Gizli Üye(30-35)1 yılBenden sana önce bir abla, sonra bir terapist tavsiyesi : hayatındaki erkeği düşün tabi ki, derdine çözüm bulmaya çalış. Ama bu asla borç para vermek gibi hazır ve kolay bir çözüm olmasın. Sen onun annesi değilsin, ebeveyni değilsin. Sen onun sevgilisisin. Sen ona gereğinden fazla merhamet edip ebeveynlik edersen sana olan şehveti tutkusu azalır. Seni ebeveyni yerine koyduğu için de aldatması çok olasıdır. (etrafımdaki birkaç tecrübe ile sabit ve ben de çift terapistiyim.) Ve bundan pişmanlık duymaz aslında, zihninde de rasyonelleştirir aldatmayı. Çünkü sen artık sağlayıcı bir annesindir.
Şimdi bunu yazınca burdaki toy erkekler saldıracaktır ; hiç aldırma.
Ben de benzer bir durum yaşadım : Genç yaştaydım. Henüz psikoloji bölümüne girmemiştim. Erkek arkadaşımın benden daha fazla sorumlulukları vardı. Her ay düzenli borç verip ay sonunda , bazen iki ay sonra geri ödeme alırdım. Gerek yok da derdim her ödemesinde. Yine de iletirdi. Sonra zaman geçti : o adam, bu düzene hem alıştı hem de bu düzen kanına dokunmaya başladı. Maskülenitesini hissedemedi, soğudu. Ara vermek istedi, ortak dostlarımız eve kapandığını dışarı bile çıkmadığını belirtti. Eve kapanışın sonunda tekrar geri dönmek istedi. Sebeplerini anlattı , kabul edemedim. Çünkü beni açıklama yapmadan yarı yolda bırakan bir adama güvenemezdim. Kaldı ki, konuşması yakınlığı.. Asla benimle sevgili olan bana romantik anlamda ilgi duyan bir adam gibi değildi. Çocuğum gibiydi.
Ama bu bana ciddi bir ders oldu. Ona hazırı vermemelisin. Onun yanında akıllı bir kadın ol ve öneride bulun ya da aklına gir. Onun gelir elde edebileceği alternatif ve akıllıca yolları onun için araştır ve günlük konuşmaların içerisine serpiştir. Bu hem onun kendine güvenini artırır, hem seninle yaşamında sorunu azaldığı için ilişkinize daha fazla odaklanır hem de daha maskülen bir erkekle beraber olursun.
Kadından borç almak, her ne kadar kabul etmese de çoğu, erkekler için garip bir durum. Sorununu hızlıca çözmüş olmak ilk başta tatlı gelse de çoğunlukla tatlı ilerlemiyor. Ona madden sağlayıcı olma, zihnini kullan ve zihnini besle.
812 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSorunun cevabına gelirsek , bu sana bir ders olsun. Yaşın genç ve sevgilin muhtemelen doğru insan değil. Gelecekteki doğru kişi için hazırlık çalışması ve deneyim gibi düşün.
- 1 yıl
Eee abla..
Misal dönemlik sıkışmış ve seri bir sekilde bir miktar ( büyük küçük ) paraya ihtiyacı var.. öyle veya böyle senden baskasindan da alır ama senden istedi. bu istemesi test amaçlı değil , sevdiği ve kolay kolay para isteyemedigi için başkasından.. dediki sana hayatım 15 k verir misin varsa bir çalışma için harcamam ve ortaya çıkarmam lazim.. var olup vermeyip senin gibi haraket ederse yok yanında olmak yok akıl vermek yok serpistirmek.. lan varya kiminiz çok kas kafasiniz he 😂😂 adam can cekisiyor sen diyorsun tarifem bitti gece 12 de yenilenecek.. Siz bu kafadaki basiretsiz insanlar bir arpa boyu yol alamayacaksınız - 1 yıl
@7densonra Gizli kişinin yorumunu beğendim mantıklı geldi senin yorumunu görünce o tam benlik oldu onu da beğenecektim de ifade yoktu hdhdjd
- 1 yıl
Sorunun cevabını o roman gibi yazdığın şeye sığdıramadın mı qmk
- 1 yıl
@saudaadexş sorun yok laykladigini varsaydim.. bu gk görüşü yaoan arkadaş gibi tipler böyle abi tavsiyesi abla tavsiyesi şeklinde görüşe başlıyorlar ya.. bunlar gibi kişiler erkek sorumluluk sahibi olmalı derler ondan sonra kalkıp en romantik içerikli buldukları filmde sadece bisikleti ve Karavani olan erkeği tam yaşanılacak tıp ve hayat geçirilecek erkek olarak isterler veya hayal ederler, ozenirler... gelelim görüşünün içeriğine.. kabaca vermekten ziyade yokuş yapıp hebele hubele yapıp lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyor veya tavsiye ediyor.. Hanımefendi gibi destek olmak gibi bir düşüncede değiller.. şaşırdık mi.. hayır.. ama adımı basarim bir erkek çamur olmadığı sürece maddi sorun yaşayan her kadına kıza destek olur bu durumda bir kız olsa ve tekrar söylüyorum çamur olmadığı sürece istemez de
Soran1 yılAşırı mantıklı bende unide psikoloji görmüştüm çok iyi anlatmışsın göz perdem acildi
Cevap sahibi1 yılAldırma buradakilere. Sen beni dinle. Erkekler konuşur, sadece konuşur. Sonra böyle durumlarda da sorumluluk almaz ve ıssız adamı oynarlar. Doğru şeylere dikkat edersen hayatına aldığın hiçbir erkeğin “duvarları” falan yoktur.
Cevap sahibi1 yıl@7densonra kaç tane ilişkiye danışmanlık yaptım. Sen nesin ki?
Cevap sahibi1 yıl@blnmyorkim soran kişi gayet aklı yerinde birisi. Seni düşünerek ekledim.
En İyi Cevaplar
1 yılAynı hataya düşmüştüm, böyle böyle öğreniyoruz. Çalışmadığım sıralar eski sevgilime birkaç bin lira borç vermiştim beni zora soktuğu halde ve geri ödemeyip paramın üstüne yattı züppe. Partnerinize veya ailenize borç vermeyin dostlar çünkü bu gereksiz bir dramaya yol açıyor çoğu zaman.
01 Yorumla- 1 yıl
Birçok kişi 500 lirayı değersiz bulmuş ama bir öğrencinin 1 haftalık parası bahsedilen miktar (bu yılki KYK-Lisans burs/kredi ücreti 2000₺ olduğu için).
Gizli Üye(30-35)1 yılAsıl sorun cebinde 500 tl gibi küçük bir miktar parası bile olmayan ve bunu kız arkadaşından istemeye hiç utanmayan bir adamla birlikte olman bence. Eli ayağı tutmuyor mu çalışsın kazansın kadına mudana etmek nedir ya. Ayrıl ve o para başının gözünün sadakası olsun bence
00 Yorumla
1 yılGelir düzeyin nedir bilmiyorum ama benim için bu az bir meblağ. Sonuçta sadece 2 kahve parası.
Ama senin için az olmayabilir. Hele ki öğrenciysen ya da işin yoksa vs.
Bana kalırsa borç vermemek lazım.
2-3 bin tl paranın peşinden 7-8 ay koştuğum oldu , 1yıl koltuğum da.
10-15 bin paranın da 2 aydır peşindeşy.
Ama şu bar ki bazı arkadaşlarımla verdiğim borç belki 100 bin tl olmuştur. Ver al ver al. Belki daha fazla ama çocuk dediği gün veriyor. Knka 15 lazım veriyorum hop 1 hafta sonra gerisi e 30 veriyorum tek gecede veriyor. 50-60 verdiğim var ve para 1-2 hafta için de geliyor.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Aptal falan değilsin, dur sakin ol! 😊 Bu tarz durumlar bazen en güvendiğimiz insanlarla bile başımıza gelebilir. Öncelikle sorunu çözmek için karşılıklı açık bir şekilde konuşmalısın. Belki ödeme tarihinde güçlük yaşıyor olabilir? Kibarca ama kararlı bir şekilde ödemesini hatırlat ve durumunu öğren. Bu, bir çözüm bulmana yardımcı olabilir. 🙌
Bu arada, bu olaydan bir ders çıkarmayı da unutma. Borç verme konularında yazılı bir kayıt yapmak ya da şartları netleştirmek seni bunlardan korur. Unutma, bu bir deneyim ve daha bilinçli adımlar atmana vesile olacak! Kendi tecrübelerini paylaşmayı ister misin? 😊00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılvermemen lazımdı git iste direk
00 Yorumla
1 yılBir fikrim var, kendisinden 500 TL borç iste, 1 hafta sonra vereceğim de, şöyle oldu böyle oldu o yüzden çok lazım de, sana parayı verirse sende geri ödeme, böylece hesap kapanır, ama türlü türlü bahane uydurup sana borç vermezse, o zaman sana borç vermiştim onu geri ver de, parayı alınca da ayrıl, çünkü çok lazım dediğin halde sana bahane uydurup bir şekilde çözemiyorsa ondan adam olmaz, sana her daim zararı dokunur. benim kız arkadaşıma para lazım olacak ve ben bulamayacağım, bende yoksa bile kredi çekerim yine de veririm ya, utanırım onun sorununu çözemezsem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSen dua et 500 TL vermişsin, ben belli bir miktarın altında para istemem. Sonuçta benimde bir gururum var ve 500 TL için kesinlikle gurumu bir kenara bırakmam. Eski sevgilim pandemide 5k vereyim demişti yani o bana önerdi borç vermeyi. Vereceksen 15k ver işimi görsün dedim, ya da hiç istemiyorum dedim 😎😎
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 326 cevap paylaştı. Belki kene gibi yapışacak adamdan 500 liraya kurtulmuşsun. Şükret. Ucuza satın almışsın özgürlüğünü 😃
20 Yorumla
1 yılBende bir iş arkadaşima vermiştim taa yılbaşında yeni çocuğu olmuştu sıkıştım çok bez filan Alicam çocuğa dedi Mart ayı geldi hala para yok ortalikta alıp ödemediği yetmiyormuş gibi birde işi bırakıp gitti.. Yok arkadaş kimseye iyilik yaramıyor yapmayacaksin veripte kötü olacağina vermeden kötü ol
10 Yorumla
1 yılBorcuna sadık olmayan biriyle ilişki yürütmeye devam etmezdim. Durumu çok kötüdür gerçekten verecek parası yoktur eyvallah. Ama 500 tl bana borcu varken arkadaşlarıyla kafeye mekana gidiyorsa ayrılırdım
01 Yorumla- 1 yıl
merhaba
Alt tarafı 500 lira abartılcak bir rakam değil. Sıkma canını
10 Yorumla500 lira küçük bi meblağ zaten borç olarak bile görülmemeli ki sen bu çocukla birliktesin. manitaya 'borç' verilmez borç muhabbeti yapılmaz. güvenilir biri değilse hesap kitaba giriliyorsa da doğru kişi değildir zaten.
maddi durumunu bilmiyorum tabii ki durumun sıkışık olabilir. o zaman da vermemeliydin derim önce kendi hesabını yapmalısın.
02 Yorumla- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
T.@kk!! Pp __ attar misinn leightonn
Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Erkek arkadaşım bile olsa bu tarz şeyler tecrübe oluyor insana Sizde 500 liralık tecrübe yaşamışsınız ama en azından bazı insanları daha rahat tanırsın canını sıkma
00 Yorumla
1 yılhelal et bende eskiden bir dersaneye gitmiştim o zaman kredi kartı yoktu sened imzalatıyorlardı hiçbirini ödemedim avukat bir defa aradı ona yalan söyledim işten attılar param yok dedim avukat hanım da öyle mi çok üzüldüm hemen senedleri yırtıyorum burası okul ticarethane değil dedi.
00 Yorumla
1 yılErkeğin kadından borç istemesi ya da hesap ödetmesi zaten yanlış bir şey ama siz bu durumu yaşamışsınız... bence lafını yapmanız da hata bu borç olarak görülmez abartmışsınız
00 Yorumla
1 yıl500 TL para mı yani çöpe at o parayı ve o tanıma fırsatını sana verdiği için teşekkür et ve yoluna bak.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBöyle tipler adam değildir. Kız arkadaşından sürekli böyle borç alan, vermeyen tiplerden uzak durun. Bir halt olmaz bunlardan.
10 Yorumla
1 yılHatırlatacaksın kibarca. Bunu hatırlatmak Seni kimseye kötü göstermez, bilakis karşındakinin utanması gerekir :)
10 Yorumla
1 yıl500 TL Mİ? Şanslısın ki çok küçük bir para. Pişman olma. Vesile ile denedin onu. Ucuz kurtulmuşsun.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 661 cevap paylaştı. Neden üzülüyorsun çok ucuza tanımış oluyorsun
20 Yorumlaneyse ki 500 vermişsin bişey değil yani bir değeri kalmadı, bu şekilde bazılarının gerçek yüzünü görmüş oluyorsun işte
00 Yorumla
1 yılBorç borçtur okey ama 500₺ ye yemek yeniyor artık. Çok abarttığın bir şey değil. Kafanın gözünün zekatına sadakasına say
00 YorumlaBen de arkadasima gecen ay 100tl vermistim hala feedback yapmadi, cani sag olsun. Kafaya taktiysan git iste, onun utanmasi lazim senin degilll.
00 Yorumla
1 yılBir erkek nasıl bır bayandan borç ister ya senı affedersin sey olarak görmüş bacım. Hiçbir erkek bunu isteyemez bu arada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl500 TL çok büyük bir meblağ değil ki. Bende çalışmıyorum ama sevgilim aynı şekilde para istese vermese büyütmem çünkü zaten onunla yemek yemişizdir ya da hediye almıştır 500 ne olacak onların yanında.
00 Yorumla500 tl çok büyük bir şey değil aslında unutmuş sallamamış olabilir, sende ondan isteyebilirsin
01 Yorumla
1 yılBorç işlerinde belli bi limitin altı şeydir ya çerezdir gelmez 😅 ama senin durumunda gayet karli bi yatirim olmuş erkenden:))
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yıl500 TL ile Burger King menü alamıyorsun ya bunun mu derdine düştün
17 Yorumla- 1 yıl
500 lira sana göre küçük bir para olabilir ama kimine göre 3 -5 günlük ev parasıdır sevgili genç.
- 1 yıl
Teşekkür ederim abla hatırlattığın için
- 1 yıl
Sen her konuştuğuna abla mı diyorsun, Allah yardım etsin sana :)
- 1 yıl
Uzatma kimseninde avukatlığına soyunma
- 1 yıl
Uzatıp uzatmamayı Sana mı soracağım çocuk. Haddini bil.
- 1 yıl
Ne kadar zeki olduğun belli zaten cevabindan :)
- 1 yıl
Bir lafa bakarım lafmı diye. Bir adama bakarım adam mı diye
1 yıl500 tele, basıt bır para
ya parası yok
ya da umursamıyor
00 YorumlaNe güzel iste 500 liraya adam tanımış oldun. Genelde bu kadar ucuza tanıyamazsin.
00 YorumlaÇalışan kızlar paranızı yedirmek ten zevkmi alıyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen bu siteden millete 4,5 bin lira gönderdim iyilik olsun diye geride istemedim dertte etmedim hiç... Onun haricinde bir sürü kişiye daha iyiliğim dokunmuştur
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Bircan123 para isteyen kimseye bir şey vermedim.. Asagılık karakteri vardır çünkü
1 yılGörsel ne alaka 😅 bu çok farklı bir diziden alıntı 🫣
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. 500tl öp başına koy. Gecen birisi 130 bin TL alacağı olduğunu söyledi dudağım ucukladi.
00 YorumlaErkeklere borç verme akılsızlığından ne zaman kurtulacak bu kadınlar 😏
00 Yorumla
1 yılŞimdi o para pek bir şey değil ama bu güvensizliktir yani güven olmaz ona
00 Yorumla
1 yıl500 para mı. Öyle erkek arkadaşını yanında kova diye gezdir
00 Yorumlaparamı geri vermen lazim artık bana para lazım diyebilirsin.
00 Yorumlabişey olmaz ben 50 bin tl bile verdiğim oldu 500 tl üstüne su iç
00 Yorumla
1 yılErkek adam sevdiği kadından para almaz bir kere
00 YorumlaMeblağ küçük oldugu için istemesen daha iyi. boş ver ona bir yemek ısmarladın say.
00 Yorumla
1 yılYani sürekli veriyorsan aptl olursun bir kerelik olabilir
00 Yorumlabak hayatındaki erkeğe her şey yap ama asla borç para verme
06 Yorumla- 1 yıl
Tecrubelisin heralde
- 1 yıl
Aynısı kadın içinde geçerli onlara da verilmez
- 1 yıl
@AfiliYlnzlık kadına borç para vermeyenin erkekliyinden şüpem var
- 1 yıl
Hadi lan ordan erkekten para bekleyen kadının 3 krş karakteri yoktur asıl
- 1 yıl
@AfiliYlnzlık iyiymisin? hayır bi hastaysan söyle bizde işimizi bilelim
Ayrıl. 500 TL'lik ders almış oldun bardağa dolu tarafından bak
00 YorumlaYa kafayımı yediniz siz? Neden beni bulmaz borç alacak hatun 😂😂😂
00 YorumlaAllah kimseyi düşürmesin de kadından borç isteyenden adam olmaz. O bunu bilerek yapmış bence..
00 Yorumla
1 yılarkasina düştüğün paranin bir değeri olsa bari 🤦♀️
00 Yorumla
1 yılErkeğe borç vermek zaten pişmanlıktır bir daha verme
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 357 cevap paylaştı.
1 yılSende 1.000,00 tl borç iste ve 500 tl kara geçersin alabilirsen
00 Yorumla Neden verdin? kendi mi istedi?
Ya bir erkek kadından para alacak kadar düştüyse ben o erkeğin çarkına tukureyim kadından para mi alınır ya
Almış bir de vermemiş kendisinin düşünmesi lazım20 Yorumla
1 yıl500 lira para mı da? Adı var sadece ne büyütmüşsün aw. Hesap ödetip hediyeler istemeye gelince, evlenirken her şeyin en iyisini istemeye gelince varsınız ama? İlişkide 500 liranın lafı mı olur aw pintiliğe bak bide gelmiş buraya konu açmış
11 Yorumla- 1 yıl
Adamın inşallah bi an önce gözü açılır birlikte olduğu kadına bak.
Gizli Üye(30-35)1 yılBen zamanında dört bin vermiştim geri vermedi adi
10 YorumlaKayserili bir sevgilim için az kalsın kredi çekiyordum. (Cidden kayseriliydi hatta satışlı bilen bilir) yani canım değilsin senden daha enayi olanlar var pxsmpdlsğs şükür et kurtulmuşsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl500 lirabirsey değil. Dert etme. Süreklilik ar mi bu onemli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl500 tl ne be bırak kalsın ne olacak biz kaç binleri patlattık 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİyi ki 5 bin değilmiş, su iç, bu da sana ders olsun kimseye kim olursa olsun kuruş verilmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSonra erkekler prenses oldu diyorsunuz siz yaptınız
00 Yorumla
1 yılErkek arkadaşın olduğu için aranıza para muhabbeti geçmemesi gerekiyor ama borç dediyse vermesi gerekiyor borç demeyip alsa sorun yok
10 YorumlaEh bu artık ders olsun bence sen yavaştan arana mesafe koy vorç istiyen kız veya erkek farj etmez arkana bakmadan kaç derim
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı. 500 TL dende borcmu olur öyle paraları borç verirsen gelmiyecegini bilmen lazjm
10 YorumlaAptal degilsin... sevgilin nede olsa... ne kadardir berabersiniz? Bir sor veya borc yerine disarda yemek vs ona kitle
00 Yorumla
1 yılBir haftalık borç ver, bir ay bekle. Böyle sevgiliye banka desen, faizini de istemek lazım!"
10 YorumlaSiz delimisiniz ya 500 TL değil 1 kuruş kimseye borç vermem almamda.
10 YorumlaAsla erkeklere borç vermeyin bugüne kadar vaktinde ödeyeni görmedim
16 Yorumla- 1 yıl
Kadınlara da verilmez gerçi kadınlar borç olarak istemiyo erkeklerin öyle bi mecburiyeti varmiş gibi takılıyo 😂
- 1 yıl
Yoo öyle bi mecburiyeti yok, yiyici kadın zihniyeti bu onlarda erkeklerin gözünde pek iyi görünmüyo emin ol 🤣🤣
- 1 yıl
Bence değil gibi 🤣
- 1 yıl
Aynen asla veren görmedim
- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası