Selamlar KScanlar ,💸💴

ABD Çin ticaret savaşında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. ABD, Çin'e uygulanan verginin yüzde 125'ten yüzde 145'e çıkarıldığını duyurdu. 🔎
#Bihteeerrr 🌾💸
Selamlar KScanlar ,💸💴

ABD Çin ticaret savaşında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. ABD, Çin'e uygulanan verginin yüzde 125'ten yüzde 145'e çıkarıldığını duyurdu. 🔎
#Bihteeerrr 🌾💸
Kısaca Özetlemek gerekirse; Abd Rusya’ya gidip, Donetsk bölgesi senin olsun, Ruslara yaptığım tüm mal varlığını dondurma ve birikimlerine el koymayı kaldırıcam, Ukrayna’nın AB ye girmesine izin vermicem deyip Putin den savaşı bırakmasını isteuecek, Ukrayna ya da, eğer bize mineralleri vermezsen Putin i durduramam deyip, anakart, çip ve işlemci üretiminin hammaddesi olan minerallerini ele geçirecek.. Çin ve Taiwan dan aldığı minerallere ihtiyacı ihtiyacı kalmayacak olan Abd, Çin e ek vergi uygulayıp rakibinin ekonomisini bozmaya çalışıyor, Taiwan a ihtiyacı kalmayan ABD oradan da çekilince Çin bir kaç aya kalmaz Taiwan a girecek.. Ve Trump mineralleri aldıktan sonrada üretimi yurtiçine teşviklerle beraber çekip üretim ve ihracatı kendi yapacak, ABD trilyonlarca dolar kazanacak dediği de bu.. Benim teorim bu şekilde
Orta yol bulunup uzlaşım sağlanırsa işte bir şekil daha iyi olacak refah adına.
Ah Bihter hanım, maalesef uluslarası siyasette uzlaşma ve duygusallığa yer yok..
Oluyor uzlaşım çıkarlar çatışıyor çünkü ama nadir bu durumda geri 🔙 adım atılır mı bunu zaman ⌚ gösterecek.
Sanırım her iki tarafta bu durumdan zarar görene dek bu devam edecek.. İt, iti ısırmaz derler.. Bize dokunmasınlar da ne b. okları varsa yiyebilirler
Ahahah aynen
Haftaya zaten Çin de olacağım, orada ki son durumu aktarırım size : )
Çin yıllarca Amerika ve Avrupa ülkelerine ucuz üretim merkezi olarak çalıştı ve adamlar işi çok iyi öğrendi. Yapılan yerli milli yatırım teşvikleriyle de kendi güçlü şirketlerini kurdular şimdi ve hem ucuz işçilik hem de kalite birleşince bi anda öne çıktılar. Buna karşılık da ABD yüksek kârlı ürünlerinin satışında düşüş yaşadı. Bu da ABD ekonomisini vurdu. Vurunca da ticaret savaşı kaçınılmaz oldu. Ben şu anda elektrikli araba alacak olsam Tesla değil BYD alırım. Kaldı ki evlerimizde de bir çok ürün çin üretimi. Menşei farklı ülkeler olsa da çin hâlâ daha aynı zamanda üretim merkezi olmaya da devam ediyor.
Doğru ✔bence de Çin ürünleri daha revaçta ABD geri 🔙 plana düşünce hamlesini yaptı
Tabi ki Amerika dünyanın her zaman lideri hatta sahibi olmak isteyen faşist bir iktidara sahip. Her zaman böyleydi. Dünyanın neresinde bir savaş varsa altında Amerika'nın eli vardır. Savaş yanlısı değilim ama bana kalırsa 3. Dünya savaşı başlamalı. Bütün ülkeler kimin ne olduğu ayıklanmalı. Kayıplarımız olur ama en azından gerçek dost düşman da belli olur
İkinci dünya gibi bu da olmasa iyi 🧐
Öyle olması lazım
Kaçınılmaz son 🔚
Olması gereken son
Sonrasında sıfırdan taş devrinfen başlangıç
Sonunu düşünmeyen böyle olur
Sonunu düşünmesi gereken bizleriz. Filler tepinir, karıncalar ezilir. Biz halk olarak bunun acısını yaşarız. O yüzden çok pembe panjurlu ev hayali yerine nerede nasıl barınırız diye düşünmek lazım
Evet bu da doğru güç savaşı altında ezilen en çok halk oluyor
Savaşların ön hazırlığı olur silahlar kontrol edilir eksikler tedarik edilir ama halkın da böyle hazırlık yapması lazım. Soğanı patatesi korumalı savaş esnasında ve sonrasında en zor ekonomik koşulların toparlanma sürecinde güçlü olan yaşar. Fakat bizim halkımızda böyle bir şey görmüyorum
Tedbirsiz çünkü türkiye
Çünkü zalakça programlar ile halkın beyni uyuşturulmuş vaziyette
Ne yazık ki 🤦♀️
Adım Hıdır elimden gelen budur. Ben elimden geldiğince çevremdeki insanlara doğruyu yanlışı anlatıyorum
ABD nin olmadığı bir savaş yok zaten de her iki ülkeyle de ticari iliskilerimiz guclu oldugu icin vergi artışları her turlu bizi etkiler Gelecekte Çin ABD arası ekonomik rekabetin daha da şiddetleneceğini düşünüyorum çünkü Çin istikrarlı olarak büyüyen bir ekonomiye sahip ve pazar alananı baya genişletti hatta çogunlukla siyasi sorunlarda bundan etkilenir
Çin o istikrarlı duruşu bozmazsa şayet ABD ya ileri gider ya pes eder jkll katılıyorum yoruma 🌾🌺💁
Kesinlikle hatta gelecek siyasi ekonomik öngörulerinde dunyada Çin -ABD rekabeti bir cok alanda etkisini artıracağını düsünülüyor artık Çin bir süper güç olma yolunda
Otomobil sektorunde avrupaya buyuk tehdit çin
@zeynep3000 dogrudur
Cevap
100Cevap
Dünya halkları vergi ile tanışıyor.
Herkes nasibini alacak o vergiden jkll
Abd çini birşeye benzetemiyor gadası ama adamların ürünleri her yerde...
Revaçta baya üstelik artık fiyat performans çoğu
Doğru
Dünya kötü etkilenebilir bundan
Evet eflasyon olur
Yeni dünya dengesinde Radikal adımlar atılıyor.
Borsalarında kaybettikleri zararın 1000x katını zaten, bu haberleri çıkartmadan önce, sanal olarak altından vurdular. Smdi kriptodan vurucaklar. Aşağıdan toparlayıp, güzel bir haberle 1000x daha yapıcaklar. Sırada ortadoğudaki mesele gelicek. Orayıda bağlayıp, petrol ve doğalgaz devam. Bla bla dye devam..
Soruna yanıt
Her şeye sıçrar bu kriptoya da evet
👌🏽
ABD bin çine 1.2 trilyon dolar borçu varken böyle adımlar atması taktire şayan 😅 Çin elbette galip gelen taraf olacaktır.
ABD Li firmalar yakın süreçte Çin’den çıkmayı göze alamaz. Uzun süreçle işler değişir ama tabi yarınlar değil nu günler önemli bu konularda.
Abd nin bu özgüveni beni öldürecek nklm
Boş muhabbet ve Çin’e göre ordusu tırt. Girdiği hiç bir savaşı kazanamadı. 😅😅 başarılı değiller anca laf ve görünüm
Lafta işte klçş
Girişte kazandıkları savaş yok. Askeri olarak zayıflar. Afganistanda ırakta batırdılar. Müthiş kayıplar verdiler.
ABD böyle giderse Çin'deki bütün yatırımlarını kaybedecek çünkü Çin kadar mükemmel bir pazar alanı olamaz onlar için. Bütün dünya ülkelerinin yatırımları gelişmiş büyük firmaların da ofisleri var bunlardan çok daha büyük kayıplar görür. Hızla gelişen Çin galip çıkar çünkü Çin tek başına da gelişiyor ama ABD Çin'siz bir hiç olur.
Aynı şeyi düşünüyorum kesinlikle ✨
Bu savaş en çok bizim gibi üretim yapmayan ülkeleri etkileyecek özellikle üretken zincirlerin artık çarklarını döndürememeye başlamasıyla devam eder ki bu savaşta olan yine halkın alım gücünü etkileyerek devam eder.. ama üreten ülkeleri için pazar payı açılır özellikle hindistan meksika vietnam gibi... bunlar bu krizde yükselecek pazar payını güçlendirecek ülkelerdendir..
Eflasyon olur alım gücü azalır bu durumda
Vergi oranları Trump ve Çin arasında açık artırmaya döndü. Dünyanın en büyük iki ekonomisi olduklarını düşündüğümüzde iki ülkeyi ve onlarla ticaret yapan diğer ülkeleri olumsuz etkileyecektir. Kişisel fikrim restleşmeleri biraz daha sürecek ama sonra bir araya gelip anlaşacaklardır. Çünkü bu yükseliş ikisinin de çıkarına değil ve çıkarlarını korumak zorundalar.
Türkiye'yi de etkileyecek bu ticaret savaşı. Uzlaşım sağlanmazsa ortalık kızaşacak
Çinin stratejileri çok güzel ve bence çin bunu kazanır.. Amerikanın diğer ülkelerde etkisi olması onları yandaş olarak kullanması bu savaşı zorlar. Sonuç bir uzlaşma olur bence.. Ama bu olana kadar amerika epey gol yer.. Mesela şuanki amerikanın faiz artış boykotunda çin çok güzel bir hamle yapacak. Devalasyona gidip kendi para değerini düşürüp dünyanın en ucuz üreten ülkesi olarak bu faiz boykotunu delip geçecek.
Aynı şeyi düşünüyorum Çin ya galip gelir ya orta yol bulunur. 🔎
Çin daha beter, onlar Amerikalıların iki katı kötü bir millet.
Milletin şak, şakçılığını yapacağımıza atalarımız gibi dünyaya nizam verme amacıyla Salih düşünceli devlet oluşturmalıyız.
Doğu Türkistan'da katledilen soydaşlarımızı unutmayın aynı şeyin laciverti çinde çok fark eden bişey yok yani...
Pazar üretim olarak ABD den iyiler. Bu gerçek yadsınamaz. 🤷♀️
Ucuz ve çok insan gücü sebebiyle bu kadar pazara hakim oldular. Kendi halkının refahı çok iyi değil.
Sömürü düzeni ile oluştu dediğiniz, zulümle abad olan yok.
Yaptıkları copy, paste işinden teknolojiyi üretmeyi öğrendiler ordan yürüdüler. Yoksa halkın refah düzeyine bakarsan kendi toplumuna dahi değer vermediklerini görürsünüz. Bu bana birisini hatırlattı, adı lazım değil. 😅
Trump aklı sıra ders vermeye çalışıyor ama Şii oralı olmuyor. Daha beterini yaparım diye. Bu arada ALTIN da aradan 4k nın üstüne bu kargaşadan sıyrılarak göz kırpıyor. Şunların gerginliği yüzünden altın alamadım ya, çok yüksek..
Evet o da artık uçtu. Düğünler de zor takı merasimleri yapılır fhjkl
Bence bu gerilim son bulacak en sonunda çünkü ABD ye de karşı hamle yapınca çin enflasyon büyük ölçüde tetikleniyor. Az kaldı yumuşayacak ortalık..
Bence de 🤔
Uzaktan izliyorum ancak Çin gelişmiş ilke değil ve ülkesindeki yatırımlar da ABD menşeili çoğu. Ticaret savaş politikaları dünya ekonomisine darbe açıyor. Sanırım bu işin sonu biraz anlaşmaya bakacak. ABD yatırımlarını Tayvan ve Hindistan yönüne çevirirse işler iyice kızışır. Böyle bir ihtimali geçen yıl dile getirdiler. Yine de bu borç içinde ABD kısa dönemde etkisini göstermeyebilir.
Trump kendi çapında milliyetçi sevdiğimden değil ama doğru olanı yapıyor kendi ülkesi için. Çin küresel iletin yeni küçük oğlu ve oyunu büyütmek istiyor istihdam gücü ve pek çok piyasaya hakim olma çabasında ki fiyatlarıyla da hakim olmuş gibi.
ABD vergide abarttı bence baya Çin geri durmaz bu durumda
Tüketmeyi ve sadece sömürmeyi bilen ABD kısa vadede kazandı diye görülebilir. Ama oyunun geneline baktığınızda iğneden ipliğe herşeyi üreten , Avrupa dahil her pazara giren Çin bu ticari savaşın asıl kazananı olacaktır.
Kesinlikle Çin 🇨🇳 isterse ABD yi yola getirir. Eğer ABD inadını sürdürürse bu defa işler içten çıkılmaz bir hale gelecek 🤔
Danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Tüm ülkeler birbirlerine bağımlı hatta muhtac. Mesela biz türkiye 85 milyon olarak intihar ediyoruz biz desek izin vermezler😀
Aynen birbiri olmadan hiçler jlş
Her şey beklerim vallahi 🧐
Abd ekonomik anlamda Çin ile baş edemez. Günümüzde savaşlar ekonomik ambargolarla uygulanıyor artık.. Çin Amerikayı yerle bir eder. İnşallah sonuna kadar devam eder
Çin 🇨🇳 ek vergiler getirir ABD ye. ABD hamlelere devam ederse Çin de geri adım atmaz.
ABD bu saatten sonra üretim yapamaz. Çin'de ürettiğini satamayacak. Bir savaş çıkması için geçerli sebepler aranıyor. Artık iPhone vs almak baya zor olur.
Orta yol bulunmazsa zor aynen iPhone için artık iki böbrek satanlar ölenler çıkar 🤣
Kesinlikle çıkar 😀
Koskoca adamlar bildiğin ben daha çok vergi yaparım yok ben yaparım diye kavga ediyor ya özellikle Trump Amerika halkı gerçekten bula bula bu deliyi mi bulmuş
Üstünlük kompleksi Trump'ın başka da bir şey değil kllş
Küçük çocuk gibi... ülkeyi bağırmaya kararlı gibi
Sistemi koruyan bir başkan
Çin'e karşı antipati dünya çapında çok fazla. Amerika'ya sempati var. İkisi de ne olursa olsun, dilerim tüm şartlar Türkiyemiz lehine gelişir ve bizim milletimize avantajı olur.
ABD ye karşı sempati olsa da Çin 🇨🇳 ABD yi zorlayabilir. Umarım. ✨
İkisinin de çok fazla eksi ve artı yönleri var. Onlar ne yaşarsa yaşasın ama Türkiye'ye yarasın sonuç olarak ✨
Merhaba,
Amerikalı kızları sevmiyorum ama Çinli kızları seviyorum. Kore Çin Japon aşk dizilerine bayılıyorum. Çok güzel seviyorlar. Allah onları korusun. Amin. 😅
Ben korur sahip çıkarım! 😅
Ekonomi hakkında yazsana yoruma 🔎😄
Ekonominin canı cehenneme yahu 😅
Ekonomi ile ilgilenmiyorum ki ben 😅
Ah ah 😅param var😅eskiden kokusunu bile severdim şimdi sevmiyorum 😅
🤣🤣🤣 ekonomi sevilmez mi bea 🤔😄
Ben sevmiyorum valla 😅bana ne önce aşk 😅 ekonomiyi sonra aşkım ile düşünürüz 😅
Ekonomi olmazsa düğün de olmaz aşkta ahahah
Düğün nereden çıktı şimdi Allah aşkına 😅 gece gece var ya son anda sipariş çıktı 😅hem de 2 tane deli oluyorum son dakika siparişlerine
Hastaydın biraz Ne oldu daha iyi misin 😅
Belki de Ben düğün istemiyorum diyecek 😂 niye hemen İyi düşünüyorsun ki daha iyisi var 😂
Şu an iyiyim sabah kötüydüm biraz geçti ağrım teşekkürler 🥂
Sevindim 😅bende eve geldim mal gibi oldum 😅yağmur fırtına 😅kola aldım gelirken 😅 Napıyoonn neyle meşgulsün 😅
Abd dayanamaz fazla, çünkü Abd menşeili ürünlerin çoğu orada yapılıyor. Abde ekonomisi sarsılır
Bence de kızışacak ortam ya da uzlaşım sağlanmak zorunda kalacak 🧐
Çin de boş durmazsa devam ederse belki 🤔
Trump hak ediyor bunları.
İyi yapar jllş
afrikadaki kabileler arasında savaş çıksa mızrak dönüp dolaşıp bize geliyor umarım bu durumda da yanan biz olmayız sjsjjsjsjsj
İnşallah ya doğru diyorsun 😄💓🎀
😄
Trumph Cinin buyumesine karsi bir adim atamiyor. Uretimi ulkesinde tutmak istiyor ama bunu o kadar buyuk riski var ki. Bunuda kaldiramayabilir.
Altından kalkamaz şu an için ABD
Afedersiniz ama bunlar aralarında s*dik yarışı yaparken olan bizim gibi kırılgan ülkelerin ekonomilerine oluyor.
Çimler ezilir her zaman gibi. Sarsılan kesim enflasyonla mücadele eden yine zayıf devletler 🤷♀️
Alt ve orta tabaka özellikle üst kesim rahat
Bence çok iyi oldu
Ticaretten anlamayan insanlar ticaret tapmaya başlamıştı.
%145 fazla geldiyse öğretmenim başka ticaretlere atıl 🤪🤣🤣🤣
Valla ben anlıyordum hiç üstüme almadım ahahah istediğim ticarete atılırım jmşş
Ticaret ateşesi ilan ettim seni
Ve seni Batum’a atıyorum🤪🤣
Yav döverim seni sus ahah😄
Ama öğretmenim ama böyle şiddet ile bir yere varamayız lütfen 🤪🤣🤣
Günlerdir gelmiyordum sana sataşmayı özlemişim dayanamadım Allah Allah🤣🤣
Hemen şiddet hemen şiddet 🤪🤣
Ekonomi hakkında konuş sende ahahah
Ticaret ateşesinin ekonomiye ne faydası olur değil mi?🤦♂️😮🤣
Küresel para ekonomisini elinden tutmak için ABD’nin böyle bir şey yapması çok normal
Zira böyle yaparak çinin elindeki dolar rezervini eritmeyi hedefliyor bu stratejik olarak doğru bir karar
Büyük bir oyuna başlangıç hamlesi
Çinin ekonomik güçlenmesinin önüne geçmiş ve yıllardır çinin ABD’yi elindeki dolar ile tehdit etmesinin önüne geçmiş oldu
Bence makul bir strateji 😂
Tamam da Çin de karşı hamleye geçer mhkşş
Çinin karşı hamleye geçeceğini hesap ederek
Elonu daha önceden yanına aldı
Çinin teknolojik gelişiminin önünü kesmek ya da küçültmek
Yani onları güç kaybına uğratmak için elona konsorsiyum kurmanın önünü açmış oldu
Dünya genelinde itibar sahibi olan birini
Hem ordu olarak hem devlet sahibi olarak desteklemiş olması
Elonu sahada daha aktif ve güçlü yaptı
Bu çinin ekonomisini rahatça zayıflatmaya yeter
Ekonomisini yok edemez ama zayıflatır
Zaten ekonomisini yok etmek şu an için ABD’ye bir yarar sağlamaz
Düşmanı egemenliğinin altına alabilmesi için
Ülkenin kanat açıklıklarından ekonomiye ciddi darbeler indirip zayıflatarak sektörel bazda teker teker içeriden ele geçirecek
Sistem böyle işler
Ve Çin ekonomisine dahil olması gereken nakit akış yurt dışına çıkarılır
Buda çinin memur maaşlarını bile ödemekte zorlanacağı duruma getirir kriz çıkarır
Sonuç
Ya savaş ya da bağımlılık.
Savaş istemiyor kısmi bağımlılık istiyor bunuda önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayacaktır😂
filler tepisir cimenler ezilir.. nufusu yogun is gucu ucuz olan devletler az biraz maaslarda iyilesme issizlikte dusus gorulur o kadar
Evett
İkizler erkeği Trump Çin'i takıntı yaptı kendine. Cumhuriyetçi Parti'de ona Çin konusunda tam destek veriyor. Bence bu işin sonu iki tarafa da yaramayacak. Trump takıntı yaptığıyla inatlaşmasıyla meşhur
İKİZLER erkeği Trump hahah evet ikizler zeki hamleci korkulur lşş
Abd, Rusya, Çin bunların kendi aralarında rekabetleri dünyanın başını yakacak, soğuk savaş bunların yüzünden tekrar hortlayacak
Evet ikinci dünya Savaşı'nda olduğu gibi 😼
Böyle savaş mı olur ya mermi sıksınlar birbirlerine de askeri güçleri zayıflasın biraz. Çin bir gecede Alaska'nın bir kısmına çıkartma yapsın mesela
İçten yıkma operasyonu bu lşş
Mahallenin haracını kimin yiyeceği konusunda iddialı iki rakip.
Filler tepinir...
Çin kazanır bu savaşı aynen
Trump herkesle duşman olmaya calisiyor. Aklı başında kimse bütün dünyaya karşı yüksek vergi getirmez :)
Kendi çıkarları uğruna kendini yakacak sonu sonu 🧐
Birsey olmaz. Amerika Bush'u 11 eylul sonrası bile 2. Kez seçmiş bir ülke. Alışmıslar yanmaya :) Trump da ölene kadar orada kalır :)
Olan bize olacak bu iki devlet ticaretin %70 ini kontrol ediyor ürünlerde gereksiz fiyat artışı + Tr enflasyonu ile saplayacaklar
Evet maalesef fillerin tepişmesi bizi ezer
Yeni nesil mermisiz savaşlar dönemine girdik en güçlüyü belirlemek için artık cepheye gitmeye gerek yok güç=para
Evet güç ticaret parayla paralel olarak gider ekonomik savaşlarda.
Küresel ticaret savaşı giderek şiddetlenecek umarım Çin ile ABD arasında askeri bir savaşa dönüşmez.
Umarım askeri savaşa dönerse yine ortalık kızışacak😐
İyi şeyler düşünüyorum. Sarı kafanın sayesinde altının gramı 4,000 lirayı geçti. 😄
Biraz daha ikili düello yaparlarsa ver elini 4,200 lira 💫💫
En güçlü iki ülke bu çöplüğün kralı benimcilik oynuyor. İnanılmaz bir ticaret savaşına tanıklık ediyoruz. Çin bir şekilde ürünlerini biraz daha ucuzdan satacak pazar bulur kendine Çin'in elinde ABD tahvilleri de var.. Yalnız rahat yaşamaya alışkın ABD halkının yüksek vergilerden dolayı mırın kırın yapacakları buz gibi ortada..
Sarı kafa dur durak bilmiyor kan emici kll
Trump'ı % 145 vergide durduran neydi? 😄 Sarı kafa durmaz bu akşam yeni bir sürprize imza atabilir.. Çin'e diz çöktürene kadar yola devam diyor..
Biraz kaba bir tabir olacak kusura bakmayın. At la katır tepişir arada olan eşeğe olur. İyi zamanlar değil ve ülkemiz en zayıf halkalardan birisi. paramızı dikkatli harcamamız gerektiğini düşünüyorum.
Çin Türkiye tarafında yer alır her zaman hanımefendi Teknoloji konusunda ise Çin'e hayranım zaten
Ben de💁
Dünyayı savaşa sürükleyecekler ama bu işin kaybedeni ABD olur...
Evet Çin geri durmaz
Çini tutanlar yarın ABD yi mumla ararlar. ABD sütten çıkmış akkaşık değil ama kötünün iyisi...
ABD de kötü evet
Horozlanıyolar, bugün bööle, yarın düzelir eskiye döner. ;)
Uzlaşım olması lazım yoksa çıkar çatışmaları sürer böyle
Onların yüzünden bizde etkilenicez bizede yansıcak çoğu ürün yurtdışından geliyor..
Ticaret halinde olduğumuz için kaçınılmaz son 🔚🤷♀️
Geçmişte afyon savaşları vardı şimdi de gene var ticaret savaşı
Bitmiyor sadece şekil değiştiriyor 🤷♀️
Evet
Güzel olarak düşündüğüm bir şey yok umarım bizi etkilemez çok fazla
Maalesef baya etkiler zaten ticaret halindekiler nasibini alır her zaman bu böyle. 🔎
Hiçbir şey düşünmüyorum umurumda değil devlet meseleleri
Etkiliyor işte düşünmek zorunda kalacaz 🤦♀️
Trumpı severdim de erdoyu seviyorum dedi gıcık oluyorum
Ben de yaa aynı yerden düşünmüşüz klş
Ekonomik savaş her yeri etkiler Amerika her yeri karıştırmayı oturduğu yerden iyi biliyor
Trump ın oyunları hkll
E almayıversinler ya öyle olmuyor mu bu işler 😂
Evet ya el mahkum 😄
Trump önce korkutup sonra uzlasma ve kendi ülkesi çikarlarini gözetiyor
Trump abarttı devam ederse Çin 🇨🇳 uzlaşmaz kızışır ortalık ABD kendi çıkarları uğruna bazı şeyleri görmüyor şu an 🤷♀️
Çin tükürse ABD de sel olur bunu göremeyen de ezelin anasından bile kördür.
ABD ecel terleri dökecek bence Ezel'in anası kör ama hissediyor ABD şu an farkında değil inadım inat gidiyor🤣
Kutuplaşma başlayacakta nasıl başlatsak onun derdinde ABD ancak artık savaşlar ekonomi üzerinden görülürse daha kanlı sonuç alırlar bunu biliyorlar.
Abuzer kömürcü gibi de olabilir ABD fazla çekmekten.
ABD hak ediyor neyse de klşşş
Böylr bir durun asla olmaz
Küresel ticaret savaşı giderek şiddetlenecek
Ben de öyle düşünüyorum tatlım göreceğiz 🧐🌾
Manyak biri dünyanın ahengi bozmaya çalışıyor bugün geri çekti
Hep aynı dava😄
Abd vergi artırıyor aaltin fırlıyor. Abd verdiği kararı erteliyor altın fırlıyor. Çin bir şey söylüyor altın fırlıyor. Şu altıni düşürecek bir şey yokmu
Altın şu günlerde aldı başını gitti. Ben daha iki gün önce çeyrek altın baktım 6 bin üstü. Düğünlerde dahi artık takılmaz 🤔
Sorma hiç biraz borç var hergün artıyor. 🤣
Şansınıza küsün bu günlerde zor o işler jkşşş
Şansıma kuseli çok oldu zaten de beni bekliyor biliyoruz aldıktan sonra hepsi düşecek.
Bu adam dünyanın başına bı iş açacak ama ne zaman bilinmez
Bence Trump kendi çıkarları doğrultusunda hareket etme pahasına kendi başını yakacak bir gün lşç
Bu iş ne kadar ABD nin cikarina oda tartışılır büyük dünya savaslarina götüren sevenlere doğru dünya hızla ilerliyor bide bu kadar sorunsuz siyasetçiler eklenirse bu duruma gidişat hoc iç acici değil en geç 10 yıl içinde sıcak çatışma ortamı özellikle gerikalmos ülkelerde patlak verip ilerleyecek gibi görünüyor
Düşüncesizce hareket ediliyor bence de
Nöronları ölmüş başka açıklaması yok ⛔ 😼
yesinler birbirlerini ete para vermesinler belki müslümanların yakasından düşerler kan emici sülükler
Onlar yerse arada biz eziliriz 😐
Bir şey düşünmüyorum tek düşündüğüm bu kesin bizi etkileyecek yine. :D Bakalım bizde nelere zam gelecek bu yüzden.
😄Etkilenir kısmen ama ABD daha çok etkilenir gibi
Biz daha çok etkileniriz 🙈
Onlar yılanın başı daha çok etkilenirler 🤣
Hahahah hadi bakalım umarim🙈🤣🤣
Biri ABD biri Çin. Oyun göründüğü kadar basit değil. Çin'e ekonomik olarak aleyhine yapılacak her faaliyette tüm dünya etkileniyor. Dünyanın elektronik bileşenlerinin çok büyük bir kısmını Çin sağlıyor. Ayrıca Çin'in modern ipek yolu üzerinde bulunan Ukrayna ise sözde uydurma bir savaş Slavların savaşı da Çin'in ekonomisini yani dünya ekonomisini etkiliyor. Aslında Bu iki cepheden açılmış olan cephe Çin'e değil, dünyaya açılmış olan cephelerdir. Yani dünya ekonomisi etkileniyor.
Gayet zevk aliyorum
Amerika batacak ve batmaya mahkumdur bu da çirpinişlaridir
Her ülkenin huzurunu bozduğu için yarin bir gün kimse dolar kullanmadiği zaman görcem amerikayi ben bizde dahil dolar kullanmayacağiz
Bütün dünya ile amerika uğraşirken biz de her geçen gün ülkelerle aramizi iyi tutup maddi manevi güçlenmeye devam edeceğiz azdan az çoktan çok gidiyor çünkü
Çinin ticareti çok iyi ve Çin'in nüfus u çok fazla ve aliexpress var dropshiping Trendyol Ali Baba gibi birçok büyük şirketlerde ticareti vardır üretimde rakipsizdir zaten
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum.💁
Hangi ülke birbirine girse olan bize oluyor ya niye Türkiye'ye oluyor hep?
Ticaret halinde olduğumuz için kaçınılmaz son🤷♀️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, geçen sorduğunuz soruda ele aldığımız konunun devamı niteliğinde yine çok güzel bir soruyu çok güzel bir içerikle sormuşsunuz, böyle soruları cevaplamak gerçekten keyifli oluyor. Geçen sefer ABD'nin ülkemize daha düşük, diğer ülkelere ise daha yüksek oranlı vergi getirmesini ele almıştık. Bunun bir avantaj olabileceğini dile getirmiştik lakin öyle görünüyor ki ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı giderek şiddetlenecek. Trump, yerli üretimi koruma iddiasıyla bu hamleleri yapmış gibi gözükse de karşılıklı misillemelerle küresel ekonomide büyük bir daralma olacak ve bu daralmanın tüm ülkelere olumsuz etkisi olacak. Çin de Amerikan mallarına ek vergiler getirerek misilleme yapmaya başladı. Dolayısıyla, ABD'nin atacağı bu tür agresif adımlardan sadece Çin'in değil, tüm ülkelerin olumsuz etkileneceğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Teşekkürler, soruları devam niteliğinde seçtim beğendiğinize sevindim 💁 evet ABD ve Çin 🇨🇳arasında yaşanan gerginlikte tüm ülkeler nasibini alacağa benziyor. 🧐🔎