Selamlar, 💲💵
Arkadaşlar, sizce ABD ile Çin arasındaki ekonomik denge nasıl, hangi taraf ağır basar? 📈 Bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum.🕵

Selamlar, 💲💵
Arkadaşlar, sizce ABD ile Çin arasındaki ekonomik denge nasıl, hangi taraf ağır basar? 📈 Bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum.🕵

Amerikan ekonomisi şu an hâlâ dünyanın en büyük ve en güçlü ekonomisi olarak kabul ediliyor. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) açısından bakıldığında ABD, Çin’den daha önde. Dolar hâlâ dünya ticaretinde en çok kullanılan para birimi ve ABD’nin teknoloji, finans, savunma ve hizmet sektörlerinde dev bir küresel ağı var. Ayrıca Amerikan şirketleri (Apple, Microsoft, Google gibi) dünya çapında lider konumda.
Ancak Çin, özellikle üretim ve ihracat alanlarında muazzam bir güç haline geldi. Son 20-30 yılda büyük bir ekonomik dönüşüm yaşadı ve altyapı yatırımları, sanayi kapasitesi ve teknolojideki atılımlarıyla ABD’ye ciddi rakip oldu. 2020'lerden itibaren birçok tahmin, Çin'in bazı ekonomik göstergelerde ABD'yi yakalayacağını veya geçebileceğini öngörüyor, özellikle satın alma gücü paritesi (PPP) gibi kriterlerde.
Kısaca:
Küresel finans ve teknoloji gücü açısından: ABD daha güçlü
Üretim kapasitesi ve yükselen güç olarak: Çin çok yakın takipte
İki taraf açısından son yaşananlar olumlu değil. Sonucu tatlıya bağlanır. Çünkü maliyet açısından Çin önde iken teknoloji olarak ABD önde olabilse de ikisinin ortak çıkarları hala sürüyor. Çünkü bir çok dev ABD firmaları Çin de yer alıyor. Büyük ürün satış payı da Çin'in ABD'de de yer alıyor.
ABD aklı başındaysa uzlaşır ama Trump ya o zeka göremiyorum 🕵fhjkk
Trump da
Sadece politika biraz gecikmelere sapmalara uğrar. Sadece amacı iç piyasayı korumak ancak çok şiddetli ve acımasız piyasaya karşı. Yani ilk başta bunu kaldırabilecek durum yoktu.
Akıllı olsa orta yolu bulurdu sdfghjklş
Bence bulacaklar. Çünkü bu şekilde olmayacağını oda anlamaya başladı gibi. 😁
Biraz aşırı piyasa sarsıntısı oldu küresel olarak. Gelişmekte olan ülkelere yaradı.
Aynen ya
Şimdi gelişmekte olan ülkeler üzerinden Avrupa pazarına yöneldi Çin. Almanya şimdiden öncelikli ve ileride haberleri dökülür zaten.
Bekleyip görmek 👀 lazım 👓
Çin, pandemi sonrası neredeyse yakalanamayacak bir ivmeyle yükseldi. Amerika ise ekonomisi şişmiş bir balon gibi parasının karşılığı şüpheli, altın yerine askerini öne süren, ne yaptığı belli olmayan bir ülke. Aklı olan hiç kimse, bu saatten sonra Amerika'ya şans vermez.
Aynen öyle 🦋
Selam Bihteeerrr! ABD ve Çin arasındaki ekonomi savaşında denge gerçekten karmaşık. ABD hala teknolojide, finansta ve inovasyonda güçlü ama Çin üretim, büyüme hızı ve dış ticarette çok hızlı ilerliyor. Çin’in iç pazar büyüyor, ABD ise dünya rezerv para birimi olmaya devam ediyor. Hangisi ağır basacak, global siyasi ve teknolojik gelişmelere de bağlı. Sence hangisi daha avantajlı gibi görünüyor? 😊💹 YTD 😛
Bence Çin 🇨🇳 şu anda çok iyi Amerika 🗽 güçlü bir durumda olsa da boynuz kulağı geçti gibi görünüyor pazar konusunda Çin özellikle son zamanlarda oldukça tercih ediliyor, teknolojik cihazlar konusunda da rağbet fazla. 🕵👓
Rağbet hangisine fazlaysa o iyi eko 🌟 görelim sonuçları. 👓💁
Cevap
48Cevap
Şu an için çin gadası
Katılıyorum. 🕵
Çin amerikayı bitirir.. Mesela amerika önlem olarak çine gümrük zorluğu çıkarıyor vergi koyuyor. İstediğini yapsın çin devalasyon yapar yine ucuza satar.. Amerika bence kontrolü kaybetti artık. Çin kendi sınırları kapatıp yaşasa , herşeyi kendi içinde üretebilir bir hale gelen bir ülke için bu hiçte zor olmaz.. Hani diyorlar ya eyy amerika çok zıplama 2 milyar insan burada bir zıplasak seni zıplatırırz diye yalanda değil :D
ABD çok güçlü olsa Çin'den 🇨🇳 bu kadar korkup karşı hamle yapmazdı geriye gittiğinin artık o da farkına vardı. 💁
Türkiye ekonomisi iyi diyorum ve hazırım linç yemeye... sakin olun arkadaşlar anlamam bu işlerden ama bizim ülkede iyi değil biliyorum
Ne diyorsun sen incim gerçek dediğini sanıp topa tutarlar seni hahah
😂çin ekonomisi diyorum o zaman
Doğru yoldasın devam 😂
😅😂🤣🤣🤣 Fıkra konusu olur.
@Kawasaki_Ninja ne ❓😦
Türkiye ekonomisi iyi fıkra konusu diyorum
@Kawasaki_Ninja maalesef 🕵😀
ABD ekonomisi karşılıksız para basan ve ekonomik ve silahlı gücünü aktif olarak kullanan bir ülke olmasına rağmen ekonomisi iyi değil.
DÜşün ki herşeye sahipsin ama hala mükemmele ulaşamıyorsun...
Çin öyle değil... Çinin ekonomisi ve disiplini ABD 'e göre kat ve kat daha iyi.
Amerikan ekonomisi rezerv para açısında daha güçlüdür ve Çinin en büyük pazarı ABD dir. ABD ye satamadığında diğer pazarlara açılmaya çalışacak. Yani geçen baktığımda ABD rezerv para statüsü yüzde 65 ten 58 e düştü. Yani bir şeyler değişiyor ama sorunuz açısından bakarsak hala ABD bir adım önde
Çin açık ara önde bence hatta buna dur diyebilecek bir güç şu an dünya üzerinde bulunmuyor ucuz iş gücü ve deneyimli işçiler dünya ekonomisini yöneten küçük akıllı adamlar, birçok ünlü marka fabrikalarını Çin'e taşıdı ve taşımayada devam ediyor.
Evet bence de 🦋
Ben orta okul ve lisedeyken ABD dünyanın süper gücü olarak bilinirdi. Ama şu anda Çin bu durumu her geçen gün biraz daha tersine, kendine çeviriyor. Çin yapay zekâ alanında yaptığı çalışmalar ile ilerleyen yıllarda çok ileride olacak, benim görüşüm.
Evet aynı şeyi düşünüyorum ben de. 💁
Amerikan ekonomisinin garantörü ordusudur. Rezerv para biriminin bu kadar güçlü olmasının sebebi de budur aslında.
Çin, Amerikada dahil tüm dünya devletlerinin hafife almaya cesaret bile edemedikleri ölçüde gelişti çeyrek asırda. Hangisi daha güçlü kestirmek zor olsa da şimdilik Amerika diyebiliriz.
Amerika'nın ekonomisi daha güçlü bence, az nüfusuyla dünya'da doları konuşturuyor. Çin'in nüfusu fazla olduğu halde ABD ekonomisini geçemiyor bence.🤔👍
Bu çok sürmez çünkü ABD geriye gidiyor politikaları uğruna Çin 🇨🇳 kalabalık bir devlet ancak pazarda çok iyi ve bu ABD nin gözünü korkuttuğu için Çin e karşı vergiyle hamle yapmaya çalıştı Trump. İlerde Çin 🇨🇳 çok iyi yerlere gelir çok üretken ABD ise strateji peşinde.
3 sene önce bir arkadaşa göreceksin Çin oyun yapım geliştiricide öne geçecek demiştim. Dalga geçip gülmüştü Abd’i kimse geçemez komik olma ABD’li oyunlar dünyanın en iyisi demişti bende şimdi değil gelecekte demiştim yine de dalga geçiyordu. Acaba hala buralarda mı kendisi
Çinin ekonomisi daha güçlü. Gerek iç gücü gerek lojistik anlamda , onunla başa çıkacak bir ülke yok
Ben de öyle düşünüyorum hızlı üretken pazarda iyi. 👓💁
Ben ABD diyorum ama 🇨🇳Çin'in de ekonomik gücünün büyüklüğünü kabul ediyorum ve hiç yabana atmıyorum.
Çin 🇨🇳 alır başını gider ilerde ✅hkl
Aynen iş adamları Çin'in yakın zamanda geçeceğini öngörüyorlar haklı olarak.
Aynen öyle
Şu an ABD ama ileride ne olur bilinmez. Küresel ekonomik savaş zaten bu ikilinin çekişmesinden kaynaklı
ABD geriye doğru sayıyor Çin 🇨🇳 geçer böyle giderse bir çok alanda. 👓🕵
Amerika tüm kaynak ve zamanını İsrail denilen terör devletine harcarken Çin kendini geliştirdi... çalışan kazanır elması kızarır...
Çin 🇨🇳 tarafındayım bence de Çin daha üretken 👓🕵🦋
şu an abd yüksek gözüküyor ama gelecekte çin piyasa olacak 😂
Çin 🇨🇳 olur fhjk
Ürettiği sürece Çin , ABD showmen bir ülke sadece tüketmeyi ve sömürmeyi bilir hazıra konar
Çin çok ilerledi. 🕵
@Bihteeerrr Çok haklısınız.
Teşekkürler🙏🙇
@Bihteeerrr Rica ederim.
ABD ekonomisi çökmek üzere şu an Çin gayet iyi durumda
Evet ben de bunu diyorum Trump ABD nin başını yakar 😀
şu an zaten her yerden çekiliyorlar bakalım 😂
ABD sevmiyorum artık 😀
Merhaba,
Çini destekliyorum, Çinlileri seviyorum, Çin gibi! 😅
Ben de yalan yok 😀
Bende de yok 😅
Yalancıların canı cehenneme 😅
😂😂😂 hain alçak üclemesi gelsin mi 😄
Gelsin gelsin gönder gelsin gülücük gülücük iki tane sipariş aldım
Hain nankör alçaklar 😂
Evet evet evet 😅 haini sevdim bende kullanayım çokça 😅
Kahrolasıcalar😀 kullan ben de hep espri amaçlı kullanıyorum 😀
Kullanalım kullanalım ellerine sağlık parmaklarına sağlık 😅 Ben hepsini birden ağzıma ne gelirse
🤣 kullanslım diye var kelimeler 😀
Evet evet yani ne güzel konuşuyorsun gülücük gülücük
Siparişte yazarken sen 😀
Yazarım Her türlü yazarım denizde bile yazarım anasını satayım öyle insanım ben sjdjd
Ahu ne yapıyor @Kim-Bilir-Belkidee 😀
Ahu'um yok valla 😅 Arıyorum her yerde sokak sokak adım adım 😅Ahu'm yok bende ahududu çay içiyorum 😅🤣😅
Çin artık öne çıkıyor ABD bitmez ama tek güç olmayı kaybediyor
Evet ✅ abd kendi sonunu hazırlayacak bence 👓
Bana da öyle geliyor
Çin tabiki adamlar herseyi yiyorlar ama ne hikmetse kafaları çok iyi çalışıyor
O da ayrı ilginç böcek 👾 zeka olarak dönüyor 😂
😂😂ay hahah iyi fikir 💭 ama ben böcekten huylanırım 😄
Amerika süper güç ünvanını yitiriyor yavaş yavaş. Trump da bunun farkında demişti bize üniversite hocamız. Çin'in mevcut durumda ekonomisi güçlü ancak kıyasalanabilir nitelikte henüz değil zaman gösterir bunu da
Evet az önce buna benzer bir yorum yaptım aynı şeyi ben de düşünüyorum Trump ABD nin sonu olacak. 🕵
Kesin bişey diyemicem, ama saırım ABD savaş ekonomisi olduğu için tükendi. Çin ise büyük bir üretim ekonomisi. Hatırladığım kadarıyla, en büyük ithalatçı ve ihracatçı konumunda
Amerika, tehdit oluşturduğunu görünce zaten ittifak kurar veya yok etmeye çalışır; sonuçta kimse liderliği bırakmak istemez.
Bir şeyi anımsattı imamoğlu davasını ahahah
Şu an Amerika'yı geçme ihtimali yok ama gelecekte sadece Çin değil, birçok ülkede Amerika'ya kafa tutacak duruma gelecek; geleceğin dünyasında kutuplaşma olacağı için tek bir güç olmayacak..
Çin’in üretim kapasitesi ve üretim çeşitliliği ekonomik olarak önde olmasa bile çok daha hızlı Amerikan ekonomisinin önüne geçecek, belki yazarken geçmiştir bile:)
Çin yakında geçecek dışa bağımlılığı azalttı keşke Asya'yı ve Avrupa'yı harmanlayan bir ülke olsak bunu gençken görmek istiyorum
Evet katılıyorum ilerleme kat etti baya 📊
ABD'yi seviyorum kapital dünyanın yaratıcısı ama ÇİN bam başka bir ülke gerek ekonomik gerek kapitale alternatif olarak bam başka.
Bence her 2 ülkede birbirine muhtaç durumda ama ABD ekonomisi bence hala zirvede ve son yaptığı hamleler ile zirveden olmak istemiyorlar.
12 Günlük Çin ziyaretinden yeni gelen biri olarak, kesinlikle ABD karşısında bile duramaz gibi duruyor.
ABD ekonomisi en güçlü, askeri güçle de bunu destekliyorlar, ikisi beraber ABD bir süper güç oluyor.
Çin tek başına dünya ekonomisine kafa tutan bi ülke
Bunda 3n büyük pay sözde gelişmiş ülkelerin orada fabrikalarını acmış olmaları
Bugün belki abd ancak 10 yıla yakın ya da 5 yıl Çin diyorum ben. Yatırımları ve iradeleri bunu gösteriyor
Büyük farkla amerika
Artık değil bence. 🪁💓
Çin üretimde bir numara onlarda bunun farkında ve koz olarak iyi kullanıyorlar. Ekonomik olarak süper güç hala ABD'nin elinde. gysh olarak 28 trilyonluk bir hacmi var. Teknoloji desen Apple Microsoft Google ve giderleri hala silikon vadisinde. Büyüme hızı olarak çin neredeyse ABD'nin iki katı önde böyle giderse bir gün öne geçebilir. Tabii hızlı büyümenin olumsuz yanları da var. Günümüzde nasıl diye sorarsan ben ABD derim.
Çin 🇨🇳 çok çalışkan pazarda şu an çok revaçta bence ilerde her bakımdan abd yi alt edecek 🕵
Çin acil tedbir alınması gereken bir rakip. Amerika'da başarı rehaveti var.
Ekonomi mekonomi anlamam da Amerika da Çin de hareketlerine dikkat etsin, ayağını denk alsın 😂
😄😄😄
Çin ekonomisi çok fazla yükselişte görünüyor
✅evet
Amerikan güdümünde bir Dünya bir milyoncu Çin'e mi geçecek..
Peh..
Doların yok olması durumunda olacak iş bile değil.
Masal..
Çin tabi ki. Çin tükurse ABD de sel olur.
😀🦋
Belki gelecekte Çin, ABD'yi yakalayabilir.
Kesinlikle 🕵
Şüphesiz şu an Çin.
Tabi şu an için özellikle 🕵
Ekonomistler 10 -20 yıl içinde olacabileceğini söylüyor. Benim fikrimi soracak olursanız bence bu küresel koşullara dayalı bu sebeple net şu an rezerv özelliğini yitirir diyemeyiz. 🦋
çin bence üretimden dolayııı
Bence de 🕵🪁
Çin aldı başını gidiyor gibi ya
Evet son 🔚 gelişmelere bakarsak Çin 🇨🇳 açık ara farkla. Zaten Trump ondan zorlamaya çalıştı Çin'i bu anlamda. 🕵
Türkiye gibi onlarda da cahil kitle çok 😄
Cahiller ülkenin sonunu hazırlıyor 😐
Çin 🇨🇳 ekonomisi şu an Daha Güçlüdür
ABD-nin sonu SSCB gibi olacak
Dünyanın herhangi bir yerinde hangi para birimi geciyosa o güçlü dür
Çinin ekonomisi daha güçlü
ABD kesinlikle
abd karı çok çinin tutarlılığı
tabi ki cin
Bence de
Çin in atağından sonra Hindistan ı da bekliyorum
Sdfghjklş
Amerika daha iyi
Geriye gidiyor Trump işleri sfhhh
Bence çin
Evet tatlım 🦋💓
🌸💗
🌺🌺
Çin sanırım
Çin ilerleyişte devamlı 🇨🇳o bakımdan gelecekte Çin abd yi geçer her konuda. Abd bundan üsküp vergileri artırdı zaten. 👓🕵
Ürküp*
Artık çin daha güçlü
Evet eskiden abd derdim şu an Çin 🇨🇳 pazarda açık ara revaçta. 📈
Abd gelirde iyi ama Çin çok ilerledi
Trump stratejik davranıyor ama bu tam tersi işliyor. Hep bu cahiller yüzünden destekleyenler ona o cesareti verdi 👓🤷♀️
Ticarette kim iyise o
Aynen öyle 💁
Çin daha iyi
Kesinlikle
Amerika dünyanın tanrısıdır her anlamda
ABD. Açık ara.
Amerika bence
Şu an tam tersi durumlar çünkü Trump ondan dolayı Çinle 🇨🇳 savaş halinde ekonomik açıdan.
Hım valla pek bilgim yok hocam sen daha iyi biliyorsun 🫶🌺
Kalp kalp💜❤
🫶🫶❣️
Ben Ekonomistim.
~ RTE
Ne alaka 😄
Çin.
Bence de 🕵
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, yine çok güzel bir soru. Son 15 yılda ABD ile Çin arasındaki ekonomik denge Çin lehine hızlı bir değişim gösterdi. Zaten son sorularınıza konu olan ticaret savaşlarının da gerisinde bu durum yatıyor. Amerikan ekonomisinin mi yoksa Çin ekonomisinin mi daha güçlü olduğu tartışması önemli. Bugün için ABD milli geliri hâlâ daha büyük. Ancak gelecekte örneğin 2040 yılı gibi bir tarihte Çin'in Amerika'ya yetişebileceği hatta geçebileceği tartışılıyor. Ancak, kişi başına düşen gelir düşünüldüğünde, ABD, Çin'in önünde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Çünkü, ABD'nin yaklaşık 340 milyonluk bir nüfusuna karşın, Çin'in 1,4 milyarlık bir nüfusu var. Çin bazı sektörlerde Amerika'yı geride bırakabilir ancak Amerika'nın inovasyon kapasitesi, güçlü finansal piyasaları ve Amerikan para biriminin rezerv para olma niteliği göz önünde bulundurulduğunda elbette ABD'nin de avantajları var. Bugün için Amerikan ekonomisi önde olsa da gelecekte hangisinin önde olacağına ilişkin kesin bir şey söylemek zor.
Merhaba, merhaba çok teşekkürler sorularımı beğendiğiniz için 👼 evet şu an ki duruma bakarak geleceğe yönelik öngörülerde bulunabilirim abd şu an milli gelirde iyi Çin 🇨🇳 ancak durmadan ilerleyen bir ülke hızlı. Abd yi ilerde her anlamda geçeceğini düşünüyorum 👓🕵🙂
Evet yazdıklarınıza katılıyorum, rica ederim, sitemizde böyle konularda fikir alış verişi olması güzel☺️
Aynen öyle bu tarz konularda tartışmak güzel oluyor 🙏🕵🦋