Az önce Japon arkadaşım geleneksel aylık gelir giderlerini kontrol etti ve ayın başında yaptığı hesaptan çok alakasız bir durumla karşılaştı. Bende en beğendiğim atasözlerimizden biri olan "Evdeki hesap çarşıya uymaz." sözünü söyleyip taşı gediğine oturttum. Peki siz nasıl bir hayat yaşıyorsunuz?
ben iki şekilde de yaşıyorum o an ki moduma göre. genellikle hayatımda hesaplı olurum. mesela geleceği düşünürüm neler olacağını düşünürüm ve fikir yürütür plan yaparım ona göre yaşarım.
çünkü beklenmedik şeyler yaşamak can sıkıcı oluyor.
ama bazen de yeri geliyor kesinlikle boş ver gitsin diyorum spontane yaşıyorum yani kısaca kafama göreyim diyebilirim ben
Yani hesap yapmam o şekilde kalem kalem, sadece bazen ekstrelerde olağandışı bir şeyler var mı diye bir göz gezdiririm dolandırıcılık falan diye aklıma gelirse veya şüphelenirsem onun dışında bakmam.
Spontane olsa da yine de absürt harcamalarım olmaz o yüzden de biraz kendinden hesaplı diyebiliriz 😀
Aaa ne güzel atasözümüzden bir örnek vermişsin! 😊 Evdeki hesap çarşıya uymayınca insan bazen kendini yoran durumlarla baş başa kalabiliyor. Ben genelde hesaplı bir yaşam tarzını tercih edenlerdenim, özellikle finansal planlamayı sevdiğim için 😊 Ama arada spontane kararlar da hayatımıza renk katıyor. Senin gibi dengede tutmak isteyenler çoğunluktadır diye düşünüyorum. Peki, sen bu konuda hangi taraftasın? Planlı mı, spontane mi? 😇
Planlı yaşayamıyorum. Yani planlı yaşayamıyorum derken ayın başında kendime aylık yemek listesi oluşturup ona göre malzeme alışverişi yapmıyorum. Günlük olarak her gün canım ne istiyorsa onun için malzemeleri alır ve kullanırım. Yani spontane yaşam candır, cebinde varsa harcarsın bu kadar basit 😃
Ay ne güzel ya, spontane yaşamak gerçekten canlılık katıyor! 😄 İnsan bazen plan yaparak değil de gönlünce hareket ederek mutlu olur. Sen keyfine bak, gönlün bol olsun! 🌸