Sevgilimin bankalara 80 bin tl kadar borcu var ve evlenmeyı düşünüyoruz ama şimdide isten atılma ihtimali var ailemé söyledigimde bütün ömrün boyunca borç mu ödeyeceksin dedi sizce ne yapmalıyım.. bu arada borcunun sebebi dolandırılmış ve keyfi harcamalar beni tanimadan önce yaptığı borçlar.. sizce evlenmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Cevabın nedir?
- Para & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılSenin içinden yukarıda pembe tablo çizmiş adama adama inanmak eig verip tavsiyesine uymak gelmiş olabilir ama hayat öyle değil. 19 yaşımda evlendim ben. Şu an bebek bekliyorum. Borcumuz olmadığı halde düğün zor oldu. Siz o borçla nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz? Baba olacağını idrak edemezden evvel para savuruyordu. Şimdi biriktirmeyi koydu kafasına. Evlenmek sandığın gibi bişey değil malesef. Canım cicim bitince o borç olacak aranızda. Sevdiğin de olsa borç bitmeden evlenme. Hamile kalırsın o çocuğunda hayatı kaymasın. Baba evinde rahatsındır. Ama evlenince o borç seninde borcun olucak istediğin gibi paranı kendine harcama lüksün kalmicak. 80 bin büyük para değil diyenler amerikada filan yaşıyorlar muhtemelen. Düğüne avuç dolusu paramız gitti ben takılanları eşime verdim dükkanı toparladı o sayede. Ekmek kaç para ne kadar kira vereceksiniz faturalar bilmem ne otur kaba taslak hesapla. Bu adamın maaşını ve kendi maaşını gelir diğerlerini gider yaz. Eline para kalmaz ki sen borcu ödemeye razımısın? Düğün de ayrı borç. Hem düğün yapmasanız bile borçlanırsınız. Senin yerinde olsam otururum aşağı evlilik mevzusunu da rafa kaldırırım. Bide iyice tanımadan evlenme. Ben evlendiğime pişman değilim ama evlilik sanıldığı kadar kolay değil ve geçinmek çok zor.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl10 yılda ancak öderler eğer gelirleri çoksa anca 6 şuda varki sevgi huzurda geçinmekle gelir borçtasın işten ihtimalin var birşeyler üst üste bindi huzurlu olurmusun mutlu olurmusun herşey birbirine bağlıdır misal ailemizi annemizi neden seviyoruz biri koşulsuz seviyor ilgileniyor babamız hep çalışıyor ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar evet bunun yüzünden seviyoruz ama şöyle olsaydı babam bune be hep çalışcammı yeter gelip senini yüzüne bakmasa naparsa yapsın x kişisi ile takılsa karısını takmasa annemizde ne böle hep yemekmi pişiricem size evi çekip çevirmese pislik pasaklı çıkıp gitse arkadaşları ile takılmaya söyleyin kim severki allasen şöyle derler bikere ilgilendinmi bikere şöle yapdınızmı derler sevmezler ama ilgi ihtiyaçları karşılama yüzünden seviyoruz kaynakta anlatabildimmi o geçim sıkıntısı endişeden kavgaya kavga huzursuzluğa huzursuzlukta mutluluğu getirmez öyle yani ama yüksek gelirli meslek maaşınız varsa bu borç biter ama fabrika işcsi gibi ise zorlar kısman ve biraz daha tutarlı olman gerek içindeyim bu durumun.
00 Yorumla
Açık ve net olucam.. aşk iyi hoş güzel gerçekten ama yani bir evlilik sırf aşktan oluşmuyor para maddi geçimsizlikten dolayı kavgalar başlıyor.. evliliği etkileyen faktörler.. Gerçekten seviyorsan yani evlen yani... ama emin değilsen şimdiden vazgeç.. ama 80 bin lira fazla bir para değil.. benle tanışmadan önce sağa sola harcamış demişsin.. o alışkanlık hemen gitmez devam eder.. bilemicem her şey senin elinde.. bir kız çok zeki bir adama gitmiş avucunun içinde kelebek şimdi bu adama sorucak avucumun içindeki kelebek yaşıyormu diye eğer yaşıyor derse bastırıp öldürcek yaşamıyor derse bırakıp uçacak.. ama adam ne diyor her şey senin elinde yavrucum..
00 Yorumla
Ömrünün sonuna kadar borçsuz ama mutsuz olmak mı, yoksa borçlu ama mutlu olmak mı? Buna sen karar ver :) Bana sorarsan 80 bin TL çok bir para değil iki kişi çalışıp 3-4 senede öder. Hiç birşey aşktan ve sevgiden daha kıymetli değil...
815 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı konuşuyorsunuzda evlendikten sonra çocuk olur masraflar artar eve haciz gelirse hepsi ortada kalır. Ben evlenmesinler demiyorum dediğiniz gibi ikiside çalışıp 3 yılda ödesinler. Borç ödenince evlensinler
- +1 yıl
@Cinselarzum Oda olabilir mantıklı bir yaklaşım
- +1 yıl
Borc 3 yılda ödenebiliyosa kesin çözüm üç yıl bekleyin
- +1 yıl
Kız zaten terk etcem dememiş yani beklemelimiyim demiş bekle kızım herşey yoluna girsin sonra evlenirsiniz
- +1 yıl
Alacaklolar kapiya dayandiginda 'Donumuzu alabilirsiniz, ama ruhumuzu asla' da desin mi
Nasil bir hayal Dunyaniz var anlamiyorum. - +1 yıl
bu cok ayrintili bu konu... durumunuz nedir nasildir... senden baskasi bunu degerlendirip karar veremez. bunu en iyi sen bilirsin
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hayal dünyasıyla ne alakası var bilader ödenmez mi? Hertürlü ödecek bir borç sonuçta napıcak borxu var diye sırtınımı döncek adama?
- +1 yıl
Mesele odenip odenmemesi degil, odeyene kadar insanlari ne kadar yiprattigi. Su evliligi mutlak mutluluk gibi gormeyi birakin * . Esler bu ekonomik sikintilar yuzunden birbirini yiyor, ne mutlulugu. Mutluluk evlilikle otomatik olarak gelejln busey degil.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok doğru biriyle olursa mutluluk otomatik olarak gelir. Göğüs gerilmeyecek hiçbir sorun yok yeter ki savaşmak iste. Ekonomik sıkıntı dediğin olay insanların herzaman fazla harcamasından ve aç gözlülüğünden ortaya çıkan bir durumdur. Bu ülkede askeri ücretle geçinen ailede var 5-6.000 tl ile geçinemeyip ekonomik sıkıntı çeken ailede. Kısacası olay kişilerde biter
- +1 yıl
Hayır gelmez, hayat öyle romantizmle işlemiyor. Doğru kişiymiş, kimse Kpss sınavı sonuçlarıyla evlenmiyor bu kadar sürreal kavramlarla hayat kurulmaz.
Asgari ücretle geçinen aile daha düzenli et bile yiyemeyen ailedir. Sanırsın o insanlar çok mutlu da, mutluluğu geçinmekten ibaret görmek cidden çok sığ bir yaklaşım. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok o bakış açısıyla alakalı bir durum bana göre gelir. Hayat merkezine ne koyarsan onunla işler kardeşim romantizmi koyarsan romantizmle, maddiyatı koyarsan maddiyatla, sadakati koyarsan sadakatle. Hayatın işleyişine sen karar verirsin... Aşk mantık işi değil ki kpss sonucuyla evlenilsin. Aşkta mantık olmaz, doğru kişiye beynin değiş kalbin karar verir...
Konu olan et yemek ya da yememek değil ki zaten ben sadece kısa bir örnek verdim. Herkes kesesine göre yer örneğin asgari ücretli kıyma yer, kuşbaşı yer maddi durumu iyi olan antirikot yer, bonfile yer bu cebindeki parayla alakalı bir durum. Benimde ailem çok üst düzey geliri olan bir aile değil ama allaha şükür yeri geldiğinde ette yerim yeri geldiğinde otta yerim yani :) Mutlu değiller mi sence? Mutluluk cepte ki parayla olmuyor öyle olsa evsizler dünyanın en mutsuz insanları olurdu ama emin ol senden benden daha mutlular :) - +1 yıl
Kışın soğuktan it gibi titrerken mutlu oluyorlarsa bilemem.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Olunuyor kardeşim merak etme
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
141Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. ne kadar kolay geliyor bazılarına.80 bin çok büyük bir para değil ver öyleyse bu ülkede 100 lira için adam öldürülüyor. tamam kabul ediyorum parayla mutluluk olmuyor ama parasızda olmuyor. sen evleniyim düğünümü yapayım eimi kurayım diyene o seksenin üstüne ne kadar daha para eklenecek. borçlu olmak zor çok zor. gençsin yeni evli olacaksın çocuğun olacak her şeyi istiyeceksin kendin için olmasa bile çocuğun için ama o borç senin önünde bir engel oluşturacak. biçok şeyden mahrum kalacaksın. aşk biter gelip geçici inan bana bunu benim gibisi bile diyebiliyorsa aşk sahiden geçicidir. illede seviyorum vazgeçmem diyosan bekle o borcun en azından yarısı ödensin.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayir evlenilmez okadar borcu yaparak derdi neymis. Benim bir tanidim var kocasi evlendinden 1 sene sonra kumar oynadi 50bin euro borc yapti karisi cocuk falan dedi af ettiydi simdi duydum yine buyuk kimar oynamis 100bin euroyu gecmis evini herseyini satsa yine borc silinmiyo. Yani adam dedigin ailesini sikintiya sokmaz sokuyorsa oylesinden asla hayir gelmez aninda kapi gorunmeli terk edilmeli. Iyi dusun oyle karar ver ask karin doyurmuyo para mutlu ediyomu hayir etmiyo ama kokaylastiriyo hayati. Her huzursuzluk parasizliktan baslar istedini alamamak giyememek gezememrk bide cocugun falan olacak neyle besliyecen ne verecen gelecekte ona? Akil var mantik var ask bos isler. Napoleon ne demis para para para
10 Yorumla
+1 yılSevgiline güveniyor musun?
Kendine güveniyor musun?
Borç ödemek çok zor bir şey değil. Sen borcu var diye seni seven birisini yarı yolda bırakamazsın sonuçta düşünmüş bir karar almışsınız. 80,000TL çok büyük bir borç değil elbet ödersiniz düğünden gelecek altınlar, paralar da size güzelce yardımcı olacaktır. Tabi bunu sen teklif etmedikçe erkek arkadaşın o altınların sende kalmasında ısrarcı davranabilir.
Erkek arkadaşına güveniyorsan, kendine de onu sevdiğin ve ona yardımcı olabileceğin konusunda güveniyorsan çok uzun bir süre geçmeden borcu kapatmış olursunuz :)
Kararlarında başarılar00 Yorumla
+1 yılmantıklı aşk evliliği...
Yani o borç bitsin öyle evlenin. . Ayril demiyorum gerekirse yardımda et.. Ama evlendikten sonra inan borcsuz kişiler bile ay sonunu ay başında düşünürler. . Dünya Hali tabi belli olmaz. Bugün para içinde gezerken yarın 5 parasizda kalınabilir. Fakat göz göre görede böyle birşey yapma. . Çünkü evliliklikelrin % 40 maddi sıkıntılardan dolayi bitiyor. .
Parayla huzur olmaz derler ama parasiLik huzursuzluk yaratır. . stres sinir yetmedi bitmedi olur hayatın. . borç biter ama sizde bitersiniz bana göre.
Hakkımda hayırlısı.00 Yorumla
+1 yılPara kavramı sevgininde ötesine geçiyor emin ol.. evlilik kavramı dışardan insana hoş gelir, sevdiğinle her daim baş başa kalabileceğinin düşüncesi insanda heyean uyandırır ama madalyonun gerçek yüzü öyle değildir aslında.. birde bu işin arka yüzü var işte orda devreye para giriyor.. sevgi ve saygıyla bunu bir yere kadar idare edebilirsiniz ama ilerleyen zaman diliminde emin ol bu evliliğinize negatif olarak yansıyacaktır.. para mutluluk için gerekli değildir ama hayat şartlarını daim ettirmen içinde bir araçtır bunu unutma..
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 7,3b cevap paylaştı. Bence hiç bekleme..
Keyfi harcamalarla borç yapan adam seni bakmaz, sen çalışıp onu bakmak zorunda kalırsın..
Öyle sorumsuz insanlar mümkünse evlenmesin ve çoğalmasın.. Evlilik sandığınız kadar kolay değil.. Maddi açıdan geleceğini düşünen aklı başında birini seçmezsen, başını çok taşlara vurursun..13 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca konuya "bişey olmaz canım" tarzı yorum yapan sorumsuzları da kaale alma..
Onlar da bir enayi bulup çalıştırarak parasını yeme hayalleri kuran kişiler.. Uyanıklar yani..
Evlilik ciddi bir şeydir.. Evin direği olabilecek, baba olabilecek, adam gibi adam olabilecek kişilerle yapılmalıdır.. - +1 yıl
İşten atılmazsan rahatlıkla ödeyebilir ama iş sıkıntısi var
Para & Ekonomi konusunda 11b cevap paylaştı. Borç çalışılir birlikte ödenir ama bu kadar borç varken evlilik olmaz evlilik kendi içinde bir çok masrafı var düğünden tut evine kadar şimdi hangi birine yetişiceksiniz onu bir düşünmek gerek sevgi güzel evet ama sevgi olunca samanlik seyran olmuyor sevgi ile değil gerçekler üstünden gitmelisiniz bu kadar borç varken evlilik erteleyin bence
00 Yorumlabekleyin en azından borcunun yarısını ödesin. çünkü düğün borçlarıda olacak bikaç sene sonrada çocuk olursa çok zorlanırsın. tabiki en son karar senin ama iyice oturup düşünmelisin canım. sonuçta geleceğini ziyan etmek istemezsin borç ödeyerek sürekli parasızlık çekerek
00 YorumlaHer şey para değil, para olmadan da mutlu olunabilir, burada kendin karar vermelisin, kafan karışık olduğundan dolayı buraya yazdığını tahmin ediyorum fakat dediğim gibi her şey para değil...
Önemli olan aranızdaki saygı, sevgi, sadakat. Bunlar olduğunda zaten ilişkide hiç bir sorun olmaz, gerçekten güveniyorsan, gerçekten seviyorsan evlen o zaman, sana kalmış bir durum kalbinin sesini dinle.00 YorumlaUlan nasıl beyin taşıyorsunuz ya sen günlerinde yanında olamayacak kadar korkuyorsan zaten bu bitiktir bak şimdiki devirde herkes sadet para olursa olur diyorlar ya yalan kimse kendini kandırmasın ulan para olmasa bile en azından onuru gruru olur insanın bundan fazlasınada gerek yok sadece parayla olacak herşet geçicidir bir yiyecek kıyafet gibi düşün beraber düşeceksinizki daha çok değer bilin beraber yükseleceksinizki daha çok sıkı tututun bir birinize...
00 Yorumla80bin TL büyük bir rakam değil. Ancak işsiz olmak kötü bir durum. Hem borcun olup hemde işsiz olmak daha kötü bir durum. Bence biraz sabret borcu biraz daha küçültsün ve sende takip et. Borcuna sadık birimi yoksa eline geçen parayı yiyen birimi. Bu o kişi hakkında sana bilgi verir. Ona göre evlenip evlenmeme kararı verirsin.
00 Yorumla
+1 yıl80 bin paramı a. q 435 bin borcum var şirketin borçsuz devran dönmez güzelim hayat para değildir paraya tapıyorsan bırak adamın yakasını a. q senden daha iyilerine layık o gun olur devran döner adam para babası olursa kıçına düşersiniz ama dunyasının a. q um emi iŞte böyle iki yuzlu hatunlardan nefret ediyorum a. q onun için evlılık esıcak bakmıyorum NET.
00 Yorumla
+1 yıldün bir film izledim adamın borcu vbar karısı evi terk ediyor adam oğluyla sokakta ten garında otelde kalıyor bir sürü aksilik felan sonunda adam staj gördüğü yerde işe alınıyor ve dünyanın en iyi işlerine imza atıyor durumu süper oluyor okadar yorgun ve yoğun duygulardan sonra şimdi senin durum da böyle parasızlık yüzünden sevdiğini terk ediyosan ailen bahane bu karakter meselesi !!
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 358 cevap paylaştı. evlendiğimizde eşimin hiç parası yoktu bir yıl eve ben baktım çalışıyodu ama olmuyodu borç harç falan derken çook sıkıntılar çektik şu an ki durumum kendi evimizin önünde 3 tane arabamız var ;) ... herşey allahtan gelir bunların en başında da RIZIK ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Yalan. 3 araba yı npyon
+1 yılcicim ayı kısa sürer, yukardakı yoruma katılmıyorum, aşk evlilikte biter sonra mantık işler.. aşk bitene kadar beyin varlığını asla gösteremez hep arka plandadır.. intihar etmiş sayarım seni, mutlu mesut gecinmek o kadar kolay değil.. mesele parada değil mutlu olabilmek.
10 Yorumla
+1 yılDaha 19 yaşındasın, bence bekleyebilirsin. Ama adamın borcu olduğu için bekle demiyorum, yaşın kücük olduğu için bekle diyorum.
Borç mevzusuna gelince, borç zamanla ödenebilen bir şey birbirinize destek olursunuz. Ona anlatırsın, harcamalarınıza beraber dikkat edersiniz, sen de çalışırsın beraber kazanır beraber öder birbirinize sahip çıkarsınız. Allah yardım eder :)00 Yorumlasen 80 bin tl ye kafaya takmışın:)) benim 870 bin tl borcum vardı kadın öğrenir öğrenmez telefon nosunu bile değiştirdi :)))) 80 bin tl nedirki..
62 Yorumlabence beklemelisin. düşünsene sürekli onun stresini çekeceksin. ama seviyorsan bilemeyecegim. dünyada yaşadıgımız için mantıgı da ön planla tutmalısın. ayrıca sen de borçlanabilirdin ama bu tür şeylere girmediğinden temkinli davrandın bu yüzden o hatayı o kişi de yapmayacaktı
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 526 cevap paylaştı. la ben bekarım, işim var kimseyede borcum yok benim bile dötüm yemiyor evlenmeye bu adam nasıl cesaret edipte evleniyor o borçla hayret.. ne akılsızlar var ve hangi parayla evleniyosun ilginç. sorumluluk sahibi biri değil heralde bu eş adayın. hayretler içerisinde kaldım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo borcu ödeyene kadar 100 kere kavga olur ailen yuzune vurur ayrica sen de kullanilmis olursun. odesin borcunu sonra bakin duruma ask falan yalan 4 gun sonra papaz olursunuz erkegin huyu para cokken bkz bu eleman kadinin huyu pata yokken belli olur yani senin sordugun durjm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana şimdi burada herkes evlenme diyecek ama seviyosan ve o erkeğin delikalı merhametli iyi kalpli birisi olduğuna eminsen evlen bu zamanda paralı adamı bulursun ama bu dediklerim özelikteki adamı bulamazsın borc bir şekilde hal olur unutma zengin bir adamlada evlenirsin ama öyle ya düşmez kalkmaz bir allah onunda işleri kötü gider batar adam kötü birisi olur hem evindeki huzurundan olursun hemde parasız kalırsın bide böyle düşün
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBorçları ödemesini bekle. Ödemeden evlenirsen ne düğünün olur ne istediğin ev mobilya vs. Üstüne de tüm gelen altınları borca yatırırsınız. Kendi keyfi değil durum gereği olsaydı bu borçlar ona destek ol derdim ama destek olmanı gerektiricek bir durum yok.
00 Yorumla
+1 yılAyağını yorganına göre uzatmayi beceremeyen bir insan ile yola çıkılmaz.
Yaşı kaç da 80 bin lira borcu varmış?
Dolandırılma vb hikaye onlar, geç.
Asgarî ücret ile çalışıp elinde 90 günlük kazancına bedel telefon taşıyanlara deli oluyorum.
Sonra da zirildarlar,
Maaş yetmiyor
Yetmez ulan tabi...
Kısacası aileni dinle.
Ondan bir nane olmaz00 Yorumla
+1 yılBorçlu biri ile evlenebilirmiyim diye soruyorsan sen onu sevmiyorsun demektir sevgi bu kadar basit birşey değil sevince herşeye herkese katlanılır bahaneler üretiyorsun kafanda ayrılmak için
30 Yorumla
+1 yılbiraz daha bekle. sende gerekirse bu dönemde para biriktir destek olursun. ancak şu arifede evlenirseniz çocuk dahada bunalır işler kötüye dönebilir. birbirinize zaman verin ve seviyorsan destek çık bu süreçte
12 Yorumla- +1 yıl
@balikhamsisiiii senin aklina kaldiysa...
- +1 yıl
çok konuşma yarasa surat
+1 yılAşk meşk zımbırtıları karın doyurmuyo, zengin koca peşinde koş demiyorum hobi olarak sen yine evlen sevgilinle ama borçları kapatın, düzlüğe çıkın öyle evlen. Hayat pahalı, 'amabizçiksiviyirizyaa' diyip sürünmenin alemi yok
00 Yorumla
+1 yılegerki genel bir borçsa yani tabiki evlen çünkü borç yapmadan bişeylerin sahibi olunmuyor bu devirde ama borçları ve savurganlıgı en küçükdurumda darda kalınca borç almayı alıskanlık haline getirmiş briyise evlenmeyi tercih etme
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılTamam aşkın önüne geçmez diyelimde yani aşk karın doyurmaz yani oda bir yere kadar. Sıkıntı içinde gecicek istediklerinizi yapamiyacaksiniz yeri gelicek yani senin kararin böyle bir hayat seçiyorsan evlen.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmemelisin. Ben hayatta başarılı olamayan biriyle evlenemem sanırım. Başarılı ve rakabet duygusuna sahip olmalı. Hatta beraber yarışalım en buyuk hayalim falan çok romantiğim 😆😝
10 Yorumla Evlenme tabiki de bekle bir sure , seninle yapilmayan bir borc bu ortak ev araba almadiniz. Kisisel borcu bu meblag. Sende gidip bunlari odemeyeceksin tabi sikinti borc icinmi evleneceksin?
10 Yorumla
+1 yılBence evlenme hayatında en zor şey sana ait olmayan borcu odemek ben 400bin tl borç oduyorum benim sadece 100bin tl borcum var içinde gerisi aileme ait aylık 9 bin TL kredi oduyoruz sadece benim aylık ödemem 3.5tl ama 5 sene sonra bitince çok rahat olucam o zamana kadar en çok istediğim şeyi yapıcam evlilik ev + bmw m4 almak en büyük hayalim
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 404 cevap paylaştı. hayır evlenme o borçlar bitmez hiç bir zaman buna emin ol seksen meselesi değil bu. alışmış kudurmuştan beterdir
20 Yorumla
+1 yıldolandırılmışla olmaz o iş. tanıştığın adam nasıl biri sevgiliysen artık biliyosundur nasıl biri olduğunu her yere para harcar mı yoksa tutumlu mudur? alkol alırmı kumarla mı olmuş o borç yoksa iş kurup batmışmı felan
00 Yorumla
+1 yılbekle derim çok sevdiğin belli ama emin ol o borcun stresi bile evinizin neşesini kaçırcak e hadi neşe gelsin istiycen cocuk yapalım diyicen ona nasıl bakıcan
00 Yorumla
+1 yılBorc odemek zordur... yasin daha kucuk ve bekleyin madem birbirinizi cok seviyorsaniz herkes senelerce beraber oluyor surdurebilirsiniz bunu. odesin borcu oyle bence inan odemek zor
00 YorumlaÖnümüzdeki 8 yıl herhangi bir istekte bulunmayacaksan. Hayalindeki dugun, gelinlik, evlilik yasantisinin önüne hep o borç engelinin geçeceğini kabulleniyorsan ve vazgeciyorsan evlen balim. :)
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 16,4b cevap paylaştı. Kesinlikle böyle birinden tek kuruş borcu olmasa bile uzak durmalısın.. Böyle insanları iyi tanırım. Asla rahat yüzü göremezsin onunla. Ne evine ne de eşine sahip çıkabilir böyle alışveriş hastaları.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHemen uzaklaş, aile içi kavgaların geçimsizliklerin temel kaynağı ekonomidir. Borcunu ödesin gelsin karşına ve düzgün garanti bir işi olsun. Aklını başına topla her zaman aşk meşk sevgi karın doyurmaz. karnının doymadığı yerde zaten aşk da olmaz sevgide olmaz saygıda olmaz.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayat seçtiğin en iyi cevap kadar toz pembe değil kızım, el alem konuşur ama gerçek öyle değil.
+1 yılBen eşiniz olarak düşündüğünüz kişinin yerinde olsam, hakkımda bunları düşünen bir kadınla değil evlilik, merhaba dahi etmem. Kusura bakmayın ama öyle.
00 Yorumla
+1 yılyani hemen evlenmezsin sende.. ne zaman ki istikrarlı şekilde azaltır borcunu sende ciddi düşünmöeye başlarsın ciddi ciddi.. sonuçta daha evlilik masrafları da binecek buna..
00 Yorumlakafanda bu kadar soru işareti varsa zaten senin gönlünün beynin en tepesinde değildir. gerçekten duygusal düşünseydin bunu aşama senin aklına bile gelmezdi. bunu düşünüyorsan şimdiden ayrıl ilerde çok sıkıntı çıkacak belli ki
00 Yorumla
+1 yılBence bekle oyle ha diyince odenecek bir miktar degil ki ustune evlenmeye kalksaniz yine borc yine borc hersey para degil ama hersey askta degil sevgi karin doyurmuyor bence biraz daha bekle
010 Yorumla- +1 yıl
Ama banka hesabında 2 milyon doları olsaydı hemen evlensin di mi :)
- +1 yıl
@devrimkokler Paraya onem veren bir insan degilim ve insan bile bile de kendini ucurumdan atmaz degil mi?
- +1 yıl
Bu uçurum mu olur elif? Nerde kaldı iyi günde kötü günde durumu? Şartlar müsaitse hemen evlenelim, adam iflasın eşiğindeyse aman uzak durayım. Bu resmen pazarlık, bence utanç verici bir şey. Bunu yazan kişiye de söyledim gerçi, eşim olacak bir kadından böyle şeyleri duysam, yüzüne dahi bakmam. @elifkardelen7
- +1 yıl
@devrimkokler ne alaka ya utanc verici olmasi ile insan biraz mantigini konusturur 80 bin tl borc yaparken akli nerdeydi? Iyi gunde kotu gunde tamam yaninda olursunda sen bastan kiza kotu gunler sunuyosun ve evet evlenirse bence bu borclarla hic dogru birsey yapmaz bu isin colugu cocugu var sen kolay mi saniyosun ev gecindirmek yok oyle benim 80 bin tl borcum var evlenmek istiyorum ayaklari zaten mantikli olan bir insan bu borcu yapmaz ilerde evlenmek isteyecegini biliyor niye ayagini yorgana gore uzatmiyor ben sahsen kizimi boyle bir yukun altina atamam ve bu benim gorusum diretmessen sevinirim yani bana birseyleri ispatlamaya calisma
- +1 yıl
Size niye bir şeyler ispatlamaya çalışayım ki, kimsenin böyle bir mükellefiyeti yok :) Siz kendi görüşünüzü ifade ediyorsunuz, ben de kendimkini. Uyuşur, uyuşmaz ayrı konu :) Sakin olun bence, Günaydın.:)
- +1 yıl
@devrimkokler yok bencillikmis pazarlik mis bilmem ne sanki senin kizim olsa kizini borclar icinde yuzun biri ile evlendiriceksin veriyosanda eger kizini ben sevginden suphe duyarim kizina karsi insan kizini bile bile mutsuzluga itmez sanmiyorum bir babanin boyle birseyo kabul edecegini ki soruyu soran arkadasin babasida istememis istememeside cok dogal
- +1 yıl
Bana biraz önce beni ikna etmeye çalışmayın, ben böyle düşünüyorum dediniz, ben de konuyu kapattım. Niye ikinci baskıyı yaptınız ki? :)
- +1 yıl
@devrimkokler mantiksiz bir inansin ve boyle insanlara karsi tahammulum yok ben 18 yasindayim ama emin ol bazi seyleri gorebiliyorum senim gibi duz mantik bir insan degilim neyse iyi gunler.
- +1 yıl
Küstahlaşma. Alttan alıp konuyu kapattıkça saçmalıyorsunuz. Düz mantık bir insan değilmiş, sanırsın bana dünyanın sırrını çözmüş. Nezaketle yaklaştıkça bkunu çıkarıyorsunuz gerçekten.
- +1 yıl
@devrimkokler susarmisin? Benim gorusum benim yorumum istemiyorum yorum yapmani takip istegide yollayip durma kardesim hadi hadi
+1 yılHalinde tavrında biz bozukluk yoksa işine özen gösteriyorsa olabilir ama işten atılma sebebi var diyorsun o yüzden beklesen iyi edersin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHiç durma evlen ve adama destek ol. Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
Borç bitmez sizin ömür biter :))00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 8,3b cevap paylaştı. 80 bin tl borç neden mış ki?
hemde işten karılması niçinmiş bunları bilerek evlenmek veya evlenmemek.
sana kalmış.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılgerçekten aşıksan böyle bir soru sormazdın, şüphen olmazdı evlenim mi diye.. o yüzden evlenme bence adamada yazık olur
00 Yorumla
+1 yılbeklesen daha doğru olur. büyük lafı dinlemeyen uluur muş bizimkiler öyle derdi tabi teyit ediyorsun belli süre sonra. aileni dinle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşın daha 19 biraz daha bekleyebilirsin eğer o kişiyi seviyorsan evlilik kararı alabilir eşine destek olabilirsin.
Karar senin zorluk çekemem evlenince rahat olmak isterim diyorsan mantıklı karar vermende yarar var.00 YorumlaBence beklemelisin. Dolandırılma ve kayfi harcamalar diyorsun, çok mantıklı hareket eden biri olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 536 cevap paylaştı. Borç yiğidin kamcisidir. Delikanlı adamsa evlen. Borcunu da oder hergun gelirken ekmeginide alir gelir. Sıkıntı yapma
00 Yorumla
+1 yılEig deki yorumu okudum da Güzel pembe tablo cizmiş ama 80 bin 3 4 sene de ödenecek bir para degil. düsmez kalkmaz bir Allah ama ama evlendiginizde masraflar binecek. iyi tart.
10 Yorumlaborçla evlenmek pek mantıklı değil birak bir ödesin bir kısmını ailende haklı biraz yarın bir gün geçim darlığı çekeceksiniz evlilik ekstra masraf
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılBekar birinin bu kadar borcunun olması sorumsuzluk belirtisidir sorumsuz Ada'm ne seni Mutlu eder nede kendi Mutlu olur evlilik epeyce bir sorumluluk ister.
Yol yakınken vazgeç sana kocamı yok aklı başında biriyle evlen hayatı karartma.10 Yorumla Borcunu ödesin, işini yoluna soksun sonra evlen... Bekarken yaptığı borç evlenince senin de hayatını karartır.. ailenin sözünden çıkma.. O da seni seviyosa işlerini yola soksun , sonra seni hayatına soksun
00 Yorumla
+1 yılyani beklemelisin..
borclarını ödesin sonra evlenin
aceleniz ne10 Yorumla
+1 yılOnun karılarla yediği paraları mı ödeyeceksin bekle biraz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka la herkesin borcu var böyle bişe olabilirmi ya hangi dünyadansınız siz :D
13 Yorumla- +1 yıl
Oyle diyorsun çok güzel sen kızını borcu olan birine verir misin?
- +1 yıl
Veririm sıkıntı yok
- +1 yıl
Söylemesi kolay tabi her anne baba kızınız mutluluğunu ister AMA 80 bin çok fazla. Ve eminim ki kızın ailesi bunu duyduktan sonra asla evlenmelerine izon vermezler
Para & Ekonomi konusunda 425 cevap paylaştı. evlenme bekle borclarını bıtırsın veya hiç evlenme cocuktan vazgeç demyiyorum ama evlendiğinde mutlaka sıkıntı çekersin çalışmak ıstemıyorsan calısmak zorunda olursun
00 YorumlaBorc yigidin kamcısıdır..
Onemli olana bu zamanda da onun yanında oldugunu göstermen... el ele verdikten sonra. Asamayacagınız engel yoktur birbirinize kenetlenenin derim...00 Yorumla
+1 yılpara için mi evleniyorsun arkadaş.. borçları azaltmasını bekle zordaysan o bu kadar borca rağmen daha fazlasını da yapıp seninle evlenmeyi kabul ediyor ama
00 Yorumla- Devamını Gör (163)
Devamını Gör(208)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem