Bak beni tam olarak tanımadan hiç bir görüşümü bilemezsin çünkü ben bir o kadar vitrin önünde dururken bir o okadar da kara kutuyum merak ettiğin bir şey olduysa ya bu düşüncesi gıcık dediysen yazsaydn bana belirtseydin tartışırdık
Soran+1 yılPeki haklısın iyi akşamlar...
- +1 yıl
Derdin olursa dinlerm onun dışında germe beni sanada
Soran+1 yılteşekkür tamam
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılönce kendini satacaksın demişti biri.. yanlış anlama saçma bir anlamda değil
yani önce güven, rahatlık vereceksin anlamında.00 Yorumla - Kaleminiz var mı
+ yok
- Buyrun kalem satıyorum
Olay bitti.01 Yorumla
Soran+1 yıl:) :) :)
Satış işi bir sanattır ve bu konuda sana bunu uzun uzun anlatmak lazm
07 Yorumla
Soran+1 yılZamanım var kısa kısa istersen yazabilirsin :)
Soran+1 yılÇekingenliğim var aslında bir de şimdi dükkanla ilgili bilgim yok yani fiyatlarını bilmiyorum mesela müşteri ayakkabı çanta kaliteli mi derse ne diycem bilemiyorum bir de pazarlık kısmı var orası da sıkıntı :)
Soran+1 yılbir süre zor olacak sanırım :( Yarın hemen öğrenmem lazım onları
Mesela abiye dikkat ettim ayakkabı hakkında bilgileri vardı sundu benimde öyle olmam gerek İnşalla çabuk öğrenirim :)
Teşekkür Ederim :)
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim :)
müşterıyı çok bunaltma çok konusma
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkürler :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir idealin yok mu. sadece satış elemanı olarakmı kalıckasn. bnce kafanı buna yor. çanta göstermekten korkma
01 Yorumla
Soran+1 yılŞimdilik bu :) Açıktan okuyup çalışacağım hayat nereye sürüklerse :) Şimdi kendimi orada beğendirirsem yarın bir gün her yerde övülme imkanımda olacak her yerde başarılı olmak iş imkanını arttırıyo :) Küçükte olsa işimi iyi yapmalıyımda aşırı çekingenim ben :/
Biraz konuskan olman gerek ikna kabiliyetide çok önemli
09 Yorumla
Soran+1 yılO yok işte aşırı çekingenlik var çok kararrsız duruyorum acaba şunu söyleyip önersem mi yoksa bıraksam kendi mi baksa diye :)
Soran+1 yılİşte benim de istediğim hem müşteri memnun olsun hemde iş yeri sahibi
Amacım müşterileri kazıklamak falan değil iki tarafıda mutlu etmem lazım :)
Soran+1 yılYok yeni üye olmuştum :)
İşte ilk önce oradaki bilgileri toplamam gerek onları çabuk toplarsam daha rahat ilgileniyorum :)
Soran+1 yılEvet yarın ben en iyisi işe girdiğim an herşeyi öğreniyim :)
Yeni üyeler gizli görüş paylaşamıyo gizli soru sorabiliyolar :)
Soran+1 yılTeşekkür Ederim :)
+1 yılSatis bir sanattir her kes beceremez ama guleryuzlu ol civik olma ama
010 Yorumla
Soran+1 yılYapmam lazım gelişmem gerek :/ Güleryüzüm var da satış da yapmam gerek
- +1 yıl
Ee guzlde bir kizsan yaprsin ne saticaksin bu arada
Soran+1 yılAyakkabı, çanta...
- +1 yıl
Kendine guven ya yapabilirsin bence
Soran+1 yılİnşallah :/
Çünkü diğer işlerimde beğenilmedim de bu sefer iyi olmak istiyorum- +1 yıl
Hahhaa eger ankardaysa geleyim ilk ayakkabiyi ben alayim destek olsun
Soran+1 yılYok orada değil :)
- +1 yıl
Olaydi destek icin alirdim walla insallah basarili olursun
Soran+1 yılDüşünmen yeter :) Çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederum
şık giyim ve iyi telafüz ve iyi türkçeyle
10 YorumlaBirincisi güler yüzlü ol hersey hallolur :)
03 Yorumla
Soran+1 yılGüler yüzüm var ama çok saf duruyorum bugün görsen beni :)
duruyodum sadece orada insan işe aldırmak için çabalar ben sadece konuştum gelen müşteriye hemen bakamadım gerçi daha işe alınmamıştım şimdi korkum yarın bir şey bilmiyorum mesela ayakkabı rahat mı deseler yalan söyleyemem patronada sormak saçma geliyo :)
Soran+1 yılOldu :) denir mi öyle :)
+1 yılGüler yüzlü olman önemli
10 YorumlaBiz satmayı dost dedigimiz kalleşlerden ögrendik.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:( :( :(
mini etek giy dişiliğini kullan
01 Yorumla
Soran+1 yılolmaz o ki iş sahibide öyle bir şey istemiyo
Üst seviyede ilgi :) zamanla zaten kurdu olursun
00 Yorumla
+1 yılHangi marka?
07 Yorumla
Soran+1 yılKüçük dükkan ve hiç dikkat etmedim bile dükkanın ismine bile bakmamıştım o derece yani :)
- +1 yıl
Hmm anladım. Ayakkabı satyıor olman senin için +. Kadınların belirsiz bir düşkünlüğü vardır ayakkabılara. Çoğu ne istediğini bilerek gelir. Bu yakışır bu güzel olurların yanına olumsuz bişeylerde eklersen karsındaki seni ciddiye alacaktır. Bu yzden öneride bulunrken vermek istediğin ürünün yanına alternatif biraz alakasız ama kafasını karıstıracak bir ürün daha sun. İkisinide öv. Birini biraz eleştir. Vermek istediğin daima ayagında olsun. Tercihi ona bırak. O arada çanta falan ne verebilirim diye düşün. Ayakkabıyı sattın bile :D
Soran+1 yılGüzel :) Haklısın bu da aklımda çok teşekkür ettim :)
- +1 yıl
Ben bunu yapıyordum mesela. Yeni başladığım bir yerde 2 haftada dkkat çekmiştim. En iyi satış yapan cocuk beni 7. kattan aşağı atmaya kalkmıştı :D
Soran+1 yılVay kıskan vay :) Teşekkür ederim Allah razı olsun :) İnşallah bende öyle olabilirim :)
- +1 yıl
Enerjik ol yaparsın. Hadi sağlıcakla.. :)
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim :)
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem