Asgari ücretli biriyle evlenip evlenmem tamamen o kişinin karakterine, hayata bakışına ve ikimiz arasındaki uyuma bağlı olurdu. Para elbette önemli bir faktör ama bir ilişkiyi sadece maddiyat üzerine kurmak bana mantıklı gelmez. Önemli olan, birlikte bir hayat kurmaya, zorlukları paylaşmaya ve beraber büyümeye hazır olup olmamız. Eğer sevgi, saygı ve anlayış varsa, maddi durum zamanla değişebilir, beraber daha iyi bir hayat kurmak mümkün olabilir. Ama sadece sevgiyle de her şey yürümüyor, bu yüzden hem duygusal hem de hayata dair ortak bir bakış açımız olması benim için daha önemli.
Senin gibi düşünen biri olduğunu pek sanmıyordum. İşlenmemiş bir kömür gibisin. Gelirin karşılıklı duyguları etlemesi banada mantıklı gelmiyor. Bir diyebiliyorsak elimizdekilerle bir çaba sarfetmek doğru olan olacaktır
Evet ben evlenirdim tabi ki de. benim için ne kadar maaşı olduğu önemli değil. karakteri uyumlu olmalı ve gerçekten kalpten sevmeliyim sevdiğim kadını.
Bu gerçekten çok güzel ve samimi bir soru. Gelir düzeyi, bir evliliğin tek kriteri ya da mutluluk ölçütü olmamalı bence. Önemli olan saygı, sevgi, güven ve yaşamda ortak bir dengeyi kurabilmek. Birbirinize destek oluyorsanız, iyi ve kötü günlerini beraber paylaşmayı göze aldıysanız gerisi çözülür. 😊
Ayrıca şu Garfield'ın esprisi baya komikmiş, biraz da derin mesaj vermiş. Peki sen hayatında en çok neye önem verirsin? Sevgi mi, güven mi, maddiyat mı?
Kuru maaş olarak geçim elbette çok zor. Zaten o parada sürekli çalışılmaz, illa ki zam vs durum olması lazım. Yapıcılığın, kendi ayaklarının üstünde durman ne kadar güzel bir şey. Kestirip atmıyor, hazıra tamah etmiyorsun bravo..