Öncekilerde farklı değildi şansıma tükiriyim ya bir insan ancak bukadar kısmetsiz olabilir
Evleneceğim insanın borçlarına yardım etmek zorunda mıyım?
Öncekilerde farklı değildi şansıma tükiriyim ya bir insan ancak bukadar kısmetsiz olabilir
Benimle alakası olmayan önceden çektiği kredileri ödemekte zorlanıyor. Evlilik düşünüyoruz ama sürekli yardım edersen daha çabuk kapanır borçlar diyor. Bana güvenerek mi yaptı borcu banane ki
İstemesi ayıp olmuş şahsen ben benden isteyen birine vermek istemezdim bunun lafını etmese benim de param varsa tabi erken evlenmek için ben gönüllü veririm zaten ama böyle yardım et hızlı kapatalım demesi güvenimi sarsar borcu bana kapattırıp son dk golü atıp ortadan yok olabilir dikkatli ol verme bence 😊
Tamam zorunda değilsin ama bi hayatı paylaşıyorsunuz birlikte bir ömür diye söz veriyorsunuz o borçla cebelleşirken sen arkana yaslanıp oturamazsın ki zaten..
Evliliği erteleyebilirsin o borçlarını kapatana kadar
Cevap
77Cevap
Henüz evli bile olmadığın adamın borcunu niye ödüyorsun anlamıyorum. Bazı andavallar da 1 milyon parası olsa evi arabası olsa kullanmam der miydin? diyor. Ne alakası var slk misiniz? Farkındaysanız bu maddi kaynaklari hiçbir erkek evlenmedigi kadına kullandirmiyor zaten. Evlilik içinde yararlandiriyor. Sen de henüz seninle evli olmayan adamın borcuna ortak değilsin aynı şekilde.
Borçları kapattirip iki gün sonra seni terkederse gelip burada ağlarsın sonra. O yorum yapanlar da sana "yapmasaydin canım mısın suç sizde nerde zibidi it kopuk var onları buluyorsunuz" der, seni suçlar bu sefer. AKILLI OL...
Kesinlikle ödemek zorunda değilsin. Bir de evlenmeyi neden düşünüyorsun ki şurda ortalama 40 sene ömür var. Başkasının borçlarına yardım etmek yerine kazandığın paralarla kendine huzurlu bir hayat kurabilirsin. Yalnız geldik yalnız gidicez çokta takma bunları.
Çocuk istediğim için evlilik düşünüyorum bide kendi ailem olmadı hiç eksikliğini hissediyorum ama yazdıklarına katılıyorum bu zamana kadar kendi kendimi idare edebildim kimseye ihtiyacım olmadı şükür. manevi boşluk işte benimki
Bu şey gibi kızların kyk kredisini yiyip borcunu evlenince kocasına ödetmek gibibirşey :D Yanı ben yapmazdım yerken benimle mi yedi? MAdem evlenmek gibi bir niyeti vardı az bogazını tutsaydı yapmasaydı borcu. Birikim yapsaydı. Ona şey de bence madem borcun var seni onu ödemeye ugras bende birikim yapayım bizim için de. Bu daha mantıklı.
Asla değilsin canım gitsin annesi babası ödesin sanane bundan. Evlilik için ya da snn için çektiği bir şey değil seni bağlamaz canım. Ödemede zaten sakın kendi yaptı kendi ödesin. Bırak gerekse evlenme sakın o borclar bitmeden yoksa evlilik te hep borc cok zor olur.
Yani zorunda değilsin elbette, ayrıca bu teklif ondan değil senden gelmeli, yani tabi sen istersen. Ayrıca en için ne zaman çekti bunuda bilmek lazım.
iyi düşün ve karar ver. Şimdi bu durumda olan ileride ne yapar. Ayrıca evlenmeyen bir insan ev ve belki araba alma dışında kredi çekiyor ise bu daha sıkıntılı bir durum.
Ödeme. Yani ne malum borçları ödeyince seni şutlamayacak olduğu? İlişkiniz ne kadar süredir devam ediyor? Bilmiyorum ama yani daha ilk zamanlardan bile ciddi olduğunu söyleyen erkekler de varken ne kadar ciddi olduklarını sorgulayasım geliyor. Hadi evli olsanız neyse derdim de evli değilsiniz.
Ben olsam asla yardım etmem. İnsanoğlu çiğ süt emmiş. Diyelim ki yardım ettin, sonra başka sebeplerden tartışma çıktı aranızda ve ayrıldınız. O ödediğin paralar ne olacak? Belki de sırf borçlarını ödetmek için devam ediyordu, bunu bilemeyiz. Böyle bir riske girmeyin bence..
Ne malum sana borçları kapattırıp , sonra seninle yollarını ayırmayacağını? Böylece varsa? diğer sevdiği (nelee neler görüyoruz hayatta ) onunla borçsuz başlar sen kendini e. n. a. yi hissetme. Bunu anlamanın tek yolu benimde yapmam gerekenler var birikim yapıcam kusura bakma lütfen de. Eğer ş. er. efs. izl. ik. yaparsa laflar sözler seninle bir an önce evlencektim sen bilirsin vb. Anlaki seni kullanıyor..
Çok afedersin hemen vur poposuna tekmeyi , kredisi hiç bitmez böyle adamların.. o tendine eş değil, borç kapatacak ortak arıyor çünkü. Bu borcu bitince yeni kredi alır hemen, hemde bu sefer sizi de kefil eder..
Sen de benim gibi şanssızsın 27 yaşındayım ben de kesin bana gelen de böyle bir tip olur
Çok üzücü ya niye böyle oluyor anlamıyorum
Ben de anlamıyorum ve gerçekten çok üzülüyorum
Okadar dualar ettim sadakalar verdim hayırlı birisi olsun diye saha neler neler yaptım ama yok şans olmayınca insanda olmuyor
İnşAllah senin karşına iyi güvenilir hayırlı biri çıkar
Ya ben şey istiyorum öyle birisi çıksın ki karşıma insanlar durdu durdu turnayı gözünden vurdu desin
Bende öyle diyordum
İkimiz de şansınız kuzu ben de hayırlı kısmet diye dua ediyorum ama karşıma çıkan kişileri sevmiyorum yani bilmiyorum
Belki de Allah çıkarıyor da ben mi görmek istemiyorum anlamıyorum
Ya da yanlış dua ediyorum
Düşündükçe deliriyor insan başkalarında nasıl oluyor onlar naptı ki gözümün önünde bir sürü örnek var. iki üç kişiyi aynı anda idare edenler yuva kurdu sevildi kıymeti biliniyor ben anlamıyorum bu dünyayı erkeklerde değişik
Ben de anlamıyorum gerçekten
Nişan vs olduktan sonra olabilir
Yalnz sevmek herseydir
Ben onun borçlarını odedim die bunu yapacak olursan orada üstünlük çıkar ortya
Bir miktar yardım edebilirim daha fazla edemem demen lazm
Bir insanın başka bir insana borcuma yardım et demesi kadar aşağılayıcı bir şey yok ya bir insan bu cümleyi nasıl rahat bir şekilde söyleyebilir. Yol ver gitsin
Onca yorumdan en mantıklısı bu bence cok doğru yere değinmişsiniz
Gurursuz mu o "Yardım edersen" diye bir cümle kullanıyor. Borcu nasıl yaptıysa öyle de ödesin. Evlendiğinizde borcunuz olsa ikiniz ödersiniz fakat senden önce yaptığı şeyler onu ilgilendirir.
Bir erkek benden borcuma yardım et derse soğurum direkt
Bende soğuyorum zaten
Valla canım eskiden adamlar iki işe gider üç işe gider kadından para yardımı beklemezdi şu kadının cebine göz diken adamlardan hiç hoşlanmıyorum yol yakınken dön bnce
Eğer sürekli yardım etmeni istiyorsa bu işte bir kıllık olabilir ve ödeyip yardım etmek zorundada değilsin. Bu borçlar birlikte olduğunuz zamanki borçlar olsaydı ve ya düğün yapıp onun borcu ile uğraşmak zorunda kalsaydı o zaman senin yardım etmek doğru olurdu yani bence
Rahatsız edici bir durum.
Kendi borçlarını kendisi ödemeli ve üstüne bunları sevdiğine yansıtmamalı doğru olan bu.
Bir de senden borç dileniyorsa sıkıntılı. Bence değmez.
Bu erkekle evlilik düşünmek büyük hata. Bu borclarin devamı gelecektir ayrıca yolunu bulmuş baksana, seninle daha kolay borç ödemek için evleniyor görünüyor.
Hukuki anlamda o borçlardan siz sorumlu değilsiniz. Fakat evlilik sonrasın da bir mal edinmek için alınan kredi veya borçların ödenmesinde sizin hakkınız olacaktır. Diyelimki boşanmak istiyorsunuz ve evlilik sırasında eşiniz borç ödedi. Bu ödemeler yapılırken sizinde o parada hakkınız olduğu için yapılan ödemeleri boşanma aşamasında talep edebilirsiniz. Eşin yaptığı kişisel borçlanmalarda sizin malınıza veya maaşınıza haciz konulamaz.
Hayatında olmadığın bir zamanın sonuçlarından seni sorumlu tutamaz ama bile bile onunla evlenirsen de artık yardım etmek zorunda kalırsın. Ya borçlar bitene kadar evlenme ya da hiç evlenme.
O zaman parası olursa da "onun parası, kullanamam" diyeceksiniz. Eğer böyle düşünüyorsanız bir şey diyemem ama kadınlar paragöz olduğu için böyle demezsiniz işte. Tamam; borcunu ödemek zorunda değilsiniz ama destek olmak önemli ve güzel bir şey. Şükredin ki hayatınıza birileri girebiliyor; ben güzellik algılarına uymadığım için evde kaldım.
Tabiki zorundasın evlilik demek iki hayatın birleşmesi demek
Düzgün oku. Borcu evlilikleri için değil kendi ihtiyaçları için yapmış
@lavinyadalavinia bence sen yanlış okumuşsun. İki hayatın birleşmesi demek demiş artısıyla eksisiyle adamın 1 milyon lirası olsa Aaa bu onun parası ben dokunmam der miydin ya da önceden aldığı evinde ben oturmam benden önce almış diyebilir miydin bunlara evet diyebiliyorsan o zaman ödeme borcu
Ama evlenme şartıyla evlenmeden önce ödemesi mantıksız
Zorunluluk söyle olur : Evliyken Alinmissa borc o Aile icin EVET , Ama Evlenmeden önce borc ode karsi tarafin 2 gün sonra da bosanmayacak teminat garantisi yok ! bu bir ikinci si de Yap Borcu yap Borcu Baskasi Ödesin sebep Güzel bakimli ve bulunmaz Hint Kumasiyim diye. Bizim Memlekette enayi mi biter yahu. Birakin bu isleri Zorunluluk Yoktur
seni çok soyup soğana çevirirler
Senle veya geleceğinizle ilgili olmayan bir borca yardım etmek zorunda değilsin bunu borçlanırken düşünmeliydi
Ben evlenmeden önce çektiği kyk kredisine bir kuruş destek olmadım. Sen de olmak zorunda değilsin.
Benden önce ise kendi öder evlenene kadar da beklerim benimle ilgisi olmayan borcu da evlenmeden önce odeyemem sanırım yani evli olursun ortak bir şey için borç yaparsın onu odersin beraber ama senden önce ise seni ilgilendirmez kendi ödemeli bence
Evlenecek olan adam kendini ona göre hazırlar.
Borcla evlilige girmez.
Ondan sana koca olmaz insan utanır evleneceği kadına borcum var deneye
Evlenirken Memuru dinlemedin mi?"İyi gunde kotu günde hastalikta destek olacagiz"diye imza atarken sevincle evet dedigin günü unuttun mu? Vicdanen rahat olcak misin? Banane lafi boyke bir konuda cok yersiz gereksiz. Allah akıl fikir versin.
Ya evlndigim insan diye okumusum pardon. Evlenmediysen o borca beraber cozum getirin.
Ne cins sorular soruyosunuz ya adı üstünde eşim diyosun artık bir bütün oluyosun biraz daha yakın biraz daha sıcak kanlı düşün ve hepsini bırak biraz kocanı benimsesen bunu sormazdın
Evli değiliz daha
Hayr dglsin sonuçta hayatnda sen yokken evlenmeden önce yapmış yani ödeme zorunlulugn yk
Ne güzel enayi gibi kullanıyor seni Allah bizi kaç kişiyi böyle yaptı
seni kandırıyor hiçbir erkek borç istemez yüzsüzlük bu
Senle beraber ortak karar alıp birçlandıysa eyw ama senden önceki borç seni alakadar etmez
Hayır değilsin. İkinizi ilgilendiren bir borç değil sonuçta.
Borcunu bitirsin öyle evlenin siz de.🙄 Ödemeyin bence
Evli bile değilsin hem senle alakası olmayan borçlara karışma
Borçlu bir erkeği evlilik için düşünmen bile çok saçma iken sen, senden önceki ihtiyaçları için olan borcunu ödemekle ilgili soru soruyorsun 😅😂🤣🤣🤣👍
Haklısın demekten başka bir şey diyemiyorum
Evli olsan hadi neyse de şu an zorunda değilsin ne malum borçları bitince bırakıp gitmiceği ya da senden para koparmak için yardım et erken bitsin evlenelim demediği hem o borçlarla ne yapmış
Böyle düşünme ablam her nasip vaktine esirdir
Aynen öyle sana ne ki böyle bir şey istemesi saçma zaten
Oh ne güzel yapalım borcu çekelim krediyi bitane enayi bulup evlenip borcuda ona ödetelim var mı öyle bir dünya
Evlendikten sonra oluşan borçlara, yardım etmelisin. Evlenmeden önceki borçları seni alakadar etmemeli.
Hayir degilsiniz sonucta o onun bireysel borcu, yuva kurmus olsaniz ve eviniz hakkinda olsa yardim etseniz olabilirdi ama bu durumda hiç de zorunda değilsiniz
Sakin ha enayi arıyor o. ayrildiniz nolcak düşündün mü. bir kere erkek adam sorumluluk sahibi adam kızdan para istemez. hee evlenirsin her şey ortaktır
Ayrıl bence daha evlenmeden borcu var. Kendini doğrultamamış sen bunca sene böyle bi adam İçin mi beklemiştin kendine sor bu soruyu
Kendini kıymetsiz olarak düşünme ve kesinlikle bu konuda yardım etme. Bitir gitsin. Bu gün böyle başlayan işin yarını belli
Kısmetim yok diye üzülme, nasibin gelmesi için henüz erken hayırlı olan er geç bulur seni üzülme bu kadar
Zorla aldırmadan umarım ya da zorluk gostermesiysen kendisi pahalı şeyler almışsa kendisi ödesin tabiii ki yani sıkıntı her şey başında olacaktı şimdi her şey pahallandi hayırlısı neyse o olsun gönlünden geçiyorsa yardım et
Borcu harcı olmayan birisini bulursan onunla evlenirsin böyle bir dert tasanda olmaz diye düşünüyorum 😂
Yarin Bosanorsan Ne Olacak ? Hic Düsündün mü? Neden Birini borcunu kendine Dert ediyon ki? Alirken Sana mi Sordu `?
Hayır zorunda değilsin. Sınırlarını belirle, ödemek zorunda mıyım, beni kullanamazsın böyle diyerek tepki göster..
O zaman niye evleniyorsun Alman usulü halledin bari 😂 tabii ki yardım edeceksin
Borcu bana mı yaptı sanki
Adamın bankada 3 milyonu olsa banane para onun nasıl isterse harcasın diyebilecek miydin?
ben kendi borcumu öde demezdim en azından
İçinizde zerre kadar samimiyet yok
Evli olsan neyse de evli değilsin sana ne borçlarından
Nasip
O ne demek ya, nasıl pişkinlik bu. İkinizin yapmış olduğunuz borçta sanki yardım ette bitirelim çabuk.
en fazla borcum bitene kadar bekle deme hakkı var borcuma yardım et denmez
Hayır tabiki ama bana yardım edebilirsin Allah rızası için. Çok bişe değil 200 bin dolar sadece.
Hayir tatbikinde onunla evleniyorsun borçları ıle degıl
Hayır ödemek zorunda değilsin o da borçlarını ödeyene kadar evlenme
Bide yardım edersen mi diyo 🤦🏻♀️ Bu zihniyette ki birisiyle ne evlenmesi uzak dur..🤷♀️
Borcuna yardım etmek zorunda değilsin ama düğün ve ev eşyaları alırken yarı parasını ödemen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?