arkadaşlar evlenirken birçok masraf oldu düğün zamanı aileler evi dizerken yarı yarıya bölüştü ben de gelin olarak hem çeyizim çok boldu hem de davetiye fotoğrafçı vs onları ödedim. şimdi 7 aydır evliyiz 40 küsür maaşım elime geçer geçmez eşime veriyorum borç ödüyoruz. düğün zamanı karta borçlanmış vs derken şu an düğünün kalan masrafının da çoğunu ben ödüyorum. bu durum beni ilk başta rahatsız etmedi bir hayatı paylaşıyoruz diye düşündüm ama ailem borcu duyunca düğünün bitti masrafını sen mi ödüyorsun diye biraz karşı çıktılar fikriniz nedir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılMaalesef olmaması gereken bu borç sürecinin içinde olan yeni evliler çoğunlukta. Tamam belki kısmen haklı olabilirler fakat eleştirilere kızmalara kulak asmayın bu konuya ailenizi karıştırmayın nazikçe onları bu konunun dışında tutun. Ardından , her ikinizde tutumlu olmaya çalışarak düğünden kalan borçlarınızı öncelikle net olarak hesaplayın ve çıkan hesaba göre ödemelerinizi şekillendirin. Neden böyle dedim? Kredi kartı ve krediler ucu açık varlıklardır. Bu hesabı yapmazsanız bir süre sonra bir bakmışsınız ne kadar öderseniz ödeyin o borç bitmez. Borçlarınızı bitirin ve mutlu olun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEşin kendi maaşını ne yapıyor? Büyük ihtimal evi geçindiriyor. Onun kendi maaşından ev giderleri çıktıkdan sonra bir şey kalıyormu? Kalıyorsa, borcun çoğunu senin ödemen saçma ama eğer kalmıyorsa senin ödemen normal sonuçta bir şekilde ödencek bu. Borç bitincede yatırım yaparsınız... tabi tuhaf gelebiliyor çünkü düğün masrafı erkeğe aittir ama artık evlisiniz iki kişide çalışıyorsa denge olmalı. ya da ailene söyle, eşin maaşı ile düğün masrafını ödesin sende ev geçindir fark eden ne var 😅
00 Yorumla
1 yılAilene söylemen hata olmuş neticede ikiniz ödemek durumundasınız sen ben olmaz eşin borç yüzünden strese girse daha çok mutlu olacağınızı sanmıyorum evlilik iki kişilik olmalı ailelerin dahli olmamalı evlilik birbirine iyi gelmektir bence esinizde elinden geleni yapıyorsa sıkıntı yok.
00 Yorumla
1 yılEşinin geliri tek başına hem borç ödemeye hem de ev gecindirmeye yetmiyorsa başka çareniz de yok demektir. Seninle evlenmeden önce düğün masraflarıni borçla yapacağıni söylediyse baştan kabul etmişsin demektir. Ha evlendikten sonra öğrendiysen o zaman kesinlikle ailen hakli
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba tatlım! 🌸 Bu konu gerçekten evlilik hayatında sıkça karşılaşılan bir durum; biraz içinden çıkılmaz gibi görünebilir, ama sakin ve mantıklı düşünerek bir çözüm bulunabilir.
Evlilik, elbette ki bir paylaşımdır ama burada önemli olan dengedir. Karşılıklı anlayışla hareket etmek çok önemli. Eğer borçlar ortaktıysa ve eşin de elinden geleni yapıyorsa, birlikte bu yükü kaldırmanız gayet doğal. Ancak, çoğu sorumluluğun senin omuzlarına yıkılmış gibi olduğunu hissediyorsan, bunu eşinle açıkça ve dürüst bir şekilde konuşmalısın! Birlikte çözüm üretmek, aranızdaki bağı daha da güçlendirebilir. Çünkü sürekli senin özverinle giden bir süreç, ileride sende kırgınlık yaratabilir. 🤗
Ayrıca, ailelerin bu duruma dahil olmasından ziyade, senin eşinle sağlıklı bir diyalog kurman çok daha etkili olur. Meseleyi dramatize etmeden, nazik bir dille hissettiklerini paylaşırsan her şey daha güzel şekillenir. Bu durumun ufak bir sınav olduğunu ve aşılabileceğini unutma! İkinize de güzel bir hayat, bol mutluluklar ve borçsuz harika günler diliyorum! 💕00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
50Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılortaktır her şey normal
00 Yorumla
1 yılEvlilikte maddi yüklerin paylaşılması doğal ama bu paylaşım eşit ve adil olmalı. İlk başta rahatsız hissetmemeniz anlaşılır çünkü evlilikte birlikte hareket etmek istersiniz, ancak şu an düğün borcunun büyük kısmını sizin ödemeniz ve maaşınızı tamamen eşinize vermeniz, ilişkinizde dengesiz bir finansal yük oluşturuyor. Eşinizin de maddi sorumluluğu eşit şekilde üstlenmesi gerekir. Bu durumun ileride sizi daha fazla yıpratıp yıpratmayacağını düşünerek hareket etmelisiniz. Aileniz, sizin maddi olarak zorlanmanızı istemediği için tepki gösteriyor olabilir ve tamamen haksız değiller. Eşinizle açık bir şekilde konuşarak borçların nasıl daha adil bir şekilde paylaşılacağını belirlemeniz en sağlıklısı olacaktır.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBak sana bi tavsiye; ailene herşeyi sakın anlatma. Ne demek sen mi ödüyorsun, seni beni olursa olmaz o evlilik. O adam bırcları kapatma derdindeyse daha ne. Ha şahsi düşüncem maaş kartını falan verme sende dursun. O parayı kazananın, getirenin sen olduğu bilinsin. Yoksa zamanla alısır köleye dönersin. İyiside kötüsüde alışır buna. O yüzden senin maasın senin. Ama borç varsa seni beni yok tabi. O adam gidip borç dururken kazandığını yiyip senden isterse o zaman dur bakalım dersin. Ama eşinle aranda bu sorunlar yoksa aileni bulaştırma. Çoğu evliliği aileler bitiriyor sakın.
51 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. bence bu tip konuları aileye aktarmak dogru değil. bu 1. 2si ise hesap kitap ıcınde olmak bir arkadaslıkta evlilikte de iticidir. damat duyarsa bi soguyabilir. hayalinde böyle bir karısının olması hani pek sanmıyorum ki olsun. 3. diyelim bir muhasebeci tuttunuz kim daha cok odedi diye baktınız bence damattan daha cok para cıkmıstır. onu sen az cok da zihninde tartmalısın.
aynını erkek yasasa ondan sunu beklemezmisin. beni savunsun. karım desin sustursun kimse konusan dilini. fotografcı davetiye yi unutmamıssın ama bu iş bi total maliyet. ve 100 birimlik bir maliyetin 49u sende ise sen kardasındır. erkek evlendiren aileler genelde bunu biliyor yasıyo kız evlendirenler ise neyse ya toplumsal normlar.
mutluluk cok daha önemli.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılİlişkilerdeki dengeler hep zaten aileler yüzünden bozuluyor çok fazla kulak asmamaya çalış adamın elinde olsa emin ol zaten sana bırakmazdı demek ki yok emin ol o da bunun için çok mutlu değildir hatta içine bile sinmiyordur ama hayat böyle yani bir gün o bir gün sen
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 319 cevap paylaştı. Haklılar adam resmen takıya göre sana güvenerek girmiş borca tamam hani eşine guvenirsin ama seninki apayrı bir olay bir iş kurmuyorsun bir ev araba almıyorsun kendi sorumlulugundaki odemeleri eşin olacak kişiye nasıl kaktiririm diye kafanda plan yapıyorsun gibi duruyor
12 Yorumla
Soran1 yılnişanlıyken 2 işte birden çalıştı tam olarak öyle değil
- 1 yıl
Çalıştıysa borçları neden sana odetiyor şu an peki senin dediğinden bu anlaşılıyor tamam masrafı çok düğün dediğin şeyin ama adam iki işte çalıştı o zaman diyorsun sen şimdi aylık 40bin eşine veriyorsun adamın kendi maaşı var bu adamın ailesi illa ki bir şeyler yaptı sonuçta o zaman neden ödüyorsun?
1 yılBu çok bıçak sırtı bir konu evlilik beraber iştirak gerektirir iyisine de kötüsüne de ama evlilik düşünerek erkek bu sorumlulugun maddi manevi sorumluluğunun çoğunu üstlenmesi diye düşünüyorum bir kere girdin bu yola borcu bir şekilde bitirmek durumundasın ama burada şöyle ince bir çizgi var düğünde takılan altinlar sende kaldıysa iyi ama eğer onları da verdiysen yazık olmuş tek taraflı düğün yapmissin
10 YorumlaEvinin içinde olan şeyleri 3. Şahıslara anlatma. Ailen dahil.
Heleki böyle para konularını.
Sen 40 bini eşine veriyorsan eşinde kendi parasını boşa harcamıyor sonuçta o da evin ihtiyaçlarını karşılıyordur kalanıyla borç ödüyordur onada para kalmıyordur.
Evlilikte her şey ortak olmalı kimden çok kimden az çıktığı önemsiz. Sonuçta düğünde ikinizin masrafta ikinizin.
Eşin senin maaşınla borcu ödeyip kendi maaşını kullanmayıp saklamadığı sürece sorun yok00 Yorumla
1 yıl"Düğün yapmayın" kamu spotu olarak görün bunu ahali. Ne gerek var cidden?
Sen daha çok kazanıyorsan veya o da bir şeyler ödüyorsa ailenin dediği şeye takılma derim. Evlilikler sıkça çevre etkisi yüzünden bitiyor. Evet evliliği yeni yeni deneyimliyorsun ama sonuçta o kişiyle evliliği yaşayan sensin. Onların saçma tabuları kullanarak evliliğinizi zehirliyor olması da bir ihtimal bilesin.00 Yorumla
1 yılEğer bu konuyu aklına takıyorsan zaten siz evli değilsiniz.
"Cinsel birliktelik yaşamak için sözleşme imzalamış iki ev arkadaşı"
Ben böyle görüyorum. Çünkü gerçekten birbirini seven iki insan ortaklaşa danaya girer gibi girmez. Para hiç sorun etmez. Siz birbirinizi gerçekten sevmiyorsunuz. Sevdiğinizi düşünüyorsunuz00 Yorumla
1 yılEe bunda ne var artık evlisiniz tabii ki beraber ödeyeceksiniz tek kişinin maaşı yetmezki boş ver sen kim ne derse desin siz artık aile oldunuz bence sorun yapma ama ne kadar borç kaldığını da öğren.
40 Yorumla
1 yılher şey olsun diye bir sürü borca giriliyor. Sonuçta yapılan masraflarda sizin evliliğiniz için. Elbet borçlar da bitecek. Bu konunun ailene gitmesi de saçma. Eşinle bir ödeme listesi oluşturabilirsin.
30 Yorumla
1 yılAilen haklı. Hem başta yarı yarıya bölünmüş sonrasında da fazlasıyla senden gitmiş. Adamın ne yapıp edip borcu ödemesi gerekirdi senin bu kadar zora girmen anlamsız ve karşılığı da olmayacak. Üzüldüm senin adına
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGençlere tavsiyedir, gösteriş için onlarca borçlara kredilere girip, mutsuzluk satın almayın. Sade bir tören ile evlenip, ihtiyaçlarınıza ev araba gibi ya da belki başka bir ülkeye tatil yapmaya gidebilirsiniz.
24 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@YesMama kabul etmiyorlar biliyorum, bunun sorumlusu toplumun kendisi, çünkü kızlara daha genç yaşlarında gösterişi aşıladılar, oysa mutluluğun gösterişle hiç bir alakası yoktur, ve şu an ki Türkiye nin ekonomik gidişatı gösteriş yapmaktan çok uzak, bu gün batmaya devam eden gemiyiz, yeni evlenen bir çift mutlu olabilecekken, krediler borçlar yüzünden evlilikleri mutsuzlukla sonuçlanıyor, bende evlenmedim ve ne yazık ki Türk kadın aramıyorum, yabancılarda gösteriş merakı çok olmadığı için bu konuda daha esnekler.
Cevap sahibi1 yıl@YesMama evet ama bu söylediğiniz çok nadir kişilerdir, bir çoğu gösteriş peşinde, ama onları bu yüzden yargılamıyorum bunun toplum dayatması olduğunu düşünüyorum.
Ortak bir bütçeyle hem evi geçindiriyor hem de borcu mu ödüyorsunuz? yoksa eşin bir şeye karışmıyor da sen her şeyi mi ödüyorsun?
10 YorumlaAilen hakki eril enerji yükselir o ne öyle biraz bir şeylere ıhtıyac var de 20 den fazla verme erkek elini cebıne atmasını bılecek tabi kadında yardımlaşılacak ama erkek daha fazla vermeli bence doganın kanunu
00 Yorumla
1 yılYa bacım bak benim abimde yengemde öğretmen sırf bu para ortak olmasın diye kavga ettiler yıllardır evlerinde huzur yok. Sen ilk baştaki gibi kendinide ihmal etmeyecek şekilde paranı kullan ama sakın paranı evinden mutluluğundan esirgeme
00 YorumlaEşin aliş verişlerinde sorun yapmiyorsa ayni düsündüğün gibi bi hayati paylaşiyorsunuz ama kendisi hic bi kısıklama yapmiyorsa senden ama bu ince düsünceyi bekliyorsa üzücü haklisiz olduğunu düsünüyorum...
00 YorumlaHepsini mı sen ödüyorsun. Yoksa senin aylığınla borcu ödüyor eşinin ayligiyla da günlük giderleri mi karşılıyorsunuz? Her halükarda sen razıysan kimse bir şey diyemez keşke her kadının maddi gücü olsa da eşine destek olsa.
00 YorumlaEşinin bu klnuda seni kullandigini dusunmuyorsan sorun yok. Ama birç bittiginde onu denemek amacli bir sey yapmalisin bence. Ya benim kardesim de evli 5 aydir ayni binada oturuyoruz bir kere gidemedik evine. Ve her seyini ailem yapti borcsuz evlendiler. Kizin ceyizi de yoktu. Simdi kiz isten cikmis kardesim onun kredi karti borcunu oduyor annesine her ay para yardimi yapiyor. Diyecegim o ki iyilere kötüler kötülere de iyiler düşünüyor hep maalesef.
00 Yorumla
1 yılHaklılar vermek eril bir enerjidir eşinin ödemesi gerekir adamın erkekliğini hissediliyorsun başka bir kıza aşık olup gittiğinde de hiç söylenme
02 Yorumla- 1 yıl
Evlilik eşit, her şey eşit ama para harcamaya gelince “eril bir enerjidir” oluyor. Eşit yaklaşmayıp karşı tarafın sırtına kılıflar geçirerek para harcatma rolü yüklemeniz mide bulandırıcı. Prenses falan bitti şimdi de vermek eril bir enerjidir oldu. Birinin sırtına binip tüm sorumluluklarınızı o erkeğe yıkmak için bakalım daha ne kılıflar uyduracaksınız. İçten pazarlıkla para hesabı yapan herkesten midem bulandıkça sayınız artıyor
- 1 yıl
@yeniisfikri ahdhs 😀😀😀 ulan utanmayacak mısın evin taksitlerini kadın öderken erkekliğini sorgulamayacak mısın
1 yılEvli olan sensin fikrimizin önemi nedir?
kandırılmıs dolandırılmıs gibi hissediyorsun evet öyle.
kendi payına düşenide sana ödetiyor.
burdan hangi sonuca varacaksın
00 Yorumla
1 yılEve giren ortak paradan ödeniyor bence yani benim maaşımdan ya da onun maaşından ödeniyor gibi değil eşin bu konuda kendi maaşını saklayan biri ise orası ayrı.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılAileni niye karıştırıyorsun ki? Bence en saçma noktası bu. Azı çoğu yok sonuçta birlikte bir yola çıktınız birlikte masrafa borca girdiniz birlikte ödeyeceksiniz.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 522 cevap paylaştı.
1 yılEvlendikten sonra ailen kocan olur. Eğer kocan sana değer veriyorsa seni seviyorsa parayı kimin için harcayacaksın?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılailenden dolayı sizin evliliğinizin yüzü gülmez. kocan adına üzüldüm…
sen: bir hayatı paylaşıyoruz
ailen: masrafı sen mi ödüyorsun
Fazla söze gerek yok…
10 Yorumla
1 yılHaksızlar. Evlenmişsiniz ve her türlü karar sadece size ait. Geleneksel rol tartışmaları sadece evliliğe zarar verir.
10 Yorumla
1 yıleşim ve sen ayrı ayrı ne kadar maaş alıyorsunuz
Sen tam 40 mı alıyorsun
00 YorumlaMilleti eğlendirmek için bir ton borca girmissiniz giden paraya yazık. Ortak ödeyin artık olan olmuş.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılRabbim inşallah senin gibi bi hanımla yuva kurmayı nasip eder bana neden böyle düşündüğümü şu şekilde açıklamak isterim çok düşünceli insansın gerçekten bu devirde bu zihniyete sahip olmak güzel bisey yani biraz haklılar bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYav arkadaş düğün yapmayın borçtan kurtulun, ne gereksiz bir durumdur bu, 22 bin asgari ücret olan bir ülkede insanlar kredi çekip 200-300 bin i direkt düğüne verebiliyorlar. Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz siz?
00 YorumlaAilen haklı kız tarafının yapacağı şeyler bellidir sen neden fazlasını yaptın davetiye fotoğrafçı vs bunları senin ödemen olmamış
00 Yorumla
1 yılEvin içindekini dışarıya taşıma sonra kurduğun evlilikte herkesin söz hakkı oluşmaya başlar benden söylemesi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılYani yerine gore Haklı sayılırlar
Eşinin de bir geliri olmalı o da ödemeli onunda 1 katkısı olmalı düğün masrafına
00 Yorumla
1 yılSana tavsiyem aileni her işe karıştırma ayrıca maaşının tamamını da eşine verme en azından 10 15 bin kenara koy birikim yap ilerde lazım olur
00 Yorumlaaileleri hayatınızın her alanına sokmayın aksi halde huzurunuz kaçar eşini al karşına konuş onunda ödediği harcama yaptığı bişiler vardır elbet
00 YorumlaE kim ödeyecek bu borcu biz mi ödeyelim. Karı koca arasında senin benim olmaz adam da maaşını karılarla yemiyor herhalde
00 Yorumla
1 yılHaklılar. ben olsam zoruma giderdi
Yani düğün erkeğin işi
Madem borca girecek yapmasaymis düğün sade nikah olsaymış
00 Yorumla
1 yılEvi ailen düzdü, çeyizler fotoğraf vs gibi detay harcamalar senden ve 40bin TL maaş alıyorsun ve tüm paranı elinden alıyorlar 😂 ben seninle neden evlenmedim aklıma tüküreyim biz niye denk gelmedik 😂
04 Yorumla- 1 yıl
Bu kız sana bakar mıydı sanki
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk o kız bu mala bakıp köle olduysa bizlere neler yapmaz ki 😂
- 1 yıl
Adamın muhtemelen tipi iyi ve genç
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk sanırsam adam iyi kandırıyor kız biraz saf 😂
- Para & Ekonomi konusunda 733 cevap paylaştı.
s 1 yılAilene her şeyi anlatmamalısın. Başlıca hatan bu. Evlenmişsiniz borçlar ortak ödenebilir bu normal
10 Yorumla
1 yılHaklılar, kadın erkeğin desteğini üstünde hissetmeli pasif erkek eksik erkektir
10 Yorumla
1 yılAilen sonuna kadar haklı eşinin bu yaptığı sahtekarlıktan başka bir şey değil
10 Yorumla
1 yılİkiniz de ortak ödeseniz daha iyi olabilir, adil bir ortam şart
00 Yorumla
1 yılOrtak sekilde ödeyin sen niye fazla öduyorsun
00 Yorumla
1 yılHaklılar sende biliyorsun farkındasın ama çaresiz durumdasın bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlilikte herkes üzerine düseni yapsın Nisan kadına düğün erkeğe aittir. Esyaların bir kısmı erkek bir kısmı kadına aittir. Bazı imkansızlıklar varsa düğün nişan yapmadan evlenmek en mantıklısı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim toplum gösteriş peşinde şov peşinde Avrupa’da ki düğünlere baktıktan sonra bunu gördüm Akrabımız bir Alman ile Evlendi ben olsam imkan olsa bende Alman ile evlenirdim.
00 YorumlaArtık sen ben yok biz var. İkinizin düğünüydü ve birlikte ödüyorsunuz. Sen maaşını veriyorsun ve borç ödeniyorsa, eşinin maaşıyla da geçiminizi sağlıyorsunuz. Ailene ekonominizden çok bahsetme.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHaklılar sen kazancını oraya veriyorken esin ne yapıyor pardon? Sen onu almışsın soyadını da sen verseydin bari.
10 YorumlaAilen artık eşin gelirini giderini eşinle paylaş ailenle değil eşin kazandığı parayı ne yapıyor
02 Yorumla
Soran1 yılo da borca yatırıyor sadece onun işi ticaret olduğu için benimki gibi sabit olmayabiliyor aldığı para
Gizli Üye(30-35)1 yılahh ki ahh.. kız tarafı bi yatak odası takımını zor aldı. evlenmeyin hem cinslerim.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıl40 bin sen ödüyorsun 40 da o eklese 80 yapar aileler de evi dizmiş her ay 80 bine ne ödüyor o kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDüğün falan boş işlrr zaten aklınız olsa buna bulaşmazdınız ama ailen haklı yani yarı yarıya paylaştıktan sonra ne diye paranı sen veriyorsun borca
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen en iyisi eşinle aranda olanları ailene anlatma çünkü seni dolduruyorlar yeni evlenmişsin boşuna bulandırmayın mevzuları
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAilen haklı olabilir bprc ne kadar ki belki kocan sen ödersin diye umursamıyor ama fotografcıdavetiye cok para degil düfün salonu falan pahalı asıl
00 YorumlaBorçlarınız bitince yurtdışında güzel bi tatil yapın. Ailene de her şeyi anlatma ilişkide 3. şahıslar hiçbir zaman iyi değildir (buna aileler de dahil)
11 Yorumla
1 yılEğer aileler eve gelire gidere karışıyorsa o evde huzur olmaz en iyisini sen bilirsin kocanı en iyi sen tanırsın sen siz mutluysanız bir ömür geçireceğin adamı üç kuruş için harcama
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılgüzelsen boşan daha zengin biriyle evlen veya aldat.
00 Yorumla
1 yılBu aileni ilgilendirmez. Birde artık evlisin. Ben sen ayrımı yapmak yanlış bir şey. Sen borçları ödüyorsundur o da ev gereçerini alıyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYanlış olsa zaten sen yapmazdın dimi ! taa ki ailen söyleyene kadar 😉sonradan sorguladın içinden gelen davranışı! şöyle düşün resmiyetle değil de aynı evi paylaşan biri gibi! herkese herşeyi anlatma benden sana deneyimlemiş biri olarak tavsiye 👍
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Düğün borçlarının çoğunu ben ödüyorum diye ailem rahatsız oldu. Haklılar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler